26 januari 2010 av admin

18 Kommentarer

Cykeln Brutna

Cykeln Brutna

Myrna Castellar

MED EN ENDA BLICK
19 januari 2010, New York, NY

Efter två uppsättningar tvillingar och en skilsmässa, sökt Myrna tröst med sin familj. Men hon fann lite tröst hemma: hon föll offer för familjens knarklangning verksamhet och förlorade 27 år av sitt liv till heroinmissbruk. För tre år sedan, vid en ålder av 51, föll hon på knä och kände Herrens kärleksfulla famn. Hon diskuterar effekterna av hennes dop på hennes härjade kropp, hennes omvändelseprocessen och effekten hennes omvändelse har haft på sina barn.

Du blev medlem i kyrkan för tre år sedan. Vad fick dig att söka efter en kyrka?

Jag var i ett desperat ögonblick i mitt liv. Jag kände mycket smärta om det liv jag hade lett: 27 år i missbruk. Många drogaddictions, mestadels heroin. Jag kom till en punkt i mitt liv då jag ropade till Gud mycket högt. Jag hade aldrig bett förut. Jag minns aldrig be sedan åldern av 11. Och jag var 51 år gammal och jag knäböjde bara ner och bad Gud att hjälpa mig. Det var ögonblicket för mig. Vad folk säger är som en blixt, det ögonblick när Gud började hjälpa mig. Det var en fantastisk stund.

Jag hade blivit inspärrade och jag var på skyddstillsyn. Jag hade varit i fängelse fjorton år innan också. Men livet av drogaddictions fortsatte. Det enda som höll mig sane var mina sex barn och känna att de var mina.

Jag bestämde att jag ville veta: Vad är religion? Vad är Gud? Vad folk pratade om: Jesus, Jesus ... Det var något jag inte förstod. Jag började läsa Bibeln. Det var en fantastisk, andliga resa.

Några av mina barn är medlemmar i kyrkan eftersom min syster är medlem och hon tog dem till kyrkan när de var små och jag var borta. Men några har kämpat med droger och inte är medlemmar. Jag lärde aldrig mina barn hur man söker, hur man kan nå ut till Gud, eller hur man ber. Det var inte på min agenda. Det var inte det liv som jag visste. Jag visste inte. Hur kan du lära dina barn något du inte vet? De barn som är medlemmar i kyrkan, deras liv helt förändrats till det goda. De är rättfärdiga människor, gör bra i sina samhällen, gör bra saker.

IMG_3157

De var alla så glada när de fick veta att jag blev döpt. Jag ville inte kalla dem för att berätta för dem förrän efter jag döptes. Jag ville inte berätta för dem att jag kände att det var något mellan mig och Herren. Det liv som jag levde ... Jag levde ett liv i känsla så ont, så syndig, att jag inte hade någon rätt att ens titta på himlen. Det är det liv jag levde. Så jag nämnde aldrig Gud eller tänkt på vår Fader i himlen. Jag kände mig så ensam. Och det är allt som det livet erbjuder. Den negativa sidan av allt: alla har en agenda, religioner har en agenda och är mestadels politiskt ... Dessa var mina tankar. Detta var vad jag trodde.

Jag letade efter två månader. Jag letade efter något jag visste var där men att jag inte förstod. Jag var att få maningar under dessa två månader, men jag visste inte att de var maningar. När man lever ett liv i världen ... du lever, men du tycker du är döende, men inte kan dö ... Så dessa maningar och detta sökande var så annorlunda. Det var som att, jag är äntligen lever! Känslorna jag har under den tiden var verkliga, men om jag sa någon jag kände dessa saker, de skulle säga, är här kvinnan galen! Det fanns en röst och jag visste att det var min Fader i himlen. Och jag knäböjde bara ner och kröp ihop och sa, "Du pratar med mig! Låta mig veta att du älskar mig! "Det var fantastiskt.

Det fanns en röst och jag visste att det var min Fader i himlen. Och jag knäböjde bara ner och kröp ihop och sa, "Du pratar med mig! Låta mig veta att du älskar mig! "Det var fantastiskt.

Under de två månader jag söker jag skulle olika ministerier och kyrkor, som var helt nytt för mig för innan att jag inte gick i en kyrkobyggnad i fyrtio år. Jag höll sig borta från allt som hade med religion att göra.

Jag visste inte genast undersöka mormonkyrkan direkt när jag startade denna sökprocessen, även om det är kyrkan mina barn och mina systrar tillhörde. Jag gick bara till kyrkorna och jag kände. Överallt jag gick som jag sökte, kom en röst till mig och sade: "Nej, du är inte gå med här." Jag gick bara med den. Jag höll på att undervisas av Anden, men jag kunde inte förstå varför. Jag kunde höra denna röst inom mig säger de kyrkor var inte för mig. Det var inte för att de kyrkor inte hade rättfärdiga människor eller en önskan att dyrka, det var bara det att jag kunde se så tydligt vad som var sanning.

Jag tog en kampsport klass i en av LDS byggnader i Bronx att min syster bjöd in mig till. Min syster hade blivit inaktiv men hon gick till kampsport klasser i sin församling byggnad. I åratal hade hon bjudit in mig och jag bestämde mig till slut för att göra det. Under den här tiden var jag observera och lära om religioner, brukade jag se missionärerna på klasserna och jag såg dem undervisa människor lektioner. En dag jag gick ner på gatan och jag såg missionärerna. Jag sprang upp till en och tog tag i hans axel och pekade på hans namnbricka och jag sa, "Jag vill bara veta hur jag kan bli döpt i den kyrkan." Naturligtvis de var så glada och nästa dag de knackar på min dörr.

Vad var omvändelseprocessen ut för dig? Kände du att du kunde börja om i ditt liv när du döptes?

Omvändelseprocessen inleddes före mitt dop. Jag tog alla missionärslektionerna, bjöd de mig till kyrkan och jag gick. Jag blev upphetsad, och jag letade runt och jag tänkte, "De är så glad, dessa människor." Jag ville fortsätta att känna hur jag kände vid kyrkan, som var helt annorlunda än det sätt som jag bodde. Det var annorlunda från hur jag hade känt i andra kyrkor. Jag var väldigt ärlig med missionärerna. Jag sa till dem jag hade narkotikaberoenden och jag var på en metadon [drog återhämtning] program och innan mitt dop, kom stavspresidenten till mitt hus och jag sa till honom samma sak: "Jag är på skyddstillsyn och jag har ett år av skyddstillsyn. Jag är på ett metadonprogram. "Jag var så ärliga som jag kunde vara. Jag ville ha ett annat liv så jag behövde vara ärlig.

Min omvändelseprocessen ... Jag var som, Vad behöver jag för att ångra? Jag förstod inte att. I det liv jag levde, det var så många upplevelser jag haft att var så chockerande att jag alltid trott, Alla dessa hemska saker har gjort med mig. Vad har jag att ångra? Jag kunde inte förstå det.

Jag var 29 när jag började ta droger. Jag kände mig som jag var lurad. Jag var offret. Jag hade blivit lurad på mitt liv. Ingen vill vara en knarklangare eller en fånge. Alla har förhoppningar. Jag hade förhoppningar.

Jag var 29 när jag började ta droger. Jag kände mig som jag var lurad. Jag var offret. Jag hade blivit lurad på mitt liv. Ingen vill vara en knarklangare eller en fånge. Alla har förhoppningar. Jag hade förhoppningar.

Efter att jag hade två uppsättningar av tvillingar min man lämnade mig och jag var ensam. Jag kände mig som allt jag försökte göra - utbildning, arbete - något alltid knockade mig. Jag hade ingen mer styrka. Jag föll i depression. Jag trodde det skulle vara det bästa att gå där min familj var i New Jersey, men min bror var en knarklangare. Så det är hur jag blev involverad. Jag var inte alltid så. Innan dess var jag i akademin att träna för att bli polis. Så droger var en stor förändring för mig. Förändringar hänt i mitt liv som vände allt omkring, och jag bara förlorat mig själv. Alla mina tankar, alla mina önskningar. Jag kände mig hopplös, och jag sträckte ut för familj och de var inte där för mig. Det är därför jag inte trodde att jag behövde göra bättring.

Gjorde din attityd om omvändelse förändring som du närmade ditt dop?

Under dessa veckor av att söka och be för en kyrka, var Herren lära mig. Han lärde mig hur man snabbt - Jag visste inte ens vad det var! - Och han lärde mig hur man talar till honom, vad man ska säga och hur man frågar honom. Det var andlig resa eftersom han satte i mina tankar det liv jag hade levt. Det var som en film i mitt liv som löper genom mitt huvud.

Att omvända sig, frågade jag, "Vänligen visa mig. Jag förstår inte det här "Och han gjorde:. Alla mina barn kom till mina tankar. Och jag tänkte, jag har skadat dem så mycket! Jag bara grät och grät. Jag sa, "Gud, snälla hjälp mig att ändra denna del av mitt liv så att jag kan gottgöra." Han visade mig så mycket kärlek i de små ögonblicken. Jag kände mig som om jag var som omfamnade. Han visade mig sin kärlek! Jag kunde inte förklara det för någon, men jag brydde mig inte. Det var för mig, det var mitt.

Han visade mig så mycket kärlek i de små ögonblicken. Jag kände mig som om jag var som omfamnade. Han visade mig sin kärlek! Jag kunde inte förklara det för någon, men jag brydde mig inte. Det var för mig, det var mitt.

Jag började minnas så många saker och jag började ringa mina barn och ha samtal med dem och berätta för dem hur mycket jag älskade dem och att jag var så ledsen för det liv som jag hade kommit till dem. Vi har alltid varit mycket nära, mina barn och jag, men det var så svårt för dem att ha så mycket av mitt liv i droger och inte i dem. Innan mitt dop, vi pratade om den kärlek vi har för varandra. Det var mycket intensiv.

Vad gjorde det känns som att tvättas ren efter att ha spend så många år att skada din kropp?

På den tiden var jag tar missionärslektionerna, jag var på en metadonprogram för att hjälpa mig stoppa det liv jag hade varit i, men jag ville göra med den. Den metadon var bara en annan medicinering ... mer droger inne mig. Jag ville bara gå ifrån det livet och har allt av mig. Jag ville inte ha några fler droger i min kropp, även från methodone programmet. Jag ville bara sluta.

IMG_3154

Min kropp kändes så obehagligt, medan drogerna lämnade min kropp, för jag var på väg ner riktigt fort. Jag hörde en röst inom mig sade: "Du måste avsluta det här." Herren påminde mig om alla gånger som jag hade tänkt att jag kunde göra det ensam och hade fått bort programmet innan och sedan hade precis gått tillbaka till att göra annat läkemedel ... Jag tänkte, Wow, jag har aldrig slutat någonting jag har börjat. Utbildning ... Mina barn ... Så många saker som jag har börjat ... Och detta kom så tydligt för mig. "Du måste avsluta." Så jag stannade i programmet.

Det var svårt. Innan mitt dop, det var en gång när jag var i badet försöker få min kropp att må bättre. Jag sa bara, "Gud, ta detta ifrån mig." Och han gjorde. Så fort jag sagt dessa ord, blev något lyfts bort min rygg. Någon drog ett snöre på min rygg ... Jag hade ingen lust att göra några droger, inga smärtor, inga värk ... Och när jag blev döpt Jag var ren: Jag hade ingen metadon i mitt system, inga droger, jag hade en ren kropp. Det var en sådan fantastisk sak när jag gick i vattnet, jag trodde att mina fötter gick rakt upp! Missionärerna sade, "Nej, du gick hela vägen under." Men jag sa: "Tja, någon drog upp mig orsaken mina fötter gick rakt upp!" Det var en fantastisk stund för mig. Jag kände mig så lätt.

Min konvertering har hjälpt mina barn. Min son sa, "Mamma, du gjorde det. Du är en sådan inspiration för mig. "Han har varit ren själv nu för 10 månader. Och min dotter är så bra också. Jag kan sitta ner och prata med henne, försöker inte konvertera henne, bara låta henne veta att jag älskar henne och att vår himmelske Fader älskar henne. Han vill att vi alla ska vara lyckliga. Jag hade mina barn i träldom, jag hade dem uppbundna. Men idag är väldigt annorlunda. Mina barn som är medlemmar i kyrkan lever goda liv. De fokuserar på sina familjer. Jag tror att cykeln är bruten.

MED EN ENDA BLICK

Myrna Castellar


LDS_woman_photo_Castellar
Plats: New York, NY

Ålder: 54

Civilstånd: Skild

Barn: Sex (två uppsättningar av tvillingar 34 och 36, 18 och 13 år gamla)

Yrke: Disabled och arbetar deltid (städning, barnpassning och skära hår), gör service på olika kommuncentra och ett lokalt sjukhus

Konvertera till kyrkan? November 19, (vände Mina äldsta barn 33 på dagen för mitt dop. Det betyder så mycket för mig men jag förstår inte varför.) 2006

Skolor Deltog: Puerto Rico (elementära), NJ (elementära), NY (junior och gymnasier), NY (Hostos Community College-inte klar)

Engelska och spanska: Talade hemma språk

Favorit Hymn: "Herre mig att följa dig"

Nuvarande kyrkan Calling: Jag undervisar de Nursery barnen som är en stor ära för mig. I verkligheten är det de undervisar mig! Jag är också en facilitator för kyrkans Addiction Recovery Program. Det finns ett stort behov av detta program i kyrkan särskilt med läkemedel och andra beroenden. Det är bra att veta att vi inte är ensamma bekämpa dessa strider. Jag volontär på distributionscentralen på lördagar var jag har gjort många vänner.

Intervju av Neylan McBaine. Foton används med tillstånd.

18 Kommentarer

 1. Mary
  05:15 den 27 januari 2010

  Tack så mycket för denna fantastiska intervju, är Myrna i min församling och aktier så mycket av sig själv med oss ​​och är ett underbart exempel på tro.

 2. Wendy Christian Dunn
  09:52 den 27 januari 2010

  Även jag vet Myrna och är inspirerad av henne. Tack för att du delar din berättelse och ditt vittnesbörd, Myrna!

 3. Jill
  12:33 den 27 jan 2010

  Tack för den här intervjun, kan jag höra Myrna röst och jag är så tacksam för hennes vittnesmål. Hon har berört mitt liv!

 4. Chrysula Winegar
  04:01 den 27 januari 2010

  Myrna, jag grät när jag läste din berättelse, även om jag har hört dig säga det innan. Vad en kärleksfull resa är vägen till omvändelse. Sådan healing, sådan makt. Tack för din djärvhet i att dela dina erfarenheter, för allt ni gör och för era varma och kärleksfulla kramar, som jag saknar så mycket. Gud välsigne dig, du är en gudomlig dotter.

 5. Allson
  09:14 den 28 januari 2010

  Vilken vacker historia! Tack Myrna för att dela det med oss!

 6. Smiley N.Castellar
  04:52 den 31 januari, 2010

  Sis Jag är så stolt över dig, och så tacksam över att ha fått förmånen att ha vittne detta stora mirakel av förändring i ditt liv. Jag vet att din långa resa och ditt lidande, och jag vet också din vilja och din kärlek för att tjäna Herren. Du är en sann förebild för mig, tack för alltid att vara där, även i de mest utmanande tider. Jag älskar dig innerligt och må Gud välsigna dig alltid för varaktiga livets prövningar och för att dela ditt vittnesbörd.

 7. Ruth
  06:54 den 31 januari, 2010

  Grattis! Jag tror att allt händer av en anledning och att vi alla befinner oss i vår egen tid. Må Herren välsigna dig och din familj. Jag önskar verkligen att våra andra familje medlemmarna befinner sig i tid, såsom dig själv. Var deras exempel och inspiration. Det är aldrig för sent att förändras och du levande bevis. Gud välsigne!

 8. Gene
  21:55 på 4 februari 2010

  Jag har en fantastisk mor-in-law! Hon är en stor förebild för mig att glömma sig själv och tjäna andra. Förlåtelsens och mirakel av förändring! Jag älskar dig mamma! Tack

 9. Stephanie
  09:00 på 13 feb 2010

  Tack för att du delar din berättelse. Det stärkte min egen tro att höra alla de sätt du var guidade och läkte med sådan intimitet från Gud. Du är en underbar exempel på mod, ömhet, tro och kärlek.

 10. Ljung Vägg
  08:33 den 20 mars, 2010

  Myrna är en av de starkaste kvinnor jag känner. Hennes berättelse är inspirerande och jag känner Herrens kärlek genom henne. Du är ett underbart exempel för dem av oss som möter kamp längs lifes resa. Tack för att dela!

 11. Lucinda Ann Felix
  06:45 den 6 april 2010

  En sådan vacker, verklig vittnesmål. Jag är tacksam för den förlåtande och kärleksfulla exempel på din familj också.

 12. Myrna
  02:01 den 15 juli, 2010

  Jag, så tacksamma till Neylan för att låta mig möjlighet att göra den här intervjun. Jag kommer alltid tillbaka till den och läsa den; Det är en påminnelse om Guds nåd och hans kärlek till mig och helande kraft över mig under mina konvertering dagar och hans fortsatt vård genom relationer jag fortsätter att BUIT i kyrkan och med min familj. Jag glömmer inte när jag har varit och kommer för alltid endebted till min fantastiska Gud och awesome Herren för hans räddningsuppdrag över mig. Vi är av stort värde till vår himmelske Fader i denna stora frälsningsplan. Jag är i en stor plats i dag! Tack för stärkande mig med yor tröstande coments er alla. Jag älskar min himmelske Fader; L älskar min herre Jesus Crist, min redemer, min frälsare och jag älskar mina älskade systrar.

 13. Amiee
  19:17 på 7 sep 2010

  En mycket inspirerande berättelse. Tack för att dela. Kristus var 33 när han korsfästes och resurected besläktad med ditt döps när dina barn vände 33 och du började ett nytt liv.

 14. Sara
  03:27 den 22 november, 2010

  Tack för att dela din berättelse. Det bekräftar för mig hur viktigt det är våra handlingar på våra familjer. Först och formost vi är mödrar, våra handlingar påverkar våra familjer, särskilt våra barn. Jag har en lång väg att gå på min väg tillbaka till kyrkan, men det hjälper till att läsa andras historier som dessa.

 15. Jeanette
  08:22 den 15 augusti 2014

  Hej, jag läste denna historia som jag är mormon sedan jag var 18. Och jag vet att kyrkan är sant! Och känner verkligen välsignade att veta detta! Men blev jag i aktiv när jag hamnade i ett vandrarhem. Jag fortfarande läser mina skrifter och bad, men började efter ett tag träffade jag nya vänner ?? Sen börjar ta droger. Hur som helst, jag är 36 nu och har varit tillbaka till kyrkan en gång och träffade missionärerna 3 Times. Men är orolig att berätta min biskop om mig att vara på 12 ml metadon! Även om det låter litet tillbakadragandet är intensiv och mycket smärt jag hatar det och det skrämmer mig! (18 års erfarenhet) Jag är också stoppa dricka och cigaretter, men detta inte skrämma mig till mycket men kommer att bli svårt för. Jag vill vara en bra mamma också till min 8 år gammal och 2 år gamla!

 16. Jeanette
  08:29 den 15 augusti 2014

  Om några kan plz läsa ovan och ge mig några råd plz !? Tack !! Jag har skära ner metadon med mig själv utan att bara stoppa är orealistiskt och Veryan smärtsam !!! Så biskopen inte säga bara sluta nu tar metadon!

 17. Jeanette
  08:31 den 15 augusti 2014

  Ment säga hopp biskop inte säga bara sluta nu! Plz läs par ovan för att veta att jag menar tack!

 18. MJC
  11:56 den 10 jan 2015

  Tack för att du delar din vackra berättelse Myrna. Det är verkligen inspirerande. Jeanette-Jag hoppas att ni har kunnat göra de framsteg som du vill ha och att din biskop har förståelse och tålamod med denna process. Du kan göra det-lite i taget!

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline