20 prill 2011 nga admin

9 Komente

Përqafuar një kulturë të Besimit

Përqafuar një kulturë të Besimit

Julia Klebingat

Në një vështrim

Julia Klebingat u rrit deri në Riga, Letoni, i cili atëherë ishte pjesë e Bashkimit Sovjetik. Futur në Kishë kur Legacy Dixieland Band Brigam Universitetit Young kryer në qytetin e saj, ajo u martua në 19 dhe mori pjesë Ricks College. Julia rrëfen tronditje kulturore ajo kishte përjetuar duke u martuar, duke u bashkuar me Kishën dhe duke shkuar në Shtetet e Bashkuara në një kohë kaq të shkurtër, dhe bekimet që kanë ardhur në jetën e saj që nga ajo kohë. Ajo është duke u përgatitur për të lëvizur nga Frankfurt, Gjermani, në Kiev të Ukrainës, për të shërbyer së bashku me burrin e saj, i cili do të marrë kryesinë në Ukrainë, mision Kiev.

Disa familje në Bashkimin Sovjetik mbajti shpirtërore periferike mes ateizmit institucional. Ishte familja juaj fetar në të gjitha duke u rritur?

Nr Jo, jo në të gjitha. Kjo ishte një edukim tipike për atë kohë në Bashkimin Sovjetik. Ne ishim mësuar që në një ditë se nuk ka Perëndi. Feja ishte vetëm për njerëzit e vjetër, kështu që ishte diçka që ishte duke vdekur jashtë.

Kur keni filluar të mendoni për Perëndinë?

Është e vështirë për të thënë. Ka pasur pyetje që kam pyetur veten time gjatë gjithë viteve të mia në rritje-up. Por nuk ka qenë ndonjë burime për të parë për të, të paktën jo ku isha. Askush nuk ishte fetar në familjen time. Askush në familjen time, edhe tani, është me të vërtetë në atë pikë ku ata janë të interesuar në ungjill. Ajo është ende shumë e shumë që mentaliteti i vjetër ateist. Jo prindërit e mi, jo gjyshërit e mi. Nuk ka pasur përgjigje.

Kur kjo të fillojë të ndryshojë për ju?

Unë isha trembëdhjetë në vitin 1985, kur Mikhail Gorbaçov mori detyrën. Në kohën e gllaznosti dhe perestrojkës ndryshime filluan të ndodhin. Papritmas ajo ishte në rregull për sy përreth dhe kërko. Për një copë herë feja u bë diçka të njohura, ose të paktën të kërkoni për përgjigjet e pyetjeve shpirtërore ishte në modë. Nuk ishte një fluks i madh i kishave perëndimore; njerëz të përmbytur ndaj tyre. Ata ishin aq të uritur për diçka. Por pastaj ai vdiq poshtë; shumë nga përgjigjet që ata të gjetura nuk ishin shpirtërisht të kënaqshme.

LDS_woman_photo_Klebingat3

Kur isha adoleshent, edhe unë fillova të kërkoj për përgjigje në fetë e tjera: në Budizëm, në fetë lindore, në Kishën Ortodokse Ruse. Në një moment unë shkova në një kishë aty pranë dhe e pyeti se çfarë ajo do të marrë për t'u pagëzuar. Mendova se ndoshta diçka e tillë do të ishte një gjë e ftohtë për të bërë. Unë do përkasin një feje dhe që do të jetë lloj i bukur. Por ata kërkuan një shumë parash për pagëzimin me të cilin unë nuk kishte si student. Mendova se ishte një shumë e turpshme e parave, kështu që unë kurrë nuk e kam marrë pagëzuar. Kjo i dha fund kërkimin tim për një kohë. Kam menduar, "Unë nuk mendoj se ka rëndësi feja se i përkasin; për sa kohë që ka diçka brenda, disa fillimi shpirtërore. "

Si e keni mësuar në lidhje me Kishën e Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme?

Trashëgimia Dixieland Band Brigam Universitetit Young ka luajtur një vit në një festival ndërkombëtar të xhazit, mbajtur çdo verë në vendlindjen time Riga. Nëna ime ishte një nga organizatorët e kësaj ngjarje. Më pas, në vitin 1990, ambasadorët e rinj BYU erdhi dhe vizitoi ish-Bashkimin Sovjetik. Kur ata kryer në Letoni, nëna ime ishte e ngarkuar me gjetjen e familjeve për ta që të qëndrojnë me të në Riga. Unë gjithashtu u përfshi në gjetjen e atyre familjeve pritëse. Në kthim për mikpritjen tonë, ata ftuar muzikantë rusë dhe letonisht xhazit të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara dhe vizitoni BYU dhe Ricks College. Unë u majoring në gjuhën angleze në Universitetin, kështu që unë shkova në Shtetet e Bashkuara me ta si përkthyes.

A se futja për anëtarët e Kishës ju inkurajojmë për të mësuar më shumë rreth ungjillit?

Kur grupet e muzikës nga BYU erdhi në Letoni, unë nuk e di se çfarë ata besonin apo ndonjë gjë për fenë e tyre. Kur kam vizituar BYU dhe Ricks ishte një mundësi për të parë të dorës së parë njerëzit Mormonit, të cilët ata ishin, dhe çfarë lloji të fesë që ata praktikonin. Ne kishim vetëm një gjysmë dite në Ricks; ne kishim një koncert atje. Ishte viti i parë që programi ruse ishte futur në Ricks. Mësuesi rus u tha nxënësve të tij: "Ka një grup i muzikantëve që flasin gjuhën ruse vijnë në kampus. Para koncertit ne do të kemi pak të marrë së bashku dhe ju do keni të drejtë pyet ata disa pyetje për kredi shtesë. "Jorg, burrin tim të ardhshëm, ka qenë në një nga klasat e ruse dhe në nevojë të vërtetë të keq të kredisë shtesë. Ne u takuan në që të marrë së bashku. Në mënyrë të veçantë nëpërmjet tij kam marrë të dini më shumë rreth Kishës. Ai ishte anëtari i parë i Kishës kam pasur kontakt të ngushtë me. Ai ishte i pari që foli me mua për fenë e tij.

Çfarë do të mbani mend atë që ju tregojnë mbi Kishën? A ju keni shumë pyetje?

Unë nuk kanë ndonjë pyetje. Në atë kohë unë isha shumë e shumë të vendosur se kjo nuk kishte rëndësi të cilën feja që i përkiste. I kujtohet dita e parë ai më tha se feja e tij e bëri atë të lumtur. Kam menduar, "Fine, e mirë për ju. Unë jam i lumtur, too. "Në atë kohë unë isha bërë kërkim. I kishte parë në vende të ndryshme dhe nuk ka gjetur ndonjë përgjigje veçanërisht të mirë kudo. Ai kishte përshtypjen se edhe pse unë nuk ishte një anëtar dhe edhe pse unë nuk ishte me të vërtetë i prirur fetare që ai e nevojshme (dhe të kërkuar) për të ndjekur miqësinë tonë. Ne u largua ditën tjetër për BYU dhe ai na ndjekur. Kur kemi shkuar në New York City, ai lloj i harruar studimet e tij për pak kohë dhe shitur makinën e tij për të blerë një biletë avioni. Ai fluturoi për në New York City për të parë më për disa ditë, dhe ai propozoi për mua. Ne me të vërtetë vetëm e dinim njëri-tjetrin për rreth dy javë apo më shumë. Kjo është se si të gjitha filluar.

Unë nuk kanë ndonjë pyetje. Në atë kohë unë isha shumë e shumë të vendosur se kjo nuk kishte rëndësi të cilën feja që i përkiste. I kujtohet dita e parë ai më tha se feja e tij e bëri atë të lumtur. Kam menduar, "Fine, e mirë për ju. Unë jam i lumtur, shumë."

Në rrjedhën e kohës, ai foli pak më shumë për besimin e tij. Ai gjithmonë iniciuar këto biseda. Ai më tha gjithnjë e më shumë për atë që ai besonte dhe aspekte të ndryshme të ungjillit. Unë nuk mendoj se prapa atëherë ajo rëndësi aq shumë për mua personalisht. Unë vetëm pranuar atë si pjesë e kush ishte ai.
Nëna ime ishte në turne me ne, sepse ajo ishte një nga organizatorët. Unë kam qenë i impresionuar, dhe nëna ime ishte i impresionuar, sepse ai nuk ishte pirja e duhanit dhe të pijshëm. Kjo ishte një gjë pozitive. Pas disa ditë në NYC, ai kishte për të shkuar mbrapa dhe të përfundojë semestër, dhe unë kam për të shkuar përsëri në Letoni. Ne folëm në telefon dhe i shkroi njëri-tjetrin. Përfundimisht ai erdhi për të takuar familjen time. Ne shkoi në Gjermani për t'u martuar dhe pastaj shpejt shkoi në Shtetet e Bashkuara për të filluar një semestër të re së bashku në Ricks College.

E drejta para dasmës në Gjermani, Jorg ftuar një çift të Urtëve të ketë disa diskutime me mua. Kjo përpjekje e parë nuk ishte i suksesshëm. Jorg tha se ai besonte kisha e tij ishte e vetmja fe e vërtetë mbi faqen e dheut dhe që bothered mua. Kam vendosur unë do të mendoj se deri disa pyetje me të vërtetë të vështira për të Moshuarve në mënyrë që ata nuk mund të përgjigjet atyre. Unë nuk kanë një mendje të hapur apo qëndrim të mirë në atë kohë.

Çfarë lloj të pyetjeve mendoni ju se janë të vërtetë e vështirë?

Unë mendoj se kam marrë me historinë e Nefi preu kokën e Labanos. Ato nuk mund të përgjigjen shumë mirë. Unë i thashë misionarët, "Kjo nuk ka kuptim për ju që të vijnë e të flasin me mua. Unë nuk kam ndonjë pyetje për ju më. "Ata ndaluan vjen pas dy diskutimeve.

Po të keni lexuar Librin e Mormonit?

Unë nuk ishte duke lexuar të mi, nuk me vullnetin tim të lirë në mënyrë që të flasin. Kam lexuar çdo gjë që është sugjeruar për mua për të lexuar. Kjo nuk ishte koha për mua për të dëgjuar misionarët, sepse unë nuk kam qenë në një kornizë të hapur e mendjes. Ndoshta unë kurrë nuk do të ishte bërë e hapur për të. Unë mendoj se ajo ishte me lutjet dhe dëshirat e njerëzve të tjerë që e kam bërë gati. Miqtë e burrit tim dhe të gjithë rreth nesh ishin shumë të shqetësuar për atë martuar me dikë që nuk ishte anëtar i Kishës. Unë mendoj se ka qenë një shumë të namazit tha për mua.

Jorg ftuar një tjetër grup të misionarëve mbi kur ne e mori për të Idaho, por këtë herë ata ishin misionarë Motra. Mendova, ok, unë jam vetëm do të dëgjojnë për këtë kurs të diskutimeve të jetë i sjellshëm dhe kështu që unë e di se çfarë burri im beson në, dhe kështu që unë e di për fenë e tij. Para se të diskutimeve me misionarët, Jorg më tha mjaft rreth misionit të tij me kohë të plotë në Kolorado. Ai më tregoi fotot dhe më tregoi rendin e diskutimeve. E dija diskutimi i dytë ishte shpesh koha për të bërë ftesën e pagëzimit. Pra, para diskutimit të dytë kam menduar, "Hmm. Çka nëse ata më pyeti? Çfarë do të them? Si do të thotë jo? "English ime ishte lloj i dredhur atëherë kështu që unë kam për të mendoj për një përgjigje të menduar-të në kokën time kështu që unë mund të them atë rrjedhshëm pa pengues mbi fjalët e mia. I përgatitur mendërisht. Unë e dija saktësisht se si unë do të të them unë nuk mendoj se kjo ishte një ide e mirë për t'u pagëzuar. Unë nuk e mbani mend se çfarë arsye e mia ishin tani.

LDS_woman_photo_Klebingat2

Motrat filloi duke lexuar tregimin e pagëzimit të Krishtit nga Bibla. Unë kisha dëgjuar atë përpara, unë e dija atë histori, por për disa arsye që koha të lëvizur më në lot. Papritmas Unë isha ulur aty duke qarë! Ajo ishte lloj i të turpshme; Unë kam qenë planifikuar të veprojë krejt ndryshe. Unë kisha për të largohen nga dhoma dhe të rregullojmë veten lart, sepse unë kam qenë një rrëmujë e plotë. Kur u ktheva në, ata pyetën: "E pra, a mendoni se ju do të donte për të ndjekur shembullin e Krishtit dhe të pagëzohen?" Unë hap gojën time për të thënë atë që kisha përgatitur dhe në vend të kësaj ka thënë: "Po, sigurisht që do të . "Është shumë qesharake të mendojnë përsëri. Unë patjetër ndjeva shpirtin shumë të fuqishëm. Shpirti mori në atë diskutim, por kur misionarët majtë, fryma majtë, ose të paktën atë ndjenjë të fortë të shpirtit. Unë kam qenë lloj përsëri në veten time dhe menduar, "Çfarë ndodhi? Kjo nuk ishte me! "

Jorg ishte i gëzuar që kisha rënë dakord për t'u pagëzuar. Unë i thashë, "unë kam qenë vetëm duke qarë sepse më vinte keq për veten time! Gjithkush ka nxitur mua për t'u bashkuar me këtë kishë! "

"Really?" Pyeti ai.

"Po, unë nuk jam me të vërtetë duke planifikuar të duke u pagëzuar."

Dhe pastaj ai tha: "Mirë, atëherë ju duhet të shkoni dhe të tregoni misionarët veten."

"Fine. Unë do të shkoj them atyre! "I thashë. Unë e dinte se ata ishin takuar në lokal në një kohë të caktuar kështu që unë marshuan atje, i vendosur të thonë se unë ndryshuar mendjen time. Por, kur kam marrë atje unë hapa gojën dhe e pyeti, "A mund të lëvizë datën time pagëzimit up?" Kjo është e gjitha unë mund të them. Pas kësaj unë thashë vetes nuk kishte asnjë pikë në duke u përpjekur për të rezistuar pagëzimin. Ajo nuk ishte duke punuar. I vendosur kjo do të thoshte diçka për mua dhe vetëm le të shkojnë. Ishte një ndjenjë e bukur, sepse fryma mund të punojë me ju kur ju le të shkojnë e krenarisë suaj dhe pasiguri. Çdo diskutim ishte një eksperiencë e bukur. Misionarët përgjigj shumë pyetje që kam pasur. Burri im më ka pagëzuar dy muaj pasi ne ishim të martuar.

Kur ju keni filluar duke shkuar në kishë dhe të jetesës si anëtar i Kishës, ishte kjo një përshtatje të vështirë? Apo e bëri atë të ndjehen të natyrshme?

Kjo ishte një kohë e vështirë në jetën time të gjithë së bashku; ka pasur tre ndryshime të mëdha në jetën time. Kam ndryshuar vendin që unë jetonte në; ajo ishte një kulturë tjetër. Unë kam qenë të mi, kam lënë familjen time dhe miqtë, dhe unë ishte vetëm nëntëmbëdhjetë! I ardhur nga një qytet të madh prej gati një milion njerëz dhe u zhvendos në Rexburg, Idaho, e cila është shumë e vogël dhe rurale. Unë kisha një gjuhë të re; çdo gjë ishte ndryshe! Në krye të që kam marrë martuar me një djalë unë nuk e di se edhe për shkak se ne nuk e kishte shpenzuar shumë kohë me njëri-tjetrin. Pastaj papritmas kam përqafuar një fe të re! Ishte pak të çmendur. Ishte një rregullim i vështirë.

A mund të mendoni për ndonjë momente që janë veçanërisht të vështira?

Ajo ishte vetëm pak e një tronditje kulturore, por kjo nuk ishte për shkak të fesë. Ajo që ishte e vështirë për mua ishte të mësohen me mirëdashësi fillestar që njerëzit të të tregoj, por shpesh nuk ka asgjë pas saj. Një shumë kjo është sipërfaqësor. Ti e kupton pas një kohë që është vetëm një gjë e kulturor, kjo është se si ata janë mësuar të veprojnë në drejtim të gjithë. Në kulturën sllave, nëse njerëzit janë miqësore, ata me të vërtetë do të thotë ajo. Nëse ata thonë, "Ne duhet të marrë së bashku diku," ju mund të presin një telefonatë dhe një ftesë. Kjo diferencë kulturore ishte një gjë e vështirë për të kuptuar në fillim. Ajo mori mua një kohë të rritet në kulturën amerikane dhe kulturën e kishës, dhe Idaho dhe Utah kanë kulturën e tyre.

Kjo diferencë kulturore ishte një gjë e vështirë për të kuptuar në fillim. Ajo mori mua një kohë të rritet në kulturën amerikane dhe kulturën e kishës, dhe Idaho dhe Utah kanë kulturën e tyre.

A keni ndonjë pyetje apo dyshim si një anëtar të ri? Ajo që ishte e dobishme për ju, pasi ju u bashkua me Kishën?

Unë nuk mund të mendoj për një kohë kur unë me të vërtetë kishte pasur dyshime. Pasi u pagëzova, në mendjen time dhe në zemrën time ndjeva kjo ishte ajo. Sapo kam bërë deri mendjen time për t'u bashkuar me Kishën, ai ishte një proces i qëndrueshëm i ngadalshëm i dëshmisë sime në rritje. Diçka që me të vërtetë forcoi dëshminë time ishte kur fillova leximin e shkrimeve të shenjta e mia rregullisht. Ju rritet në gjërat ngadalë. Ju dëgjoni gjëra të mësuar dhe ju thjesht nuk mendoj se kjo vlen për ju. Si një i pagëzuar i ri u desh mua nja dy vjet që të kuptojnë se shkrimet e shenjta ishin të rëndësishme. Kam dëgjuar rreth tyre, dhe kam lexuar prej tyre një herë në pak kohë gjatë mësimeve, por kurrë nuk e bëri atë një projekt studim personal. Por sapo kam filluar duke studiuar ato rregullisht, unë mund të them se çfarë një ndryshim ajo bëri. Ndjeva si unë dola mbi një nivel të ri të spiritualitetit me anë të studimit të shkrimeve të shenjta personale.

Udhëtimet tona na kanë dhënë një shans për të parë se si funksionet e Kishës dhe punon në shumë vende të ndryshme si ne kemi marrë pjesë lagjet e degët në të gjithë botën. Gjë e mrekullueshme për të parë është se ungjilli është e njëjtë kudo. Kudo që të jeni, ju ecin në kishë dhe ju keni një familje të menjëhershëm. Sidomos për ne si kemi lëvizur shumë herë, që ka qenë një gjë e tillë i rëndësishëm. Ne lënë miqtë tanë prapa, dhe të shkojnë në një vend të ri, ku ne nuk e njeh njeri, por pastaj ecin në një degë ose një repart dhe menjëherë njerëzit vijnë deri tek ne dhe të na bëjnë të ndjehen të mirëpritur. Është e njëjta frymë dhe të njëjtën ungjilli që na bashkon. Menjëherë ju kanë të njëjtën bazë që ju jeni në gjendje për të ndërtuar në. Është një gjë e tillë të mahnitshme. Ka qenë një bekim të tillë.

Ju ngriti fëmijët tuaj duke folur gjermanisht, rusisht dhe anglisht. Si keni ardhur në këtë vendim për familjen tuaj? Si e ke bërë atë?

Unë minored në Shkencë e Familjes dhe mori disa klasa psikologji. Kjo është ku kam mësuar se si të punojnë atë kur ju keni disa gjuhë në familje, çfarë sistemet dhe atë që i afrohet aty janë për të mësuar gjuhë të ndryshme. Është e rëndësishme për të mbajtur gjuhët veçanta ose në mes të prindërve, apo kohë të ndryshme, apo diçka të tillë në mënyrë që fëmijët mund të veçanta të gjuhëve nga njëri-tjetri. Ne kemi përdorur të jetë mjaft i rreptë në lidhje me të, kemi pasur një sistem. Fillimisht, kur ne ishim duke jetuar në Shtetet e Bashkuara, unë vetëm foli rusisht me fëmijët e mi dhe Jorg vetëm foli gjermanisht. English erdhi nga kudo tjetër. Kur ne u zhvendos në Evropë ne kemi vendosur kemi dashur fëmijët tanë për të vazhduar anglishten e tyre. Pra, kemi shtuar një javë anglisht në rutinë tonë. Ne patëm një gjerman / rus javë si gjithmonë, dhe më pas një jave ku ne vetëm të fliste anglisht. Tani fëmijët tanë janë të rrjedhshëm në të tre.

Si ka ndikuar ungjilli ju si nënë?

Është e ndikuar çdo gjë! Çdo herë në pak kohë unë mendoj se, "Çfarë do që unë edhe të jetë bërë pa ungjillit?" Kisha ofron gjithçka që ju duhet të dini se në qoftë se ju dëgjoni me kujdes. Ajo ofron kaq shumë programe, kaq shumë udhëzime. Ka shumë mënyra për të marrë ndihmë. Aq shumë është bërë nga Kisha me anë të programeve dhe mësimeve të na japin me një arsim të mirë-rrumbullakosura për jetën dhe për të përgatitur të rinjtë për jetën e saj. Ndjehem si ungjillin që nga dita e ka bërë jetën time. Unë e kam matur çdo gjë kundër tij dhe me të. Prindërore ime dhe marrëdhënia ime me burrin tim janë bazuar në parimet që unë kam mësuar në ungjill.

Burri im u martua me mua kur unë isha ende një jo-anëtar, por ai nuk do të rekomandojë atë rrugë veprimi për të rinjtë. Ai e bëri atë për shkak se ai ishte duke vepruar nën nxitjet shumë të forta nga e shpirtit. Por kjo është e rrallë. Zakonisht ato janë përjashtime. Si rregull ju duhet të rrinë të martuar me dikë e besimit tuaj. Unë mendoj se theksi duhet të jetë në mësimin e të rinjve në vend, vlera e të martesë në tempull: çfarë është një bekim që është, ajo që një domosdoshmëri që është nga këndvështrimi i përjetësisë, si çdo gjë duke përfshirë edhe shpëtimit tuaj varet mbi të. Nëse ju nuk mund të shkoni në tempull me burrin tënd, kjo e vë një flutur në gjërat e përjetshme të familjes. Kjo ka qenë një kyç në familjen tonë; ne kemi theksuar gjithmonë rëndësinë e martesë në tempull. Deri më tani asnjë nga fëmijët tanë janë të martuar ende. Katya, tonë 17-vjeçar, është ngadalë duke marrë për atë moshë. Ne kemi folur në lidhje me të disa herë. Dy fëmijët tanë më të vjetra janë të vetmit anëtarë të në shkollën e tyre. Vajza jonë është e rrethuar djemtë e mi jo-anëtare që duan të datën e saj. Ne flasim hapur për vlerat që ajo ka, dhe për të diskutuar me të se sa e rëndësishme të saj është se në fund, djali që ajo do të ndjehen serioze në lidhje do të ketë të njëjtat vlera dhe besime që ajo bën. Unë mendoj se ai vlon deri në mësimdhënien e ungjillit në shtëpi. Kjo është çelësi, mundësi për të rinjtë që të ndjeni frymën. Nëse është e djegur brenda tyre, ata janë të motivuar thelb.

Unë mendoj se ai vlon deri në mësimdhënien e ungjillit në shtëpi. Kjo është çelësi, mundësi për të rinjtë që të ndjeni frymën. Nëse është e djegur brenda tyre, ata janë të motivuar thelb.

Ju e udhëtimit dhe për të shkuar shumë për shkak të punës së bashkëshortit tuaj. Ky veprim vjen në Kiev do të jetë i nëntëmbëdhjetë juaj, ajo ka qenë e vështirë për fëmijët tuaj?

Unë mendoj se ata mbijetuan këto lëvizje të shumta për shkak të forcës së familjes sonë. Ajo ka qenë gjithmonë një konstante në jetën e tyre: familja është diçka që ata gjithmonë mund të bjerë përsëri në dhe të nxjerrë nga rehati. Natyrisht, ajo nuk ka qenë gjithmonë e lehtë. Me këtë veprim, vajza jonë është duke u yanked nga shkolla në vitin e saj të lartë. Kjo është një gjë e vështirë. Unë mund ta kuptoj se. Unë jam i kënaqur që ajo ka një nivel shpirtërore ku ne mund të flasim për të saj në lidhje me bekimet dhe ajo e kupton se çfarë ne do të thotë: bekimet që shërbejnë në mision do të sjellë, se të jesh pjesë e saj do të jetë një bekim për të saj në jetë. Unë besoj se ajo do të shohim prapa dhe të shohim se bekimet që Ati Qiellor është duke i dhënë asaj. Është e rëndësishme që të ketë një strukturë të fortë të familjes për t'u përgatitur për çfarëdo çështje të dalë; është e rëndësishme që nuk ka dashuri dhe komunikimi i vazhdueshëm.

Ju jeni në mes të programit Master në arsim me një theks në punë sociale në Universitetin JWGoethe në Frankfurt. Çfarë ju tërhoqi në atë profesion? A ka ungjilli ndikuar në punën tuaj?

Ungjilli me të vërtetë ndikon në çdo aspekt të jetës sime. Për shembull, tani unë jam duke bërë një stazh në një shkollë si një punë sociale dhe një këshilltar. Sa herë që fëmijët të vijnë dhe të thonë se ata kishin një luftë, menjëherë unë mendoj se për sa i përket ungjillit, çfarë është mënyra më e mirë për të zgjidhur një konflikt? I nxjerrë në përvojën time të gjerë në Fillor dhe në kryesitë e Të Rejave, ku unë kam trajtuar shpesh me të rinjtë me probleme të ngjashme. Në një klasë me shumë probleme në sjellje, ku nuk ka një atmosferë të mirë, unë të nxjerrë në përvojën time të punës me të rinjtë në kishë dhe projektet ne e bëmë që ndihmoi forcuar ato.

Të rinjtë janë e ardhmja. Në qoftë se ne kemi njerëz të rinj të fortë, ne do të jetojmë në një botë më të mirë. Ata janë akoma në një kohë në jetën e tyre, ku një mund të ndihmojë ata të kthejnë shumë gjëra përreth, me të vërtetë vendosur ato në një rrugë të caktuar dhe të bëjë një ndryshim në jetën e tyre; ndërsa më të vjetër ata marrin, aq më e vështirë është. Ju bërë në mënyrë të vendosur në mënyra të caktuara të të menduarit. Kur ata janë të rinj, çdo gjë është e hapur. Kjo është një kohë vendimtare. Tani për tani në shkollë unë jam duke punuar në të ka aq shumë raste tragjike nga familjet e thyer. Fëmijët që sidomos kanë nevojë për ndihmë një punonjës social janë të rinjtë që vijnë nga shtëpitë e thyer, përvojën e abuzimit, neglizhimit, padrejtësi apo MOBBING. Është e dhimbshme për të parë. Në qoftë se unë mund të jap atyre diçka pozitive kur ata kanë vetëm negativitet me përvojë kudo tjetër, kjo është një përvojë e kënaqshme.

Në një vështrim

Julia Klebingat


LDS_woman_photo_KlebingatCOLOR
Vendodhja: Frankfurt, Gjermani

Mosha: 38

Gjendja civile: I martuar që nga viti 1991 për të Jörg Klebingat

Fëmijët: 3 (17, 15, 10)

Profesioni: Student, këshilltar punonjës social / Shkolla

Shkollat ​​Vijuar: Letonia State University, Ricks College, BYU,
JWGoethe Universiteti-Frankfurt

Gjuhë të flas në shtëpi: Gjermanisht, Anglisht, Rusisht

Himn i preferuar: "Një udhëtar Poor Man i dhimbje"

Intervistë nga Marintha Miles . Fotografitë e përdorur me leje.

9 Komente

 1. Marintha Miles
  12:55 më 20 prill 2011

  Nga Prodhuesi Intervistë: Unë të parë u takua Julia kur ishim në të njëjtën degë në Moskë gati një dekadë më parë. Ne ishim të dy duke pritur dhe pati bij e lindur rreth të njëjtën kohë, kam gjetur mbështetje në Julia në atë kohë. Ajo është një grua e mahnitshme me një familje të mahnitshme. Unë jam mirënjohës për sjelljen e saj të këndshëm dhe mirësi që ishte aty për mua dhe vazhdon për të bekuar jetën e të tjerëve.

 2. Suzanne Chapple
  14:47 më 20 prill 2011

  Beautiful Julia! Ju faleminderit, Marintha; Unë me siguri e di më shumë tani se kam bërë kur kam takuar Julia dhe Jörg 16 vjet më parë. Sikur një goditje të tillë të begatshme kur kam lexuar në lidhje me caktimin e tyre misionit kohët e fundit!

 3. Blu
  12:01 më 21 prill 2011

  Çfarë një intervistë e mrekullueshme! Unë kam pasur gjithmonë një simpati për të dëgjuar se si njerëzit u bashkuan me kishën dhe vetëm saktësisht se si ishin konvertuar zemrat e tyre. Kjo ishte një nga ato më të mirë unë kam dëgjuar! Faleminderit Julia për ndarjen tregimin tuaj. Unë uroj për ju të mirën e viteve si ju dhe familjen tuaj të shërbyer në Ukrainë!

 4. Kirstin Ballentine Fellars
  21:03 më 21 prill 2011

  Unë gjithashtu, u takua Julia kur kam jetuar në Moskë pesë vjet më parë. Unë kam qenë shumë i impresionuar me të dhe familjen e saj. Kjo ishte një kënaqësi për të lexuar se ajo dhe burri i saj do të jetë presidenti i misionit në Ukrainë, ku kam shërbyer misionin tim. Mirësia dhe Shembulli i tyre do të vazhdojë të bekojë shumë jetë. I gëzuar të mësuar më shumë rreth Julia dhe Jörg. Ju faleminderit për intervistën e mrekullueshme. Unë jam i habitur gjithmonë në të mrekullueshme, gratë të ndryshme në kishë LDS.

 5. Deila
  10:58 më 24 Maj 2011

  I dashur këtë histori të besimit, faleminderit për ndarjen e saj me ne. Julia është një shembull i madh. Unë e dua gjuhën ruse, si biri im shërbeu një mision në Moldavi.

 6. Alyson
  07:17 më 9 qershor, 2011

  Faleminderit për këtë histori të bukur! Djali im sapo mori thirrjen e misionit të tij për të shërbyer në Kiev, Ukrainë mision, dhe unë të ndjehen gëzim të tillë për të lexuar në lidhje me besimin e presidentit të tij të ardhshëm të misionit dhe 'misionit mom'. Ndjehem besim të madh në besuar djalin tim për kujdesin e tyre për 2 të viteve më të mëdha të jetës së tij!

 7. Fern Anderson Brown
  04:52 më 9 gusht, 2011

  Unë kështu ka gëzuar këtë intervistë. Nëna ime dhe familja erdhi nga Kiev, Ukrainë, shumë vite më parë, dhe edhe pse ata kishin qenë praktikuar hebrenj në një kohë, para Luftës së Parë Botërore, ata ishin ateistë të vetë-respektuar nga kohën që ata mbërritën në Çikago, Illinois.

  Unë u bashkua me Kishën në vitin 1958 dhe para se nëna ime e ëmbël ndërroi jetë ajo e kishte pranuar Ungjillin dhe kërkoi të pagëzohej.
  Dy nga nipërit e mbesat e mi janë miratuar nga Kiev rreth 13 vjet më parë dhe unë le ta dinë se si të bekuar ata janë për të janë adoptuar në një familje aktive të LDS-së ku ata kanë ungjillin në jetën e tyre.

 8. Katherine Wilkinson
  08:28 më 10 korrik, 2012

  I love this! U preka, veçanërisht nga linja:

  "Fryma mund të punojë me ju, kur ju le të shkojnë e krenarisë suaj dhe pasiguri ..."

 9. Niki Bradford
  06:17 më 12 shtator 2012

  Hi Julia!
  Ne u takua dhe jetuar nga Julia dhe familjen në Moskë, Rusi në vitin 2002. Më kujtohet dhe darkë në shtëpi, familjes mësimet e tyre në shtëpi në mbrëmje dhe duke pasur fëmijët e tyre të qëndrojnë me ne për disa ditë. Çfarë një familje e mrekullueshme! Unë e kuptoj mirë duke lëvizur shpesh dhe të ndjehen shumë e shumë të njëjtën gjë që familjet e forta dhe duke ndihmuar të rinjtë TANI do të jetë ajo që na shpëton. Unë jam shumë mirënjohës për Ungjillin. Faleminderit Julia për të gjithë ju jeni. Të dua!
  Niki

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline