15 shtator 2010 nga admin

8 Komente

Një qytetar i Botës

Një qytetar i Botës

Camilla Smith

Në një vështrim

San Francisco, CA, Shtator 2010

Kjo nënë dinamike e pesë fëmijë të rritur ndan dashurinë e saj e udhëtimit, të leximit, të shkencës dhe admirimin e saj e nënës së saj. Camilla shërben si përfaqësues për marrëdhënie publike të Kishës në zonën e San Francisco Bay, dhe ajo më tej kontribuon në komunitetin e saj duke qenë një nga drejtuesit e fondacionit Radio Publike Kombëtare, Bancroft Biblioteka UC Berkeley, Këshilli Ndërfetare San Francisco, dhe të bllokoj Amerikë.

Jam rritur në një familje e madhe me shtatë vëllezërit e motrat. Vendi im në familje ishte i veçantë, sepse unë kam qenë pesë vjet më të rinj se vëllai tim të ardhshëm të vjetër, vetëm vajzë e lindur në mes të katër djemve. Si vajzë më të re, unë kam qenë në një pozitë të madhe dhe shumë të afërt me nënën time.

Cila ishte nëna jote si?

Për një grua Mormon e epokës së saj (ajo ka lindur në 1907), ajo ishte një grua e lirë, që do të thotë që ajo e bëri atë që ajo donte të bënte. Kjo kishte një shumë të bëjë me babain tim, i cili donte që ajo të jetë e lumtur. Kjo është një dhuratë e madhe, që të ketë një burrë të tillë. Ndërkohë që fëmijët më të vjetër u rrit, ne kemi ndihmuar me përgjegjësi familjare dhe nëna ime ndjerë plotësisht të lirë për të udhëtuar çdo verë dhe të lënë fëmijët e vegjël me babain tim dhe fëmijët më të vjetër. Kjo ishte një situatë shumë e pazakontë.

Nëna ime kishte energji të mëdha dhe të interesit në shumë fusha. Ajo ndjeu se ishte e drejta e saj për të ndjekur ato interesa. Nëna ime ka punuar një punë me kohë të plotë të gjitha e jetës sime. Ajo mësoi shkollë. Ajo ishte gjithashtu një lider natyral i lindur. Ajo ishte një poet, botuar tre libra me poezi dhe prozë, pesë nga një anëtar i Pen Grave dhe ishte anëtar i Shoqërisë të Poezisë Utah. Kur ajo ishte në kolegj, Nënë mori një çmim efikasitetit. Ajo do të them, "Efikasiteti është më e mira, më të, në shumë pak kohë. Koha është gjithmonë një element. Ju të përpiqet të bëjë më të mirën që mundeni, por gjithmonë mos harroni se ju nuk mund të shpenzoj tepër kohë në të. "

LDS_woman_photo_CSmith3

Jam rritur me filozofinë e nënes sime dhe një ndjenjë e vërtetë që kam pasur një përgjegjësi ndaj komunitetit, veçanërisht të komunitetit të kishës. Nënë ndjeu një përgjegjësi ndaj të gjitha komuniteteve të saj dhe të Shoqatës së Përmirësimit Reciprok (MPB) si një anëtar i bordit të përgjithshëm.

Një tjetër gjë ajo ishte shumë e talentuar në të ishte duke bërë të ndihem se jam fëmija i saj të preferuar. Kur flas me vëllezërit e motrat e mia, secili ka diçka që veçanërisht të përbashkët me të, kështu që ajo kishte një mënyrë për të parafytyruar se çfarë ju jeni të interesuar në të, që kështu të ndjerë të veçantë. Nuk ishte artificiale, ajo me të vërtetë ishte i interesuar në ju. Për shembull, kam dashur letërsi dhe shkrim dhe donte të jetë një redaktor. Kur kam punuar për Publishing Group The Putnam në Nju Jork si asistent editorial, unë do të dërgoj librat e saj ne u botuese. Ajo lexuar çdo gjë, dhe do të thonë, "Oooh, që ishte goxha sexy."

Ju ndoqi shkollën diplomuar në Columbia University në 1960. Si e një vajzë Mormon nga Utah të përfundojë në New York City dhe si e bëri atë të ndryshojë ju?

Unë shkova në një Studimin BYU jashtë vendit në Grenoble, Francë gjatë vitin tim të dytë të kolegjit dhe që u hap horizontet e mia. Përveç kësaj, të dy nëna dhe babai im ishin njerëz shumë mendjehapur. Babai im kujdesej më të nëse janë apo jo ju jeni një njeri i mirë. Nuk ishte nëse janë apo jo ju jeni një mormon i mirë apo ishin të pasur apo të varfër, ose ishin të një klase të caktuar. Për shkak se babai im foli spanjisht aq mirë që ai të përkthyera për punëtorët migrantë që jetonin në komunitet. Ai gjithmonë e bëri atë, lloj heshtje. Nëna ishte shumë më e një personi shoqëror, por ajo kishte miq nga të gjitha sferat e jetës dhe të gjitha situatat, dhe marrë me ta në mënyrë të barabartë. Për shembull, dy burra jetonin ngjitur me njëri-tjetrin dhe kanë qenë miqtë e saj nga grupi i saj me poezi. Mbaj mend atë që më thoshte: "Oh, ata janë me siguri homoseksualët. A nuk është shumë e keqe ne duhet të etiketojnë njerëzit? "Kjo ishte më herët, ndoshta në 1960.

Botëkuptimi i prindërve të mi më ndihmuan të mendojnë se unë nuk ishte vetëm një vajzë Mormon, por kam pasur horizonte të mëtejshme. U ndjeva shumë e lirë për të udhëtuar dhe pas viti i fundit të kolegjit, kam punuar për të Shoqatës Kombëtare të zinxhirët e ushqimit në Uashington DC. (Një punë redaktimi). I dashur punën time në Uashington POR miku im Sally Ann tha: "Ju keni për të ardhur në Nju Jork, ajo është vend për ju." U ndjeva, "Në rregull, kjo është gjëja për të bërë." Kështu që unë u zhvendos në Nju Jork.

Unë gjithmonë shkova në kishë, ndërsa kam jetuar në New York City. Por më kujtohet që ka një krizë besimi, kur unë isha në shkollën e diplomuar dhe ne ishim duke studiuar literaturë. Unë kam qenë duke marrë një kurs të quajtur "Letërsia Zi", dhe një nga autorët e një libri të caktuar shkroi rreth asaj se si ai kishte hequr dorë nga ajo që ai e quajti "fe fisnore" për të bërë një Bahá'í. Pse? Për shkak se ai shikuarat Krishterizmin, Judaizmin dhe Islamin si fe të fisnore. Natyra e një religjioni fisnor është se ajo përjashton të gjithë ata që nuk është pjesë e "fisit." Kam menduar për atë (dhe natyrisht Mormonizmi është shumë e fisnore) dhe ra dakord me të se fetë fisnore ishin shkatërruese. Mbaj mend duke menduar se unë mund të heqë dorë kishën, sepse me përjashtim të tjerët nuk është ajo që do të bëjë një Perëndi i dashur. Pastaj unë fillova të mendoj për familjen dhe se sa e rëndësishme është familja për zhvillimin e fëmijës dhe padyshim një fëmijë nuk do të mbijetojnë pa një familje, e cila është në të vërtetë vetëm një fis i vogël. Pra, fisi ndoshta nuk ishte problemi. Gjithkush ka nevojë për një familje dhe se fisin për t'i dhënë atyre forcë, por pastaj se forca duhet të përqendrohet jashtë fisit dhe komunitetit jo duke u përpjekur për të mbajtur njerëzit huddled së bashku. Kjo është me të vërtetë në thelbin e besimit tim fetar. Unë jam një person shumë fetar. Unë jam një Mormon shumë fetar. Por qëllimi i kishës është që të bëjë njerëzit të fortë në mënyrë që të arritur nga të botës më të gjerë, e jo për të na mbajtur të izoluar nga bota.

Gjithkush ka nevojë për një familje dhe se fisin për t'i dhënë atyre forcë, por pastaj se forca duhet të përqendrohet jashtë fisit dhe komunitetit jo duke u përpjekur për të mbajtur njerëzit huddled së bashku. Kjo është me të vërtetë në thelbin e besimit tim fetar.

Cilat organizata të tjera keni qenë i përfshirë në-përveç familjen tuaj?

Çështje të caktuara vërtetë interes më. Një çështje e tillë është mësuar se çfarë është të jesh njeri. Është kaq misterioze për mua. Unë jam një besimtar në evoluimin e njeriut, kështu që unë natyrisht pyetjen se çfarë është ndryshimi që ka ndodhur në mes të personit anatomike të njeriut që ka ekzistuar për një milion vjet dhe çfarë evoluar rreth 50.000 vjet më parë si njeriu bashkëkohorë? Ka diçka që ka ndodhur. Kjo ndoshta ka të bëjë me gjuhën dhe simbolizmin. . . diçka ka ndodhur në tru. Ne ishim anatomike të njeriut duke e bërë mjete të thjeshta guri që nuk ka ndryshuar për një milion vjet. Pastaj ndodhi diçka që aftësia e njerëzve të prekura për të mësuar, përtërij, dhe të kërkojë për ide të reja. Ky interes është arsyeja pse unë jam një nga drejtuesit e Fondacionit Liki, e cila bën hulumtime në origjinën e njeriut dhe studimeve majmuni.

Organizata të tjera? Një mik më njohu me Universitetin e California-Berkeley Bancroft Biblioteka posaçërisht për të ndihmuar ata me gazetën e tyre, kështu që kam marrë shumë i përfshirë me Bibliotekën Bancroft në UC Berkeley dhe unë shkruaj newsletter për koleksione veçantë bibliotekën e tyre. Unë e dua pozita të tilla. I love duke i shoqëruar me dijetarët dhe hulumtuesit.

Unë jam gjithashtu një administrues i besuar i Fondacionit Kombëtar të Radios Publike. Për këtë përpjekje, unë jam i interesuar veçanërisht në arsimin publik dhe edukimit shkencor në të cilën ne jemi mjerisht mungon në Shtetet e Bashkuara.

Unë gjithashtu dua punën time kishës. Unë e çështjeve publike të punojnë për kishën. Unë jam në komitetin ekzekutiv për San Francisco Bay Area. Kjo është një punë afatgjatë; kjo nuk është një punë që ndryshon çdo dy vjet apo më shumë. Me punën e punëve publike, unë të formuar marrëdhënie afat-gjatë brenda komunitetit. Unë punoj mbi marrëdhëniet ndërfetare dhe për marrëdhëniet konsullore të huaja.

Pra, kjo ka qenë një punë e vështirë për disa vitet e fundit, me diskutimet e fundit politike rreth martesës njëjtën seks në Kaliforni?

Po, por kjo është një këshill ndërfetare. Ne kemi katolikë në këshillin dhe muslimanët-të gjithë të cilët ndjehen në mënyrë të ngjashme për të Mormonët në lidhje me martesat mes homoseksualëve. Komuniteti ndërfetar është interesante, sepse ne e kuptojmë se ne do të pajtohen në çështje morale, por ka ngrohtësi dhe një kuptim të mendimeve të ndryshme.

Disa organizata ndërfetare thonë, "A nuk të japë lutjet apo të thonë ndonjë gjë që do të ishte ofenduese për njerëzit e tjerë." Por grupi ynë thotë: "Ne duam shprehje autentike e besimit nga ju. Pra, ne presim që ju të luteni para nesh si ju do të luten në kishë apo sinagogë. Kjo është një përvojë shumë e liruar. "Njerëzit luten All-llahut, dhe ju me të vërtetë e merrni për të kuptuar atë që njerëzit e tjerë të ndjehen.

LDS_woman_photo_CSmith2

Kishte aq shumë media negative me Proposition 8 (Akti California Martesa Mbrojtjes) në kishën tonë dhe protestues picketed në tempull. Kur unë shkova në një takim të bordit ndërfetar shpejt pas kësaj, kishte gjë tjetër veçse shprehje të simpatisë dhe të kuptuarit se kjo ishte një çështje shumë e dhimbshme për mormonët. Anëtarët e tjerë të këshillit mund të mos pajtohen me ne, por ata nuk duan që ne të jetë objekt i armiqësisë të tillë. Kjo ishte mjaft e një përvojë të shquar për mua, veçanërisht për shkak se unë personalisht nuk e mbështesin prop 8. Mendoj familje vijnë në forma të ndryshme. Por kisha ime mbështet prop 8 dhe kam përfaqësuar ata dhe kam gjetur mbështetjen e komunitetit ndërfetar për kishën time mjaft i shquar.

Ju keni pesë fëmijët e rritur. Kanë nocionet e juaj e çfarë do të thotë të jetë një sukses ndryshuar si ju keni ngritur fëmijët tuaj?

Kjo është një pyetje interesante. Unë jam një besimtar i madh në arsim, kështu që është e lehtë për të ndjehen të suksesshëm kur ju shohin fëmijët tuaj që duan të jenë të arsimuar dhe të punojnë në fusha të tilla si mjekësi apo arsim, si tre fëmijët i kam të bëjë. Kur ju keni dikë si djalin tim George, i cili është i fokusuar në muzikë dhe nuk ka diplomua nga kolegji, përcaktimin e suksesit është më e vështirë. Nëse ndonjë gjë, ai është më të zgjuarit e fëmijët tanë. I adhuroj atë dhe doni të mirë për të dhe kjo është disi e një jete të vështirë që ai ka zgjedhur.

Grupi ynë thotë: "Ne duam shprehje autentike e besimit nga ju. Pra, ne presim që ju të luteni para nesh si ju do të luten në kishë apo sinagogë. Kjo është një përvojë shumë e liruar. "

George ju ka ndikuar ndoshta në mënyra që nuk do të kishte ndodhur nëse të gjithë e kishin ndjekur një rrugë të ngjashme me atë që fëmijët tuaj të tjera të zgjodhi.

Camiilla in Antarctica

Camiilla në Antarktidë

Kjo është e vërtetë. Për shkak të Gjergjit, unë në fakt shkova në një furi. George ishte organizuar një parti Rave [të gjithë partisë valle natë] kështu që unë shkova. Ai u takua me mua në derë me mbrojtëset e veshëve. Në fund ka pasur një bandë e rinj vallëzimi gjithë natën. Komenti i tij për mua ishte: "Ja, ata vetëm duan që të ketë një vend për të kërcyer."

Ju keni mësuar që të mos shikojmë në rrugën e tij si një rrugë kufizuar.

Kjo është një rrugë e ndryshme; një rrugë krijuese. Unë mendoj se është e rrezikshme ndonjëherë, por unë nuk e shoh atë si një dështim. Është interesante sepse ai lloj do të jetë të tij, por në çdo rast familjes, ai është aty. Ai gjithmonë merr pjesë.

A mund të më tregoni për disa nga vendet më interesante që ju keni udhëtuar?

Kohët e fundit motra ime Rozmari dhe unë shkova në Antarktik, e cila ishte fantastike. Ishte një ekspeditë me National Geographic. Ne shkuam në Zodiacs [anijeve inflatable] jashtë në breg dhe eci në mesin e penguins. Ne mësuam shumë! Travel është një gjë edukative. Unë nuk mendoj se udhëtimi është diku për të shkuar vetëm për t'u ulur; ju shkoni për të mësuar diçka për njerëzit dhe në lidhje me terrenin dhe për historinë.

Burri im dhe unë shkova në Mongoli, ku qëndruam në tenda të rrumbullakëta quajtur "GERS". Mongolët pasur më të madhe perandorinë e tokës në histori. Ajo ishte e shkurtër dhe ata nuk të lënë pas atë që Perandoria Romake u largua që e konsideronte gjuhën e shenjtë dhe nuk duan njerëzit e tjerë të flasin gjuhën e tyre. Mongolët ishin të interesuar kryesisht në tregti.

Camilla in Mongolia

Camilla në Mongoli

Unë jam gjithashtu një këshilltar për të bllokoj Amerikën [një botë kryerjen popullore vallëzimi Trupa] dhe kanë udhëtuar me ta për katër vjet. Kjo ka qenë veçanërisht interesante, sepse kam takuar njerëz të lokale që ndajnë traditat e tyre. Unë kam qenë në Sardenjë, Slloveni, dhe në jug të Francës. Ne kohët e fundit kishte një festival në Stamboll dhe unë kam qenë atje për një javë dhe valltarë nga Sierra Leone dhe Korea e Jugut morën pjesë (dhe e bëri të tillë një valle e mrekullueshme!) Të folk valle koreanojugorëve kryer ishte nga Korea e hershme. Korea u vendos nga mongolët dhe një e treta e emrave japoneze fisnike janë Korean. E dija se ceremonia çaj japoneze origjinën në Kore, por unë isha duke folur me kërcimtarë Korean, dhe koreografi i tyre në veçanti, dhe e pyeti se ku valle erdhi nga. Kjo ishte një zbulim për mua, sepse është e qartë shumë e lashtë dhe unë mendoj se ndoshta nga Mongolia. Vallet popullore lloj i tërheq të gjithë që historisë së bashku. Kur e shihni atë, kjo është lloj i një gjestalt-ajo sjell të gjitha së bashku.

Ka udhëtimit ndikuar marrëdhëniet tuaja me të ungjillit?

Kur kam shkuar në tempull, unë isha i befasuar se tempulli është aq ritualizua dhe misterioze dhe e ka pak të bëjë me atë që unë normalisht dashuri për kisha, e cila është se kjo është një kishë laik dhe ne të gjithë përpiqemi për të ndihmuar njëri-tjetrin të jetë më mirë njerëz. Një herë tjetër kur isha në tempull, unë isha duke menduar për njerëzit në shpellën Lascaux [një nga një grup i shpellave në Francë jugperëndimore të famshëm për pikturat e tij paleolitike shpellë]. Njeri i hershëm nuk ka jetuar në ato shpella-ata përdoren ato për ceremonitë. Ka diçka në psikologjinë e njeriut që ka nevojë për ceremoni dhe simbolizmin. Fara për moderne njeriut mund të shihet në ato shpella në Francë. Kur të shkoj në tempull, kjo është ajo që unë mendoj në lidhje. Unë mendoj se unë jam duke bërë një ritual që shkon prapa në ritualet origjinale. Jo se ceremonia jonë tempull ka evoluar nga ai, por që nevoja që kemi për ritual është pjesë e asaj që do të thotë të jesh njeri. Kuptimi gjëra të tilla nga duke parë këto vende më ndihmon të bëjë ndjenjën e mësimeve dhe praktikave të kishave.

Në një vështrim

Camilla Smith


LDS_woman_photo_CSmithCOLOR
Vendodhja: San Francisco, CA

Mosha: 64

Gjendja civile: I martuar

Fëmijët: Katër djem dhe një vajzë

Profesioni: Writer / editor, besuar: Fondacioni Kombëtar i Radios Publike, LSB Fondacioni Liki, San Francisco Performances, San Francisco Konservatorin e Muzikës, Muzikë dhe Menlo, UC Berkeley Bordit Këshillimor Biblioteka, UC Berkeley Bancroft Këshillit të Bibliotekës së Miqve, Qendra Ndërfetare në Presidio .

Shkollat ​​Vijuar: BYU (BA), Universiteti i Grenoble, France (Certifikata D'ETRANGER), Mësuesit College në Universitetin Kolumbia (MA)

Himn i preferuar: "Eja Ti burim i çdo Bekimit"

Thirrja aktual Kisha: Bay Area Çështjet Publike Komiteti Ekzekutiv

Intervistë nga Shelahu minator . Fotografitë e përdorur me leje.

8 Komente

 1. Margaret Bates
  00:47 më 16 shtator 2010

  Unë kam njohur Camilla për shumë vjet nga koha ime në San Francisko, dhe ajo është aq interesante, e mrekullueshme dhe inteligjente si ky artikull do t'ju çojë për të besuar. Përveç gjithë kësaj, ajo është një person i mëshirshëm dhe i butë, gjithmonë i gatshëm të japë forcën e saj për ata që kanë nevojë të forcës ose të kuptuarit. Unë jam krenar që do të llogaritet si një nga miqtë e saj.

 2. pas pak
  05:26 më 16 shtator 2010

  Unë kam dëshirë mund të takohen Camilla personalisht. Ajo tingëllon pabesueshëm dhe I love se si rrumbullakosura dhe pranuar ajo është. Ishte i zoti për të lexuar në lidhje me mënyrën se si ajo arriti ndjenjat e vet e saj rreth prop 8 dhe ato të kishës, veçanërisht për shkak se kam gjetur veten në lidhje me mënyrën se si ajo ndjeu. I love sidomos këtë citim "Unë jam një person shumë fetar. Unë jam një Mormon shumë fetar. Por qëllimi i kishës është që të bëjë njerëzit të fortë në mënyrë që të arritur nga të botës më të gjerë, e jo për të na mbajtur të izoluar nga bota. "

 3. Terri Wagner
  05:59 më 21 shtator 2010

  Camilla përfaqëson gjithçka që unë nuk besoj në të (jo fetar sende sende të tjera), e cila për mua e bën atë një lexuar shumë më interesante se ato që janë në hap me bllokohet mua. Është e rëndësishme të kujtoni që fiset s'kemi qenë kurrë bllokohet hap me njëri-tjetrin dhe që në fakt nuk duhet të jetë. Por si mund të jetë kundër prop 8 personalisht? Diçka të bëjë me laik të vendit, mënyrën se si ajo është shkruar, unë nuk jam i sigurt. Kjo është pika ime. Unë do të të duan për të folur me të për këtë. Unë mendoj se bisedat tona do të ishte më interesante për sa kohë që ne të dy të kuptuar që në fillim se nuk do të ketë përpjekje për të ndryshuar mendjet tona.

 4. Jennie
  10:46 më 4 tetor, 2010

  Sepse unë kam qenë një anëtar i lagjen e saj për 9 vitet e fundit, unë e di vetë se ç'po një, i zhytur në mendime, grua e bukur interesante Camilla është. Unë me të vërtetë gëzuar duke marrë të dini më mirë atë nëpër këtë artikull-thanks!

 5. Ray Szczepanski
  18:03 më 7 tetor, 2010

  Gjëra fantastike, do të duhet të lexoni mbi këtë herë më shumë.

 6. Kalli
  14:27 më 2 janar, 2011

  I dashur gjithçka në lidhje me këtë intervistë dhe unë do të duan që u njohëm.

 7. Sheri
  14:37 më 27 janar 2011

  Camilla, ju jeni absolutisht i pabesueshëm. Unë me të vërtetë admiroj se si ju bilancit besimin tuaj me një curiousity pa fund me mendje të hapur për botën. Unë definitivisht besoj se një komunitet gjithëpërfshirës (dhe shoqëria) është më e fortë dhe të shëndetshme për të, kështu që e bën zemra ime shkrihet për të dëgjuar të thoni gjëra të tilla si "familje vijnë në shumë forma." Zoti ju bekoftë. Keep up punën tuaj të mirë!

  PS Kur kam aplikuar në kolegj në UC Berkeley, presidenti i Grave mi Reja paralajmëroi që të mos shkojnë atje, sepse "ata besojnë ndryshe nga ne." Unë mendoj se kjo do të bëjë që ju të qeshni.

 8. Gushëkuq
  09:54 më 5 qershor 2014

  I dashur ri-lexuar këtë. Si një i pagëzuar re në San Francisko, Camilla ishte një shembull i madh për mua se kisha dhe ungjilli nuk janë të dizajnuara për të kufizuar eksplorimin tim, por më tepër të drejtuar dhe për të zgjeruar atë në mënyra të bukura.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline