12 shtator 2013 nga admin

43 Comments

Shtëpia Ajo jeton në

Shtëpia Ajo jeton në

Kate Kelly

Në një vështrim

Shënim i redaktorit: Kjo intervistë është pjesë e një serie, "Motrat Duke folur Out," që të ketë gra mormonë flasë për çështje sociale dhe politike. Opinionet e shprehura këtu përfaqësojnë Gjuha, dhe nuk nënkupton mbështetjen nga Projekti i Grave Mormon ose Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme. Ne kërkojmë që të gjithë lexuesit të ruajtur respektin për pikëpamjet e subjektit të intervistës.

Më 17 mars 2013, Kate Kelly nisur OrdainWomen.org. Përpjekjet e saj për të tërhequr vëmendjen për mundësinë e shenjtërimit të femrave kanë tërhequr si lëvdata dhe kritika pasionant, por Kate mendon se shembulli i prindërit e saj, përvoja e misionit të saj, dhe trajnimin e saj në ligjin e të drejtave të njeriut ka bërë koordinimit femër flamurin ajo e përgatitur për të kryer.

Si e familjes dhe të fëmijërisë tuaj përvojat ndikojë kush jeni sot?

Nëna ime në shumë mënyra është një pionier. Ajo ishte një nga gjashtë grave në klasën e saj diplomohen në shkollë të ligjit, ajo ishte një grua mormon i cili ka punuar jashtë shtëpisë dhe krijoi karrierën e saj. Ajo është gjithashtu një grua besimtare. Ajo ishte një model i madh rol për mua.

Të dy prindërit e mi ka punuar. Nëna ime ishte një avokat dhe baba im ishte një botues gazete, dhe kështu që ata u kthehet duke bërë punët e shtëpisë, shuffling na shikoj, picking up na nga shkolla ose kur ishin të sëmurë. Babai im e quajti veten "Larje Mbreti" dhe do të bëjë lavanderi. Ata ndanë detyrat, por secili mori një peshë të drejtë. Nuk kishte "gra të bërë këtë" barriera apo kufijtë.

Unë jam rritur në Hood River, Oregon, ku kishte vetëm një çift mijë njerëz. Ne kishim një bibliotekë të vogël qytet, dhe në shkollën e mesme I kontrolluar nga "femërore mistikë." Ajo kishte faqe vjetra zverdhur si një kopje të cilësisë së mirë. Një shumë e letërsisë drejtës për votim foli me mua. Unë kam qenë i interesuar në ide, por unë gjithashtu kujdesej për rrobat e djemve si shumica e vajzave të tjera të shkollës së mesme në Shtetet e Bashkuara.

Unë nuk kam fëmijë, por burri im dhe unë jemi të barabartë të plotë në shtëpinë tonë. Ne ndajmë (dhe e lënë pas dore) detyrat e shtëpisë në mënyrë të barabartë. Ai ka punuar për të vënë mua me shkollë të ligjit dhe unë jam tani duke punuar, ndërsa ai po bën Ph.D. e tij Ne të marrë vendime së bashku. Ne bashkepunojme. Është bashkëpunimi më të gëzuar të jetës sime.

Burri im është një feministe e mrekullueshme. Ai vjen nga një familje tradicionale Mormonit nga Ajdaho, dhe ai disi doli nga ajo feministe të fortë. Për atë, barazia gjinore është intuitiv. Në këtë mënyrë, ai është i ngjashëm me baba im.

A ka familja juaj ndajnë pikëpamjet tuaja politike?

Prindërit e mi nuk janë liberale në të gjitha. Ata janë kokëfortë republikanët dhe gjë e largët nga radikal që unë mund të imagjinohet.

Unë u shoqëruar patjetër të jetë një republikan, pse. Gjyshi im ishte një senator shteti nga Dakota e Veriut, dhe na u desh të kriklla elefant rreshtim shtëpinë tonë nga çdo vit zgjedhor. Unë shkova në BYU, dhe në shumë mënyra është socializuar të jetë konservatore shoqërore. Por kjo ishte në të vërtetë në misionin tim kur kam filluar bashkëveprojmë me një shumëllojshmëri të gjerë të njerëzve që unë në pyetje se a me të vërtetë kam blerë në të gjithë axhendën e konservatore. Ajo nuk është si një mision është një kohë politike, por në disa mënyra kjo ishte një zgjim politik për mua vetëm për të dini se të gjithë njerëzit duhet të trajtohen të barabartë, dhe duhet të kenë qasje të barabartë në të njëjtat gjëra. Unë kisha një zgjim vonë politike për shumicën e njerëzve, por se ishte fillimi i saj.

A ishit ju si me zemër të hapur dhe po largohet si një fëmijë si jeni tani?

Unë u modeluar nga një moshë të re se ajo ishte në rregull që të vetëdijshëm, dhe unë me siguri ishte. Unë gjithashtu e donte krijimin e një hapësire magjike ku miqtë e mi dhe unë mund të jenë krijues së bashku, nëse do që të ishte duke bërë kostume dhe duke shkuar në një valle, ose duke krijuar një kanal të rreme lajmeve.

Çfarë është kanali juaj të rreme lajmeve të quajtur?

Channel 5 News. Ne vepruar nga historitë e lajmeve (grabitës banke, të famshëm, atletët) dhe të ndërrohen si anchors. Ne gjithashtu bëri reklama të rreme për produkte pa kuptim si nje trampoline program humbje peshe.

Si e keni bërë aq të pasionuar për çështjet e grave dhe aktivizmin?

Duke u rritur, shumë gjëra janë modeluar për mua në shtëpi. Prindërit e mi ndanë detyrat shtëpiake dhe prindit në mënyrë të barabartë. Ata ishin të dy mbajtës të familjes, dhe kur kjo ishte vuri përballë kundër asaj që unë isha mësuar në kishë për atë që do të ishte roli im si një grua, ka pasur shumë mosmarrëveshje. Kjo filloi të ringjallet më vonë në adoleshencë tim si unë fillova të mendoj për atë që kam kërkuar të jetë-një avokat.

Që unë nuk kam asnjë shokë Mormonit në shkollë në Oregon, kur unë shkova në BYU ajo ishte e bukur për të qenë në një atmosferë me ton entuziast fëmijët Mormonit. Në të njëjtën kohë, unë filluan të ndiejnë presionin gjithnjë e më shumë që të përmbahet për të zbatuar në mënyrë rigoroze rolet gjinore, dhe kam filluar duke kuptuar se ato rolet gjinore nuk përshkruajnë mua dhe që unë të kërkuar për të bërë.

KateKelly2

Një përvojë shumë të rëndësishëm për mua ishte kur mora "Mësimet e Profetëve Living" klasës mësuar nga Lloyd Newell, zërin e "Muzikës dhe një Mesazh." Ai caktohet një letër hulumtim mbi ndonjë temë që ishte e rëndësishme për ne dhe çfarë Profetët e mësuar në lidhje me të. Unë zgjodha punuar jashtë shtëpisë për shkak se ishte e rëndësishme për mua dhe diçka që unë të kërkuar për të bërë. Mbaj mend lexuar flasim pas bisedës pas bisedës, dhe të gjitha fjalët e profetëve në këtë subjekt, ishte mesi i natës, letër ishte për shkak të nesërmen, dhe unë jam i ulur mbi një shtrat i lënë pas dore në një apartament të lagjeve të varfëra në Provo, dhe unë vetëm u ndërprenë. Unë në mënyrë të qartë mend qarë në shtrat dhe duke thënë mikut tim, "Çfarë jam unë do të bëj?", Sepse kam kuptuar ëndrrat e mia ishin të papajtueshme me këto gjëra unë u lexuar-se isha mendoj për të qëndruar në shtëpi dhe kanë fëmijë. Unë nuk shoh ndonjë mënyrë tjetër rreth tij, nuk kishte asnjë mundësi tjetër. Kjo është kur ajo filloi të prishen për mua.

I shërbeu një mision në Barcelonë, Spanjë, dhe ky është vendi ku priftëria vjen in ndjeva sikur ka pasur shumë punë që misionarët motra do të kishte qenë shumë të mira në. Ata do të kishin qenë shumë të aftë dhe efektiv intervistimin hetuesit që të pagëzohen, i pagëzuar, ose konfirmuar ata, ndonjë nga rituale apo urdhëresë përgjegjësive të cilat nuk janë lejuar të marrin pjesë in Sidomos në Spanjë, shumë bashkësi vetëm nuk bëjnë kemi shumë njerëz, ndoshta një ose dy mbajtësit e Priftërisë Melkizedeke në një xhemat të caktuar, dhe ato role të paplotësuara të priftërisë mund të lehtë të plotësohen nga të aftë, grave besnike. Nuk ishte shumë i çekuilibër, dhe kjo është kur kam filluar factoring në priftëria si rrënja e gjithë këtyre pabarazive gjinore.

Pas misionit tim, kam mbaruar studimet e mia në BYU dhe u martuan në Tempullin e Solt Lake City. Kur kam diplomuar në fakultetin juridik, unë filloi të punojë në çështje gjyqësore të drejtave të njeriut. Kam punuar me disa njerëz amazingly kurajoze rreth fjalës, siç janë gratë në Zimbabve që janë arrestuar në mënyrë rutinore, rrahur dhe torturuar për të kërkuar për koncesione të thjeshtë dhe që do të trajtohen në mënyrë të barabartë, dhe kjo më dha një shumë të pauzë. Fillova të pyes veten, unë jam duke bërë gjithë këtë punë e gjithë bota, por ajo që unë jam duke bërë për komunitetin tim? Ajo ishte një nga ato momente-ju e dini që të japin kuotën, "Unë gjithmonë kam menduar se dikush duhet të bëjë diçka për këtë, dhe pastaj unë kuptova se jam dikush"? E pra, për mua, unë dëshironte dikush do të bëjë diçka për gratë dhe priftërisë. Mendova se dikush ka marrë për të filluar këtë bisedë dhe askush nuk duket të jetë bërë atë, kështu që unë jam duke shkuar për të bërë atë. Unë jam dikush.

Çfarë lloj përgjigjet e keni marrë pas OrdainWomen.org nisur?

Unë nuk ishte me të vërtetë nga dollap rreth shenjtërimit, kështu që ishte e paqartë se si njerëzit do të të përgjigjet. Familja ime ka qenë jashtëzakonisht mbështetës. Nëna ime dorëzuar një profil; dhe motra ime, një Mormon ortodoks i cili kurrë nuk mendova se do të ketë, paraqiti një profil. Babai im gjithashtu vënë vetëm një profil; ai është një ish-peshkop, kunji anëtar i këshillit të lartë, gjithashtu shumë ortodokse. Unë mendoj se përgjigjet më të vështira për mua kanë qenë nga të ashtuquajturat feministe Mormonit, të cilët me forcë nuk janë dakord me shenjtërimit ose janë të mërzitur me atë që ne jemi duke bërë. Unë nuk pres pushback nga një popullsi që tashmë quhet publikisht veten feministe.

Unë e kuptoj se është një çështje e vështirë për t'u kuptuar, duke kërkuar për ndryshim do të thotë status quo-ja është e pamjaftueshme dhe unë mendoj se është një vend i vështirë për shumë njerëz për të shkuar. Unë plotësisht e kuptoj koston sociale dhe emocionale, por nuk jam dakord se gjërat janë vetëm gjobë mënyra që ata janë.

The Sunday website nisur, kam qene i pavendosur mes entuziazmit dhe frikë mjerë. Unë kam qenë i shqetësuar në lidhje me mënyrën se si ajo do të marrë, jo vetëm nga kisha, por nga familja ime dhe njerëzve në lagjen time. Por duke shkuar në kishë që e diel, mars 17, kur kemi nisur Gratë website urdhëroj, ishte një nga të diela më të lumtur që kam pasur që nga misioni-I im ishte në gjendje të jetë veten time autentike. Unë mendoj se një shumë e që ishte sepse kjo mosmarrëveshje u zgjidh, jo në kishë ose në strukturën organizative, por për mua personalisht. Unë kam qenë në gjendje për të thënë publikisht atë që kam ndjerë. Për mua fitorja është vetëm duke filluar këtë bisedë. Nëse janë apo jo ndryshimet e kishës, ne do të shohim, unë kam shumë besim se do të ndryshojë, por duke hapur në këtë mënyrë publike ka qenë një përvojë shumë transformuese për mua.

Si do ta përshkruanit marrëdhënien tuaj në kishë institucionale?

Unë mendoj se gratë duhet të shuguruar, por kjo nuk do të thotë të mirat shpirtërore të të qenit pjesë e trupit të kishës nuk e peshoj më shumë se disa nga sfidat. Kjo nuk do të thotë këto sfida nuk janë reale dhe të dhimbshme dhe të vështirë në kohë, por si jurist unë imagjinoni shkallët e drejtësisë, dhe përfitimet e anëtarësimit tim kishtare peshoj më shumë se ato sfida të tjera.

Ka kjo këngë e mrekullueshme e kënduar nga Paul ROBESON, një udhëheqës të drejtave civile dhe muzikant i cili, në kulmin e epokës së të drejtave civile, dëshmuar racizmit tmerrshme. Amerika ishte kthyer hoses për aktivistë të të drejtave civile dhe gjuajtur me plumba gome me ta. Amerika ishte një vend i vështirë për të, por ai e kënduar këtë këngë të quajtur "Shtëpia I Live In" dhe ajo në thelb thotë se, çfarë është Amerika për mua? Kjo është shtëpia Unë jetoj në, është populli i dua, është që njerëzit e bëra këtë vend një demokraci-ai përshkruan të gjitha këto gjëra; dhe për mua kjo është ajo që është Mormonizmi. Kjo është shtëpia Unë jetoj në, kjo është se si unë u ngrit, kjo është martesa e mia, kjo është paradigma ime, është familja ime. Pra, jo, unë kurrë nuk kam konsideruar lënë. Vetëm për shkak se unë dua të shtëpisë që të ketë një rimodeloj të lehtë apo të jetë më përfshirës ose më të mëdha, nuk e bën atë më pak të shtëpisë sime.

Për gratë Mormonit, të cilët nuk pajtohen me mendimet tuaja në shugurimin e, çfarë do të thoni?

Unë mendoj se kjo lëvizje është shumë më e madhe se sa ordinancë. Ka të bëjë me krijimin e një hapësirë ​​ku ka dialog rreth çështjeve të diskutueshme. Unë mendoj se kjo është territor i ri për mormonët në përgjithësi. Unë mund të krejtësisht të vjen keq me njerëzit që mund të gjeni këtë një qasje shumë e rrezikshme, por unë mendoj se toni i internetit dhe fushatës ka qenë një respekt absolut dhe gjakftohtësi, sepse ne jemi të brendshëm. Ne jemi të investuar. Ne nuk jemi të interesuar në diatribes kundër kishës. Sinqerisht, unë nuk ia kursej askënd që nuk pajtohet me mua. Ky është një projekt i hapur një dialog. Dhe dialogu nuk është vetëm një person duke folur ose vetëm një anë të folurit. Të gjitha unë dua është për njerëzit për të hapur imagjinatën e tyre dhe të mendojnë për atë që do të jetë si në qoftë se një grua ishte një peshkop, nëse gratë janë integruar në podium në Konferencën e Përgjithshme, nëse gratë ishin të integruar në të gjitha marrjen e vendimeve? Çfarë do që të duken si? Si do të veprojmë dhe të ndjehen?

KateKelly3

Ndjehem si Mormonizmi është një tendë e madhe. Ne jemi racore, politikisht, demografikisht të ndryshme. Ne jemi një grup i gjerë dhe kjo mund të përfshijë shumë më shumë se pikëpamjet tradicionale që shpesh transportohen. Kjo është ajo që ne jemi duke u përpjekur për të hapur me të vendosësh Grave-we're një grup i gjerë, të gjerë duke filluar nga presidenti i Shoqatës së Ndihmës për radikal, dhe të hapjes se hapësira është me të vërtetë e rëndësishme për mua.

Çfarë është një mesazh i rëndësishëm që ju shpresoj se puna juaj është dhënë?

Unë dua gratë të dinë se ata janë të vlefshme, por jo nga dikush duke u thënë atyre. Unë dua që ata të ndjehen dhe të shohin atë. Imazhet janë shumë të rëndësishme për mua, dhe kur unë shoh në podium, unë dua të shoh gratë. Kur dëgjoj njerëzit të flasin, unë dua të dëgjoj gratë. Funksionalisht, nuk ka njeri që mund të më tregoni se unë jam i barabartë. Unë e di unë jam i barabartë, unë e di që jam një bijë e Perëndisë, unë e di se ai më do mua ... Unë mendojnë se kur të lutem dhe kur të shkoj në tempull-Unë thjesht mendoj se duhet të reflektohet në institucion, në çdo ditë Praktika e ungjillit dua. Kjo është arsyeja pse kam krijuar urdhëroj femra. Kjo është një përpjekje në vetë-respekt radikale.

Në një vështrim

Kate Kelly


KateKelly2
Vendodhja: Washington DC

Mosha: 32

Gjendja civile: I martuar

Profesioni: avokat ndërkombëtar për të drejtat e njeriut

Shkollat ​​Vijuar: Brigham Young University, American University Washington College i ligjit

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himn i preferuar: "Për Bukurisë së Tokës"

On The Web: http://ordainwomen.org/project/my-name-is-kate/

Intervistë nga Kathryn Peterson . Fotografitë e përdorur me leje.

Share këtë artikull:

43 Comments

 1. angela s
  12:21 më 12 shtator 2013

  Unë e kam dashur gjatë këtë faqe dhe profilet bërë. Ky i fundit, ndërsa unë nuk pajtohem me shugurimin e grave, unë besoj se është bërë në mënyrë të respektueshme. Unë vlerësoj se ishte e respektueshme për të dy anët e mendimit dhe Kate i fali në ndarjen e besimet e saj. Kjo është një kredi të saj se ajo mund të pajtohen me kishën për një çështje kaq të rëndësishme dhe ende e mbajnë anëtarësinë e saj dhe meritat e tempullit. Kate duket se nuk e kanë lejuar këtë për të ndarë atë nga bekimet dhe ordinancat që janë kaq të rëndësishme. Unë do të shtoj unë për qëllim të tipit diçka krejtësisht të ndryshme këtu, por si unë filloi të tipit kam kërkuar për të matem hir që Kate përgjigj me të, kështu që ju falenderoj për këtë.

 2. Kate Kelly
  12:48 më 12 shtator 2013

  Thanks aq shumë Kathryn për një intervistë të tillë i lezetshëm. Dhe ju falenderoj Angela, I really appreciate fjalët tuaja lloj!

 3. KD
  13:07 më 12 shtator 2013

  Hi Kate,

  Unë jam një grua e LDS, dhe unë nuk pajtohem me qëllimet e urdhëroj Grave, por unë jam duke u përpjekur të vërtetë e vështirë për të kuptuar atë. Nëse juaj është mënyra më e mirë për të shkuar, atëherë unë i sigurt duan të dinë për këtë!

  Pyetja ime i përket deklaratën tuaj:

  "[T] o mua kjo është ajo që është Mormonizmi. Kjo është shtëpia Unë jetoj në, kjo është se si unë u ngrit, kjo është martesa e mia, kjo është paradigma ime, është familja ime. Pra, jo, unë kurrë nuk kam konsideruar lënë. "

  Kjo e bën atë të tingëllojë si arsyet që qëndrojnë janë të gjitha të rëndësishme, por në një kuptim periferike. A është * Kisha e vërtetë? A janë udhëheqësit e saj thirrur nga Perëndia? A besëlidhjet që keni bërë përjetësisht e rëndësishme dhe të vlefshme, të tilla që të lënë dhe thyejnë ato do të jenë shpirtërisht të dëmshme për ju?

  Unë shpresoj se këto pyetje nuk janë të paturp. Por unë me të vërtetë duan të dinë.

 4. Kate Kelly
  01:51 më 12 shtator 2013

  KD Unë jehonë fjalëve të baba im në profilin e tij:

  Perëndia është i vërtetë. Jezusi është Krishti. Jozef Smithi pa Atin Qiellor dhe Shpëtimtarin. Libri i Mormonit është i vërtetë. Tomas S. Monson është një profet. Gratë duhet të mbajë priftërinë.

  http://ordainwomen.org/project/hi-im-jim/

  Falënderoj për të kërkuar!

 5. Lindsay Mitchell
  02:59 më 12 shtator 2013

  Nëse unë jam dakord me qëndrimin tuaj apo nuk është e parëndësishme në komentin tim. Unë duhet të them se unë kam qenë shikuar këtë lëvizje dhe ju në mënyrë të veçantë, Kate. Besimi juaj, imagjinata, integriteti, dhe kurajo të më dëshirë unë mund të ju të takohen në jetën reale. Ju jeni një shembull i mrekullueshëm i përulësi dhe sinqeritet pyetje me zë të lartë, pyetje të cilën unë e di shumë, shumë gra kanë qenë duke kërkuar në zemrat e tyre për një kohë të gjatë tani. Kjo intervistë i përshtatet të drejtë në të me të gjitha intervistat e tjera të grave të jashtëzakonshme të Mormonit në këtë faqe. Shumë frymëzues.

 6. Mikayla Thatcher
  15:33 më 12 shtator 2013

  Kate,

  Unë e vlerësoj besnik, qëndrimin tuaj bujare në mes të gjithë kësaj. Unë gjithashtu vlerësojmë bisedat që kanë ndodhur në shtëpinë time për shkak të punës. Dialogu i hapur është aq e rëndësishme për anëtarët e një kishe-plot lutje, njerëzit në mendime me shoqërimin e Frymës së Shenjtë nuk kanë arsye për të qenë dele.

  Thanks,
  Mikayla

 7. Kristal
  05:00 më 12 shtator 2013

  Unë e dua këtë, Kate! Kur të takova në DC Sillen, pra, qerret dhe ishte shumë i impresionuar. Unë kam ndjekur këtë lëvizje nga afër, dhe unë jam krenar për ty. Sa për mua, unë u largua nga kisha në janar. A është ok për të mbështetur urdhëroj femra, duke lënë kishën?

 8. Kate Kelly
  07:20 më 12 shtator 2013

  Thanks Lindsay & Mikayla!

  Crystal, absolutisht! Ne kemi një gamë të gjerë të zërave në OW nga gratë krejtësisht aktive si unë për jo-anëtarët dhe njerëzit që kanë humbur anëtarësinë e tyre mbi këtë çështje. http://ordainwomen.org/project/hi-im-margaret/

 9. Julie Hawke
  07:37 më 12 shtator 2013

  Kate, kam kërkuar për të shkruar një koment për t'ju falenderuar për besimin tuaj dhe kurajo. Unë vlerësoj jashtëzakonisht këtë dialog dhe atyre të kontribuar në të menduar. Unë më parë ka qenë i zënë duke u përpjekur për të mbuluar lot në bojë dhe vrima në patch mur nga patch, inç inç tim në këndin tim të çadrës. Shuguron gratë, për mua, do të thotë që ne mund të kurseni shumë kohë e kaluar në inç. Shumë prej pabarazive strukturore dhe barrierave kulturore do të shpërbëhet në qoftë se ne e tretur idenë që fati ynë të jetë Priftëresha është i kufizuar në një tjetër sferë. Ju faleminderit për krijimin e kësaj hapësire të kërkuar dhe duke kërkuar.

 10. Triss Carter
  09:48 më 12 shtator 2013

  Unë jam një i konvertuar dhe u rrit me tre vëllezërit e motrat e mia dhe nënën. Babai im vuante nga skizofrenia dhe nuk ka qenë një pjesë e jetës sonë të rritur. Mami ishte një grua e ashpër duke punuar të pavarur dhe të vështirë, politikisht shumë aktiv dhe mjaft të zëshëm si një feministe.
  Unë u bashkua me kishën për shkak të rolit të grave dhe burrave në ungjillit. Unë aktualisht jam një punëtor urdhëresë në tempull Oakland. Unë po të shoh absolutisht asnjë dallimet mes burrave dhe grave në lidhje me priftërinë. Fuqia dhe autoriteti nga priftëria të vijë vetëm me anë të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht; duart e tij të vijnë nëpërmjet nesh, nëse këto janë të dhëna duart mbi kokat e të tjerëve, ose në formën e lutjes. Lutja është priftëria, kjo është puna që ne duhet të bëjmë, edhe sikur Zoti tashmë e di se çfarë është ajo që ne duam dhe kanë nevojë. Se përshkrimet e punës në duke përdorur fuqinë e priftërisë janë të ndryshme sipas gjinisë nuk e bën atë më pak a shumë të fuqishme kur përdoret nga gratë. Nëse ju e kuptoni tempullin, dhe se ajo është më afër qiellit ne mund të merrni për të këtu si njerëzve në tokë, të na shohin si fëmijë të dashur në mënyrë të barabartë dhe të dhënë pushtet të barabartë me jetuarit të drejtë të kërkojnë Frymën e Shenjtë. Ajo sullies bukurinë dhe dallimin e ungjillit në pyetje doktrinën e saj themelore. Ne të gjithë jetojmë, lëvizim brenda ungjillit këtu në tokë dhe kjo është një valle të bukur të koordinuar.
  Ka shumë çështje që janë ngritur në esenë tuaj që nuk janë vetëm mbi zgjedhjen e grave të priftërisë. Duket më shumë se ju jeni në pyetje të caktuar rolet gjinore që kisha duket se ka imponuar në jetën e përditshme të anëtarit LDS. Ju lutem, mos harxhojnë ndonjë më shumë kohë shqetësuese në lidhje me të. Ju keni një talent të mrekullueshme, të nderuar dhe Perëndinë e dhënë në intelektin tuaj që ju jeni duke përdorur saktë. Duke punuar në ose jashtë shtëpisë tuaj është zgjedhja personale dhe nuk revelant të shuguruar gratë të priftërisë. Ju jeni duke parë seksizmin si problem, dhe gratë shuguruar në priftërinë si zgjidhje tuaj. Doni veten, marrëdhëniet tuaja, gjeniu tuaj dhe dëshminë tuaj, dhe të mos gjejnë në to probleme me jetën tuaj si një grua Mormonit. Nuk ka rëndësi çfarë mendojnë të tjerët apo të të them, vetëm atë që ju mendoni ose thoni. Kisha është këtu në tokë për të ndihmuar të na mbajtur pranë Perëndisë, por vetëm aq sa shteti ynë i vdekshëm na lejon. Nuk është ungjilli. Ne vetëm të jetojnë një pjesë të vogël të vogël të ungjillit këtu në tokë.
  Unë mendojnë se këto lloje të pakënaqësisë në ne si gra na shkëpusin nga ecën drejt ekzaltimit si vetëm ne si individë, gjurmët e gishtërinjve, askush tjetër si ne ndonjëherë, mund të. Ju lutem reflektojnë më gjatë për rëndësinë e asaj që ne bëjmë si gratë në tempull, dhe atë që ne të gjithë jemi, burra dhe gra, si ne ecin në përjetësi.

 11. RL
  22:38 më 12 shtator 2013

  Faleminderit për larminë e tregimeve që ju jeni për ndarjen në këtë faqe. I really appreciate se si ju kapur diversitetin e bukur të grave të Mormonit.
  Nëse Kate është me të vërtetë i interesuar në festuar se diversiteti, duke hapur atë edhe më shumë, dhe nxitjen e dialogut për çështjet gjinore të vështira, unë shpresoj se ajo fillon për të parë mënyrat se ajo në fakt ndihmon për mbylljen e saj. Ajo sugjeron në këtë intervistë se për të qenë një feministe Mormon ju duhet për të mbështetur lëvizjen e saj të urdhëroj femra. Ajo i bën thirrje atyre që të vetë-identifikohen si feministe Mormonit "të ashtuquajturat feministe" për të shprehur rezerva në lidhje apo kritikat e lëvizjes së saj. Ajo pastaj patronizingly sugjeron se ata nuk duhet të mbështesin atë, sepse ata nuk janë në gjendje apo të gatshëm për të shkuar kundër status quo apo të merren me "kostot sociale dhe emocionale", se një ndryshim si shugurimin e grave mund të sjellë.
  Mund të jetë se ka çështje të tjera gjinore feministet tjera mormonë aktualisht gjykojnë më e rëndësishme se shugurimin e priftërisë? Mund të ketë strategjitë dhe qëllimet e tjera që do të zhvendoset normat gjinore kulturore dhe statusin e grave në mënyra kuptimplote?
  Unë kam vërejtur, në disa vende në internet, se sa herë që mosmarrëveshjet për qëllimet dhe metodat e urdhëroj Grave shprehen, ata njerëz të merrni sulmuar si tradhtarë të kauzës feministe Mormon. Unë do të kishte shpresuar se përmes kësaj interviste Kate do të kishte pranuar historinë e mrekullueshme dhe diversitetin e feminizmit Mormonit. Por në vend të njohjes dhe inkurajimin e variacione të ndryshme të feminizmit Mormonit të lulëzojë, ajo është përpjekur të delegitimize ato.

 12. Martha
  10:59 më 12 shtator 2013

  Bravo për Kate. Dashuria guximin e saj, e duan faqen e saj.

 13. NP
  03:59 më 13 shtator 2013

  RL është e drejtë. OW tregon një intolerancë për feministeve që ngrenë shqetësime ose të ofrojnë një pikëpamje të ndryshme, ata janë zbritur apo kritikuar. Nëse ju jeni një feminist i cili nuk pajtohet me ow, atëherë ju nuk jeni një feminist i vërtetë. Në këtë mënyrë, OW mund të shtypur kundërshtarin mosmarrëveshje dhe diskredituar ata që nuk pajtohen. Është se feminizmi? A nuk kemi të gjithë të drejtën e vet mendimit tonë? Nëse ju bëni një deklaratë publike, ju të hapur veten ndaj kritikave publike, kështu që ju nuk mund të fyejnë njerëzit për thjesht nuk pajtohen me ju. Megjithatë subtext juaj duket të jetë - feministet reale bien dakord me ju.

 14. Kayna Stout
  04:04 më 13 shtator 2013

  Unë jam 56. Unë kam qenë rreth kohë të mjaftueshme tani për të parë frytet e feminizmit, dhe ata nuk janë të gjitha pozitive. Titulli 9 është e mrekullueshme. Mbaj mend ditët kur sportive të shkollave të mesme janë të financuara vetëm për burrat. Kjo ishte e gabuar, dhe është e nevojshme për të ndryshuar. Gjatë kolegj në BYU kam studiuar gazetarinë, dhe kam bërë një stazh në revistë të grave në Nju Jork me një axhendë feministe. Ajo u bëri thirrje agim i ri, dhe u përpoq të matem znj Magazine. Unë kam qenë shumë në bandwagon feministe në ato ditë. Shqetësimet e mia ishin për të ardhmen time dhe mundësive të mia dhe suksesit tim. Pastaj në vitin 1979 së bashku erdhi një martesa në tempull dhe tre bijtë e gjatë nëntë viteve të ardhshme. Fillova për të parë të jetës me një palë të reja të syze. Pas njëzet vjet të të qenit në mes të tij (së bashku me burrin tim besnik) nëpërmjet programeve të kishës dhe në udhëzimin në shtëpi, kam zbuluar se sa shumë e vështirë është për të rritur të rinjtë për t'u bërë mbajtës të priftërisë të forta. Ky ishte një objektiv që unë në fund të fundit nuk ka arritur. Dy nga djemtë e mi kanë shkuar në misione, por tani të tre janë joaktive. Ata janë në varg tuaj të moshës 33, 30 dhe 26. Ata nuk janë martuar ende.
  Po, lëvizja feministe u hap biseda, dhe sollën ndryshime në shoqëri. Për shembull, në dy dekadat e fundit shumë theksi është vënë në arsim për vajzat duke u bërë më të aftë në matematikë dhe shkencë. Këto përpjekje kanë paguar; më shumë femra se ndonjëherë do të kolegj dhe gjetjen karriera në këto fusha. Kjo ka qenë e madhe për gratë. Por, nga ku të ulem si një mom me tre burra, mesazhet shoqërore që kam thënë tyre janë shumë të ndryshme. Ata dhe mijëra të rinjve si ata janë tani duke shmangur përgjegjësitë e tyre të rriten. Ka një shqetësim i madh në kishë këto ditë në lidhje me mbajtjen burrat tanë të rinj aktiv.
  Unë shoh atë që ju shihni, sepse unë kam qenë në këpucë tuaj si një grua ambicioze me një karrierë në mendjen e saj. Unë kam qenë që gruaja. Por ju nuk e shihni atë që unë shoh si një nënë për bijtë. Ata nuk janë duke përparuar në aktivitetin e kishës ose në angazhimet për martesë dhe karriera serioze. Unë kam parë kaq shumë nga miqtë e tyre stagnuese në të njëzetat e tyre. Është jashtëzakonisht e dobët. Efektet e ardhshme në kishë janë potencialisht shkatërruese. Zgjidhja e lehtë është, "Le gratë të bëni nëse ata njerëz nuk do." Unë mendoj shtyjnë agjendën feminist ka pasur ndikim negativ në të papritur të njerëzve. Duket për mua se gratë më të fuqizuar janë bërë, e më pak përgjegjës njerëzit janë bërë. Shumica e të rinjve në 20-tat dhe 30-të që unë e di do të jenë më se të lumtur për të lejuar gratë të drejtuar gjëra. Në fund të fundit, që vetëm krijon më shumë përgjegjësi për gratë që janë të stresuara tashmë të punojnë jashtë shtëpisë dhe duke u kujdesur për familjet. Ne kemi nevojë për njerëzit tanë në kishë për të hap deri në pjatë dhe të bëjnë pjesën e tyre të drejtë të ndihmuar në shtëpi dhe në kishë. Modeli Familja juaj ishte përjashtim. Sot shumica e grave në kishë do të thonë se ata kanë nevojë për më shumë ndihmë, jo më pak, nga burrat e tyre dhe udhëheqësit e priftërisë. Unë mendoj se do të ishte një gabim i madh që kisha të urdhëroj gratë të priftërisë. Unë pajtohem me ju se gratë janë të përkryer në gjendje të bëjnë shumë nga detyrat e priftërisë, dhe pa dyshim do të shkëlqejnë, por unë nuk mendoj se do të ishte një ndryshim pozitiv për gratë në afat të gjatë.

 15. Kate Kelly
  07:05 më 13 shtator 2013

  RL dhe NP, unë mendoj y'all të bëjë një pikë të mirë dhe të vlerësojmë sinqeritetin tuaj. Unë nuk besoj se në mënyrë që të jetë një e mirë Mormon feministe ju duhet për të mbështetur lëvizjen e saj të urdhëroj femra. Disa nga miqtë e mi më të dashur dhe të afërmit (dhe feministet forta) nuk janë dakord dhe unë i respektoj mendimet e tyre (edhe pse unë natyrisht që nuk pajtohen).

  Keqardhjet e mia në qoftë se mesazhi u përcolli në subtext. Unë kam absolutisht JO ndërmend të duke u rënduar në një "i cili është një më të mirë feministe" konkurs.

  Ajo që unë do të thotë për të përcjellë ishte se komente / reagime kam gjetur më të habitshme dhe të rrezikshëm janë ata nga njerëzit e unë të pritura do të ishin aleatët e mi, sepse ata tashmë e quajnë veten feministe, por ata nuk më mbështesin.

 16. Mimi Smith
  07:11 më 13 shtator 2013

  Unë jam shumë mirënjohës për këtë intervistë. Unë mund të shoh se Kate është një grua që e do besnik ungjillin dhe kishën e saj. I vlerësojmë qasjen e saj pozitive dhe të kuptuarit e saj se ka shumë prej nesh që të gjeni shuguruar gratë të priftërisë një pilulë të vështirë në gëlltitje. Megjithatë, unë mund të lidhen me shumë nga mendimet dhe ndjenjat e saj, ndërsa unë isha shërbyer një mision. Unë jam i habitur në të gjitha gratë e të talentuar dhe të zgjuar në kishë dhe unë të çudit në aftësitë e tyre drejtuese. Unë mendoj se në qoftë se ne jemi të durueshëm dhe të shkojnë në atë ngadalë do të shohim disa gjëra të mrekullueshme të ndodhë në kishë për gratë.

 17. EFH
  11:27 më 13 shtator 2013

  Kate, unë jam feministe dhe unë kam qenë në mëdyshje për të mbështetur plotësisht lëvizjen tuaj ow për arsye të ndryshme. Megjithatë, unë vlerësoj sinqeritetin tuaj, pasion dhe ndershmëri. Unë e vlerësoj punën tuaj. Nëse ne jemi dakord se si për të sjellë një ndryshim pozitiv në kishë, unë e vlerësojmë ju, mesazhin tuaj dhe kurajon tuaj. Edhe në qoftë se ajo nuk mund të jetë mënyra e drejtë për të bërë gjëra, ajo i jep zë dhe miratimin në zbrazëti, ku shumë prej nesh mund të fshihen. Pra, faleminderit për shembull tuaj.
  PS - Unë jetoj në zonën DC dhe unë shpresoj që ju të takohen një ditë.

 18. Bamirësi
  14:02 më 13 shtator 2013

  Well vënë, Kayna. Faleminderit për duke shtuar mendimet tuaja.

  Priftëria nuk është në lidhje me marrjen gjërat e bërë, ose duke Kishën përkryer. Kjo nuk është edhe në lidhje me efikasitetin. Është në lidhje me zhvillimin personal të mira, burrat i drejtë që jetojnë parimet e Ungjillit. Kjo është diçka që unë mendoj se çdo grua në Kishë, dhe bota për këtë çështje, është i interesuar in Ne kemi nevojë për njerëz që respektojnë e priftërisë së tyre, sepse duke bërë kështu i ndihmon ata që të jenë baballarët drejtë dhe qytetarë të mirë të botës. Për arsye nuk i kuptoj plotësisht (edhe pse unë mund të postulat disa), njerëzit të gjejnë këtë zhvillim me anë të priftërisë. Femrat të gjeni atë diku tjetër, ndoshta edhe pjesërisht nga shkelën mbrapa dhe duke i dhënë njerëzve mundësinë. Unë kam besim në një Ati të dashur Qiellor që e di shumë më mirë se ne atë që na duhet, dhe se çfarë nevojat e Kishës. Unë nuk mendoj se Ai është kaq i shqetësuar me gjëra që kandidon si normalisht të jetë e mundur. Unë mendoj se ai është i interesuar në zhvillimin personal të secilit prej fëmijëve të Tij.

 19. Tamra
  17:04 më 13 shtator 2013

  Kate, unë nuk jam i përfshirë aktualisht në mënyrë aktive me lëvizjen OW, por unë jam shumë mbështetës. Kjo është një fillim i rëndësishëm për ndryshimet që një ditë do të bëhet realitet. Kështu që unë ju përgëzoj për zyrtarisht marrjen e hapave për gra të tjera ... që as nuk e dinë ende se sa e rëndësishme është që të ketë këtë dialog tani.
  Sjellja juaj është bukur i sinqertë pa vepër apo zemërim. Kjo është një zë i fuqishëm i qartë në këtë zbrazëti për gratë.

 20. Donna
  18:08 më 13 shtator 2013

  Unë kam privilegjin e të qënit nëna Kate Kelly, dhe unë mund të garantoj për çdo fjalë që ajo e ka thënë. Kjo është një gjë e pazakontë për një mom që të ketë një vajzë si një mentor, por unë jam jashtëzakonisht i bekuar në atë mënyrë. Kur Kate më tha ajo ishte duke filluar urdhëroj femra, unë isha në bord nga momenti i parë. Edhe pse të gjitha këto vite unë nuk e kishte artikuluar që mendova gratë duhet të lejohen që të mbajnë priftërinë, e kam ndjerë gjithmonë atë thellë poshtë në kockat e mia. Nuk ishte vetëm ka vend për të në mënyrë të sigurtë të them atë që kam ndjerë. Faleminderit, Kate, për krijimin e një hapësirë ​​shumë publike për kaq shumë prej nesh. Unë besoj se ajo që ka thënë Presidenti Hinkli në vitin 1997 - Perëndia mund të japin grave priftërinë, sikur të kishte "agjitacion" për të. Unë kam një dëshmi të fortë që ungjilli është i vërtetë dhe se kisha është një e mirë, megjithëse jo të përsosur, do të thotë e përparimin e kësaj ungjillit. Ungjilli është në proces të restauruar plotësisht, dhe paracakton gratë është një pjesë e atij restaurimit të madhe.

 21. Irlandë
  20:20 më 13 shtator 2013

  Kayna-Amen. Unë kam qenë një grua e vetme në zonën DC në fund të viteve '90 dhe të viteve 2000 dhe unë nuk mund t'ju them se sa njerëz kam parë lëngojnë në 20-tat e tyre, '30, dhe madje edhe të 40 për një arsye ose një tjetër. Shumica u pasuar në karrierën e tyre, sepse kjo është natyra e disponimin e rajonit, por kaq shumë ishin të mbërthyer vetëm në mentalitetin Peter Pan.

  Unë jam me fat të mjaftueshme për të kanë martuar me një njeri të fortë dhe besnik që respekton përgjegjësitë e tij të priftërisë dhe ne kemi qenë të martuar për më shumë se dhjetë vjet dhe kanë dy fëmijë të mrekullueshëm. Unë kam punuar me orar të plotë gjatë kësaj gjithë periudhës me përjashtim për tetë javë të pushimit për çdo lindje. Burri im ka qenë gjithmonë përkrahës dhe unë kurrë nuk kam ndjerë më pak se ai. Ndjehem si të barabartë e tij në çdo mënyrë, edhe nëse kjo do të thotë që ne bëjmë gjëra të ndryshme rreth shtëpisë dhe kujdesin për fëmijët në mënyra të ndryshme. Unë mendoj se në rrugën time personale të zhvillimit, pasi që unë mund të jetë një kokë-fortë individ shumë, Unë me të vërtetë duhet të hap prapa herë pas here dhe le të njerëzit rreth meje hap deri në pjatë dhe të përmbushin përgjegjësitë e tyre të priftërisë. Mund të bëjnë punën e tyre më të mirë? Ndoshta. Por kjo nuk është se si unë jam duke shkuar për të rriten në këtë tokë. Unë kam qenë një punëtor statut për katër vjet në tempull DC dhe I-nuk-ndjerë pabarabartë atje. Kurrë. Unë kam zero dëshirë për t'i shuguruar në priftërinë. I need less church responsibility, not more. I am the RS president in my current ward and I feel like the bishop really values my input. I have zero desire for the additional spiritual weight and responsibility that his calling brings. Zero. Are there gender issues and sexism in the church population? Absolutisht. And I call them out when I see them. But as RL pointed out, I don't think ordaining women is the solution.

  All that being said, I actually appreciate that you're doing what you're doing in such a beautiful, loving way. It's good to at least have the discussion.

 22. PA
  11:02 pm on September 14th, 2013

  In my career, I work with people toward community solidarity and resilience. I find it interesting that the Mormon community seems to have exactly the opposite problem as they. In the community I work with, women are asking the men to get together on their own and to reclaim their masculine power. Men need a space and role to call their own. Without that, they often languish. Does this mean that men are weak? I don't think so. It means that there is something in men (perhaps an evolved instinct, I don't know) that connects with the expectation to step up when called upon for spiritual leadership. The Priesthood Session is not only a place for men to solidify power; in fact, on the contrary, I think that it is, in practice, more properly understood to be a special place in which men enjoy brotherhood and talk intimately about current men's problems (eg, pornography, the treatment of women, domestic violence, racism, etc; if we are to grant that one must live in a woman's body to fully understand women's experience, we must grant the same to men). It is not just a good old boys club of power (though I recognize that some changes need to take place to empower women). What concerns me most about the strategy of OW is that many men see Priesthood meeting not as an exclusive club of power, but rather as an intergenerational opportunity to explore men's issues, pass down stories of unique importance to men, and to raise the next generation of servants. By insisting on gaining admission as listeners, I feel that the wrong message might be taken. Let men have their unique, male space. Ask that women speak at Priesthood session. Men need to hear and respond to the concerns of women, who need a greater say in the Church. Ask that the meeting be renamed and that Bishops don't refer to men as “The Priesthood.” How do you get a boy growing into testosterone and aggression to learn a higher way? Ask him to pass the sacrament–in effect, to stay involved, to serve the congregation, to learn to subjugate some of his needs for the benefit of the community. I say all of this, realizing that sex and gender are a continuum; I think, however, that it's impossible to create a healthy society without establishing some norms based on biological probabilities. Where else but in the Mormon Church does one see men aspiring to become humble servants of the Lord? The danger (a side effect?) of the current system is male privilege and paternalism. Let's address those while taking care that we don't throw out the baby with the bathwater.

 23. Catherine
  1:18 pm on September 15th, 2013

  It's important to note that the Ordain Women site represents a very small minority of self-identified Mormon feminists. Viewing their agenda as representative of that of all feminists is something like believing that PETA is the voice of all animal lovers.

  This is unprecedented: that individual female members unite online to organize a campaign against LDS Church leaders to lobby for priesthood ordination — by utilizing the media as their advocates to both protect themselves and to put pressure on the Church in an attempt to force desired change.

  These sisters have made a choice to step away from the Church and work outside the appointed priesthood councils, (of those having keys) to form their own plan to get what they want, with zero regard for the Church and the very men, authorized to exercise priesthood, which they claim to sustain as prophets, seers and revelators.

  We might want to keep in our minds the very recent words of His Prophet, President Thomas S. Monson:

  “I assure you that the Church is in good hands. The system set up for the Council of the First Presidency and Quorum of the Twelve assures that it will always be in good hands and that, come what may, there is no need to worry or to fear. Our Savior, Jesus Christ, whom we follow, whom we worship, and whom we serve, is ever at the helm. As we now go forward, may we follow His example. He left His footprints in the sands of the seashore, but He left His teaching principles in the hearts and in the lives of all whom He taught. He instructed His disciples, and to us He speaks the same words, “Follow thou me” (John 21:22). May we ever be found doing so.”

  I thoroughly trust that the prophets are called of God and that they are not running this Church alone, but that Jesus Christ stands at the head. So I will put my trust in the Lord and His prophets. And, therefore, anyone who issues calls to action to members of the Church on behalf of the Church, who does not have authority to do so, I will not follow.

 24. Deborah
  4:12 pm on September 15th, 2013

  “Functionally, there is no person that can tell me I am equal. I know I am equal, I know I am a daughter of God, I know he loves me … I feel that when I pray and when I go to the temple…”

  I agree 100% with this statement which is why the issue of women holding the priesthood is a non-issue with me. Holding or not holding the priesthood is entirely immaterial to my relationship with God and my personal salvation. What is fundamentally pertinent to my salvation is that the priesthood is here on the earth and I have ready and equal access to it at all times. God is fair and just. Do you really think any woman living alone has less access to the priesthood than one who does not? Or that somehow God will deny her blessings?

  If the Lord decides He wants women to hold the priesthood, great, I'm all in. But it would not effect my testimony one way or the other. I have no need to “agitate” because I feel no discrimination.

  Having said all that, I applaud Kate's graciousness. When a controversial issue is approached in this way, it causes me to listen. I may not agree, but I listen.

 25. Kate Kelly
  9:16 pm on September 15th, 2013
 26. KD
  10:22 pm on September 15th, 2013

  Robeson did not write “The House I Live in.” He did sing it, beautifully, and perhaps most famously in the context of Union Organizing Conferences in the 1940s. The fire hoses were turned on civil rights demonstrators in the 1960s. Real bullets (not rubber ones) were used on those who fought for human dignity and racial equality throughout American history. OW's repeated suggestions that their struggle for women's ordination to the priesthood is akin to the struggle for racial equality in the United States (or in the LDS church )is as misplaced as Elder's Oak's suggestion that persecution against Mormons post-Proposition 8 was like that faced by blacks in Jim Crow America.

 27. Kate Kelly
  6:44 am on September 16th, 2013

  RL I am sincerely interested in knowing how you think we could best honor our truth and push for ordination while respecting the contributions, opinions and methods.

  I sense and acknowledge as valid your anger and annoyance. Constructive, concrete suggestions would genuinely be appreciated.

 28. Kate Kelly
  6:45 am on September 16th, 2013

  contributions, opinions and methods [of other MoFems].

 29. admin
  9:07 am on September 16th, 2013

  We have generally been pleased with the cordial tone of the comments on this interview. Megjithatë, ne kemi hequr disa komente ne ndjehemi jemi të pasjellshëm ose të dënuar, në përputhje me politikën e rrepta të Projektit Gratë Mormonit komentuar dhe frymën e ndërtimit të urave.

 30. Krisanne
  11:29 am on September 16th, 2013

  Kate, thank you for being brave enough to ask difficult questions. The entire foundation of our church is built on the spirit of seeking. It all started with a 14 year old boy who was uncomfortable with the status quo and sought a deeper truth. Whether or not one agrees with the ordination of women, I certainly don't see anything disagreeable about the process of honest and heartfelt inquiry. You have a lot of integrity. Kudos to you.

 31. Jennifer
  12:31 pm on September 16th, 2013

  Interesting interview. While I have not sought after the priesthood and don't intend to, I can definitely appreciate the importance of the discussion. This church started because someone asked the hard and unpopular questions. Thanks for sharing your story.

 32. Olivia
  4:57 pm on September 16th, 2013

  I disagree with this fringe movement away from the mainstream church and won't be championing it or congratulating it. The temple and doctrine therein makes it very clear where the Lord stands on this issue. I am excited for General Conference to hear from our inspired Priesthood leaders who are called of God. Only a few more weeks!

 33. Tasha
  9:11 pm on September 16th, 2013

  I'm one of those Mormon feminists that definitely has reservations about the idea (though less so the website). It's simply just not something I can agree with. I don't pretend to understand the current dynamics and certainly see plenty of false culturally-built ideas about gender that I don't personally subscribe to. That stated it was helpful to read the essays by the women. And I read quite a few of them (almost all of them when I did it, now probably closer to half or so). And though I don't fully understand and am working to develop my own understanding about the priesthood and women, I can't subscribe to the reasoning provided by these women. They felt incomplete, worked within only a given paradigm, and I could find plenty of ways to reframe the ideas, thoughts, feelings, etc that were expressed. Many of the more emotive reasons simply were not what I felt at all. Simply put it was not enough valid reasoning for me to assume in female ordination exactly like men.

  It helped me to figure out where I could or couldn't stand in more defined terms by recognizing why I didn't believe beyond subjective feeling. Before that, I sensed that it wasn't the right approach or better gender equity without the words for it beyond that and without being particularly satisfied with the answers usually given by women as to why they don't want it.

  It's probably not exactly what would be expected, but I think dialogue in this regard should expect pushback and apprehension about it. It's not necessarily about pushing against the status quo, but how and why and where that status quo is pushed. It's in these things that I hold the most reservations about it.

 34. Julie
  4:17 pm on September 19th, 2013

  I consider this recent BYU Education Week address by Robert Millett, professor at BYU and author to be a fantastic addition to this interview. From the Church's website (just published):

  https://www.lds.org/church/news/five-ways-to-detect-and-avoid-doctrinal-deception?lang=eng

 35. Amanda
  5:09 pm on September 20th, 2013

  Kate,
  I so strongly admire your courage and conviction and integrity. As a MoFem I have struggled with what I believe (is female ordination necessary? sufficient? the best way to push things forward?) and also the courage to act on my beliefs. I feel refreshed reading your interview and encouraged to be more faithful and more authentic.

 36. Jamie Z
  1:04 pm on October 1st, 2013

  Kate: you are flaming wonderful and brilliant. Thank you for your voice and your courage.

 37. Jenn S
  10:46 am on October 2nd, 2013

  I really appreciate reading this biography. I admire Kate's courage and support her movement in my heart and mind. I support it because I see no other way to bring about a condition for completely active and faithful women in the church to act upon their agency unless they have a level of control and power from which to act.

  From my perspective, this doesn't currently exist with the many inequalities that exist starting at age 8 between female and male.

  I believe that women and men should be able to act according to their conscience and that societal and cultural parity must exist between the sexes in order for this to occur.

 38. So You Want God's Power? | Teresa Hirst
  12:28 pm on October 2nd, 2013

  [...] in reality, these discussions started online years ago and most recently about six months ago by a woman named Kate Kelly and others who advocate for women being ordained to the priesthood in the Church at [...]

 39. J.
  10:34 am on October 8th, 2013

  Kate Kelly beautifully and graciously expresses her observations, thoughts and feelings. Many of the readers' comments I've read have been insightful and thought-provoking. As a stay at home father, and husband of a good, smart, and ambitious woman, I understand some sex role issues , and concerns some LDS women have with not being ordained to the priesthood. There are certainly men in positions of authority who aren't as humble and spiritual as they should be. Likewise, however, there are women in positions of authority who are similarly imperfect.

  I used to wonder how the world would differ from the world we live in if women ruled. Some women claim it'd be a kinder, gentler, more civilized place. Serving as a director in our coop building in Manhattan (and experience in the workforce all my adult life) showed me that sex does not determine character. I feel quite sure if the sex roles were reversed, the world would function on pretty much the same level it now does. Are women as capable as men? Absolutisht. Are there differences between the sexes? Po. Do they matter? Nuk jam i sigurt.

  Kate responded earlier to someone's question by quoting her father, who said: “God is real. Jesus is the Christ. Joseph Smith saw Heavenly Father and the Savior. The Book of Mormon is true. Thomas S. Monson is a prophet. Women should hold the priesthood.” I echo most of these statements. But there are two things I find missing. The first is a declaration of knowledge that God the Father and Jesus Christ restored the Gospel through Joseph Smith. The second, directly related, is a declaration that Thomas S. Monson is THE prophet on the earth at this time…not just “a” prophet.

  A fundamental tenet of our faith is that God directs His church through a single human mouthpiece. We know that each of us with callings are entitled to inspiration from God to help us in our stewardships, but we are not entitled to inspiration for the whole church, or organizations other than those over which we have stewardship. Currently, President Monson is entitled to inspiration for everyone.

  As a man, it's helpful to me to have a males' meeting at church, and to have the responsibilities and expectations of me that come with the priesthood. I do think these are really good for young boys and men of all ages. However, these considerations aren't really important. What is important is submission to God's will. In fact the only true proof of our mettle as Latter Day Saints is our submission to God's will, just as Christ showed in Gethsemane and on the Cross. It isn't expedient use of human resources. It isn't reaching our administrative potentials. It's submission to God's will, even when we don't understand it. Clearly women could do as well as men in priesthood callings. And if priesthood ordination comes to women at some point, sooner or later, then ok. My question to those of you who are actually faithful LDS feminists is…if it's not God's will that you be ordained, are YOU ok with that? Will YOU remain faithful? Will you submit to God's will for you? I hope you will.

 40. Ginee
  6:45 am on October 14th, 2013

  Kayna said what I was thinking so beautifully. In a world where women are being “equalize”, what happens to the importance of our men, the growing of good, solid men? I see more and more men not taking responsibility for equality when women are willing to take more in the name of being equal.Young men are becoming bums and living at home more and more, while women are telling them they are unneeded. I am afraid having the priesthood would just mean more work for me. I feel like our portion now as women is like an iceberg. We feel unequal because the tip only shows and the rest is hidden to our perspective, for now. Even if that analogy isn't exactly true, If I had to choose to “allow” my husband the priesthood on earth to save his soul and be my worthy companion in the eternities, I would be “unequal” for no other reason than to save him. I strongly believe not having use of all the priesthood is to save my hubby, son, and brother, and myself. I think we will learn to be a unified couple where we both lean on each other to be whole. My hubby works many hours ( I work outside the home too) the home work is not shared now, what would having the priesthood for me change other than to tell him he is even less needed than before? I can do most anything and have on my own because he wasn't there- we also have a small ranch, and I have done “man's” work and hated it. I have had to come into the house after taking care of a man's work outside and still do my mothering responsibility, no one picked up “my” work. I need him to have the priesthood and step up to do his share to show me and him that he is needed on earth and in the eternities. I am sorry we don't see life the same way, but I can't and won't take more work on in the name of equality or the priesthood.

 41. SP
  10:32 pm on October 30th, 2013

  Quoting President Hinckley as saying women could be given the priesthood if only we would “agitate” for it is misleading. And, yes Kate I read the entire interview from the link you posted. upon reading the interview I realized president Hinckley said no such thing, he is merely responding to a question by a very adept reporter who is trying to get something extraordinary out of his interviewee as is the job of a good journalist. Of course the reply is , Yes if He chose to change it (as was the case with African Americans getting the priesthood), then it would be changed. What was He supposed to say, No, if God reveals this to us then we still stand firm on his position. What is more revealing though is the rest of his comments concerning women and the priesthood in that particular interview. My goodness if we were going to use the excuse that if only there is enough agitation then God will change something then there are a litany of other what we consider eternal principles that could be changed as well. It also implies that somehow God is more interested in appeasing the masses than to holding to Divine law. I am more of a feminist than you may think reading this. I struggled for a very long time with the Family Proclamation because of its strong gender descriptions. I almost left the church because of it, but I did something that changed my life and my perspective. I prayed with “all the energies” of my heart to know whether or not it was true, and you know what? I was wrong and God was right.

 42. Kayrena
  1:11 pm on April 8th, 2014

  I wholeheartedly loved and supported the premise of this website until it chose to feature this woman. I think that women who are actively trying to change one of God's laws and who choose to ignore the many statements from God's prophets are not women who are strong examples. I would hope that as Mormon women in the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, we would bind together in strengthening one another in making and keeping sacred covenants that lead us back to the Savior. Trying to lobby against God and his ways isn't something I will choose to support or entertain. I hope you will carefully choose who you feature in the future.

 43. susan
  6:28 pm on June 24th, 2014

  I generally do not comment on current events such as this, but I do see parallels in the Chruch's beginnings. Ms. Kelly I admire the courage of your convictions. Indeed convictions have brought the LDS church to the place in the world it is today. I am a convert to the Church and was converted by a very dear friend in high school. I too took a class on Modern Day Revelation and also a class on Joseph the prophet. I came to realize, for me, personally, that for Joseph to have gone through all that he did and to never waver in his convictions and the things he knew were true, indeed, to give his life, to go through all that hell, such that the Church has succeeded and grown to encompass the whole world. As Time Magazine said on it's cover, Mormon, INC.,that the Church and all it teachings must be true. I hope that your beliefs will take you to those same conclusions—–it seems that your life will be interesting, but to be excommunicated from all that has been revealed to you and to not partake, a mighty price you are paying. But then so too, did Joseph Smith pay a huge price, as did Emma and Hyrum. I wish you well and I wish you Grace.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline