15 dhjetor 2010 nga admin

10 Comments

Nga Dëshmitarëve të Jehovait për të Ditëve të Shën

Nga Dëshmitarëve të Jehovait për të Ditëve të Shën

Arleene Regalado Taylor

Në një shikim

El Dorado Hills, CA, dhjetor 2010

Arleene u ngrit si një dëshmitar të Jehovait në jug të Kalifornisë. Prindërit e saj konvertuar në fenë pasi ata u zhvendos nga shtëpia e tyre në Moroleon, Guanajuato, Meksikë në Shtetet e Bashkuara. Ajo studioi besimin Mormoni për dy vite para se të pagëzohet, një veprimi konsiderohet tabu me fenë e familjes së saj. Ajo ndan përvojat e saj si ajo kaloi nga mendimet e saj të fëmijërisë dhe besimet në dëshminë e saj të tanishëm të ungjillit. Së bashku mënyrë ajo ka mbajtur më në dashurinë e saj të vazhdueshëm të familjes dhe ka gjetur se njohuria e ungjillit ka hapur mendjen e saj dhe e solli bekime të reja të saj.

Si ka qenë në ndihmë të Jehovait Dëshmitari ose të pengojë pranimin tuaj për ungjillin?

Unë tashmë kishte një sfond fetar, dhe standardet e mi ishin shumë të njëjtë si Mormonizmi rritur, kështu që një herë kam marrë të dini Kishën unë ndjeva rehat. Unë patjetër ndjerë të mirëpritur. Ne kishim të njëjtat standarte, dhe kjo ishte diçka që unë të kërkuar për të mbështes sepse unë e dija se ishte e mirë dhe unë të kërkuar për të rritur një familje në atë mënyrë.

Feja ime është konsideruar të jetë shumë i rreptë nga miqtë e mi në shkollë, por tani që unë jam një i rritur, unë mendojnë se ajo ishte një fe të vërtetë e mirë për të rriten në të. Ajo kishte standardeve, ai mbahet më të përfshirë shpirtërisht në fe, dhe sa herë që diçka e diskutueshme doli me miqtë unë patjetër do të mendoj, "Kjo nuk është e drejtë."

Unë e dinte se mënyra ime e të menduarit si një fëmijë fetare ishte i ndryshëm nga ata që nuk ishin. Babai im gjithmonë do të më thoni familja jonë ishte e ndryshme. Më kujtohet kur unë do të duan të shkojnë jashtë me miqtë në natën pa dikë duke na shikuar, baba im do të thonë se unë nuk ishte mjaft e vjetër për të shkuar dhe jo të chaperoned. Unë do të thoja, "Miqtë e mi 'moms le të të qëndrojnë jashtë deri 11:00, pse, pse nuk mundemi unë?"

Arleene with her parents and husband Hyrum

Arleene me prindërit dhe burrin e saj Hajrëm

Babai im do të thonë, "E pra, kjo është e atyre, që nuk është na." Unë gjithmonë mendonin se ishte si një kufizim i tillë i madh. Por tani unë e kuptoj. Gjë e tij ishte se ka gjithmonë një shtetrrethimi, dhe ai ishte gjithmonë 10:00. Deri isha tetëmbëdhjetë ajo ishte ende 10:00.

Unë tani mund të shoh se ku shqetësuese tij u vjen nga. Nuk ishte se ai nuk donte që unë të jenë të varur me miqtë e mi-sigurisht ai donte mua që të ketë argëtim-por ai gjithmonë donte mua për të të jetë i sigurt. Prioriteti i tij kryesor ishte ai donte mua për të të jetë i sigurt. Mormonizmi më bën të ndihem që të njëjtën lloj të sigurisë në botë.

Megjithatë, prejardhja ime fetar penguar konvertimin tim në Mormonizmi në atë tërë jetën time unë kam qenë duke thënë se unë nuk duhet apo nuk do të mund të shikoni në fetë e tjera, kështu që në këtë kuptim unë ndjeva unë isha duke bërë diçka të gabuar. Unë kam qenë super kurioz si një fëmijë, dhe si një adoleshent u ndjeva pak rebel sepse unë kam qenë i interesuar në fenë e mikut tim ose unë të kërkuar për të gërmoj nëpër libra në gjëra të tjera. Unë kam qenë kurioz për spiritualitetit, jo vetëm feja.

Prindërit e mi ishin kthyer në besim të Dëshmitarëve të Jehovait. Ata jetonin në Meksikë dhe ishin katolikë. Babai im ka thënë se kur ai ishte i ri ata do të shkojnë në masë për shkak se ishte vendi ku të gjitha vajzat ishin. Të dy prindërit e mi kanë jetuar atje dhe u takua atje. Ky ishte vendi ku ata u martuan dhe ku motra ime ka lindur. Kur ajo ishte rreth dy vjeç, babai im filloi duke shkuar për të punuar në Kaliforni dhe ai udhëtoi mbrapa dhe me radhë nga Meksika në SHBA për pesë vitet e ardhshme deri sa ai kishte para të mjaftueshme për familjen dhe të gjitha letrat e tyre ishin në rregull. Motra ime ishte shtatë nga atëherë. Ata më në fund ishin në gjendje të jetojnë si një familje në Kaliforni dhe më vonë vëllain tim dhe unë kanë lindur këtu. Ata u bashkuan me Dëshmitarët e Jehovait, pasi dikush trokiti në derën e tyre dhe ata mendonin se ishte një fe e madhe për të na rritur fëmijët. Ata shkuan në një xhemat spanjolle dhe prindërit e mi na mësoi për të lexuar dhe shkruar në spanjisht në mënyrë që ne të mund të marrin pjesë.

A ju shkoni ndonjëherë në një tjetër kishë?

Unë kurrë nuk e bëri. Unë nuk shkoj në një kishë katolike deri sa ishte të paktën nëntëmbëdhjetë apo njëzet. Dy nga miqtë e mi të vërtetë të mirë janë katolik. Dhe kjo ishte arsyeja që unë më në fund shkoi, për një martesë apo një pagëzim, por nga atëherë unë ndjeva sikur isha një i rritur dhe do të mund të vendosë. Ajo ende ndihet me të vërtetë i çuditshëm për mua të jem atje.

Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë festat. Si e keni përshtatur në atë aspekt të fesë tuaj të re?

Festat janë ende të vërtetë e çuditshme për mua. Unë kurrë nuk do të ketë këtë, shtojcë emocionale shpirtërore të festave që unë shoh njerëzit e tjerë kanë. Unë isha mësuar që festat janë pagan. Ne mund të mos jetë i përfshirë në to, ne nuk mund të këndojnë këngët, ne nuk do të mund të tërheqë një Santa Claus, ne nuk mund të bëjmë asnjë artit dhe vepra artizanale që kanë të bëjnë me pushime. I kam hequr krejtësisht nga këto festime, kështu që në mendjen time, këto gjëra ishin të gabuara. Në foto të vjetra unë shoh se prindërit e mi përdorur për të festuar Krishtlindjet. Por sapo ata konvertuar ata nuk kanë ndonjë pushimet e më shumë dhe ditëlindje, dhe vëllai im dhe unë do të shoh nga fotot dhe të shohim se ato përdoren për të festuar, dhe ne do të thonë: "Jo i drejtë, keni për të festuar."

Unë nuk e di edhe se si ajo do të punojnë jashtë me fëmijët e mi; Unë jam ende duke u përpjekur të kuptoj atë për veten time. Unë nuk do të ndjehen se pushimet janë të gabuara më, por kjo është një nga ato gjëra që do të marrë kohë.

Kur isha i ri, e Krishtlindjeve ishte e njëjtë si çdo ditë tjetër. Imagjinoni atë duke qenë rrumbullakët të njëjtin vit. Shumica e familjeve të shënojë vit nga pushimeve: "Oh, ju do të merrni atë në Krishtlindje," ose, "Në verë, më i katërt i korrik, ne do të merrni së bashku. Ne kurrë nuk e kishte atë. Ne kurrë nuk kishte ato shënuesit pak në kalendarin tonë. Kjo ishte mënyra e shoqërisë të festuar jo, jona. Prindërit e mi e bëri një punë të madhe duke e bërë për atë; ata e bëri të sigurt ne u paraqet vitit për arritjet apo festime të tjera në familje, kështu që ne kurrë ndjerë lënë pas dore.

[Festat ishin] Mënyra shoqërisë të festuar jo, jona. Prindërit e mi e bëri një punë të madhe duke e bërë për atë; ata e bëri të sigurt ne u paraqet vitit për arritjet apo festime të tjera në familje, kështu që ne kurrë ndjerë lënë pas dore.

Ne vetëm e bëri Pashkën në pranverë, por jo Pashkëve. Kjo është festë vetëm që e Dëshmitarëve të Jehovait feston sepse kjo është një e përmendur në Bibël që duhet mbajtur me çdo brez. Kjo është e vetmja që kemi marrë së bashku për të festuar në kishë. Një diskutim i jepet dhe një lutje, dhe bukë pa maja dhe verë janë miratuar rreth, por ju nuk e merrni për të ngrënë atë, vetëm të kalojë atë tek personi tjetër. Ne nuk kishte asnjë traditë e vërtetë që është bërë në mënyrë të përsëritur, të tilla si sakramentin me mormonët. Nuk ka traditë të madhe. Kjo ishte një ndryshim i madh për mua kur unë u bë një mormon.

LDS_woman_photo_Taylor4

Unë u frikësuar me të vërtetë nga sakramentin. Unë nuk dua të marr një pjesë e tij derisa unë u pagëzova. Unë ndjeva se kjo ishte diçka shumë e veçantë dhe kam kërkuar për të fituar privilegjin e marrjes sakramentin. Kjo do të thotë shumë më shumë për mua një herë unë plotësisht e kuptoi se çfarë po ndodhte.

Kur u ndjetë se keni pasur një dëshmi të ungjillit?

Ndjeva si unë kishte një dëshmi në pagëzimin tim. Dëshmia ime u rrit kur unë lexoj Librin e Mormonit dhe filloi duke u lutur për të. Unë nuk e kishte lutur për disa vjet dhe kjo ishte e bukur për të kundërshtohet: "Ju do të thotë unë jam me të vërtetë do të merrni një përgjigje? Kjo është me të vërtetë do të punojë? "Sapo kam filluar duke parë se Libri i Mormonit dhe lutjet e mia janë duke marrë më në një drejtim të mirë, e kuptova se unë isha në një vend të mirë. Dhe unë e dija me siguri kur jeta ime filloi duke ndryshuar në një mënyrë pozitive.

Pastaj, pasi unë u pagëzova unë u kujtoi se sa e rëndësishme dëshmia ime ishte, dhe se ajo do të vazhdojë të rritet. Kur i dashuri im, Hyrum, dhe unë u duke bërë plane të martohen, kemi filluar duke marrë përgjigje për lutjet tona në mënyra shumë të veçanta. Kjo forcuar dëshminë time më.

Çfarë ju bëri të vendosni të prisni për një martesë në tempull dhe jo vetëm të marrë një të tillë civile?

I kam pagëzuar në 2008, kështu që Hyrum dhe unë mund të ketë marrë martuar pastaj jashtë tempullit. Por në atë moment e dija mjaftueshme për të dini se kjo ishte zgjedhja e duhur për të pritur, për të shkuar në tempull. Kjo ishte me të vërtetë e rëndësishme për të Hajrëm. Që kur kemi takuar njëri-tjetrin ai i kishte folur për një martesë në tempull, madje edhe para se unë e dinte se çfarë ishte. Kështu që unë e dinte se ishte e rëndësishme për të.

Kjo është ajo që vënë aq shumë stres në marrëdhëniet tona të para pagëzimit tim, sepse ai nuk do të le këtë të shkuar-tempullin martesën. Ai do të më thoni: "Kjo është aq e rëndësishme për mua se edhe pse unë e di se ju jeni personi i duhur për mua, në qoftë se ne nuk mund të martohen në tempull, ne nuk duhet të martohen." Me të vërtetë hutuar mua. Kam menduar, "Ne kemi njëri-tjetrin; çfarë tjetër ju duhet por dashuria? "

Unë ndjeva si duke shkuar në kishë dhe lexuar shkrimet e shenjta u duke na bërë më të fortë, dhe unë mendova, ajo vetëm mund të marrë më mirë kur ne të martohen në tempull. Unë tashmë e kishte pritur mjaft gjatë sa ajo ishte e tre vjet e takim. Kështu që unë vendosa për të pritur një vit pas pagëzimit tim të martohen, atëherë ne mund të shkojnë në tempull. Ajo ishte katër ditë të vitit, pasi unë u pagëzova se ne ishim të martuar në tempull.

LDS_woman_photo_Taylor5

Si e bën familja juaj të kënaqem me ju si një Mormonit?

Unë kam qenë me të vërtetë nervor të them prindërit e mi, sepse ju nuk janë menduar për të edhe gërmoj nëpër libra në çdo fetë e tjera, dhe unë nuk e di se si ata ishin duke shkuar për të marrë atë; Unë nuk dua që ata të gatitu mua apo refuzojë mua. Unë e kam njohur disa familje të tjera që bëjnë këtë, kur ata të kenë një anëtar i familjes bashkohen një tjetër fe-ata krejtësisht të ndaluar duke folur me ta, ata nuk duan asgjë të bëjë me ta.

Unë e dinte familja ime nuk ishte si kjo, por unë isha vetëm ende shumë nervoz sepse asnjë person tjetër në familjen time kishte bërë ndonjëherë këtë. Ata kishin mbërthyer vetëm me fenë, por jo aktiv në kohë. Pra mua sfiduar këtë rregull ishte lloj i frikshme.

Kur unë u tha atyre se unë do të Kishës Mormone tha nëna ime, "të dua, ju jeni gjithmonë do të jetë vajzën time, unë jam duke shkuar për të mbështetur ju pa marrë parasysh çfarë. Unë jam kurrë nuk do të ndalet duke folur për ju, dhe ju jeni një i rritur dhe të vjetër të mjaftueshme për të bërë vendime tuaj ".

Ajo më tha: "Ati yt dhe unë të ngritur në një fe që ne kemi menduar se ishte i drejtë, dhe ne e kishte parë si diçka të mirë. Ne e bëmë atë që ne mund të, dhe kjo është vendimi juaj. "Që atëherë, babai im e ka lexuar Librin e Mormonit, mori pjesë në kishë dhe ka filluar të marrë diskutimet misionare. Dhe unë kam një kushëri i cili është bashkuar kishën.

Kush është Perëndia për ju?

Perëndia për mua është Zoti, sepse ky ishte se si unë u ngrit. Unë shoh Perëndinë Atë dhe Birin e Tij nga ana e Tij. Tani e di që Zoti është emri për Krishtin, para se Ai erdhi në këtë tokë. Që ende ndjen prapa për mua; Zoti ka qenë emër për Atin Qiellor sepse kjo është emri që unë kam pasur në kokën time. Plus, kam mësuar të gjitha shkrimet e mia në spanjisht. Kur unë të lutem tani, është e Atit Qiellor, por para se ajo ishte e Zotit dhe ai do të jetë në spanjisht.

Perëndia për mua është Zoti, sepse ky ishte se si unë u ngrit. Unë shoh Perëndinë Atë dhe Birin e Tij nga ana e Tij. Tani e di që Zoti është emri për Krishtin, para se Ai erdhi në këtë tokë.

Perëndia për mua është i njëjtë ai që më ka ndihmuar përmes luftërave të mia në jetë. Ai është i njëjti Zot. Tranzicioni ishte e lehtë në këtë kuptim. Duke ditur se kur unë jam në çark unë mund të lutem, se Ai i ka njohur mua që kur para kam lindur dhe Ai është i njëjti Perëndi që jam rritur me të, nuk ka rëndësi se unë e kam bërë një zgjedhje për të ndryshuar fe. Ati Qiellor do të jetë i njëjtë për mua, i njëjti Perëndi për mua.

Unë u përpoq të shpjegojë se në familjen time ditë të tjera, kur unë isha aty; Unë u përpoq për të të treguar atyre se Zoti im është i njëjtë, Perëndi e tyre, ai është i njejti Perëndi që kemi mësuar në lidhje së bashku, dhe askush nuk do të marrë atë larg nga unë. Vetëm për shkak se unë jam anëtar i një feje tjetër, kjo nuk do të thotë se unë jam pagan, që unë jam duke shkuar kundër çdo gjë që kam mësuar kur unë isha një fëmijë, çdo gjë që unë u ngrit me. Në fakt, unë kam mësuar shumë më shumë në krye të kësaj. Është vetëm ndërton mbi të; Ndjehem si unë jam duke përparuar. Nuk është se unë të kërkuar për të harroj gjithë edukimin tim.

Shumica e njerëzve që të lënë fenë e Dëshmitarëve të Jehovait nuk duan të shohin atë përsëri, kjo është një kujtesë-kosi por që nuk ishte rasti për mua. Ata janë të gjitha kujtime të mira me familjen time; Unë e dua familjen time. Gjysma e tyre nuk janë duke marrë pjesë në këtë fe tani, por unë e di se një pjesë e tyre është gjithmonë me mua, sepse ne janë ngritur në të njëjtin ambient dhe të njëjtën fe.

Unë u përpoqa të them [familjen time] se Zoti im është i njëjtë, Perëndi e tyre, ai është i njejti Perëndi që kemi mësuar në lidhje së bashku, dhe askush nuk do të marrë atë larg nga mua .... Unë kam mësuar shumë më shumë në krye të kësaj. Është vetëm ndërton mbi të; Ndjehem si unë jam duke përparuar. Nuk është se unë të kërkuar për të harroj gjithë edukimin tim.

Si e bën atë të ndjehen të qenë një Mormoni tani?

Kjo më bën të ndjehem si një person më të mirë. Shokët e mi do të thonë: "A nuk ndjehen si ju keni për të ndryshuar fe të bëhet një person më i mirë., Ju jeni tashmë një njeri i mirë." Por unë ndjeva si Mormonizmi më ndihmoi të bëhet një më të mirë mua.

Unë punoj si një make-up artist. Në punën time, kur unë bëjë përbërjen e njerëzve nganjëherë ajo do të dalë. Një grua më pyeti, "Pra, ju shkoni në tempull mormon?" Kjo ishte mënyra e saj e duke i kërkuar në qoftë se unë kam qenë një mormon. Ajo gjithashtu vjen deri kur unë flas për të mos punuar të dielave.

Unë kështu që pres që të e diel. I përdorur për të punuar e premte, e shtunë, dhe e diela. Tani, jo duke punuar në e diel më ndihmon të përcaktuar përparësitë jetën time; Zgjohem dhe e di se kjo ditë unë shkoj për të pushuar. Duke punuar në e diel nuk është diçka që unë do të bëjë kompromis me fenë time. Por unë jam shpesh i tha se unë nuk mund të kërkoni për dielave off. Unë punoj shumë dhe kjo gjë e diela nuk duhet të jetë një çështje në punësimin e dikujt. Por ajo është, kështu që unë jam duke freelancing tani në vend të qenë një punonjës me kohë të plotë për industrinë kozmetikë ku unë jam i certifikuar. Këtë unë mund të zgjedhin të mos e bëjë-të punojnë të dielën.

Arleene at work

Arleene në punë

Dëshironi të shërbyer një mision një ditë?

Unë shpresoj për të shërbyer një mision një ditë me burrin tim, dhe të jetë e shërbimit për të tjerët dhe të ndarë dëshminë time. Mormonët shoh shërbimin si një prioritet, dhe kjo është një nga gjërat që unë dua. Para se unë u bashkua me Kishën, unë nuk e di se çfarë një dëshmi ishte, apo çfarë bekimet e priftërisë ishin. Tani unë mendoj se të gjitha këto gjëra të mëdha që ne mund të merrni nga kjo jetë. Dëshmitarët e Jehovait besojnë se kjo jetë është vetëm këtu në këtë tokë dhe kur ju vdisni ju jeni vetëm duke fjetur në terren. Ka shumë më shumë për të mësuar. Shërbyer një mision do të jap jetën time shumë më shumë kuptim dhe mundësi për të ndihmuar të tjerët është një bekim.

Duke parë në yjet, unë mendoj, "Sa botët e tjera janë atje tani?" Unë dua të mendoj për mundësitë dhe se jeta vazhdon. Ka kaq shumë gjëra që ne nuk e di rreth. Unë dua që. Mua më pëlqen hapur mendjen time dhe kjo fe ka lejuar mua se .. Është çliruese. Është e madhe që të ketë biseda të hapura me anëtarët dhe familjen dhe miqtë tani. Kam marrë kohën time të mësuar rreth ungjillit. Mora diskutimet dhe kërkoi të gjitha pyetjet e mia. Të tjerët nga fëmijëria ime mund të mendoni se unë u shpërlarë truri, por mendja ime ka qenë e hapur, dhe unë mund të kërkoni dhe të gjeni. Kam studiuar atë për një kohë të gjatë, pothuajse dy vjet para se unë u pagëzova.

Unë kurrë nuk e dinte historinë e fesë së Dëshmitarëve të Jehovait deri sa unë u bashkua me Kishën Mormoni. Unë kurrë nuk e pyeti, sepse kur ne u predikuar ne nuk i mësojmë për themeluesin e fesë sonë. Unë mendojnë se është i trishtuar që nuk kemi qenë më shumë të pasionuar për fenë tonë. I dashuri pasion në fenë mormone. Unë do të doja të pyesni familjen time nëse ata kanë pyetje, në qoftë se ata duan të dinë më shumë. Dhe i pyet ata nëse ata janë të lumtur. Duke pasur guximin për të kërkuar është hapi i parë për të shkuar jashtë për atë që ju tashmë e dini.

Në një shikim

Arleene Regalado Taylor


LDS_woman_photo_TaylorCOLOR
Vendndodhja: El Dorado Hills, CA

Mosha: 25

Gjendja civile: I martuar në 2009

Profesioni: Makeup artist, Planifikues Dasma

Convert: 18 prill 2008

Shkollat ​​Mori pjesë: Instituti i Modës Dizajn dhe merchandising

Gjuhë të flas në shtëpi: Spanjisht dhe Anglisht

Himni i preferuar: "Unë e di që Shpëtimtari im jeton"

Në Web: http://myheartistry.blogspot.com

Intervistë nga Deila Taylor . Fotografi nga Duston Todd Fotografi dhe TIKKO Studios (Louis Trinh)

10 Comments

 1. PattyAnn
  04:47 më 15 dhjetor 2010

  Çfarë një grua e fortë dhe e mrekullueshme që je! Unë jam aq i bekuar që të ketë qenë në gjendje për të lexuar historinë e konvertimit tuaj. Ju jeni me të vërtetë një frymëzim.

 2. admin
  09:11 më 15 dhjetor 2010

  Shënime nga Producer Intervistë: përvojat Arleene-së dhe vendimin përfundimtar për t'u pagëzuar ishin padyshim një pah për mua që kur ajo ishte takim djalin tim. Ajo ka një shpirt të mrekullueshme e duke i dhënë, ndarjen dhe dashuri që unë ia atribuojnë me kulturën e saj të madhe Latine familjare. Ajo është një gëzim për të dini dhe të shikojnë të rriten në ungjill. Unë e di se ajo do të ndikojë shumë të tjerë në jetën e saj.

 3. Sandra
  07:49 më 16 dhjetor 2010

  Tregim i bukur. Faleminderit për treguar atë.

 4. Jessica Marschall
  12:30 më 20 dhjetor 2010

  Ju faleminderit për historinë tuaj. Unë kam qenë gjithmonë shumë kurioz për besimet dhe praktikat e Dëshmitarëve të Jehovait. Më duket një testament për frymën tuaj të ëmbël dhe vërtetësia e ungjillit të rivendosur se ju nuk flisni negativisht për përkatësinë tuaj të mëparshme fetare. Unë kam gjetur të njëjtën gjë në mesin e të konvertuarve nga fetë e tjera, si well.Best e fat dhe shumë bekime për ju dhe familjen tuaj.

 5. Corinne
  08:29 më 24 dhjetor 2010

  Çfarë një intervistë të mrekullueshme. Nuk është një familje e Dëshmitarëve të Jehovait që vijnë në derën time çdo muaj tjetër ose kështu dhe ata janë njerëz të tillë lloj - Unë me të vërtetë të vlerësuar të mësuar pak më shumë për fenë e tyre nëpërmjet jush. Qartë, ju u ngritën me një dashuri të Perëndisë. Faleminderit për ndarjen :)

 6. Kathleen
  01:05 më 17 janar 2011

  Faleminderit për ndarjen historinë e konvertimit tuaj. Mund Zoti të të bekojë në të gjitha që ju bëni !!!!

 7. Arleene Taylor
  19:01 më 24 janar 2011

  Faleminderit të gjithë aq shumë për të bukur feed tuaj mbrapa në historinë time. Kjo do të thotë shumë për të ditur se njerëzit vlerësojnë udhëtimin tim për të gjetur ungjillin kur ka kaq shumë ato të tjera frymëzuese si. Dashuria e Perëndisë është ajo që sjell shumë njerëz të ndryshëm së bashku dhe kjo është mirë që të ketë një vend si ky për të treguar të tjerëve për të.
  Arleene

 8. Kelli U.
  10:19 më 28 janar 2011

  një perspektivë e tillë interesante. Historia juaj është një testament për të se si Zoti unike na përgatit për shumë gjëra në jetën tonë.

 9. Michelle
  19:10 më 22 korrik 2011

  Thank you so much për ndarjen tregimin tuaj. Unë vij nga një familje të madhe të LDS shtrirë prapa breza. Disa vjet më parë një nga motrat e mia, i cili ka qenë duke luftuar për një kohë shumë të gjatë, u bashkua Dëshmitarëve të Jehovait. Ne kemi lutur për të, se ajo do të jetë i lumtur. Ne jemi mirënjohës që ajo ishte në gjendje për të gjetur, dhe të fillojnë për të ndërtuar një marrëdhënie me Krishtin, por është e vështirë për shumicën prej nesh për të kuptuar se pse ajo e bëri këtë vendim. Ju falënderoj për të dhënë të gjithë ne shpresojmë që një ditë, ajo mund të gjejë rrugën e saj kthehet në Ungjillit Gjallë e Jezu Krishtit.

 10. Carrie
  11:55 më 24 prill 2012

  Çfarë një histori e mrekullueshme konvertimit! Thanks so much për ndarjen e saj. Burri im është një kapelan ushtarak, kështu që ne kemi bekimin e të qenit në gjendje për të punuar së bashku me njerëzit e një shumëllojshmëri të grupeve fetare, dhe unë të gëzojnë të mësuar rreth tyre. I love se si ju tha, "Shumica e njerëzve që të lënë fenë e Dëshmitarëve të Jehovait nuk duan të shohin atë përsëri, kjo është një kujtesë-kosi por që nuk ishte rasti për mua. Ata janë të gjitha kujtime të mira me familjen time; Unë e dua familjen time. "Kjo me të vërtetë preku zemrën time. Unë dua që besimi LDS merr çfarë është e mirë dhe e vërtetë në besimet e tjera dhe shton mbi të. Ka kaq shumë njerëz të mëdhenj të besimit jashtë e jona që të shkëlqejë me dritën e Perëndisë. Unë gjithashtu kam pasur kontakte me shumë Dëshmitarëve lloj Jehovait dhe unë vlerësoj përkushtimin dhe motivimin e tyre ... Unë do të jenë të lumtur që të ketë ato si fqinjët.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by SEO Platinum nga Techblissonline