5 shtator 2012 nga admin

14 Komente

Nxitja një dashuri e Shkencës

Nxitja një dashuri e Shkencës

Crystal Croshaw

Në një vështrim

Crystal erdhi nga një edukim të trazuar, kaloi nga kujdestare në shtëpi për të nxitur në shtëpi përpara se të vendoseshin me gjyshërit e saj si një adoleshent. Kjo nuk ishte deri sa ajo ishte një nënë e re e vetme që misionarët trokitën në derën e saj dhe të sjellë një dritë krejt të re në jetën e saj. Tani ajo është një celular profesor i suksesshëm molekulare biologji, një nënë e përkushtuar, dhe avokat për gratë. Crystal përqafon çdo mundësi për të mësuar të tjerët gëzimet e shkencës, për të qenë një grua, dhe i dashuri Jezu Krishti ka për ta.

Nëna ime ishte mezi shtatëmbëdhjetë, kur ajo kishte mua. Më vonë, ajo mori së bashku me njerkun, dhe ajo kishte pesë nga të gjithë ne së bashku: tre me baba im dhe dy me njerkun. Unë do të qenë gjithmonë një person shpirtërore. Unë besoj me gjithë zemër se njerëzit janë të dhënë dhurata shpirtërore nga Perëndia. Mbaj mend shembuj specifikë nga kur isha i ri, kur e dija pa dyshim se Jezu Krishti më deshi. Unë kisha nxitjet për të marrë vëllezërit e mi nga situata para se të gjëra të këqija kanë ndodhur apo nxitjeve për të marrë një mënyrë të caktuar në shtëpi nga shkolla një ditë-si një ndjenjë të gjashtë. Nëna ime dhe babi ishin partiers të mëdha, kështu që ata kurrë nuk na morën në një shërbim të kishës, por ata kanë gjetur se kush në komunitet kishte një autobus të kishës dhe na dërguan në çfarëdo kishë ajo i përkiste. Kështu që unë shkova në shumë kisha kur isha i ri.

Nëna ime ishte shumë e abuzive për të gjithë ne. Kur isha gati trembëdhjetë, nëna ime kërcënuar për të na dhënë më të vjetër tre fëmijët larg, kështu që baba-kush time më vonë kuptova se nuk ishte im biologjik babai-erdhi dhe na mori. Unë isha zemërthyer sepse unë kam për të lënë pas vëllezërit e mi fëmijë të cilët ishin vetëm një dhe tre vjeç, dhe unë kam qenë kujdestar e tyre primare pasi ata kanë lindur. Më kujtohet baba im ngarje larg dhe duke kërkuar nga dritarja e makinave. Vëllai im i vogël ishte veshur blu brendshme dinosauri dhe drejtimin pas makinës dhe qarë për mua që të kthehen.

Ne qëndruam me baba im për vetëm disa javë për shkak se ai nuk kishte një sobë apo ujë të rrjedhshëm. Pra njerka e tij, gjyshja ime, u kujdes për ne. Ne ishim në shtëpi shumë në shtëpinë e gjyshe tim, dhe gjatë kësaj kohe, një derë dhe një tryezë e ulët ishin thyer. Pas rreth gjashtë muajsh, ajo nuk mund të trajtojë atë më dhe na bëri për kujdestari të shtetit.

Crystal në Kopshti i fëmijëve

Kur ne ishim vënë në kujdestari, por përsëri ajo ndjehet si të rriturit të cilët duhej të na duan na dha larg. Prindërit e mi asnjëherë nuk ka shkruar apo të na kontaktuar një herë, ndërsa ne ishim në kujdestari. Në atë kohë, unë isha në kujdestari Kansas në klasën e tetë. Në këtë familje, babai ishte një ministër Lutheran dhe nëna qëndroi në shtëpi. Çdo gjë që ne e bëmë ishte ose kisha e lidhur apo shkollë të ngjashme. Nuk kishte TV dhe rregulla shumë strikte për çfarë libra që ju mund të lexoni dhe çfarë aktivitete që ju mund të bëni. Vëllai im më i ri zgjati vetëm një ditë para se gjuajti nënën nxitjen, dhe ai u dërgua më pas larg të paraburgimit për të mitur. Vëllai im tjetër, David, dhe kam qëndruar së bashku për dy muaj para se ai të marrë edhe një shtëpi të re, duke e lënë të qetë me familjen e ministrit.

Fëmijët ishin të tmerrshme për mua në shkollë, sepse unë kam qenë fëmijë nxisin, dhe më kujtohet duke u lutur shumë për të Perëndisë për të marrë mua nga kjo situatë. "Unë do të bëj çdo gjë që ju doni," tha unë. Unë kam qenë në agoni duke menduar për të gjithë vëllezërit e mi, sidomos ato më të rinj të cilët janë ende të jetojnë me nënën time. Unë dija një ditë një prej tyre do të vriteshin, por çfarë mund të bëj? Rreth pesë muaj në kujdestari, mendim më erdhi që nëna ime ndoshta nuk i kishte thënë gjyshes-saj nënën-se time ne kemi qenë në kujdestari. Disi, kam marrë adresën e saj. Gjyshërit e mi sapo kishte lëvizur në Virxhinia, sepse gjyshi im ishte duke marrë përsipër një kompani dhe duke ndihmuar degë të marrë jashtë.

I dërgoi atyre një letër duke i kërkuar ata në qoftë se ka pasur ndonjë gjë që mund të bëjnë, ju lutemi të na ndihmojë të marrë nga kujdestari. Para kësaj, unë kam qenë gjithmonë frikë nga gjyshi im, sepse ai nuk ishte një njeri Shtazët e buta. Gjyshja ime dhe hallat ishin gjithmonë të sjellshëm me mua, por ajo nuk ishte e atyre që e quajti më prapa-ishte ai. Ai kërkoi më shumë pyetje, dhe në fund të bisedës ai tha, "Unë jam duke shkuar për të përpiqen për të marrë nga ju." Ndjeva lehtësim aq shumë. Pastaj ai tha: "Jo kaq shpejt. Ky është një proces i gjatë. Ju ende do të mbetet në kujdestari për shumë muaj. "

Ai kishte të drejtë. Ne ishim atje për një vit tjetër, kaloi nga personi në person. Shkollimin ime ishte e vetmja gjë që më mbajti duke shkuar. Çdo njeri më tha se sa i shëmtuar isha dhe se askush nuk donte mua, por mallkuar qoftë se unë nuk e kam marrë notat më të mira në shkencë! Unë kam qenë ndoshta fëmijë quietest në klasë, por mësuesit e mi ende e njohur diçka në mua. Ata do të tërhequr më mënjanë për të thënë, "Ju jeni të veçantë. Ju dal nga turma. A do të konsiderojmë vënë një shënim në këtë shkencë e drejtë-apo studiuar për këtë bletë spelling? "Gjithcka kam kërkuar ishte që dikush të jetë krenar për mua, dhe ata më dha një arsye për të provoni, kështu që unë përqendruar me qëllim në projektet dhe u përpoq që të ketë sukses .

Kur isha katërmbëdhjetë kam gjetur veten në shtëpinë time të dytë kujdestare, duke u përgatitur për të lëvizur për të tretë tim. Parimi më thirri nga klasa dhe tha: "Unë kam vetëm një telefonatë. Ju jeni duke lëvizur në me gjyshërit tuaj! "Unë ndjeva aq me fat. Vëllai im, David, dhe unë ishin në dy shtëpi të ndryshme në atë kohë. Ne fund panë njëri-tjetrin për herë të parë në tre muaj në një udhëtim makinë në aeroplan. Ajo ishte gjithashtu udhëtim ime e parë aeroplani. Vëllai im tjetër ishte ende në paraburgim të mitur për gjuajti mom parë nxitjen e, kështu që ai nuk ka ardhur me ne në atë kohë.

Të gjitha të kam kërkuar ishte që dikush të jetë krenar për mua, dhe ata më dha një arsye për të provoni, kështu që unë përqendruar me qëllim në projektet dhe u përpoq që të ketë sukses.

Kur arritëm në Virxhinia, gjyshërit e mi e bëri një përpjekje të madhe për të na treguar se ata na donin. Ne kishim rrobat e bukur dhe lodra, dhe për herë të parë në jetën time, njerëzit ishin të këndshme për mua. Unë kam qenë fëmija më i mirë që unë mund të jetë për ta, sepse unë kam qenë shumë mirënjohës! Unë e bëri atë që unë mund të bëjë gjyshërit e mi krenar për mua. Nuk ishte një tërësi shumë unë mund të ofrojnë ato, por unë gjithmonë përpjekur të bëj më të mirën në shkollë.

Ne do të qenë në shtëpi për dy muaj, kur i pyeta nëse ata do të na marrë në kishë. Ata na morën në një kishë metodiste ku vazhdoi të shkojnë deri sa kam lënë për kolegj. Pra, unë kam qenë i krishterë. Unë nuk e kam bërë LDS deri disa vite më vonë.

Kur ju të jetuar me gjyshërit tuaj, si e bëri ata të ndjehen në lidhje me arsimin?

Gjyshja ime nuk ishte arsimuar formalisht, por gjyshi im ishte në pension nga Marinës, kështu që ai kishte një shumë të trajnimit arsimor. Unë kam një nga kartat e tij të biznesit që thotë se ai ka një diplomë master në inxhinieri elektrike. Ne kurrë nuk biseduar me të vërtetë në lidhje me edukimin e tij, por ata patjetër inkurajuar mua për të marrë një arsim.

Kur unë isha një vajzë e vogël Bitty, gjatë gjithë kësaj craziness prind, nëna ime më la vetëm në shtëpi për ditë, kur isha shumë i sëmurë, dhe stepmom baba im më gjeti. Ajo mori mua në shtëpinë e saj për disa javë, dhe më kujtohet ndjenja kështu depresion. Kam shikuar në gjyshja ime. Ne ishim të ulur në tryezën e kuzhinës, dhe e pyeta, "Si mund të mos të ketë një jetë të tillë të çmendur, kur unë jam një i rritur?" Ajo tha: "Merre veten një arsim." Pra, kur isha shtatë që u bë fokusi e jetës sime.

Kur ju u diplomua nga shkolla e mesme, si e keni fituar edukim të mëtejshëm?

Pas shkollës së mesme, gjërat lloj ndryshuar në shtëpi. Gjyshërit e mi kanë qenë gjithmonë shumë i mirë dhe përkrahës, por shumë i rreptë. Ata besonin se kur një fëmijë u kthye tetëmbëdhjetë ishte përgjegjësia e tyre për t'u kujdesur për veten e tyre. Ata e bëri të qartë në fillim se ata nuk ishin duke shkuar për të vënë ndonjë kontribut drejt një arsim universitar. Pra, unë kam qenë duke marrë të gjitha këto kurse në shkollë të mesme, por unë i sinqertë për mirësi kurrë nuk besonte se do të merrni mundësi për të shkuar në kolegj, kështu që unë shikuar për mundësitë e tjera në vend.

Në fillim të vitit tim të lartë ka pasur një karrierë të drejtë. Unë pashë një broshurë që tha, "Fitim $ 30,000 duke u bashkuar ROTC." Nuk kisha asnjë ide se çfarë ishte, kështu që unë kap broshurë dhe kjo rekrutuesi Trupave të Marinës futur veten. Ai ishte shumë në-tuaj-ballë. Ajo ishte e vështirë për të thënë jo, dhe ajo që më kujtohet isha nënshkruar për Detare Trupave-jo ROTC. Kjo ishte trajnimi themelor, thjeshtë. Unë shpejt e kuptuan që unë nuk dua të bëj këtë. Unë kam qenë duke bërë trajnime fizike hard core për orë të gjata çdo fundjavë. Nuk ishte shumë i yelling në fytyrën time të thyer më poshtë, dhe fryma ime nuk mund të trajtojë atë. Një herë, unë isha në detyrë roje drejtimin e trafikut. I guess pushkë ime nuk ishte e drejtë të mjaftueshme. Stërvitja instruktor yanked pushkën nga krahët e mi dhe u tërhoq nga shpina. Unë u dërgua fatmirësisht në shtëpi nga lëndimi.

"Si mund të mos të ketë një jetë të tillë të çmendur, kur unë jam një i rritur?" Ajo tha: "Merre veten një arsim."

Pra, rreth tre javë më vonë unë do të marrë një punë në një dyqan. Të gjithë miqtë e mi kanë qenë në shtëpi për Krishtlindje. Unë ishte aq i poshtëruar dhe ndjehet si një humbës të tillë, duke shërbyer atyre biskota pule, kur ata ishin në shtëpi nga kolegji. Kështu që u largova dhe shkova në shtëpi për gjyshërit e mi. Nuk kisha shumë para, dhe gjyshërit e mi thanë se nuk do të më ndihmojë financiarisht, por unë ende dërguar në dy aplikime kolegj: një në Universitetin Cornell dhe një në Mary Baldwin. Unë u pranua për të dyja. Një muaj pas pranimit tim në Mary Baldwin, një shkollë të gjithë-vajzat, ata më dërgoi një ftesë për të qenë pjesë e një programi të dijetarëve me një bursë të bukur. Pra, unë e pranova se dhe ishte shumë mirënjohës. Me lutjet e mia e mirënjohje, unë shkova në kolegj të mëdha në biologji me një të mitur në ministri dhe studime të grave.

I kam të drejtë të martuar para se vitin tim të dytë dhe kishte një fëmijë që të njëjtin vit. Unë kam qenë i përfshirë në jetën shpirtërore shumë e shumë dhe ishte gjithmonë personi që kërkohet të japin lutjet. Unë isha president për dy vjet të Unionit të Studentëve Baptiste dhe vazhdoi tri udhëtimet e misionit gjatë pushimeve të mia verore. Ne ngritur të holla për udhëtime nëpërmjet Unionit Studentor Baptiste, por ne e bëmë një shumë të vetë mbledhjen e fondeve tona. Funny gjë është se unë kurrë nuk ishte një Baptist, por kam dashur terren, rrjeteve me të krishterët e tjerë, dhe duke e çuar shpirtërore në kampus. Në fund të përvojën time kolegj, unë kam qenë i bekuar dhe i nderuar për të marrë një çmim të madh të quajtur Sydney Award Algernon Sullivan për njerëzit që frymëzojnë të tjerët.

Çfarë udhëtime misioni keni marrë pjesë?

Viti im i paedukuar mjaft në kolegj unë shkova në Savannah, Gjeorgji, për një program baptiste në terren për fëmijët e brendshme të qytetit, dhe unë solli fëmijën tim të ri me mua. Të gjithë fëmijët e vegjël të dashur të saj, dhe ajo u kaloi rreth një shumë. Në thelb, ajo ishte si një Big Brothers / Motrat Big programet ku ne u dha fëmijët diçka për të bërë pas shkollës. Ne ndihmoi në organizimin e ndërtesës markë të re dhe prezantuar aktivitete të reja, lojra, dhe këngë të tyre. Ne kemi luajtur me ta, le të bishtalec flokët tona, dhe ne e bëmë një konferencë lidhje pak shpirtëror për ta në fundjavë para se të majtë. Kjo ishte një përvojë e madhe.

Udhëtimi im misioni viti im i vogël ishte e preferuara ime. Atë vit, ne kemi punuar me një grup të krishterë të quajtur Charleston Outreach në Charleston, South Carolina, dhe ka punuar me fëmijët që kishin qenë viktima të helmimit me plumb. Qyteti kishte asgjësuar shtëpitë e tyre. Një nga fëmijët kishte shkruar Presidentit Clinton duke i kërkuar ndihmë, dhe ai do të dërgohen atyre para për të rindërtuar shtëpinë e tyre. Një ditë, burri u kthye në shtëpi nga puna, u ndal në korridor e tij të sapo përfunduar dhe shikoi në mua. I tha: "Kjo është korridor tuaj të re! A ju pëlqen atë? "Ai shikoi në mua dhe tha," Unë kurrë nuk kam pasur një korridor të bukur para, "dhe filloi të qante. Ajo ishte e mrekullueshme. Kjo është, në këtë ditë, një nga eksperiencat më të mahnitshme të jetës sime.

Viti i fundit ne fluturoi në Oahu, Hawaii, dhe vihet në një Konferencë Family Life. Ne kemi punuar shumë e vështirë për atë udhëtim të misionit. I shitur të gjitha Bebet Beanie im vetëm për të paguar për të. Udhëheqësi ynë, Barbara, kishte një diplomë në këshillim familjar dhe vënë së bashku një program shumë të plotë. Ne gjithashtu fluturoi për në ishullin e vogël të Lana'i dhe bëri një tjetër konferencë atje. Tetë prej nesh ndahet për të mësuar grupmosha të ndryshme. Kam punuar me 4 th - 6 nxënësve të klasës th të fut vlerat themelore bazë, si një të madhe të Familjes Faqja Mbrëmje, ndërsa prindërit morën 5 Dashuria Gjuhë kurs nga Gary Chapman. Kjo ishte një përvojë e unë kurrë nuk kam qenë në gjendje për të përsëritur në gjithë jetën time.

Ju u diplomua me një diplomë në biologji dhe një të mitur në ministri dhe studime të grave. Çfarë të bëni pas kësaj?

Ju nuk mund të bëjë shumë me një diplomë bachelor në biologji. Unë e urrej të them se në qoftë se dikush është duke studiuar biologjinë tani, por është e vështirë për të bërë një jetë me diplomë vetëm bachelor. Kështu që unë kishte dy zgjedhje: shkollën mjekësore ose në shkollë grad. Shkolla Mjekësore ishte $ 150,000 në kredi studentore. Unë do të grumbulluar tashmë 100.000 $, sepse unë do të shkuar në një kolegj privat. (Unë kurrë nuk duhet të kishte shkuar atje për këtë arsye vetëm, por unë jam shumë mirënjohës unë shkova në Mary Baldwin anyway!) Unë nuk dua që të marrin më shumë kredi studentore, dhe unë gjithashtu kishte një çmuar dy vjeçar në shtëpi. Ndjeva si unë do të qenë tashmë mungon për një pjesë të mirë të jetës së saj, kështu që kam zgjedhur të shkojnë rrugës së shkollës grad. Nëse keni studiuar në fushën e shkencës, ju jeni të garantuar pesë vjet mbështetje, shkollim dhe tarifat e paguara, plus një pagë të jetesës. Asnjë kredi studentore ishin të nevojshme, nëse keni luajtur kartat tuaja të drejtë. Kështu që unë shkova drejt e në UVA për të studiuar Biologji me një theks të veçantë në librin Embriologjia. I theksuar në microsurgery në embrione bretkocë.

Në atë kohë unë shkova në shkollë grad, unë do të destinuara tërësisht për të marrë një doktoraturë. Unë i dy viteve të para dhe të kaluar provimin e mia kualifikuese. Por pesë vjet në program, kam ndarë nga burri im. Verën e fundit unë është dashur për të përfunduar tezën nuk e kam marrë atë bëri deri në tetor, në vend të në korrik. Shefi im nuk ka paguar më pagë im verën time të fundit të shkollës së PhD, kështu që unë kam shpenzuar atë duke punuar si një dado dhe endur vajzën time mbrapa dhe me radhë pas ndarjes-i cili la më nuk ka kohë për të shkruar tezën time. Për shkak të kësaj, unë u dha një diplomë master dhe jo një PhD, edhe pse unë do të vënë shtatë vjet të jetës sime në atë shkallë. Unë kam qenë mirënjohës ata ishin të gatshëm të më japë diçka, por kam menduar, "Luaj e bukur, dhe kur ju jeni të përfunduar dhe teza juaj është botuar, pastaj të paraqesin një kërkesë për të marrë doktoraturën tuaj." Kur ka ardhur ajo kohë, ajo nuk ka punuar jashtë në avantazhin tim. Të paktën miqtë e mi dhe kolegët e kuptuar, sidomos ato në laboratorin tim i cili e dinte se çfarë isha duke kaluar.

Si janë të futur në Kishën e Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme?

Gjithë kohës isha në shkollë grad, unë u përpoq për të vazhduar jetën time shpirtërore. Unë kam qenë duke shkuar në një kishë jo-besimi, dhe kam dashur njerëzit, muzikë, dhe ministrinë. Unë do të qenë duke shkuar atje për 4 vjet, por kam mbajtur atë të qetë rreth kolegët e mi, sepse askush nuk e kam punuar me të ishte fetare. Ata mendonin njerëzit fetarë ishin injorantë. Jo shumë kohë pasi unë u vendos në një apartament të vogël me vajzën time, misionarët LDS erdhi nga. Si një mom e re të vetme, këta dy të rinj ishin aq të sjellshëm dhe do të më lejoni të gatuaj darkë për ta, dhe ata kanë luajtur me vajzën time. Ajo ishte aq e lumtur kur ata erdhën gjatë. Gjatë kësaj kohe, unë isha duke përfunduar PhD tim, unë tashmë kishte një diplomë në ministri, dhe këta djem nëntëmbëdhjetë vjeçare u thënë mua se një djalë katërmbëdhjetë vjeçar e kishte parë Zotin dhe se të gjitha gjërat që unë menduar ishin e vërtetë nuk ishin të vërteta, që unë nuk e kishte edhe pagëzuar nga autoriteti duhur. Unë nuk e pranoi mësimet e tyre për një kohë të gjatë.

Por, kur më tregoi një DVD të quajtur restaurimin, ai ishte një moment klasik, ku unë nuk mund të shpjegojë ndjenjat emocionale kam pasur. Unë nuk mund të presim që ata të largohen në mënyrë që unë mund të lexoni historinë e përvojës Jozef Smithit për veten time. Unë kam qenë goxha tentativë, sepse unë do të qenë ngritur për të besuar se Mormonizmi ishte një kult dhe gratë ishin qytetarë të klasit të dytë, por kam filluar do të Kishës LDS dhe kishën time jo-besimi, përkundër rezervave të mia.

Një ditë në kishë jo-besimi, ne u lexuar Veprat 8. Ajo përmend se dy nga apostujt e nevojshme për të shkuar në Samari në mënyrë që ata mund të japin Frymën e Shenjtë mbi njerëzit, sepse ajo nuk ishte pranuar. Predikues im i pyeti, "Tani, pse a mendoni se e bëri këtë?" Gjatë kësaj kohe, misionarët ishin thënë mua në lidhje me Frymën e Shenjtë dhe të autoritetit të duhur. Unë e dija të drejtë atëherë dhe atje përgjigjen. I tha: "Unë e di pse, unë e di pse! Sepse askush nuk kishte autoritetin e duhur. "Dhe predikuesi ishte si," Unë nuk mendoj se është ajo që do të thoshte. . . duke lëvizur drejtë së bashku. "

Para se atëherë dhe që atëherë unë kam pasur shumë pyetje, por se përvoja është e pamohueshme për mua. Dy gjëra kam shkojnë përsëri në janë: përshtypjet e mia të shikuar restaurimin dhe studimin tim biblik të Veprave 8 për të dhënë vetes forcë. Unë pashë misionarët dy herë në javë për tre muaj para se unë më në fund e angazhuar për pagëzim. Unë u pagëzua në nëntor 2004 në Kishën LDS.

Pasi të keni bashkuar kishën dhe të përfunduar diplomën, ku keni shkuar?

Një vit pas unë u bashkua me kishën, unë isha ende në shkollë dhe nuk e bërë aq sa kam, makina ime ishte pothuajse repossessed disa herë, unë nuk mund të paguajë faturat e mia, dhe këshilltari im nuk ishte i sigurt se ai do të mund të paguajnë më për të punuar në vjeshtë. Pra, kam dërguar një email tek këshilltar tim të vjetër në Mary College Baldwin, e cila ishte vetëm tridhjetë kilometra larg, dhe e pyeti për një punë. Ata kishin seksione të shumëfishta laborator që e nevojshme një mësues, kështu që kam filluar për të mësuar atje duke punuar në PhD tim në kolegj tjetër. Me kalimin e kohës, unë u pyet për të mësuar më shumë dhe më shumë. I dha mësim në Mary Baldwin për dy vite para se të përfunduar shkallën e mia, por këshilltari im tjetrin vesh para se të diplomuar. Unë e dinte se ai ishte shumë ters, por unë nuk kishte asnjë ide se kishte një neveri të tillë për mua mësim atje, e cila në fund të fundit prekur jo pëlqimin tim të programit tim PhD në fund.

Pastaj, ajo ishte si një nga ato momente të përsosur kohore. Unë kam qenë në kishë për tre vjet, kur një njeri i lëvizur nga Idaho. Ai dhe unë përfundimisht u martua, dhe ai mori një punë tridhjetë milje drejtim të tjera si kam mbaruar deri tezën time. Ishte pastaj se peshkopi im më tërhoqi në të folur për edukimin tim. Ai doli të jetë një anëtar i departamentit të biologjisë për James Madison University. Ai tha, "Më jepni një kopje të rinisë tuaj. Ne mund të jetë në gjendje për të gjetur një klasë për ju për të mësuar. Kjo do t'ju japë një këmbë në derë. "Unë nuk ishte i interesuar në një këmbë në derë, sepse unë tashmë po mësonte në punën time ëndërr, edhe në qoftë se ajo nuk ka paguar shumë, por unë i dha atij të rinisë time anyway.

James Madison University më thirri dhe e pyeti nëse unë do të mësojnë një klasë të laborator celular-biologjisë molekulare. Unë i thashë, "Më lejoni të mendoj për this-", por pastaj unë e mori atë. Kam dashur të jepte mësim në këtë universitet aq shumë sa që unë lë në Mary Baldwin. Kjo semestër shumë tjetër, dikush lë në James Madison, dhe unë kam qenë në gjendje për të marrë në punë kohën e saj të plotë. Tani unë jam i mësuar të gjitha llojet e gjërave. I guess I kanë "mallkimin e kompetent." Unë nuk mund të besoj se unë kam qenë kaq i bekuar që të ketë këtë punë. Unë tani mësojnë qelizore molekulare laborator biologji, gjenetikë dhe laborator zhvillimit, laborator mikrobiologji, dhe një kurs zbulim viral.

Cili është kursi juaj i preferuar kolegj për të mësuar?

Sigurisht ime e preferuar të të gjitha-të cilat unë nuk jam i mësuar të drejtë tani, por kam dëshirë ishte-është biologji e grave. Ishte sigurisht tim të preferuar për të marrë si një undergrad. Është një kurs i rrënjosur në edukimin e vajzave në Mary Baldwin, moshës dymbëdhjetë dhe deri, për trupat e tyre: dallimet biologjike midis mashkull / femër, X dhe kromozomeve Y, dhe anatomi. Pastaj ne studiojmë fazat e ndryshme të jetës një grua do të shkojnë përmes: fëmijërisë, adoleshencës dhe pubertetit, shtatzënisë, menopauza dhe të gjitha opsionet dhe ndryshimet e jetesës që të ndodhë për ju si ju gradualisht moshë. Shumica e kohës gratë janë aq të paarsimuar në lidhje me trupat e tyre. Ata shpesh mësojnë në lidhje me trupat e tyre me dollap me kyç dhomë bisede apo revista. Kjo sigurisht ka ndryshuar aq shumë jetë, pasi ajo ndryshoi edhe e imja si një grua e re.

Unë do të duan për të mësuar këtë kurs në kolegj time aktuale dhe kanë sugjeruar për universitetin tim rëndësinë e saj. Ne kemi një program të studimeve të mrekullueshme të grave këtu, por nuk ka biologjinë e grave kurs ende. Në Mary Baldwin, Unë edhe kishte burra marrin kurs, dhe unë mund të ju premtoj se ata do të thonë se ata mësuar vetëm sa më shumë prej saj si gratë e bëri. Këtë verë, unë jam mësim në një kolegj të komunitetit, si edhe, dhe se Komiteti kërceu në ofertën time për të ndoshta të mësuar atë atje në të ardhmen.

Si ndiheni për mësim si profesor femrave në biologji?

Unë kurrë nuk kam, një herë, ndjeva në disavantazh si biologji mësimor grua. Karrige departamenti ynë është një grua, asistent dekan jonë është një grua, dhe gjysma e fakultetit tonë janë gra. Unë punoj me një ekip të mahnitshme.

Të gjitha gratë në familjen time, pavarësisht nga craziness, kanë qenë gjithmonë e fortë. Unë kurrë nuk kam menduar se të jesh një grua ishte një grevë kundër meje. Është me të vërtetë e rëndësishme që gratë të dinë se ata kanë të njëjtat mundësi të mahnitshme si burrat, dhe ju nuk jeni në një humbje për të bërë ndonjë kontribut ose arritjet e vetëm për shkak se ju jeni femra.

Çfarë do të dëshironit të shihni ndryshojë për gratë në botë?

Unë e urrej që ka një stereotip që gratë dhe vajzat nuk janë të fortë në matematikë dhe shkencë. Kjo bëhet një polic jashtë: se gratë dhe vajzat pritet të mos jetë e mirë. Pra, kur ju të shquhen në matematikë dhe shkencë, ju jeni një anomali e natyrës. Unë mendoj se është me të vërtetë e rëndësishme për të treguar fëmijët tanë se gratë nuk janë të mira në matematikë dhe shkencë, sepse ajo vendos ato për pritjet e ulëta. Ka qenë padyshim eksperienca ime se në qoftë se ju mësojnë një fëmijë që të ketë pritje të ulëta, ata nuk do t'ju zhgënjej. Në mënyrë tipike, nuk ka shumë femra modele shkenca. Unë dua që studentët e mi për të parë se unë e kujdesit për ta, për të parë mua si një model, duke mbajtur deri me literaturë, dhe po atje për ta. Ka qenë një mundësi e mrekullueshme për mua. Vajza ime kurrë nuk ka njohur ndonjë gjë tjetër. Kjo është krejtësisht një model të ndryshme se jam rritur me të.

Unë mendoj se është me të vërtetë e rëndësishme për të treguar fëmijët tanë se gratë nuk janë të mira në matematikë dhe shkencë, sepse ajo vendos ato për pritjet e ulëta.

A keni pasur ndonjë përvojë ku puna juaj në lidhje me ungjillin?

Gjatë vitit tim të parë të shkollës grad, me këta njerëz amazingly zgjuar, ne ishim në një klasë, të mësuar në lidhje me biologjinë zhvillimore me Dr Barry Condron, një embryologist. Ai na mësonte për embrioneve akridi. "Në bulkthi sistemi nervor pattered në një mënyrë të ftohtë. Ata nxjerrin zgjatje quajtur pionierë. Pionierët era rrugën e tyre përmes embrionit. Në disa vende ata nga ana e majtë, disa të drejta. Të gjithë, ndërsa ata janë në kërkim të sinjaleve të ndryshme, apo radhët e gjata, për të të treguar atyre se çfarë të bëjnë dhe ku të shkoni. Neuronet lëvizin nëpër embrionit-model mënyrën-dhe ata më në fund të marrë në objektivin e tyre. Çfarë ndodh kur të shkoj në objektivin e tyre? Ata vdesin ... por gjurmët që ata e përcaktuara janë të njohur nga të gjitha neuronet e ardhshme, dhe ata të gjithë ndjekin gjurmët e saktë të neuroneve origjinale pionier. "

Mbaj mend të ulur aty duke menduar, "Wow. Kjo është si Jezu Krishti! Ai na tregon cila rrugë për të shkuar dhe atë rrugë për të ndjekur. "Ndjeva shpirtin aq fort. Neuronet Pioneer. Ata janë të mahnitshme! Në këtë pikë, unë nuk ishte një anëtar, por tani, unë shoh një tjetër shtresë, kur ju mendoni se nga pionierët Mormonit, dhe kjo është edhe më e rëndësishme. A nuk është e mahnitshme se të njëjtat parime të luajnë jashtë pa pushim në jetën tonë? Të gjithë ne duhet të bëni është të shikoni ata për atë që ata janë. Unë kam parë aq shumë në jetën time, por unë kam qenë në gjendje për të mbijetuar atë me një qëndrim të madh dhe një dashuri të madhe për çdo person rreth meje, sepse unë e kam njohur gjithmonë dashurinë e Krishtit. Unë kurrë nuk kam refuzuar atë, dhe është vendi i parë që të shkoj, kur unë jam në telashe, ose kur unë jam i frikësuar. I inkurajojmë të gjithë për të kërkuar për atë pjesë të qenies së tyre, për shkak se ajo është atje, dhe nuk e mohojnë atë.

Në një vështrim

Crystal Scott Croshaw


Vendndodhja: Broadway, VA

Mosha: 36

Gjendja civile: I martuar

Fëmijët: Vajza 15-vjeçare, djali 3-vjeçar

Convert: 2004/11/20

Profesioni: profesor, ligjërues

Shkollat ​​Vijuar: Mary Baldwin College, Universiteti i Virxhinias

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himni i preferuar: "Ndaluni Soul im"

Intervistë nga Jessica Drollette . Fotografitë e përdorur me leje.

14 Komente

 1. Jessica Drollette
  07:27 më 6 shtator 2012

  Nga prodhuesi Intervistë: Ishte një nder i tillë për të intervistuar Crystal. Unë shpesh kthehen në përvojat e saj të jetës dhe simbolika që ajo tërheq në mes të shkencës dhe të ungjillit në jetën time. Unë shpresoj se gjithkush e gjen gëzim në leximin historinë Crystal, dhe se gratë bota përreth mund të gjeni dhe të nxisë një dashuri për shkencën, pa marrë parasysh rrethanat e tyre.

 2. Ashley Lavering
  08:14 më 6 shtator 2012

  Kjo ishte një pjesë e frymëzues. I love se si ajo kurrë nuk hoqi dorë. Ajo mbajti mbi Perëndinë dhe u munduan edhe kur gjërat ishin me të vërtetë të zezë.

 3. Diane L
  08:39 më 6 shtator 2012

  Çfarë një grua fantastike. Historia juaj është e pabesueshme. Thank you so much për ndarjen. Si një person i cili ishte ngritur LDS, por e ka pasur rrugën e kundërt. I lënë komunitetin LDS për një vend në bashkësinë e krishterë në mënyrë që të ecin më afër me Hyjnore / Krishtit. I really appreciate perspektivën tuaj dhe vullnetin tuaj për të vazhdimisht mendueshëm në pyetje dhe të rritet.

  Unë absolutisht pajtohem me gjyshe tuaj duke thënë: "Merre veten një arsim." Ne dëgjojmë këtë një shumë kur bëhet fjalë për çështjet e varfërisë globale, por është po aq e vërtetë këtu në Amerikë. Më kujtohet kur isha në fund 100% bërë me shkallën time (vetëm një BS). Por kjo ishte një ndjenjë joreale e kryerjes se ishte aq personal, më mirë se ditën e mia dasmës në disa mënyra.

  Vajza ime ka filluar kolegj këtë vjeshtë. Shpresa ime e sinqertë është që ajo mund të ketë një lidhje me arsimin si ju përshkruani, pasion dhe disiplinë ... dhe çdo gjë. Ju jeni një frymëzim për mua dhe unë jam i sigurt për shumë studentë me fat në klasat tuaja.

 4. Corinne Drollette
  11:12 më 6 shtator 2012

  Një kujtesë e madhe për të mbajtur shpresa të mëdha! I mësuar Jr Lartë për dy vjet dhe ka punuar me disa studentë nga familje kujdestare apo situata të vështira në shtëpi. Unë shpresoj që ata të gjejnë mbështetje dhe frymëzim të ketë sukses si Crystal. Shkenca ishte një subjekt i preferuar për shumë prej tyre, sepse ajo është aq e vërtetë dhe të zbatueshme.

  Faleminderit për shembullin e madh.

 5. Rinda
  12:05 më 6 shtator 2012

  Artikull i madh! I love duke dëgjuar tregimet e njerëzve të cilët janë duke dhënë një dorë të përafërt në jetë, por e shohin atë në veten e tyre për t'u ngritur mbi dhe BËJE diçka për veten. Ju janë të mahnitshme.

 6. Durante
  17:37 më 6 shtator 2012

  Unë jam i habitur dhe i impresionuar. Ata thonë se pema që rritet me asnjë era ka rrënjët më të dobëta, dhe avioni është e për të parë se çdo gjë ka ardhur së bashku për të vetëm të bëjë ju një nga më të mahnitshme të njerëzve!

 7. Kris
  17:47 më 6 shtator 2012

  Faleminderit miku im. Ju jeni një i dashur, shpirti i ëmbël. Ajo që nuk është e përbashkët është se Crystal jep bujarisht për ata përreth saj. Jessica, ju falënderoj për të bërë një punë të madhe me shkrim në lidhje me një grua të madhe.

 8. Maud Jackson
  06:56 më 6 shtator 2012

  Ajo që një grua e mahnitshme! Unë kam qenë i frymëzuar nga histori të saj. Crystal ka mësuar të pranojë jetën e saj dhe të mos mbajë një armiqësi ndaj të tjerëve, në të vërtetë një grua e besimit.

 9. Eve Speer
  09:54 më 6 shtator 2012

  Unë jam kaq i lumtur që ju të intervistuar këtë grua të mahnitshme. Crystal ka qenë një mik i dashur për vite me rradhë. Mbaj mend diskutimet tona të gjata e ungjillit pasi ajo kishte përfunduar një leksion. Dhe unë kam ardhur në një nga Biologjisë së saj të Grave ligjëratave. Kjo ishte e pabesueshme.

 10. Amy
  07:10 më 7 shtator 2012

  Shkruar mrekullisht Jessicas. Crystal ju janë të mahnitshme, por unë kam qenë duke u thënë ju tha.t për vite me rradhë.

 11. Rose Judd-Murray
  09:03 më 7 shtator 2012

  Si një shkencëtar shokët, shpjegimi juaj i dëshmuar frymën e modeleve të thjeshta biologjike të lidhura me të vërtetë me mua. Ka pasur shumë raste kur unë kam reflektuar në modelet gjenetike dhe madhësi të riprodhimit-dhe unë jam pothuajse u zhvendos në lot. Unë nuk do të rekomandojë humbur atë gjatë një leksion, por është e mrekullueshme për të njohur fuqinë e Perëndisë.

  Të gjitha të mirë. Unë do të të duan të ulen në mbi Biologji tuaj të Grave kurs-shpresoj që rrugët tona të kalojnë një ditë. :)

 12. Crystal
  16:54 më 7 shtator 2012

  Id si kjo shumë, Rose!

 13. Isaias Gillie
  04:16 më 14 dhjetor 2012

  Duket si ajo ishte një ditë i mrekullueshëm! I Love fustan Julie tuaj, ju shikoni mahnitëse! Nuk mund të presim për të parë pjesën tjetër. Xxx

 14. Ann Roberts
  07:41 më 24 shtator 2013

  Si shkojnë gjërat me PhD tuaj? Çfarë ndodhi me PhD tuaj?

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline