4 gusht 2010 nga admin

10 Komentet

Personi Brenda mami

Personi Brenda mami

Saren Eyre Loosli

Në një vështrim

St George, Utah, gusht, 2010

Saren Eyre Loosli, bashkë-themelues i Pushtetit të Moms website, flet për mënyrën se si prejardhja e saj arsimore dhe sfidat e saj personale, si një nënë e pesë fëmijëve të vegjël të udhëhequr atë për të krijuar një faqe interneti që kërkon të fuqizojë moms duke krijuar rrjete të mbështetjes dhe nëne kuptimplotë burimet. Ajo gjithashtu flet sinqerisht për luftën e saj për të balancuar nëne me një dëshirë për të bërë një ndikim në botë, dhe se si, në fund të fundit këto dy qëllime janë të ndërthurura.

A do ta përshkruanit rrugën që ju çoi për të ndihmuar gjetur Forca e Moms internetit?

Unë gjithmonë ka pasur në mendjen time se unë do të përfundojë shkallën e mia universitare dhe pastaj martohen shumë shpejt pas kësaj. Por kjo nuk ka punuar për mua. Unë nuk e kam gjetur personin e duhur deri sa ishte njëzet e tetë. Kështu që më dha kohë për të ndjekur një karrierë, për të marrë një diplomë master në arsim, për të jetuar në shumë vende të ndryshme, për të shkuar në një mision (në Bullgari). Unë besoj se Zoti projektuar atë në këtë mënyrë për mua; me personalitetin tim, unë do të ketë ndjerë mjaft të bllokuar në qoftë se unë do të kërceu drejt e në të paturit fëmijë drejtë nga kolegji. Unë mendoj se Zoti e dinte se, kështu që ai tha: Mirë, bëj të gjitha këto gjëra! Dhe atëherë kur ju keni fëmijët tuaj, ju do të jetë në gjendje të përqëndrohet në to.

Ëndrra ime e madhe që vjen nga kolegj ishte të udhëtimit të botës dhe për të ndihmuar vendet e botës së tretë me ngritjen e programeve arsimore në këto vende. Por pastaj kam filluar të kuptojnë se kjo nuk do të punojnë edhe me të paturit e një familje në të cilën ishte e mia të tjera të mëdha ëndërr-dhe duke u përpjekur për të vënë ëndrrën time për të bërë një ndryshim të vërtetë në botë dhe të ketë një familje të mrekullueshme së bashku në mendjen time ka qenë një gjë me të vërtetë e vështirë.

LDS_woman_photo_Loosli2

Pyetja për mua ka qenë, "Si mund të balancojë këto dëshira të drejtë të jetë një mom e madhe me këto dëshirat e drejta për të ndihmuar pjesën tjetër të botës?" Fuqia e Moms ka qenë përgjigjja ime, por kjo nuk është diçka që erdhi brenda natës. Ajo mori dymbëdhjetë vjet në thelb duke u përpjekur gjëra të ndryshme, duke bërë këtë trajnim këtu, duke punuar në këtë shkollë atje, dhe pastaj në fund që vijnë në këtë

Menjëherë pas mbarimit të zotërisë tim në arsim në Harvard, kam filluar një kompani me një mik dhe ne u pas-shkollës programeve në shkollat ​​publike Boston, kryesisht në disa shkolla shumë në nevojë. Ishte një program i madh, por ne nuk mund të bëjë atë punë financiarisht. Pra, ne e mbyllur atë kompani dhe kam punuar për Institutin Kombëtar për shkollën Time (NIOST), pjesë e Qendrës për Kërkime për Gratë në Wellesley College. Ata e trajnimit në të gjithë vendin për njerëzit që janë duke u përpjekur për të bërë me cilësi të lartë, pasi programet shkollore. I ngritur konferenca rajonale për trajnim në të gjithë vendin për ta në partneritet me Korporatën për Shërbimin Kombëtar.

Rreth kësaj kohe kam takuar burrin tim, i cili ishte duke shkuar në shkollë në MIT. Ne kemi jetuar në Boston për një vit, ndërsa ai përfundoi shkallën e tij. Ne përfundoi duke pranuar një punë për të në San Jose, Kaliforni. Kur ne u zhvendos, NIOST më pyeti për të vazhdojmë të bëjmë punë nga distanca.

Kam punuar nga shtëpia, ndërsa unë isha shtatzënë me fëmijën tim të parë. Kur djali im ishte një fëmijë i vogël, ai vetëm u ul në aktivitet të tij, ndërsa unë bëra të gjitha thirrjet e mia konferencë. Unë edhe e mori atë me mua në disa konferenca kur ai ishte një i mitur dhe mbajtur gishtat e kryqëzuar dhe tha lutjet e mia se ai nuk do të bërtas në momentin e gabuar. Kjo ishte pak e vështirë, por ai ka punuar jashtë gjobë. Kjo ishte një punë e madhe: ata respektohen punën time dhe unë kam qenë në gjendje të jetë i përfshirë me shumë gjëra interesante.

Pyetja për mua ka qenë, "Si mund të balancojë këto dëshira të mira për të qenë një mom e madhe me këto dëshirat e drejta për të ndihmuar pjesën tjetër të botës?"

Por ky tranzicion për amësinë është komplikuar se unë do të menduar se do të ishte. Unë kisha këtë fëmijë vuan nga dhimbja barku i cili ishte ose në aktivitet të tij ose u ulëritës në krye të mushkëritë e tij dhe nuk të vërtetë duan të strukem ose të mbahet. Në të njëjtën kohë, unë do të vij vetëm nga Bostoni ku kam pasur të gjitha këto shokët pabesueshëm nga kolegj dhe çiftet në lagjen tonë që ne do të lidhur me të vërtetë me të. Unë nuk u ndjeva unë klikuar me askënd në San Jose. Për shkak të punës sime, unë kam qenë i përfshirë kështu me njerëz që ishin ende në Boston dhe nuk e kam të vërtetë të përshtaten me moms lokale që kishin fëmijë të vegjël. Unë nuk kanë coworkers në vetvete dhe unë nuk mund të rri me moms tjera dhe fëmijët e tyre, sepse unë kam qenë duke punuar-Unë kam qenë duke punuar, kur ata ishin jashtë në park. Pra, kjo mori mua një kohë për lloj të lehtësuar në të gjithë gjë.

Kam marrë në brazdë tim më shumë herë kam pasur djalin tim të dytë. Unë u përpoq të përqëndrohet vetëm krejtësisht në dy fëmijët e mi për disa muaj, por kur një projekt i ri popped up për të vlerësuar, pasi programet shkollore në zonën e San Jose, ajo ndjehet e drejtë të hidhen në këtë.

LDS_woman_photo_Loosli3

Unë mendoj se është interesante që njerëzit flasin për të qenë të qëndrojnë në shtëpi moms apo moms të punës; Unë kam qenë gjithmonë në shtëpi me fëmijët e mi, por unë kam qenë gjithmonë duke bërë disa projekt të madh në anën e - shkon për në një shkollë për të vlerësuar një program me një fëmijë në shpinë. Në disa mënyra ai ndjehet si kthim në modelin jam i pari: të gjitha moms ishin duke punuar moms, ju jeni atje duke u kujdesur për pulat dhe ju jeni atje picking lashtat ndërsa ju kanë tendencë për fëmijët tuaj. Nuk ka gjë të tillë si një mom jo-pune. Çdo mom punon, shumë. Kjo është vetëm një çështje e nëse puna që ajo bën ka të bëjë me hobi apo punë të paguar, nëse ajo është duke shkuar nga shtëpia e saj për të bërë atë ose duke qëndruar në shtëpinë e saj.

Për pjesën më të madhe, duke u përfshirë në projekte me kohë të pjesshme ka punuar mirë për mua, por është gjithmonë një sfidë e madhe kur e zemrës suaj tugging ju në këtë mënyrë dhe që në të njëjtën kohë. Çdo herë që unë u ofruar një projekt të ri, unë pyeta veten, duhet të bëj këtë? Apo është kjo tani është koha që unë duhet të fokusohet tërësisht mbi fëmijët e mi? fëmijët e mi? Kur isha shtatzënë me fëmijën e tretë, vendimi është bërë për mua: Pothuajse të drejtë në kohën kur kemi gjetur se ne ishim duke pritur, unë u kërkua që të jetë presidenti i Shoqatës së Ndihmës.

Unë kam qenë i verbër plotësisht. Jo vetëm që ishte shtatzënë dhe unë tashmë kishte një fëmijë dhe foshnjë, por unë e nevojshme për të mbajtur punën time, sepse unë do të angazhuar në projekt, ne kemi nevojë për para që nga puna e burrit tim kishte rënë dhe ai ishte vetëm duke u paguar një pjesë të pagës së tij . I thashë peshkopit, "A e dini se ne jemi duke pritur fëmijën tonë të tretë dhe unë punoj?" Ai tha, "Unë nuk e di keni qenë duke pritur dhe unë nuk e di gjendjen tuaj të tërë, por Zoti e dinte." Peshkopi vazhdoi të shpjegojë se ai do të shkuar në tempull dy herë, sepse ai e mbajti duke luftuar Zotin në këtë thirrje, duke menduar se unë nuk do të mund të jetë personi i duhur. Kjo ishte një repart që kishte mbi 400 gra në të, dhe unë do të të them pesëdhjetë për qind e tyre kishin nevojë mjaft serioze. Kjo ishte me të vërtetë një nga ato momente kur ju mendoni se: mund të jetë kjo gjë e drejtë? Unë vetëm mos harroni të menduarit, si mund ta bëni këtë? Peshkopi inkurajoi mua të lutem për përgjigjen time. Përgjigja ishte po.

Nuk ka gjë të tillë si një mom jo-pune. Çdo mom punon, shumë. Kjo është vetëm një çështje e nëse puna që ajo bën ka të bëjë me hobi apo punë të paguar, nëse ajo është duke shkuar nga shtëpia e saj për të bërë atë ose duke qëndruar në shtëpinë e saj.

Ndërsa ende duke përfunduar punën time të shkollës dhe të vlerësimit, i dha në këtë projekt të madh për të qenë presidenti i Shoqatës së Ndihmës. I mori fëmijët me mua (më i vjetër im ishte tre në atë kohë dhe fëmija im ishte një tjetër një colicky) dhe shkuam në shtëpinë e thesarit e peshkopit dhe shkuam në shtëpitë po rimerr veten dhe ne u kujdes për gjërat që nevojiten për të ndodhë. Ka pasur ditë kur kam menduar, unë nuk mund ta bëjë këtë. Si mund të merren me të gjitha këto nevoja, kur disa ditë unë nuk mund të fizikisht të marrin fëmijët me vete në spital, dhe burri im ishte në Singapor apo Francë gjysmën e kohës në biznes.

Por kjo thirrje më bëri të dal nga shtëpia dhe të jetë i përfshirë në gjëra të tjera dhe më bëri të takohet me njerëz të tjerë. Unë e nevojshme për të bërë këtë për mua në atë kohë të jetës sime. Unë gjithashtu kam për të përdorur të gjithë përvojën time të trajnimit: ne me të vërtetë të trajnuar mësuesit e vizituar si unë kishte trajnuar mësuesit e mi pas-shkollore dhe mbajtur njerëz të përgjegjshëm. Gjithashtu, njerëzit me të vërtetë rritur për të më ndihmuar, sepse ata mund të shohin mua me tre fëmijët e mi të vegjël dhe e panë që unë nuk mund të bëjë gjithçka. Kjo ishte me të vërtetë një përvojë ndërtimi besimi dhe një shans i mrekullueshëm për t'u përfshirë tërësisht e drejtë në komunitetin tim, në krahasim me duke u përpjekur për të ndihmuar njerëzit në të gjithë botën dhe në të gjithë vendin që unë nuk ishte investuar personalisht in Kjo përvojë më mësoi shumë për heqjen ku ju qëndroni.

LDS_woman_photo_Loosli4

Pas dy vjet që ishte në atë thirrjen, ne kemi vendosur të shkojë përpara dhe kanë fëmijën tonë të katërt dhe të fundit. Pra, ne u shtatzënë, dhe kemi gjetur ne ishim të pasur binjakët. Unë u do të ketë pesë fëmijë në pesë vjet. Në këtë pikë, unë shkova për të peshkopit dhe të thonë, "Unë nuk e di edhe sa kohë që unë mund ta bëjë këtë." Unë u lirua, dhe unë ishte atëherë në një pozitë për të nevojë të ndihmuar shumë nga të tjerët. I përfunduar kanë nevojë për një emergjence c seksion me binjake e dytë, më i vjetër ynë e ndëroi pesë një javë para se binjakët kishin lindur dhe nuk kemi pasur asnjë familje rreth (prindërit e mi të udhëtojnë nëpër botë për punë). Pra lagjes ndërhyri drejtë në dhe kjo ishte një gjë e mrekullueshme për të parë në mënyrë të drejtpërdrejtë se si një familje të lagjes mund të vërtetë punojnë. Si president Shoqatës së Ndihmës, unë kam qenë në fund duke i dhënë, atëherë kam pasur një shans për të qenë në anën e viktimës. Njerëzit do të shfaqen gjatë kohës që unë kam qenë më të dëshpëruar dhe të thonë: "Hej, pse nuk ju vetëm shkoni në dyqan ushqimesh dyqan me veten për gjysmë ore dhe unë do të jem këtu me fëmijët." Ose njerëzit do të të na sjellë të gjitha pelena e tyre shtesë dhe formula. Ose ata do të sjellin grupe luajnë për mua, sepse ajo ishte një gjë e vështirë për të marrë edhe në makinë me pesë fëmijët në vende makinë. Kjo përvojë me të vërtetë më dha një shans për të parë atë që të ungjillit të gjitha.

Menjëherë pas kësaj, kemi ndjerë udhëzuar për të kaluar në Shën Gjergjit, Utah (ne thjesht nuk mund të përshtatet në shtëpinë tonë në San Jose më dhe burri im kishte nevojë për një ndryshim karriere) dhe ky është vendi ku të vërtetë ka nisur Fuqia e Moms. Menjëherë pas kemi lëvizur këtu, një mik i imi dhe unë dhe punuar së bashku për të caktuar një tërheqje fundjavë ku moms si ne mund të marrë së bashku dhe të ketë konferenca të rënda të trajnimit për profesionin e tyre të zgjedhur të mëmësisë, ashtu si punëtorë në çdo profesion tjetër kanë. Ne kemi vënë tërheqje e parë së bashku pesë vjet më parë. Njerëzit fluturonin në të gjithë vendin, kur dëgjuan për këtë koncept, është në rezonancë vetëm me njerëzit. Gratë u largua duke thënë: "Jeta ime është ndryshuar, unë jam një mom të ndryshme dhe një person i ndryshëm se sa unë do të jetë." Koncepti ishte aq i fuqishëm që ne kemi vendosur për të përzënë përpara me këtë dhe vënë së bashku një faqe interneti dhe një manual udhëzim aktuale në mënyrë që njerëzit mund të vënë së bashku lloje të ngjashme të Retreats për nënat që kanë pasur dijeni në qarqet e tyre.

Miku im dhe kam marrë në një pikë në jetën tonë, ku ne thjesht nuk mund të punojnë në konceptin tërheqje më, kështu që u zhvendosur për më vonë për një kohë. Pastaj, nja dy vjet më vonë, nëna ime u takua prill Perry i cili do të filluar një faqe interneti të ngjashme për të ndihmuar moms quajtur Fuqia e Moms dhe sugjeroi që unë duhet të merrni të dini pak asaj. Diçka mbajtur bezdisur mua në pjesën e prapme të mendjen time: "Ju duhet të bisedoni me prill." Pra, ne kemi dërguar me email mbrapa dhe me radhë pak. Ne kemi vendosur se ne duhet të kombinojnë përpjekjet tona, dhe Fuqia e Moms shkoi nga një faqe interneti të vogël se prilli është duke punuar në një projekt shumë më të madhe se të inkorporuar edhe Retreats mia amësisë. Ne kemi nisur Ditën e Nënës së kaluar 2009.

Që atëherë, mijëra moms janë mbledhur për faqen tonë të internetit. Që është me të vërtetë përmbushjen. Ka pasur raste kur unë kam pyetur veten, pse jam unë duke bërë këtë? - Veçanërisht kur është 01:00 dhe në fund përsëri i internetit është duke i dhënë më përshtatet. Por kemi ndjerë udhëzuar kështu. Çdo herë që unë do të dëgjoj një bisedë Konferencën ose lexoni shkrimet e shenjta, unë do të hapur për diçka që më tha, "Bëni këtë. Të moms atje nevojë për ju për të bërë këtë, të jetë një katalizator për të sjellë ato së bashku. "Të gjithë pika e internetit është për të sjellë së bashku moms në mënyrë që ata të gjithë mund të ndajnë atë që ata e dinë dhe ne mund të kemi bisedë rreth kësaj karrierën e amësisë .

LDS_woman_photo_Loosli5

Unë me të vërtetë kërkuar, së bashku me prill, për të gjetur burime që ndihmojnë nënat me të vërtetë kujdeset për të personit brenda mom dhe të bëhet një lloj e tyre më të mirë të mom. Ne kemi gjetur ton e faqet e internetit që janë rreth modës, produktet më të mira të fëmijës, trajnimi i papërfillshëm, ose se si të merren me çështjet e sjelljes fëmijët 'që të dalë, dhe ka ton e chat dhoma që duket të përqëndrohet në burrin bashing apo duke u ankuar për mënyrën se si e vështirë ajo është që të jetë një mom. Por duket se kaq shumë moms duan të përparojë dhe të rritet përmes amësisë - jo vetëm të marrë nëpërmjet saj, ankohen në lidhje me të, ose të duket e mirë, ndërsa për ta bërë këtë. Ne nuk mund të gjeni shumë sa që dukej të vërtetë uplifting dhe me të vërtetë fuqizimin për moms. Pra, ne kemi shpenzuar mijëra orë ndërtimin Forca e Moms.

Fuqia e Moms website thekson se qëllimi është të ndihmojë moms jetë me të vërtetë dhe me të vërtetë i lumtur si nëna. Si e shihni faqen ndihmuar moms trokitje e lehtë në potencialin e tyre si nëna?

Nënat nuk është vetëm për marrjen e fëmijët nga pika A në pikën B. Nënat është në lidhje me zhvillimin e kush jemi ne si gra dhe si individë. Një shumë e lumturisë që ne të ndjehen në jetë vjen kur ne jemi duke përparuar; Ungjilli na mëson këtë, por është e vërtetë në çdo shëtitje e jetës, nëse ju jeni fetare apo jo. Dhe kur ne të ndihet si ne jemi në një ulluk dhe ne nuk jemi duke përparuar, kur ne jemi të trishtuar apo ndjenjë të padobishme, atëherë ne të merrni poshtë për çdo gjë në jetën tonë. Të gjithë pika e Fuqisë së Moms është të ndihmojë moms ndjehen gëzimin e përparuar.

Kjo nuk është vetëm fëmijët tanë ne jemi duke u përpjekur për të ndihmuar progresin, është veten. Dhe që ka rëndësi. Kjo çështje e mjaftueshme që ne kemi nevojë për të bërë kohë për atë në jetën tonë, nëse ajo do të marrë të përfshirë në një komunitet online apo parafytyruar se në mënyrën e tuaj personale, çfarë unë dua të përmirësuar? Kush mund të duan të jenë? Cilat aspekte të personalitetit tim duhet të jetë në zhvillim? Çfarë talentet duhet të jetë në zhvillim? Çka mund të bëjë me fëmijët e mi? Si mund të bëj ata që janë në lidhje me atë që unë jam duke bërë si një mom?

Një nga fokuset tona të mëdha është duke u kujdesur të personit që është brenda mom, ku shumë nga faqet e internetit të tjera janë duke u përpjekur për të marrë kujdesin e personit jashtë mom: le të shohim se si ajo duket, le të shohim se çfarë produkte që ajo ka, le të shohim se si ajo vepron drejt fëmijët e saj. Ne menduam, le të fillojë nga brenda me mënyrën se si ne mendojmë për veten tonë, me mënyrën se si ne mendojmë për punën tonë si një mom dhe pastaj le të ndërtuar nga atje. Dua nënat për të thënë, "Unë nuk jam vetëm mezi treading ujë, por unë jam duke e bërë amësinë në gëzimin dhe përparimin që ajo duhet të jetë."

Për mua personalisht, unë kam ardhur që të kuptojnë se duke qenë nëna më e mirë unë mund të jetë, gruaja më e mirë unë mund të jetë, që do të më ndihmojë të bëhet personi që do të bëjë më të lumtur. Duke punuar në Fuqia e Moms, ndjehem unë kam një ekip të nënave që punojnë në qëllimet e mia me mua. Unë jam duke i pyetur ata për përgjigjet e tyre. Ndjehem ndjenjën e fuqizimit të jo vetëm të mësuar diçka për veten tuaj, por janë në gjendje për të ndarë atë me të tjerët në të njëjtën kohë.

Dua nënat për të thënë, "Unë nuk jam vetëm mezi treading ujë, por unë jam duke e bërë amësinë në gëzimin dhe përparimin që ajo duhet të jetë."

Shpresa ime më e madhe për Fuqia e Moms, për veten dhe moms tjera është shans për progres dhe për t'u lidhur. Duke qenë një mom mund të jetë shumë e vetmuar. Unë kam qenë shumë i vetmuar dhe unë ende jam ndonjëherë, por që të jetë në gjendje për të lidhur me të tjerët, pa edhe duke e lënë shtëpinë tuaj, kjo është arsyeja pse blogs mom bëjë aq mirë, unë mendoj.

Si mund të moms të marrë aftësitë dhe edukimi ata kanë të akumuluar dhe të aplikojnë atë në amësisë?

Unë mendoj se kjo është çështje e madhe që kaq shumë prej nesh të cilët qëndrojnë në shtëpi me fëmijët tanë luftojnë me. Ne jemi duke u përpjekur të jenë moms më të mirë ne mund të jetë, por ne kemi nevojë për një prizë, ne kemi nevojë për një shans për të ndarë atë që ne jemi mësuar dhe të mësojnë më shumë. Askush në çdo profesion do të bëjë një punë të madhe, nëse ata ndajnë atë që ata kanë mësuar me dikë tjetër dhe të mësojnë nga të tjerët.

Nënat po merr të gjitha këto gjëra të mrekullueshme Ungjilli na mëson për dashurinë dhe rolin tonë si ushqyes të dhe rolin e progresion të përjetshme në jetën tonë dhe pastaj të vënë atë në praktikë të përditshme. Ne dëgjojmë të gjitha këto bisedime të mëdha, por edhe se si tos. . . praktika e përditshme është shpesh mister. Ne nuk do të ketë Autoritetet e Përgjithshme tanë të qëndrojë deri atje dhe thonë: "Ky është orari që ju duhet të ndjekin" ose "Kjo është ajo që ju duhet të bëni me fëmijët tuaj çdo ditë." Është në dorën tonë që të kuptoj se nga.

Në jetën time, unë të përpiqet për të marrë fuqitë dhe interesat e mia dhe përdorimin e tyre në nëne. Si një edukator, unë e di se të gjitha llojet e ndryshme të kurrikulave atje, kështu që kur një gjë nuk është duke punuar mirë për fëmijën tim në shkollë, Unë e kuptoj se ka qasje të tjera ne mund të përpiqemi. Unë mendoj se fëmijët e mi kanë një dashuri të vërtetë për të mësuar dhe shumë e që vjen nga sfond kam në arsim. Unë e dua artin, dhe unë do të të duan të jenë më serioze në lidhje me të, por kjo nuk do të ndodhë në këtë fazë të jetës. Por unë mund të bëjë atë pak; I tërhequr nga ato furnizime artit dhe të bëjë art me fëmijët e mi. Unë e dua leximin, dhe unë nuk mund të lexoj sa më shumë që unë do të doja, sepse fëmijët e mi kanë nevojë më shumë dhe unë kam projekte të tjera në vazhdim e sipër, por unë mund të lexoj libra me fëmijët e mi. Unë me të vërtetë të bëjë një pikë të kërkuar nga kapitullin librat më të mirë për grupet e tyre të moshës, fituesit çmimin Newbery dhe atë lloj gjë, dhe ne me të vërtetë dashuri për të lexuar së bashku. Unë e dua udhëtojnë dhe unë dua të shkoj në të gjithë botën, që ishte një pjesë e madhe e në rritje deri përvoja ime dhe unë do të të duan për të bërë atë me fëmijët e mi. Tani për tani ne jemi lloj i mbërthyer me vende ne mund të përzënë për të, sepse bileta avioni shtatë ajrit? Kjo nuk do të ndodhë. Por ne ende udhëtojnë gjatë gjithë kohës. Ne kope poshtë për në Meksikë, sepse kemi dashur fëmijët tanë për të parë se çfarë është si atje poshtë. Dhe ne të përzënë në Kaliforni, ne do të shkojmë në vende të ndryshme gjatë gjithë kohës dhe të përpiqet të vë në dukje ato për të gjitha që mundemi, sepse kam nevojë për këtë dhe unë mendoj se është aq i mirë për fëmijët e mi. Dhe unë mendoj se kjo është diçka që ata do të zhvillojnë një nevojë për, nevoja për lloje të ndryshme të njerëzve dhe vendeve të ndryshme dhe zërave, mundësitë e ndryshme në jetë, ide të ndryshme.

Si kanë përvojat tuaja si një nënë ndryshuar pikëpamjet tuaja për mënyrat që ne mund të bëjë një ndikim në botë?

Burri im dhe unë shkova në Bolivi dhe Afrikë kur isha shtatzënë me të vjetër time, sepse unë kam këtë pasion për të shkuar vende të tjera në botë dhe duke ndihmuar njerëzit që janë me të vërtetë të varfërit - kemi mbushur këto udhëtime në para që ka fëmijë. Por, pasi unë u bë një nënë mësova se ndryshimi unë kam qenë në gjendje për të bërë kur unë isha president Shoqatës së Ndihmës, diferenca unë jam në gjendje për të bërë në shtëpinë time dhe në shkollë fëmijët të mi tani, që do të thotë më shumë për të mua. Unë ende kanë ide të mëdha, por ideja ime e asaj që është e madhe dhe ajo që me të vërtetë gjërat kanë ndryshuar rrënjësisht. Unë mendoj se unë mund të bëjë një ndryshim të madh nga gjërat që bëj me fëmijët e mi, këto pesë njerëz pak që unë mund të dërguar atje për të qenë katalizatorë të mëdha për gjëra të mira në botë. Kjo mund të jetë një efekt i madh gurgullimë të drejtë atje. Çdo mom mund ta bëjë këtë.

Nuk është se unë mendoj, oh, unë kam ardhur. Çdo ditë, është e vështirë; Më duhet të vendosë, duhet të përfundojë që projekti i Pushtetit të Moms që unë me të vërtetë duhet të bëni apo të iki dhe të ndihmojë fëmijët me detyrat e shtëpisë tani? Ndjehem Kjo tërheqje gjatë gjithë kohës. Sigurisht, në qoftë se vjen për të fus shtytje, unë e di se Fuqia e Moms do të shkojë në raft dhe fëmijët e mi do të marrë vëmendjen, por nuk është se e zezë dhe e bardhë. Ajo nuk është si, zgjidhni një apo të tjera, kjo është si, Unë kam nevojë për të zgjedhur më pak për këtë kështu që unë mund të zgjidhni më shumë nga tjetri. Kjo është çështja bimë shumëvjeçare që unë luftojnë me. Unë e di që unë jam duke bërë gjërat e duhura, por unë nuk e di se sa prej të cilave gjëra për të bërë, kur. Kjo pyetje për të gjetur ekuilibrin e duhur është gjithashtu diçka që ne jemi duke u përpjekur për të ndihmuar moms me anë të fuqisë së Moms.

Unë mendoj se ajo që unë jam duke u përpjekur të bëni është ajo që çdo mom është duke u përpjekur për të bërë: më mirë veten, të kujdeset për familjen e saj, plus bëjë pak më gjerë. Ne duam që të kujdeset për veten, ne duam të kujdeset për familjet tona, dhe atëherë ne duam të marrë atë një hap të vogël përtej se dhe ndihet si ne jemi duke lënë një të shtypura të vogël në jetën e njerëzve të tjerë, se ne jemi të qenë një "dritë për botën" në rrugën tonë.

Në një vështrim

Saren Eyre Loosli


LDS_woman_photo_LoosliCOLOR
Vendodhja: St George, Utah

Mosha: 39

Gjendja civile: I martuar

Fëmijët: Pesë, moshat 5-10

Profesioni: Nëna; Gruaja; Bashkë-Drejtor i Fuqia e Moms; Drejtori i Shkollës Company Joy

Shkollat ​​Vijuar: Wellesley College (BA 1992), Universiteti i Harvardit (M.Ed. 1997)

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht (dhe disa Spanish - fëmijët të shkojnë në një shkollë ulje të dyfishtë)

Himn i preferuar: "Eja Ti gurrë e çdo bekim"

Thirrja Kisha aktual: Mësimdhënia e Valiant 10 klasë në Fillore

Në Web: powerofmoms.com , joyschoolco.com , blog personal: Pesë Kids në Pesë Vitet

Intervistë nga Rosalyn Eves . Portret Saren duke Saydi Shumway Fotografi .

Share këtë artikull:

10 Komentet

 1. Hilary
  16:40 më 5 gusht 2010

  Unë duhet të them se unë e kam admiruar gjithmonë Saren. Unë isha në të fëmijëve # 1 kur ajo kishte dhe # 4 # 5 ... por ishte ende më i mirë joyschool nëna e grupit.

  Unë gjithashtu dua se si ajo është në gjendje të shpreh me fjalë e 5 milion mënyra të ndryshme koka ime shkon gjatë ditës.

  Më bën të kuptojnë unë nuk jam vetëm. :)

 2. Linda Eyre
  06:19 më 7 gusht, 2010

  Dashur lexuar këtë! Çfarë një gëzim ka qenë që të ketë Saren si fëmija më i vjetër në familjen tonë. Çfarë ndryshimi ka bërë për vëllezërit e motrat e saj më të vegjël përmes udhëzimit të saj dhe shembull të mahnitshme! Ju janë të mahnitshme Saren!

 3. Becky
  22:15 më 7 gusht, 2010

  Çfarë një artikull amazing! Faleminderit, Saren, për të gjithë punën tuaj të vështirë. Unë vetëm nënshkruar kohët e fundit për Fuqia e mami-të dhe ky artikull më bën të ngazëllyer. :)

 4. Amie
  21:49 më 10 gusht 2010

  Unë e vlerësoj hapjen tuaj! Faleminderit për të jetuar një jetë frymëzues. Nuk ka fuqi të madhe në të qënit një mami! Keep up punën e madhe!

 5. Cindy
  00:39 më 12 gusht 2010

  Saren është e tillë një person e mahnitshme dhe një mom amazing! Unë kam mësuar aq shumë prej saj dhe kanë mësuar shumë më shumë nga ky nen. Vetëm atë që unë e nevojshme për të frymëzuar mua këtë javë si unë jam duke u përgatitur për të dërguar fëmijët e mi përsëri në shkollë të hënën. Unë e dua ndershmëri Saren-së, ajo ka një dhuratë të tillë të ndarë kohë të vështira plus aftësinë për të vënë çdo gjë në perspektivën e duhur. Ju faleminderit!

 6. Prag
  21:25 më 13 gusht 2010

  Unë rezonuar me * gjithcka * ju ka shkruajtur.

  Çdo. Të vetme. Word.

  Këto dëshira të njëjta dhe yearnings, unë e kuptoj!

  Unë jam i habitur vetëm, aq tepër i lumtur që unë nuk jam vetëm në ndjenjë në këtë mënyrë, too.

  Tre cheers për këtë projekt! Unë jam i ngazëllyer për të parë se ku kjo shkon dhe se si unë mund të përfshihen.

 7. Prill Perry
  08:35 më 17 gusht 2010

  Saren, ju jeni një bekim për mua çdo ditë të vetme. Faleminderit për të gjithë ju jeni bërë!

 8. Cath
  09:05 më 18 gusht 2010

  Wow Saren. Kjo ishte një intervistë e mrekullueshme. Ndjehem mirënjohje të madhe për atë që ju e përcaktuar për të bërë. Fuqia e Moms ka qenë një mbështetje e madhe për mua, si dhe një prizë shumë të nevojshme - për të lidhur dhe të shkruajnë. Vetëm në muajt e pak unë kam qenë pjesë e saj, unë kam qenë shumë e bekuar. Unë nuk kam asnjë dyshim që ju janë të frymëzuar. Ju faleminderit!

  Unë gjithashtu ndjehen këtë luftë: "Unë e di që unë jam duke bërë gjërat e duhura, por unë nuk e di se sa prej të cilave gjëra për të bërë, kur." Unë shpresoj se unë mund të mësojnë nga ju me kalimin e kohës, se si të kuptoj këtë jashtë . Kjo është një gjë e tillë dinamike - gjithmonë në ndryshim. Unë mendoj që ne vetëm të dëgjojnë dhe të ndjekin, dhe të bëjë më të mirë ne mund.

  Faleminderit Saren, për të bërë një ndryshim të tillë!

 9. Laura
  21:14 më 25 gusht 2010

  Unë jam i gëzuar fuqinë time të Moms rrethit dhe ishte i gatshëm për të lexuar më shumë rreth Saren, si prejardhja e saj dhe pse ajo filloi faqen e internetit.

 10. Anna Jenkins
  10:41 më 2 shtator 2010

  Saren, kjo ishte një intervistë e madhe dhe më bën më të ngacmuar në lidhje shërbejnë në Fuqia e Moms Bordit. Ajo ishte e madhe për të lexuar në lidhje me se si të gjitha ka nisur dhe për të dini më shumë për prejardhjen tuaj dhe të marrë në vendin që ju jeni tani. Faleminderit për përdorimin e talenteve Perëndia të bekuar me të për të bërë gjërat më mirë për të gjithë ne. Unë si pjesë e trajnimit në lidhje me mësueset e vizitave. Ne kemi nevojë për këtë. Ndoshta më shumë presidentët e Shoqatës së Ndihmës atje do të lexoni këtë dhe të ndjehen një shkëndijë!

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline