Maj 18, 2011 nga admin

9 Komente

Të buzeqeshjes dhe Diskuto Përsëri

Të buzeqeshjes dhe Diskuto Përsëri

Agnes Twagiramariya

Në një vështrim

Kigali, Ruanda


Agnes është një i mbijetuar i gjenocidit të Ruandës. Edhe pse një dëshmitar për tmerret shkatërruese, Agnes ka përqafuar ungjillin e Jezu Krishtit mësuar nga misionarët e parë në Ruandë, vëlla e motër Andrus, dhe është duke punuar për të falur ata që vranë familjen e saj. Agnes kohët e fundit u diplomua nga universiteti dhe punon si kontabilist në një hotel në Kigali.


Nga Motra Cheri Andrus -

"Shërim vazhdim Ruandës nga e genocidit 1994 ka qenë me të vërtetë frymëzues. Mënyra kryesore, si qendër e ekoturizmit, vendi është tani destinacion Kryeministri në botë për ndjekjen e bandit malore rrezikuar.

"Gjenocid Ruandës shtri në 100 ditë në vitin 1994, duke filluar më 5 prill dhe të vijnë në një të ngushtë mes të korrikut. Rreth një milion njerëz u vranë dhe shumë të plagosur rëndë. Më vrarë ishin Tutsi-së, por gati një e treta ishin të fisit Hutu të moderuar të cilët nuk e mbështesin gjenocidin. Fshatrat Tutsi ishin në shënjestër dhe të shkatërruar, kishat dhe shkollat ​​prishur, të gjithë njerëzit Tutsi brenda syve të vrarë. Njerëzit që bëjnë shumica e vrasjes ishin të fisit Hutu dhe Hutu milicisë. Përveç njerëzve të fajësojnë të cilët ishin duke bërë vrasjen, ka pasur edhe ata të cilët nuk kanë ndërhyrë. Gjenocidi Ruandës është e njohur gjerësisht si një dështim ekstreme të komunitetit ndërkombëtar për të mbrojtur njerëzit në rrezik për mizoritë në shkallë masive.

 • Dhuna 99.9% dëshmuar
 • 87.5% e pa kufomat ose pjesë të organeve
 • 79.6% përjetuar vdekjen në familje
 • 69.5% dëshmuar dikush duke u vrarë ose të plagosur
 • 61.5% janë kërcënuar me vdekje

"Për fat të mirë, Ruanda është një vend i sigurt për të jetuar sot. Në një studim të kohëve të fundit në qytetet më të sigurta në Afrikë, Kigali, kryeqytet, shënoi shumë e lartë.

Gjenocidi Ruandës shtri 100 ditë në vitin 1994, duke filluar më 5 prill dhe të vijnë në një të ngushtë mes të korrikut. Rreth një milion njerëz u vranë.

"Burri im dhe unë kemi qenë të shërbyer një mision në Ruanda që nga mars 2010. Ne jemi misionarët e parë dhe të vetëm në këtë vend. Përgjegjësitë tona përfshijnë projekte humanitare, duke u takuar me zyrtarët e qeverisë, dhe mbështetje e degës. Ne kemi pasur mundësi për të mësuar dhe të pagëzuar 30 njerëz në vitin e kaluar. Që nuk ka aktualisht asnjë proselyting në Ruanda, ne mësojmë familjen dhe miqtë e anëtarëve. Është ngrohja zemër për të parë gëzimin ungjilli sjell në jetën e tyre. Shumë prej tyre janë jetimë gjatë gjenocidit. Ne e duam këta njerëz dhe janë mirënjohës për mundësinë për të shërbyer këtu. "

LDS_woman_photo_Agnes3

***

Unë, Motra Agnes, duan të ndajnë historinë time me të tjerët duke iu përgjigjur pyetjeve të cilat janë dhënë për mua në mënyrë që të ndihmojë mua që të shkruaj historinë time.

Si e keni mësuar në lidhje Kishës?

Kjo është një histori e gjatë, por është shumë e rëndësishme për mua për të folur në lidhje me të. Ajo ishte në vitin 2006, kur takova për herë të parë dy kushërinjtë e mi, dhe një prej tyre ishte anëtar kishë. Në atë kohë unë isha përgatitur për të vazhduar studimet në Universitetin e Kigali. Kushëriri im Yvonne më pyeti për të jetuar me të dhe kam ardhur për të jetuar së bashku me të. Kur kam jetuar me të ajo filloi të më mësojë rreth ungjillit. Ajo më tregoi filma në lidhje me Krishtin jetës, kur ai ishte në tokë. Ajo foli për Librin e Mormonit, përmbajtjen e saj dhe se si ishte shkruar. Ajo më mësoi se si u rivendos Kisha dhe ajo më tregoi DVD për Jozef Smithin dhe restaurimin e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme.

Kushëriri im dhe unë vetëm dy anëtarë të Kishës në familjen tonë.

Çfarë ju pëlqen më e mirë për Kishën kur ju kanë mësuar në lidhje me të?

Gjëja e parë që më tërhoqi ishte mësimet dhe dëshmitë e ndryshme të anëtarëve të kishës kam dëgjuar. Gjëja tjetër është sjellja e disa anëtarëve të kishës; ata sillen si fëmijët e Zotit. Praktikë dhe të flasim e tyre janë të ndryshme se të tjerët. Ata përpiqen për të vënë në praktikë atë Ungjilli mëson ato.

Arsyeja tjetër është dëshmia e Jezu Krishtit në Librin e Mormonit. Kam lexuar dhe kam gjetur se libri është i vërtetë, sepse ajo shpjegon Biblën dhe ajo përmban mësimet e vërteta.

Si ka ndryshuar jeta juaj që nga bashkimi me Kishën?

Jeta ime ka ndryshuar plotësisht që kur u bashkua me Kishën. Për shembull, unë sinqerisht të ndjehen gëzimin e Frymës së Shenjtë që ndryshova jetën e pikëllimit dhe pakënaqësi në paqe dhe gëzim. Dhe unë kam filluar të buzëqeshje dhe flasin përsëri. Për shkak të dashurisë së Tij, kam gjetur se të gjitha dhembja ime Shpëtimtari im mori me vete dhe ai e ka lënë mua paqe.

Kam filluar të mendojnë se unë mund të falë njerëzit që vranë familjen time në Gjenocidit. Ishte shumë e vështirë për mua për të falë atyre. Dhe pas falur atyre, kam fituar paqen totale e zemrës sime. Për mua, unë zgjedh për të ndjekur Shpëtimtarin tim dhe unë kurrë nuk do të zgjidhni një tjetër mënyrë për jetën time.

Për shkak të dashurisë së Tij, kam gjetur se të gjitha dhembja ime Shpëtimtari im mori me vete dhe ai e ka lënë mua paqe.

Ungjilli më ndihmoi që të jetë e fortë në fytyrën e sprovat e jetës, sepse e tërë Dhiata e Re na tregon se si Jezu Krishti, Biri i Perëndisë, u lind dhe u rrit dhe filloi të përmbushur gjyqet dhe sfidat në jetën e tij. Por ai kurrë nuk mëkatoi. Kjo është arsyeja pse kam zgjedhur për të ndjekur shembullin e tij të mirë si Shpëtimtarin tim.

Agnes outside the hotel where she works

Agnes jashtë hotelit ku ajo punon

Si ishte familja juaj prekurit nga genocidi?

Nuk ka asnjë mënyrë për të shpjeguar atë, por për mua, ajo ishte shumë e keqe për të parë fqinjët tanë vrarë baba im dhe mama me motrat dhe vëllezërit. Ne ishim gjashtë fëmijët dhe prindërit tanë në shtëpi ku ishin të lumtur me prindërit tanë, por gjenocidi vrarë prindërit e mi dhe dy motrat e mia dhe dy vëllezërit dhe të afërmit e mi (si xhaxhai im nga ana e babait tim dhe fëmijët e tyre dhe të njëjtën gjë mbi nënës ime anë). Unë ende jetoj me motrën time i madh i cili ka disa probleme për shkak të gjenocidit dhe një të afërm pak që mbijetuan edhe gjenocid. Për të humbur familjen time, sidomos prindërit e mi, është një gjë shumë e keqe në jetën time dhe kjo ka shkaktuar disa sjellje si të qenit vetëm, që të urrenin popullin, që të jenë të pakënaqur për disa kohë me një zemër të thyer.

LDS_woman_photo_Agnes2

Por sot për shkak të ungjillit dhe duke u lutur, kam bërë ndryshime në jetën time dhe unë mund të jenë të lumtur për një kohë të gjatë. Unë jam i qetë me një zemër të fal. Unë jam në gjendje të falë ato vrasësit e familjes sime, edhe në qoftë se është shumë e vështirë për të kërkuar ndjesë për ta. Për mua, falja është një dhuratë që kam marrë pas të kuptuarit ungjillin.

Çfarë është gjë e juaj të preferuar për të shkuar në kishë?

Për mua, gjë e mia të preferuar është se kisha është një familje e bukur ku ju ndiheni vëllezërit tuaj dhe motrat e tua si të afërmit tuaj. Për mua, sepse kam humbur familjen time në genocid, unë të ndjehen në mua se anëtarët e kishës janë vëllezërit e mi dhe motrat e mia. Arsyeja pse unë jam i lumtur kur jam me ta, është për shkak të dashurisë dhe mirësisë që ata kanë treguar mua që unë u bashkua me kishën.


Kjo intervistë është përshtatur nga një bisedë Agnes dhashë degën e saj në Kigali. Agnes, 28, sapo u diplomua nga universiteti dhe është duke punuar me kohë të plotë si kontabilist në një hotel. Ajo shikon përpara për të marrë një diplomë master. Agnes jeton në një shtëpi me dy roommates që është e barabartë me dy ecin në closets të mëdha (rreth 200 metra katror, ​​pa kuzhinë, banjo) pa. Disa nga këto shtëpi në një rresht të ndarë një nevojtore. Ajo nuk jeton me të motrën e saj tani. Motra e saj është me një tjetër të afërm në një fshat. Para se motra e Agnes gjenocid "nuk do të mund të dëgjojnë shumë mirë, si një vesh nuk ka punuar në të gjitha dhe ajo nuk mund të flasim si duhet. Për shkak të asaj që ajo e pa gjatë gjenocidit sfidat e saj janë rritur për shkak se ajo nuk është në gjendje të shpreh me fjalë atë që ajo e pa.

Në një vështrim

Agnes Twagiramariya


LDS_woman_photo_AgnesCOLOR
Vendndodhja: Kigali, Ruanda

Mosha: 28

Gjendja civile: Single

Profesioni: Kontabilist Full time për Okapi Hotel

Intervistë nga Motrës Cheri Andrus . Fotografitë e përdorur me leje.

9 Komente

 1. EKHyde
  00:00 më 19 Maj 2011

  Agness mori një kohë të gjatë për të hetuar kishën. Ajo nuk ishte gjithmonë në gjendje të marrë pjesë për shkak të shkollës. Dega e re e gjelbër të vërtetë të humbur lumturinë e saj paqësore, kur ajo ishte zhdukur dhe u gëzua kur u kthye. Vetëm ditë që unë do të jenë më të lumtur se sa kur ajo u pagëzuar, do të jetë dita që ajo zgjedh një të ri nga dega dhe martohet.

 2. Kalli
  05:42 më 23 Maj 2011

  Kjo ishte e madhe për mua të lexoj duke qenë vetëm në Ruandë. I admiroj njerëzit e Ruandës aq shumë; ata janë njerëz shumë të veçantë. Dëshmia juaj e faljes me të vërtetë preku zemrën time. Faleminderit për ndarjen tregimin tuaj.

 3. Sydney
  12:51 më 23 Maj 2011

  Çfarë një histori të mahnitshme. Unë dua që Zoti mund të gjeni një mënyrë për të arritur fëmijët e tij kudo. Agnes është një shembull mahnitshme e ti. Ju mund të shihni gëzimi i saj i ndritshëm në buzëqeshjen e saj.

 4. Bamirësi Jeffs
  07:22 më 24 Maj 2011

  Thank you so much për ndarjen e këtë histori, dhe të gjitha tregimet që ju ndajnë në këtë faqe. I LOVE lexuar për jetën e motrave të mia në Ungjillin. Agnes është një frymëzim për mua.

 5. Si Sistas në Sion
  01:27 më 24 Maj 2011

  Agnes 'historia juaj është i prekur dhe frymëzues. Ju jeni një shembull i vërtetë i faljes.

 6. byupapa@yahoo.com
  06:25 më 7 korrik, 2011

  Ju jeni një grua e mrekullueshme e re. Ju uroj sukses përkohësisht dhe shpirtërisht si ju rriten në dashuri dhe përkushtim.

 7. Ilunga Kabemba Jean Jacques
  08:34 më 16 tetor 2011

  përshëndetje ange Unë jam gjithashtu në qytetin Bujumbura kështu që unë dua të të marrë disa kontakt me ju bye.

 8. Mama Michelle
  10:05 më 19 prill 2012

  Çfarë një histori dhe grua e re e bukur. Unë kam ardhur në faqen e internetit për të fituar një kuptim të asaj që vajza ime të mund të përjetojnë dhe të ballafaqohet me të kur ka si asistente hulumtuese undergrad. Çfarë një ndjenjë për të dëgjuar tregimet tuaja dhe e di se ka njerëz të tillë në Kigali. Unë do të dashurisë për të që të takohemi të gjithë kur ka kjo vjen korriku.

 9. Wilkes motra
  10:18 më 21 qershor 2012

  Mama Michelle, kanë vajza juaj na kontaktoni në: dicrwanda@gmail.com - ne jemi misionarët çift në vend, dhe mund të ndihmojë të saj të lidhur me Agnes.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline