27 korrik 2010 nga admin

9 Komente

Asgjë pak se një mrekulli

Asgjë pak se një mrekulli

Gina Traynor

Në një vështrim

Dublin, Ireland, korrik 2010

Gina flet sinqerisht për luftën e saj me varfëri. Një avokat me profesion dhe një i pagëzuar në Kishë, Gina kapërceu një frikë e mjekëve dhe spitaleve për të përfunduar trajtimeve IVF, duke rezultuar në lindjen e vajzës së saj Ella. Gina zbulon një mirënjohje të thellë për burrin e saj mbështetëse, edhe pse jo një anëtar të vetë Kishës, dhe vajzën e tyre të çmuar.

Unë jam i pestë nga shtatë fëmijë, dhe jam rritur në një fshat të vogël bregdetar në North County Dublin, Irlandë. Nëna ime na ngriti të jetë një familje të ngushtë. Ajo nuk ka punë, kështu që ajo ishte aty për shtatë prej nesh gjatë gjithë kohës nga minuta ne u zgjua deri sa kemi shkuar në shtrat. Ajo gjithmonë u përpoqën për të mbajtur gjërat e bukur dhe të qetë dhe të na bëjnë të lumtur, dhe unë mendoj se na tërhoqi së bashku. Unë kam qenë gjithmonë e përmbajtjes në shtëpi, dhe vëllezërit e motrat e mia dhe unë të gjitha kanë një ndjenjë shumë të fortë e familjes. Në fakt, kur unë po hetonte Kishën, gjë që tërhoqi më së shumti dhe që ende nuk ishte sot e gjithë fokusi familja. Unë jo vetëm të dashur aspektin e përjetshëm të saj, por theksin se kjo është gjëja më e rëndësishme, dhe jo vetëm me familjen tuaj të menjëhershëm, por i zgjatur tuaj dhe familjen tuaj të lagjes.

A mund të ndajnë më shumë për konvertimin tuaj?

Ajo filloi me dy misionarët e Mormonit e quajtur në derë, të cilët ishin djem shumë të bukur. Kur ata më dhanë reklame e tyre hyrëse, unë u tha atyre se ajo ishte tmerrësisht interesante, por që unë nuk ishte distanca interesuar. Megjithatë, unë me të vërtetë menduar flatmate ime (dhe shoku më i mirë) do të ishte kurioz, kështu që unë e ftoi misionarët të kthehen dhe të bisedoni me të. Ata u kthyen në natën e diel, dhe pasi që ata të mbahen duke bërë thirrje dhe, ndërsa ajo ishte shumë e bukur, unë me të vërtetë nuk u ndjeva se ishte për mua. I bëri si frymën që solli në shtëpi. Unë nuk e njohin atë si atë, por e dija se unë liked it. Pastaj unë u bë "hetues i përjetshëm" dhe kaloi dy vjet torturonte dhe pyetje misionarëve të varfër të cilët do të marrin pyetjet e mia jashtë për presidentin e misionit dhe pastaj të arrijnë përsëri ditën tjetër me përgjigjet. Ai mori me këto dy vjet të bashkohet me Kishën, por unë jam me të vërtetë i kënaqur që ai e bëri, sepse unë kam kërkuar çdo pyetje, shikuar në çdo kënd dhe unë u angazhuar plotësisht për të. Kjo nuk ishte vetëm një nxitje e momentin e, "Ndjehem Shpirtin, më duhet të bashkohen." Deri në kohën që unë u bashkuan, unë me të vërtetë ishte i kënaqur me të. Unë isha duke jetuar në mënyrën që do të kërkohej për mua, kështu që ishte vetëm një progresion natyrore dhe koha e duhur.
LDS_woman_photo_Traynor4
Çfarë ka ndihmuar ju të bëni brishtë nga "hetuesit të përjetshëm" ndaj anëtarit të pagëzuar pas dy vjetësh?

Unë e di se ka një perceptim që njerëzit të bashkohen me Kishën, sepse ka diçka të humbur në jetën e tyre. Por nuk kishte asgjë të humbur në jetën time. Unë kam qenë krejtësisht i kënaqur. Unë kam qenë duke bërë çdo gjë që kam kërkuar për të bërë, unë kam qenë i kënaqur me mënyrën se jeta ime ishte duke shkuar, dhe nuk ka pasur boshllëqe apo vrima. Kisha ishte diçka krejtësisht e ndryshme dhe më kujtohet të menduarit të bashkimit me Kishën si vendimi më e palogjikshme që kam bërë ndonjëherë, sepse ishte pikërisht kështu jashtë karakterit. Çdo gjë tjetër ishte aq parashikueshëm - kam bërë një diplomë në ligj, atëherë kam marrë shkallën e mia, pastaj kam punuar në një firmë ligjore. Ishte të gjitha llojet e planifikuara, ndërsa konvertimit tim në Kishë ishte aq e drejtë e qendrës. Përgjigja nga njerëzit që e njihnin më ishte pothuajse, "Ajo është bërë çfarë?!" E megjithatë ajo ishte vendimi më i mirë kam bërë ndonjëherë në jetën time. Ndjeja fort se ishte e drejtë për mua, por unë nuk mund logjikisht të punuar jashtë pse. U deshën dy vjet që ajo të bëhet e fortë se e një ndjenjë dhe, në fund, unë thjesht nuk mund të injorojnë dhe unë kam për të shkuar me të. Ajo ishte aq e thjeshtë sa se.

Kur e keni takuar ju burrin, Peppe?

Ne ishim në të njëjtën klasë në kolegj. Kam filluar kursin tim në tetor dhe më pas unë u bashkua me Kishën në dhjetor. Të gjitha në një vit unë shkova në kolegj me kohë të plotë, për të punuar kaloi natën në studion ligjore ku kam punuar, u takua Peppe, dhe të ndryshuar fenë time! Unë mendoj se të gjithë rreth meje ishte shell-i tronditur!

A ka pasur ndonjëherë një pyetje se për shkak Peppe nuk ishte anëtar i Kishës që ju nuk do të martohej me të?

Kurrë nuk kam pasur një të dashur nga Kisha: askush nga Kisha më pyeti jashtë dhe atje nuk kishte vend për të takuar askënd, kështu që shansi im më i mirë i një marrëdhënie serioze ishte me burrat jashtë Kishës. Peppe dhe unë ishim miq për vite para se të filluar takim, kështu që ishte shumë e përdorur për të dhe rrugët e tij. Pasi Peppe dhe kam filluar takim, ne e dinim mjaft shpejt se ishte serioze dhe pastaj ne e dinim mjaft shpejt që ne të kërkuar për të marrë martuar.
Unë kam qenë i shqetësuar, sepse unë e dija se nuk mund të ketë një martesë në tempull me këtë zgjedhje, dhe unë nuk kam dyshime dhe unë e them shumë lutje në lidhje me të, sepse ajo nuk ishte ideal. Por ishte realiteti im dhe unë ndjeva se ai ishte njeriu i duhur për mua. Nuk ishte dikush tjetër kam kërkuar të martohej. Unë nuk kam asnjë keqardhje për zgjedhjen e tij për një partner edhe pse ai nuk është anëtar i Kishës. Për mua kjo nuk ishte e mjaftueshme që dikush ishte një mbajtës i priftërisë; ata duhej të jetë e drejtë për mua si. Natyrisht unë do absolutisht duan që ai të jetë një anëtar i Kishës, do të ishte një gënjeshtër për të thënë ndryshe! Por unë thjesht nuk ka plotësuar askënd brenda ose jashtë Kishës i cili ishte aq e bukur si ai është.

Për mua kjo nuk ishte e mjaftueshme që dikush ishte një mbajtës i priftërisë; ata duhej të jetë e drejtë për mua si. Natyrisht unë do absolutisht duan që ai të jetë një anëtar i Kishës, do të ishte një gënjeshtër për të thënë ndryshe! Por unë thjesht nuk ka plotësuar askënd brenda ose jashtë Kishës i cili ishte aq e bukur si ai është.

Si e keni balancuar jetuarit e ungjillit në martesën tuaj, dhe të mbështetur njëri-tjetrin në bindjet tuaja të ndryshme?

Sinqerisht, unë mendoj se ai mbështet më shumë siguri. Ai ka mbështetur gjithmonë mua në thirrjet e mia. Ndërsa ai i pëlqen për të pirë kafe e tij dhe verën e tij, moralisht ne kemi besime shumë të ngjashme dhe se ishte më e rëndësishme për mua. Unë e konsiderojnë atë të jetë një person shumë i krishterë dhe një nga cilësitë e tij më tërheqës është se ai është shumë i zhytur në mendime dhe të kujdesit për njerëzit me më pak fat se ai është.

LDS_woman_photo_Traynor2

Ai është shumë shpirtërore, si edhe, dhe ne mund të lutemi së bashku dhe të ndajnë një shumë të aspekteve të ungjillit së bashku. Ne kemi mbrëmje familjare dhe ai është krejtësisht i lumtur për të marrë pjesë, dhe ai e pëlqen atë, por ka disa gjëra që ai nuk ka dëshmi për çdo gjë dhe unë nuk pres që ai të.

Kur ti e kupton se ju mund të luftojnë për të pasur fëmijë?

Ne nuk planifikojnë të kenë fëmijë menjëherë pas martesës, sepse kemi dashur që të kemi disa vite së bashku vetëm. Kur ne e ka filluar duke u përpjekur për fëmijët dhe kjo nuk ndodhi menjëherë, unë shkova te mjeku për të pasur nivelet e mia hormoneve kontrolluar së bashku me nivelet e mia të hekurit, sepse unë jam vegjetarian. Për mua, ajo ishte vetëm një projekt që është dashur të menaxhohet si duhet, shpejt, thjesht dhe se ishte ajo. Unë kurrë nuk pritet që të ketë ndonjë problem real.

Peppe u testuar shumë, dhe unë thjesht mendova se ishte një kuti që do të ticked në proces. Por kur ai shkoi me mjekun e tij për të marrë rezultatet e tij, mjeku i tha atij se ai kishte azoospermia. Ai më mori pas punës dhe si ne u lëvizëse në shtëpi dhe tha: "Tani, ju jeni do të merrni pak e një shoku këtu, por mjeku i tha se unë kam një akuzë zero spermës" dhe kam filluar për të qeshur. Mendova se ai ishte shaka.

Kam kaluar këtë fundjavë duke qarë dhe ai ishte i shqetësuar, si edhe, dhe ne vetëm u ngjit për njëri-tjetrin. Në mesin se edhe pse ishte një ndjenjë që ne nuk martohen vetëm për të pasur fëmijë; ne ishte martuar, sepse ne e kemi dashur njëri-tjetrin dhe kemi dashur të jemi së bashku dhe ne ende kishte që dhe ne do të merret me çdo gjë që kjo doli të jetë. Në këtë pikë ne kemi qenë të ballafaquar me mundësinë shumë reale që ne kurrë nuk do të ketë fëmijë. Ne nuk e dimë askënd për të cilët IVF kishte punuar kështu që nuk ishte edhe një opsion në mendjet tona. Ne patëm një fundjavë të shok dhe duke u përpjekur për të marrë në këtë lloj të "dënimit".

Çfarë ndodhi më pas?

Peppe pasur një takim me mjekun shumë shpejt pas kësaj dhe na u tha se ai ishte krejtësisht i shëndetshëm dhe kjo ishte e qartë vetëm disa bllokim. Nivelet e hormoneve e tij ishin mirë; ai ishte duke krijuar spermë, por ai thjesht nuk ishte duke u përmes. Mjeku sugjeroi që ne përpiqemi ICSI, që është faza e ardhshme pas IVF. Ne shikuar në të, por unë nuk ishte i etur për procesin, sepse unë kam qenë tepër nervoz e mjekëve dhe çdo gjë mjekësore kështu që nuk duket si një alternativë të vërtetë për mua. Unë mendoj se në atë fazë Unë thjesht mendonin se ne nuk do të kenë fëmijë, ose që ndoshta ne do të miratojë.

Ne kishim pothuajse një vit e testeve për Peppe për t'u siguruar se ai ishte në rregull. Pastaj në Irlandë që ju keni për të marrë pjesë në një takim në klinikë para se ju mund të vihet në listën e të takohem me një konsulent për mundësinë e trajtimin IVF. Ata vetëm mbajnë këto netë të hapura dy herë në vit dhe ne kishim humbur një të parë, kështu që nuk ishte një tjetër hendek para se të marrë në takim. I thirri nga gjithë gjë si ata e përshkruan procesin dhe çfarë do të përfshijë në një dhomë plot me çifte të varfra në pikërisht të njëjtën pozitë si ishim. Kur ne e kemi lënë atë mbrëmje unë nuk e di se si unë do të bëjë atë. Isha aq i shqetësuar në lidhje me të gjithë kohën që ne u do të kalojnë me mjekët dhe në spitale, drejtues drogë dhe duke bërë procedurat. Po të ishim qenë në këtë situatë edhe dhjetë vjet më parë, ne do të ishte thënë për të vënë emrat tonë në listën e birësimit, si IVF nuk do të kishte qenë një opsion (ICSI si një proces të vetëm të vërtetë të zhvilluar në Irlandë në mes të viteve 1990) . Kështu që unë ndjeva një përgjegjësi për të bërë përdorimin e teknologjisë dhe njohurive që ishin zhvilluar në atë kohë për të mirën tonë.

Si e mbështesin njëri-tjetrin nëpër këtë kohë, dhe çfarë ka qenë ndikimi i këtij trajtimi në martesën tuaj?

Pasi ne kishim kuptova se ishte një problem mashkull fertilitetit, mjekët kishin për të bërë një operacion ku ata vënë atë nën anestezion të përgjithshëm dhe pastaj të nxjerrë spermë në mënyrë që ne mund të ngrijë atë. Ai ishte me të vërtetë mjaft i qetë në lidhje me të. Unë mendoj se shumë njerëz do të ketë vështirësi të mëdha me këtë dhe ata mund të mendojnë se kjo në një farë mënyre ndikon pjekurinë e tyre, por Peppe vetëm të mendonin se ai ishte i shëndetshëm dhe i aftë dhe me fat që të jetë në gjendje të provoni trajtimin. Ai ishte me të vërtetë pozitive. Unë nuk duhet të jenë të ndjeshëm rreth tij për këtë çështje dhe ne në fakt do të qesh apo shaka në lidhje me të. Unë mendoj se realiteti i saj ishte se ky ose do të ishte me të vërtetë na mërzitur, apo se do të na sjellë më afër së bashku, dhe unë mendoj se kjo na sjellë më afër së bashku.

LDS_woman_photo_Traynor3

Një nga sfidat e infertilitetit në çifte është që nga koha që ju të merrni shtatzënë që e keni përjetuar një shumë të madh, kështu që ju jeni tashmë të lodhur para se të ketë edhe një fëmijë. Unë kam qenë i angazhuar në idenë se ky ishte njeriu që kisha martuar dhe isha i lumtur të kisha martuar atë pavarësisht nëse ne nuk mund të kemi fëmijë. Unë mendoj Peppe e dinte se dhe kjo e ndihmoi atë të pushojnë.

Cila ishte pjesa tjetër e procesit për ju?

Unë kisha për të fillojë të marrë drogë të ndryshme për të stimuluar vezoret e mia për të prodhuar sa më shumë vezë të jetë e mundur. Pastaj mjekët korrjes vezët dhe të përpiqet për të fekonduar ato dhe, kur ata janë të fekonduar, mjekët vënë ata të kthehen në trupin e nënës. Ishte një rast i balancuar drogë dhe të kesh nivelet e mia hormoneve kontrolluar çdo dy ditë dhe pastaj përshtatur dozen për t'u siguruar që unë u ndjenjë të rehatshme, ndërsa mjekët janë ende duke u vezë që ata të nevojshme. Droga ka punuar mirë për mua, dhe unë prodhuar vezë 20-diçka, e cila ishte pak qesharake - kam ndjerë si një femër bateri! Unë kam qenë me të vërtetë, me të vërtetë me fat që kisha prodhuar aq shumë për shkak se një numër i madh ju jep një shans më të mirë të fekondimit.

Problemi i vetëm ishte se kam marrë hiper-stimulim pasi ata morën vezë, dhe kjo do të thotë se kur ata shkuan për të transferuar vezë e fekonduar mbrapa, unë tashmë ishte i sëmurë dhe në siklet të tmerrshme. I përfunduar në spital nga sëmundja, dhe kam humbur ato vezë e fekonduar në proces. Fillimisht unë kam thënë se unë vetëm do të bëjë procedurën një herë, dhe në qoftë se ajo nuk ka punë ne nuk do të provoni përsëri. Por për shkak se unë kam qenë i sëmurë, e kemi ndjerë ne duhet të kalojnë nëpër procesin e përsëri kur isha i shëndetshëm. Në përpjekjen tonë të dytë (një cikël që përfshin zygotes të ngrira), unë u ngjiz.

Cilat kanë qenë emocionet tuaja gjatë kësaj kohe?

Kjo ishte një kombinim i eksitim dhe ankthi, sepse kemi kaluar nëpër aq shumë për të marrë në këtë fazë të shtatzënisë. Kjo është një slitë rul emocionale tepër, por natyrisht ne ishim absolutisht i kënaqur dhe ne vetëm ndjerë me të vërtetë, të vërtetë e bekuar sepse ne nuk e di askënd për të cilët ky kishte punuar.

Unë kam qenë i angazhuar në idenë se ky ishte njeriu që kisha martuar dhe isha i lumtur të kisha martuar atë pavarësisht nëse ne nuk mund të kemi fëmijë.

Shtatzania ime ishte e vështirë, por që nuk kishte të bënte me IVF. I ndodhur për të kontraktuar sinusit kur isha tre muaj shtatzënë dhe kam pasur atë për pjesën tjetër të shtatzënisë. Unë mendoj se trupi im ishte pak në shok pas të gjitha që ajo kishte kaluar për të marrë në atë fazë të drogës - e para-shtatzënisë, trajtimin IVF, të gjithë stresi mendor në vit paraprakisht.

Duke qenë nga një familje e madhe, ajo ndihet e çuditshme për mua që të ketë vetëm një fëmijë, por ne e dimë që ne jemi me të vërtetë të bekuar që të ketë një të tillë që bëjmë kemi dhe ne të dy ndjehen shumë me fat që të ketë Ella në veçanti. Ne patjetër të ndjehen ajo është e jona dhe se ajo na është dhënë për një arsye.

Si e ungjilli t'ju ndihmuar përmes procesit të IVF?

Ndjeva nuk ishte diçka më e madhe se unë, se unë jam vetëm një pjesë e vogël e planit më të madh, dhe se në qoftë se unë kishte për qëllim që të kenë fëmijë, unë do të. Unë nuk u ndjeva të njëjtin nivel dëshpërim se ndoshta dikush që nuk ka ungjillin në jetën e tyre të mund të ndjehen. Sigurisht, kjo është një kohë të dëshpëruar për të gjithë çiftet, dhe unë mendoj se për gratë në veçanti. Për të kanë mundësinë e të pasurit fëmijë hequr prej tyre është shumë i dëshpruar. Por me ungjillin që unë absolutisht ndjeva një forcë. Unë fillova aq të tmerruar nga asgjë të bëjë me mjekët dhe spitalet dhe procedurave mjekësore, dhe unë absolutisht mendojnë se kam marrë guximin për të shkuar nëpër të gjitha nga lutja - mi dhe ato të të tjerëve - sepse unë nuk e di se të gjithë ata që ishte aq frikë sa isha! Unë patjetër të marrë forcë të brendshme prej besimit tim. Unë ndjeva se do të ishte në rregull, çfarëdo rezultati. Unë kurrë nuk ndjeva absolutisht të sigurt se ne u do të përfundojnë me një fëmijë, por unë e di se ne ishim duke shkuar për të dalë nga situata të paprekur. Unë nuk përpiqet për të gjykuar rezultatin; Unë vetëm u përpoq për të bërë vendime më të mira që kam mundur në rrethanat.

Unë kurrë nuk ndjeva absolutisht të sigurt se ne u do të përfundojnë me një fëmijë, por unë e di se ne ishim duke shkuar për të dalë nga situata të paprekur. Unë nuk përpiqet për të gjykuar rezultatin; Unë vetëm u përpoq për të bërë vendime më të mira që kam mundur në rrethanat.

Motra ime, i cili nuk është anëtar i besimit tonë, më pyeti nëse unë ndjeva se isha duke u dënuar për diçka, dhe unë kurrë nuk mendonin se. Unë nuk do të doja që dikush tjetër të duhet të kalojnë nëpër atë që bëmë, por unë nuk u ndjeva se ishte ndonjë gjë tjetër se një gjykim unë e nevojshme për të përjetojnë. Unë do të ndjehen të sigurt se ajo ishte për një arsye, dhe duke kaluar nëpër atë, unë jam i kënaqur që kam bërë. Mendova se ishte shumë e vështirë, por unë nuk u ndjeva i zemëruar në lidhje me të.

Cila është këshilla juaj për gratë e tjera në rrethana të ngjashme?

Duke u përpjekur procesin e IVF, edhe pse unë isha aq nervoz në lidhje me të, ndjeva se unë tregoi Atit Qiellor që kisha bërë më të mirën time dhe çdo gjë që unë ndjeva unë mund të bëjë, duke e ditur se Ai mund të më ndihmoni si të dëshirojë të lejuara. Unë mendoj se disa gra të provoni të IVF vetëm një herë dhe disa gra mund të bëjnë dhjetë cikle dhe ndoshta të mbetur shtatzënë në një të dhjetë. Kjo varet nga gruaja, dhe kjo është një gjë shumë personale si për të se sa përpjekje që ju mund të mentalisht dhe personalisht të merren me. Unë nuk mendoj se dikush duhet të ndjehen të detyruar të bëjnë diçka që nuk është e drejtë për ta.

Gjatë gjithë procesit mendoj se gratë duhet të përpiqen dhe të bëjë kohë për veten e tyre si. Unë nuk mendoj se kam bërë mjaft kohë për veten time herë të parë. Unë isha ende duke u përpjekur për të kryer në një karrierë të zënë dhe të shkojnë përmes procesit të, dhe unë nuk e ngadalësojnë mjaftueshme. Ju duhet të bëni diçka që ju bën të ndiheni të sigurt që ju mund të bëni punën e situatës për ju në mënyrë që ju mund të durojë atë. A çfarëdo qoftë ajo që ju keni nevojë, vetëm kështu që ju nuk keni ndonjë keqardhje.

Unë mendoj se gratë të shtyjë veten e tyre aq shumë; ata mendojnë se duhet të jenë nëna, gra e karrierës, gratë, bijat, motrat, dhe ata përpiqen të mashtroj role shumë të ndryshme në jetën e tyre. Ndërsa duke luftuar me varfëri, gratë vetëm duhet të vënë veten dhe vetë shëndetin e tyre fizik dhe mendor të parë.

Si ka besimi yt të rritur që të kesh Ella?

Oh, ajo është rritur në mënyrë të pamatshme. Ajo është një bekim të tillë, ajo është me të vërtetë, dhe unë vetëm e di përtej çdo dyshimi se ajo ishte dërguar në mënyrë specifike për të na ndihmuar, për këtë fëmijë të vogël më ka mësuar aq shumë. Ajo ka qenë e madhe në sjelljen Peppe dhe më afër së bashku si një familje. Unë kurrë nuk do të thonë se një çift nuk është një familjar i plotë pa një fëmijë, por ndjej se ajo na ndihmon të jetë një familje më të mirë dhe unë mendoj se ne jemi më të mirë si një çift për të pasur atë.

Ajo është misionari i mirë pak. Ajo e ka bërë Peppe shumë më shumë tolerant e dhe në një mendje me Kishën. Para se të kishte Ella, nuk ka pasur nevojë të vërtetë për të që të jetë në kishë me mua të dielave, por çdo të diel për tetëmbëdhjetë muaj ai mori pjesë në çerdhe me të, sepse ajo nuk pranoi për të qëndruar vetëm në atje. Nëse ai nuk e kishte bërë këtë, atëherë unë mund të nuk kanë shërbyer në Fillore. Kjo është një tregues i madh i asaj një mbështetje që ai është me mua. Kur ajo u ngjit në Fillore, të gjithë u ngacmim atij se ai ishte liruar! Ai vjen në mbledhjen e sakramentit me ne, dhe më pas ai shkon në shtëpi dhe ne do të shkojmë në klasat tona. Pas pak më parë ajo e pyeti atë pse ai nuk ka shkuar në klasën Daddies, dhe kështu javën e ardhshme Peppe shkova në klasë të parë Priftërisë se ai kishte qenë ndonjëherë të! Ai është plotësisht mbështetës i rritjes së Ella në ungjill.

Sa ka të bëhet një nënë tani ndryshuar kush jeni?

Unë mendoj se ju jeni më të vetëdijshëm për mrekullinë e jetës, kur ju keni kaluar nëpër IVF për shkak se ajo është një mrekulli e tillë. Kjo ndërhyrje e tërë mjekësore për të na ndihmuar të ketë një fëmijë është asgjë më pak se një mrekulli. Por edhe pse mjekët bëjnë pikërisht të njëjtën gjë për secilin çift, nganjëherë ajo punon dhe nganjëherë kjo nuk ka. Unë me të vërtetë do të ndjehen se kjo është një mrekulli që ai ka punuar për ne. Unë mendoj se më ka bërë shumë të overprotective dhe shumë i kujdesshëm si një nënë, por unë nuk do të marrë gjëra për të dhënë më as. Njerëzit thonë, "Unë do të martohem, unë jam duke shkuar për të pasur fëmijë," dhe ata janë pritjet normale në jetë. por pasi që është ndërprerë ose hiqet, kur ato shpresa kanë ndryshuar, ju nuk mund të marrë ndonjë gjë për të dhënë kurrë përsëri.

Në një vështrim

Gina Traynor


LDS_woman_photo_TraynorCOLOR
Vendodhja: Dublin, Ireland

Mosha: 42

Gjendja civile: I martuar

Fëmijët: Një vajzë e vogël, Ella, mosha 5

Profesioni: Jurist (por aktualisht një qëndrim në shtëpi Mam!)

Convert të Kishës: Dhjetor 1993

Shkollat ​​Vijuar: shkollën fillore dhe të mesme në Skerries, Co Dublin,
Shkolla Ligji UCD, Dublin dhe shoqata e drejtësisë e Irlandës.

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himn i preferuar: "Kam jetuar në qiell" (këngë primar!)

Thirrja aktual Kisha: Presidenti fillore

Intervistë nga Louise Plaku . Fotografitë e përdorur me leje.

9 Komente

 1. Tatiana
  02:23 më 29 korrik, 2010

  Unë e dua këtë histori! Çfarë një gëzim për ju të keni një fëmijë! Unë kam qenë i bekuar në mënyrë të mrekullueshme me vet djalin tim të miratuar, dhe kështu historia juaj me të vërtetë rezonon me mua. Faleminderit për ndarjen!

 2. Laura
  12:59 më 29 korrik, 2010

  Faleminderit për ndarjen tregimin tuaj - Unë ndjehem si duke thënë se "Snap!". Unë jam gjithashtu një i kthyer në besim, një avokat dhe gati të fillojnë ICSI muajin e ardhshëm. Gishtat e kaluar rezultatet e mia e trajtimit në një fëmijë të bukur si Ella.

 3. Lindsey
  07:07 më 30 korrik, 2010

  Çfarë një, histori frymëzues i mrekullueshëm. I love sidomos të dëgjuar në lidhje me marrëdhëniet e mrekullueshme që keni me bashkëshortin tuaj dhe mbështetjen që ju jeni për njëri-tjetrin. Çfarë një shembull i bukur!

 4. Myrna Castellar
  08:00 më 2 gusht 2010

  Ungjilli i Jezu Krishtit rehati dhe na ndryshon; ajo të hequr të gjitha frikën tonë kur ne kemi vënë besimin tonë në Zotin. Unë jam kaq i lumtur për të dëgjuar se si Zoti të ka bekuar me forcë për të gjetur një zgjidhje mjekësore që ju mundësoi që të marrë këtë bekim të madh, vajzë tuaj pak. Ju faleminderit për dëshminë tuaj dhe burri juaj ka një dëshmi të Ungjillit; ajo ka të bëjë me familjen!

 5. Terri Wagner
  13:36 më 17 gusht 2010

  Thank you so much për ndarjen tregimin tuaj. Si motra në ditët e fundit të ndodhë ditët e fundit ne kemi kaq shumë për të ofruar njëri-tjetrin. Pa të mirën e internetit, unë nuk mund të kishte dëgjuar historinë tuaj. Kjo ndihmon për të ndarë gëzimet tona dhe tragjedi.

 6. Suzanne
  02:25 më 22 gusht 2010

  Unë me të vërtetë appreciated lexuar historinë tuaj. Unë jam gjithashtu duke kaluar nëpër beteja e infertilitetit. Është gjithmonë mirë të dini se ju nuk jeni i vetmi duke kaluar nëpër këto lloj gjëra. Besimi dhe shpresa juaj frymëzojë mua për të mbajtur dhe do të nuk duhet të dekurajohen. Faleminderit për ndarjen.

 7. Kati Penner
  09:45 më 12 shkurt 2011

  Unë mund të dëshmoj për dashurinë Gina të Primar - kemi jetuar në Dublin për 6 muaj të shkurtër rreth 7 vjet më parë dhe ajo ishte një bekim të tillë në jetën time! Dashuria e saj e qartë dhe shqetësim për fëmijët e mi e bëri të vështirë në jetën time më të bearable. Faleminderit Gina! Dhe ju falenderoj Mormoni Projekti Grave për mundësinë për të parë shembuj të tillë të mrekullueshme të grave të mirë të mirë të tyre në të gjithë botën.

 8. Gina
  08:07 më 24 shkurt 2011

  Kati, kujtohet fëmijët tuaj të mirë dhe të gëzuar duke i mësuar shumë. Në fakt, kam gjetur një disk me disa fotot e tyre në të vetëm kohët e fundit kështu që familja juaj ka qenë në mendjen time! Çfarë një botë të vogël! Glad ju pëlqen historinë e vajzës sime litte! Unë e dua lexuar tregimet e grave të Mormonit në të gjithë botën shumë xxxGina

 9. Angela
  06:01 më 5 shtator, 2013

  Hi Gina,

  Faleminderit për ndarjen tregimin tuaj! Burri im dhe unë jemi duke bërë ICSI në 4 javë dhe kjo ishte e mrekullueshme për të dëgjuar marrësh tuaj në gjëra. I dashur dhe vlerësuar këshilla juaj në lidhje me marrjen e më shumë kohë për veten tuaj gjatë IVF, dhe unë jam definitivisht duke marrë atë në zemër!

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline