26 januari 2010 av admin

14 kommentarer

Cykeln är bruten

Cykeln är bruten

Myrna Castellar

MED EN ENDA BLICK
Januari 19, 2010, New York, NY

Efter två uppsättningar av tvillingar och en skilsmässa, sökte Myrna tröst med sin familj. Men hon fann lite tröst i hemmet: hon föll offer för familjens drog behandlar företag och förlorade 27 år av sitt liv till heroinmissbruk. För tre år sedan, vid en ålder av 51, föll hon på knä och kände Herrens kärleksfulla famn. Hon diskuterar effekterna av hennes dop på hennes sargade kropp, hennes omvändelseprocessen och effekten hennes omvandling har haft på sina barn.

Du gick med i kyrkan för tre år sedan. Vad fick dig att söka efter en kyrka?

Jag var i ett desperat ögonblick i mitt liv. Jag kände mig mycket smärta om det liv jag hade lett: 27 år i missbruk. Många narkotikaberoende, främst heroin. Jag kom till en punkt i mitt liv när jag ropade till Gud mycket högt. Jag hade aldrig bett tidigare. Jag minns aldrig be sedan 11 års ålder. Och jag var 51 år gammal och jag knäböjde bara ner och bad Gud att hjälpa mig. Det var det ögonblick för mig. Vad folk säger är som en blixt, det ögonblick då Gud började hjälpa mig. Det var en fantastisk stund.

Jag hade blivit inspärrade och jag var på skyddstillsyn. Jag hade varit i fängelse fjorton år innan också. Men livet av narkotika missbruk fortsatte. Det enda som höll mig frisk var mina sex barn och veta att de var mina.

Jag bestämde att jag ville veta: Vad är religion? Vad är Gud? Vad folk pratade om: Jesus, Jesus ... Det var något jag inte förstod. Jag började läsa Bibeln. Det var en fantastisk, andliga resa.

Några av mina barn är medlemmar i kyrkan eftersom min syster är medlem och hon tog dem till kyrkan när de var små och jag var borta. Men några har kämpat med droger och är inte medlemmar. Jag lärde aldrig mina barn hur man söker, hur man når ut till Gud, eller hur man ber. Det var inte på min agenda. Det var inte det liv som jag visste. Jag visste inte. Hur kan du lära dina barn något som du inte vet? De barn som är medlemmar i kyrkan, deras liv helt förändrats till det goda. De är rättfärdiga människor, göra gott i samhället, gör bra saker.

IMG_3157

De var alla så glada när de fick veta att jag blev döpt. Jag ville inte ringa dem för att berätta för dem förrän efter jag döptes. Jag talade inte om dem eftersom jag kände att det var något mellan mig och Herren. Det liv som jag levde ... Jag levde ett liv av att känna så ont, så syndig, att jag inte hade rätt att ens titta på himlen. Det är det liv jag levde. Så jag nämnde aldrig Gud eller tänkt på vår Fader i himlen. Jag kände mig så ensam. Och det är allt det som livet erbjuder. Den negativa sidan av allt: alla har en agenda, religioner har en agenda och är mestadels politisk ... Det var mina tankar. Det var vad jag trodde.

Jag letade efter två månader. Jag letade efter något som jag visste var där, men att jag inte förstår. Jag var att få maningar under dessa två månader, men jag visste inte att de var maningar. När du lever ett liv i världen ... du lever, men du känner att du dör, men inte kan dö ... Så dessa maningar och detta sökande var så annorlunda. Det var som, jag är äntligen lever! De känslor jag hade under den tiden var verkliga, men om jag sa någon jag känner dessa saker, skulle de säga, är denna kvinna galen! Det var en röst, och jag visste att det var min Fader i himlen. Och jag knäböjde bara ner och skruvade upp och sa, "Du pratar med mig! Låta mig veta att du älskar mig! "Det var fantastiskt.

Det var en röst, och jag visste att det var min Fader i himlen. Och jag knäböjde bara ner och skruvade upp och sa, "Du pratar med mig! Låta mig veta att du älskar mig! "Det var fantastiskt.

Under de två månader jag söker skulle jag olika ministerier och kyrkor, vilket var helt nytt för mig för innan att jag inte går i en kyrkobyggnad i fyrtio år. Jag höll sig borta från allt som hade med religion att göra.

Jag visste inte genast undersöka mormonkyrkan direkt när jag startade denna sökprocessen, även om det är kyrkan mina barn och mina systrar tillhörde. Jag bara gick till kyrkorna och jag kände mig. Överallt jag gick som jag sökte, kom en röst till mig och sa, "Nej, du är inte gå här." Jag gick bara med det. Jag höll på att undervisas av Anden, men jag kunde inte förstå varför. Jag kunde höra denna röst inom mig säger de kyrkor som inte var för mig. Det var inte för att de kyrkor hade inte rättfärdiga människor eller en önskan att dyrka, det var bara det att jag kunde se så tydligt vad som var sanning.

Jag tog en kampsport klassen i en av LDS byggnader i Bronx att min syster bjöd in mig till. Min syster hade blivit inaktiv men hon gick till kampsport klasser i hennes församling byggnad. I åratal hade hon bjudit in mig och jag bestämde mig till slut för att göra det. Under denna tid var jag observera och lära sig om religioner, använde jag för att se missionärerna på klasserna och jag såg dem undervisa människor lektioner. En dag när jag gick på gatan och jag såg missionärerna. Jag sprang upp till en och tog tag i hans axel och pekade på hans namnbricka och jag sa, "Jag vill bara veta hur jag kan bli döpt i den kyrkan." Visst de var så glada och nästa dag de knackar på min dörr.

Vad var omvändelseprocessen ut för dig? Kände du dig som om du kunde börja om i ditt liv när du döptes?

Omvändelseprocessen inleddes innan mitt dop. Jag tog alla missionärslektionerna, bjöd de mig till kyrkan och jag gick. Jag var upphetsad, och jag letade runt och jag tänkte, "De är så glada, de här människorna." Jag ville fortsätta att känna hur jag kände vid kyrkan, som var helt annorlunda från hur jag levde. Det var annorlunda från hur jag hade känt i andra kyrkor. Jag var väldigt ärlig med missionärerna. Jag sa till dem att jag hade narkotikaberoenden och jag var på en metadon [drog återhämtning] program och innan mitt dop, kom stavspresidenten till mitt hus och jag berättade för honom samma sak: "Jag är på skyddstillsyn och jag har ett år av skyddstillsyn. Jag är på ett metadonprogram. "Jag var så ärlig som jag kan vara. Jag ville ha ett annat liv så jag behövde för att vara ärlig.

Min ånger process ... Jag var som, Vad behöver jag för att omvända sig? Jag förstod inte det. I det liv jag levde, det var så många upplevelser jag haft som var så chockerande att jag alltid trott, alla dessa hemska saker har gjort för mig. Vad har jag att ångra? Jag kunde inte förstå det.

Jag var 29 när jag började ta droger. Jag kände mig som jag hade fuskat. Jag var offret. Jag hade blivit lurad på mitt liv. Ingen vill vara en langare eller en fånge. Alla har förhoppningar. Jag hade förhoppningar.

Jag var 29 när jag började ta droger. Jag kände mig som jag hade fuskat. Jag var offret. Jag hade blivit lurad på mitt liv. Ingen vill vara en langare eller en fånge. Alla har förhoppningar. Jag hade förhoppningar.

Efter att jag hade två uppsättningar tvillingar min man lämnade mig, och jag var ensam. Jag kände mig som allt jag försökte göra - utbildning, arbete - något som alltid slog mig ner. Jag hade ingen mer styrka. Jag föll i depression. Jag trodde det skulle vara det bästa att gå där min familj var, i New Jersey, men min bror var en knarklangare. Så det är hur jag blev inblandad. Jag har inte alltid varit så. Innan dess var jag i akademin att träna för att bli polis. Så droger var en stor förändring för mig. Förändringar som hände i mitt liv som vände allt omkring, och jag bara förlorat mig själv. Alla mina tankar, alla mina önskningar. Jag kände mig hopplös, och jag nådde ut till familjen och de var inte där för mig. Det är därför jag inte trodde att jag behövde ångra.

Har din inställning om omvändelse förändring som du närmade ditt dop?

Under dessa veckor för att söka och be för en kyrka, var Herren lära mig. Han lärde mig hur man snabbt - Jag visste inte ens vad det var! - Och han lärde mig hur man talar till honom, vad man ska säga och hur man ska fråga honom. Det var andlig resa eftersom han lagt ned mina tankar det liv jag hade levt. Det var som en film i mitt liv som går genom mitt huvud.

För att ångra sig, frågade jag, "Vänligen visa mig. Jag förstår inte det här "Och han gjorde:. Alla mina barn kom till mina tankar. Och jag tänkte, jag har skadat dem så mycket! Jag bara grät och grät. Jag sade, "Gud, hjälp mig att ändra denna del av mitt liv så jag kan gottgöra." Han visade mig så mycket kärlek i de små ögonblicken. Jag kände mig som om jag var som omfamnade. Han visade mig sin kärlek! Jag kunde inte förklara det för någon, men jag brydde mig inte. Det var för mig, det var mitt.

Han visade mig så mycket kärlek i de små ögonblicken. Jag kände mig som om jag var som omfamnade. Han visade mig sin kärlek! Jag kunde inte förklara det för någon, men jag brydde mig inte. Det var för mig, det var mitt.

Jag började komma ihåg så många saker och jag började ringa mina barn och ha samtal med dem och berätta för dem hur mycket jag älskade dem och att jag var så ledsen för det liv som jag hade kommit till dem. Vi har alltid varit mycket nära, mina barn och jag, men det var så svårt för dem att ha så mycket av mitt liv i droger och inte i dem. Innan mitt dop, vi pratade om den kärlek vi har för varandra. Det var mycket intensiv.

Vad gjorde det kännas som att tvättas ren efter att ha tillbringat så många år att skada din kropp?

På den tiden jag tog missionärslektionerna, jag var på ett metadonprogram för att hjälpa mig att stoppa det liv jag hade varit i, men jag ville göra med den. Den metadon var bara en annan medicin ... mer droger inuti mig. Jag ville bara gå bort från det liv och har allt från mig. Jag ville inte ha något mer droger i min kropp, även från methodone programmet. Jag ville bara sluta.

IMG_3154

Min kropp kändes så obehagligt, medan drogerna lämnade min kropp, för jag gick ner väldigt snabbt. Jag hörde en röst inom mig som säger, "Du måste avsluta det här." Herren påminde mig om alla de gånger som jag hade tänkt att jag kunde göra det ensam och hade fått av programmet innan och sedan bara hade gått tillbaka till att göra ett annat läkemedel ... Jag tänkte, Wow, jag har aldrig avslutat något jag har börjat. Utbildning ... Mina barn ... Så många saker jag har börjat ... Och här kom så tydligt för mig. "Du måste avsluta." Så jag stannade i programmet.

Det var svårt. Innan mitt dop, det fanns en tid när jag var i badet försöka få min kropp att må bättre. Jag sa bara, "Gud, ta detta ifrån mig." Och han gjorde. Så fort jag sagt dessa ord, var något som lyfts från min rygg. Någon drog en sträng på min rygg ... Jag hade ingen lust att göra något läkemedel, inga smärtor, ingen värk ... Och när jag fick döpas jag var ren: Jag hade inget metadon i mitt system, inga droger, jag hade en ren kropp. Det var en sådan fantastisk sak när jag gick in i vattnet, jag trodde att mina fötter gick rakt upp! Missionärerna sade, "Nej, du gick hela vägen under." Men jag sa: "Ja, någon drog mig upp orsaken mina fötter gick rakt upp!" Det var en fantastisk stund för mig. Jag kände mig så lätt.

Min konvertering har hjälpt mina barn. Min son sade: "Mamma, du gjorde det. Du är en sådan inspiration för mig. "Han har varit ren själv nu i 10 månader. Och min dotter är så bra också. Jag kan sitta ner och prata med henne, försöker inte konvertera henne, bara låta henne veta att jag älskar henne och att vår himmelske Fader älskar henne. Han vill att vi alla ska vara lyckliga. Jag hade mina barn i träldom, jag hade dem bunden. Men idag är väldigt annorlunda. Mina barn som är medlemmar i kyrkan lever goda liv. De fokuserar på sina familjer. Jag tror att cykeln är trasig.

MED EN ENDA BLICK

Myrna Castellar


LDS_woman_photo_Castellar
Plats: New York, NY

Ålder: 54

Civilstånd: Skild

Barn: Sex (Två uppsättningar av tvillingar 34 och 36, 18 och 13 år gamla)

Yrke: Disabled och arbetar deltid (städning, barnpassning och hårklippning), gör service på olika kommuncentra och ett lokalt sjukhus

Konvertera till kyrkan? November 19, 2006 (Mina äldsta barn vände 33 på dagen för mitt dop. Det betyder så mycket för mig men jag förstår inte varför.)

Skolor Deltog: Puerto Rico (dålig), NJ (dålig), NY (junior-och gymnasieskolor), NY (Hostos Community College-ej klar)

Talade hemma Språk: Engelska och spanska

Favorit Hymn: "Herre mig att följa dig"

Nuvarande kyrka Calling: Jag lär Nursery barn vilket är en stor ära för mig. I själva verket är det de undervisar mig! Jag är också handledare för kyrkans Addiction Recovery Program. Det finns stort behov av detta program i kyrkan, särskilt med läkemedel och andra beroenden. Det är bra att veta att vi inte är ensamma bekämpa dessa strider. Jag volontär på Distribution Center på lördagar var jag har gjort många vänner.

Intervju av Neylan McBaine. Foton används med tillstånd.

Dela den här artikeln:

14 kommentarer

 1. Mary
  05:15 den 27 januari 2010

  Tack så mycket för denna fantastiska intervju, är Myrna i min församling och delar så mycket av sig själv med oss ​​och är ett underbart exempel på tro.

 2. Wendy Christian Dunn
  09:52 den 27 januari 2010

  Även jag känner Myrna och är inspirerad av henne. Tack för att dela din berättelse och ditt vittnesbörd, Myrna!

 3. Jill
  12:33 den 27 jan 2010

  Tack för den här intervjun, jag kan höra Myrna röst och jag är så tacksam för hennes vittnesbörd. Hon har berört mitt liv!

 4. Chrysula Winegar
  04:01 den 27 januari 2010

  Myrna, jag gråter när jag läser din berättelse, även om jag har hört dig säga det förut. Vilken kärleksfull resa är vägen till omvändelse. Sådan healing, en sådan makt. Tack för din djärvhet i att dela dina erfarenheter, för allt ni gör och för dina varma och kärleksfulla kramar, som jag saknar så mycket. Gud välsigne dig, du är en gudomlig dotter.

 5. Allson
  09:14 den 28 januari 2010

  Vilken vacker historia! Tack Myrna för att dela det med oss!

 6. Smiley N.Castellar
  04:52 den 31 januari, 2010

  Sis jag är så stolt över dig, och så tacksam över att ha fått förmånen att ha vittne detta stora mirakel av förändring i ditt liv. Jag vet att din långa resa och ditt lidande, och jag vet också din vilja och din kärlek för att tjäna Herren. Du är en sann förebild för mig, tack för alltid att vara där, även på dina mest utmanande tider. Jag älskar dig innerligt och må Gud välsigna dig alltid för att uthärda livets prövningar och för att dela ditt vittnesbörd.

 7. Ruth
  06:54 den 31 januari, 2010

  Grattis! Jag tror att allt händer av en anledning och att vi alla befinner oss i vår egen tid. Må Herren välsigna dig och din familj. Jag önskar verkligen att våra andra familje medlemmarna befinner sig i tid som dig själv. Var deras exempel och inspiration. Det är aldrig för sent att förändras och du är ett levande bevis. God Bless!

 8. Gene
  21:55 den 4 februari 2010

  Jag har en fantastisk mor-i-lag! Hon är ett bra exempel för mig att glömma sig själv och tjäna andra. Förlåtelsens och mirakel av förändring! Jag älskar dig mamma! Tack

 9. Stephanie
  09:00 den 13 feb 2010

  Tack för att dela din berättelse. Det stärkte min tro att höra alla de sätt du blev guidade och läkte med sådan intimitet från Gud. Du är en underbar exempel på mod, ömhet, tro och kärlek.

 10. Heather Vägg
  08:33 den 20 mars, 2010

  Myrna är en av de starkaste kvinnor jag känner. Hennes berättelse är inspirerande och jag känner Herrens kärlek genom henne. Du är ett underbart exempel på de av oss som möter kamp längs lifes resa. Tack för att dela!

 11. Lucinda Ann Felix
  06:45 den 6 april 2010

  En sådan vacker, verklig vittnesbörd. Jag är tacksam för den förlåtande och kärleksfulla exempel på din familj också.

 12. Myrna
  02:01 den 15 juli, 2010

  Jag är så tacksamma till Neylan för att jag möjlighet att göra den här intervjun. Jag kommer alltid tillbaka till den och läsa den; det är en påminnelse om Guds nåd och hans kärlek till mig och helande kraft över mig under min konvertering dagar och hans fortsatt vård genom de relationer jag fortsätter att BUIT i kyrkan och med min familj. Jag glömmer inte var jag har varit och kommer för alltid endebted till min fantastiska Gud och awesome Herren för hans räddningsuppdrag över mig. Vi är av stort värde för vår himmelske Fader i denna stora frälsningsplan. Jag är i en stor plats i dag! Tack för stärkande mig med yor tröstande coments er alla. Jag älskar min himmelske Fader; L älskar min herre Jesus Crist, min redemer, min frälsare och jag älskar mina älskade systrar.

 13. Amiee
  19:17 den 7 september 2010

  En mycket inspirerande berättelse. Tack för att dela. Kristus var 33 när han blev korsfäst och resurected besläktad med din döps när barnen vände 33 och du började ett nytt liv.

 14. Sara
  03:27 den 22 november, 2010

  Tack för att dela din berättelse. Det bekräftar för mig hur viktigt det är våra handlingar på våra familjer. Först och formost vi är mödrar, våra handlingar påverkar våra familjer, särskilt våra barn. Jag har en lång väg att gå på min väg tillbaka till kyrkan, men det hjälper att läsa andras berättelser som dessa.

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline