16 februari, 2010 av admin

8 kommentarer

Rotade I lärande

Rotade I lärande

Shannon Cox

MED EN ENDA BLICK

8 Februari 2010, Riverdale, UT

Under 2005 Shannon Cox grundade haitiska rötter, en organisation som sänder 133 behövande haitiska barn till skolan varje år. Shannon berättar den oväntade anta sin haitiska son och hur den öppnade sitt hjärta och sinne till den svåra situationen för Haitis viljestarka människor. Denna unga mamma till fyra bekräftar det oväntade loppet av sitt liv är inte en följd av en slump, men gudomligt ingripande.

Haitiska rötter ger sponsring för haitiska barn som vill gå i skolan. Hur kom du först delta med Haiti och hitta motivation för att starta det här programmet?

Historien om haitiska rötter började för ungefär sju år sedan när jag var först gift, att arbeta hemifrån för en internationell adoption byrå. Eftersom jag talar flytande spanska, jag kör byråns Guatemala program, men byrån uppmuntrade mig att utöka sina insatser i andra länder. Genom min forskning, började jag få hängas upp på de vackra barn från Haiti. Jag visste ingenting om Haiti, även om det var. Snart, överallt jag vände, jag hörde om Haiti. Jag började reta min man att vi skulle anta en liten pojke från Haiti. På baksidan av mitt sinne, tänkte jag att om jag fick byrån att starta en adoptionsprogram i Haiti kanske jag kunde hitta min son, om jag verkligen har en. Jag kunde få den haitiska antagande programmet igång, och jag tänkte someday-år på vägen, om jag skulle-jag skulle adoptera ett barn. Sedan hade jag några mycket andliga upplevelser som låter oss veta att min son snart kommer att födas i Haiti, trots att vi hade två mycket unga döttrar och inte ens kvalificera sig för antagande av haitisk lag, som kräver att adoptivföräldrarna ska vara på minst 35 år, gifta i minst 10 år och har inga biologiska barn.

Mormon_Woman_Photo_Cox4

Vår första resa till landet var att se vår son, som var två månader gammal vid tiden för vårt besök. Vi var mycket överväldigade av fattigdom. Det var häpnadsväckande, värre än något jag hade sett. Min man och jag kände mig hopplös och undrade hur det kunde bli bättre för dessa människor, tills vi kom till kyrkan. Vi hade varit i Haiti för ett par dagar och kunde ha vår son med oss. När vi gick genom grindarna för att komma in i kyrkan, hörde vi fyrtio eller femtio Elders sjunger på toppen av sina lungor "Vi tackar dig Gud för en profet." En överväldigande känsla av Anden fyllde plötsligt oss med hopp.

Efter den första resan, min man och jag trodde det skulle vara häftigt om vi en dag kunde göra något för att ge tillbaka. Vi båda har en stark passion för utbildning och känner att det är verkligen nyckeln till att utrota fattigdomen. Vi pratade om idén att sponsra ett barn att gå i skolan. Återigen, vi trodde att kanske en dag på vägen när våra barn odlades vi skulle ha tid att sätta ihop en organisation. Men så småningom, vilket fick efter uppmaning, började haitiska rötter.

Vi har 133 barn i [haitiska rötter] just nu. Så småningom planerar vi att bygga och driva en grundskola för barn under dagen och en teknisk skola för ungdomar på natten. Med detta känner vi vår organisation kommer att ge barn i Haiti ett alternativ till banan av fattigdom.

Medan vi var i färd med att anta vår son, gjorde vi nära vänner som är infödda haitier, och vi började prata med dem om idén. De hade sponsrat en del barn att gå i skolan, och vi kände starkt att vi skulle komma igång. Vi hade ett mål att skicka 20 barn till skolan det första året, 2005-06 läsåret. Vi har 133 barn i programmet just nu. Så småningom planerar vi att bygga och driva en grundskola för barn under dagen och en teknisk skola för ungdomar på natten. Med detta känner vi vår organisation kommer att ge barn i Haiti ett alternativ till banan av fattigdom.

Under åren sedan haitiska rötter började, hur har du sett livet för dessa barn förändras? Har du fortfarande känna att utbildning är nyckeln till att hoppas på?

Varje gång jag går till Haiti, blir jag mer brinner för utbildning. Jag är rädd för att ta åt sig äran för allt som har hänt eftersom jag ser Herrens händer i det så mycket. Jag vet att jag måste vara ödmjuk så han kommer att leda oss och hjälpa oss. Vår grundare mor sade, "Du har ingen aning om vad du gör för dessa familjer. Det är bokstavligen som änglar har kommit ner och lyfte dem ur leran och satte dem på fast mark. "Jag ser det. Många av familjerna tid måste välja mellan att äta och utbildning. I Haiti värderar de utbildning så mycket. De vet och känner att om de kan komma till skolan kanske saker och ting kommer att förändras. Det är verkligen deras nyckel till hopp.

Mormon_Woman_Photo_Cox6

Vår organisation är inte associerat med kyrkan direkt, men vi har sett underverk och en del av våra familjer och barn har blivit intresserade av evangeliet och läsa Mormons bok.

I vår ursprungliga gruppen fanns två pojkar, 12 - och 13-åriga bröder, Max och Jackie. Jag kände mig verkligen dras till dessa bröder och har hållit noga koll på dem. Jag kallar dem "mina pojkar." Efter en rad underverk, var både pojkar döptes. På en resa till Haiti 2008, Max passerade mig sakramentet. Jag bara grät. Just då hade jag en känsla av att även om vi inte kan åstadkomma en stor mängd det kan finnas vissa människor som Herren har i åtanke för oss att röra. Och så, om det hela organisationen-allt-är för dessa pojkar att få en utbildning, lära sig om evangeliet, bli medlem i kyrkan, välsignelse generationer, och för alltid förändras prästadömet ledarskap i Haiti, är det värt alla ansträngningar.

Vi är knappast att göra en buckla. När man tittar på hela Haiti det känns så hopplöst, så jag försöker att titta på barnen som vi hjälper.

Hur har ditt fokus förändrats sedan jordbävningen?

Just nu har vi bara kunnat stå för 40 av de 133 barn som vi sponsrar. Vi vet redan att två av våra barn är föräldralösa. En hel del av våra familjer har förlorat sina hem. Vi vet att ett par av våra barn har mist livet.

Mormon_Woman_Photo_Cox2

Det enda som har räddat mig från att vara helt förtvivlade om jordbävningen är en förståelse för att jag inte har rätt att vara upprörd. Många människor har kallat frågar hur jag är. Det får mig att må riktigt dåligt eftersom det inte handlar om mig. Jag har ingen rätt att vara ledsen och deprimerad eller att förtjäna någon uppmärksamhet. Jag säger till folk att behaga ge all sin energi och uppmärksamhet på Haiti.

Vårt fokus som organisation kommer att vara på ombyggnad. Vi har en massa människor som hjälper till att få donationer, tält, mat och vattenfilter till Haiti. En nära vän till mig som är en akutmottagning läkare var en av de första läkarna på plats efter jordbävningen. Efter att ha sett alla av skräck, ringde han och sa, "Vi måste bygga en skola!" Det värmde mig att veta att allt han såg, var det behov av utbildning som slog honom mest. Vi måste få utbildning till Haiti så att folk kan veta hur man gör saker för sig själva. Somliga har kallat skalvet en ombyggnad eller modernisering. En vän sa att det är en pånyttfödelse av Haiti, och det är så jag vill se det. Jag gör inte, på något sätt, säger att jordbävningen var en välsignelse. Det är en fruktansvärd katastrof och tragedi. Varje person som jag vet i Haiti har förlorat nära och kära. Ingen har varit opåverkad.

Hur skulle du föreslå folk hjälpa till med jordbävningen?

Fundraising. Det finns en massa människor som vill åka till Haiti och volontär. Och det kommer att finnas en tid för det. Men inte just nu. Jag har inte ens kunnat gå, men ändå, på grund av bördan, stressen jag skulle sätta på mina samordnare i Haiti. När jag är där, de är så orolig för min säkerhet och min tröst. Just nu skulle jag vara mer av en börda än en hjälp. De behöver medicinsk och katastrofpersonal. Jag vet att det verkar spännande att gå och få tag i, men det är inte rätt sätt att hjälpa just nu. Den hjälp som behövs är i fundraising eller donera föremål. Men på ett andligt plan, jag skulle alltid tala om för människor att be.

Mormon_Woman_Photo_Cox5

Jag känner mig som haitiska rötter är ett uppdrag som Herren har för mig. Mitt uppdrag är också moderskapet, och mina barn komma först. Men detta är en annan uppgift som Herren har gett mig, och jag älskar det. Men haitiska rötter är inte den enda gruppen gör gott i Haiti. Det finns en hel del riktigt underbara organisationer. Detta är vad Herren vill att jag gör, men det är inte det enda bra sätt att engagera sig.

Som du också fokusera på moderskapet, där du hittar din energi och tid?

Jag sover inte mycket. Det är hela tiden en kamp. Jag är inte perfekt på att hålla mina prioriteringar i linje. Många gånger tycker jag att jag sitter vid min dator och jag är i telefon med någon som gråter om barnen i Haiti, medan mina barn rycka på mina armar och kör runt mig i cirklar. Det var då jag slutar och omvärdera. Jag försöker koncentrera mig på mina barn under dagen och vårda den tiden. Mina nätter spenderas på datorn och i telefonen. Jag schemalägger även möten efter barnen är i sängen. Jag är inte perfekt på det. Ingen är. Vissa dagar tror jag, gjorde jag riktigt bra. Jag var en bra mamma idag. Andra dagar jag går till sängs tänkande, förlorade jag verkligen mitt humör eller jag verkligen försummat dem. Och sedan, jag lovar att vara bättre nästa dag. Jag är tacksam för alla de saker som Herren har gett mig, och jag hoppas att jag prioriterar dem på rätt sätt.

Ser tillbaka på riktningen av ditt liv som en mamma, varför tror du att du blev guidade till adoption i en tid när du var upptagen, lyckats bygga en ung familj?

Jag var inte med infertilitet problem. Faktum är att en av våra döttrar var två år gammal och den yngsta var nio månader gammal när vi började adoptionsprocessen.

En dag när jag var ute och klippa gräset med min dotter på rygg i en ryggsäck när jag hade en mycket andlig upplevelse. Det var mycket enkelt. Jag gick förbi några rosor och inte en hörbar röst, men den tydligaste tanken jag någonsin fått, sade, "Din biologiska mor är gravid just nu, och du behöver för att börja be för henne."

Jag gick förbi några rosor och inte en hörbar röst, men den tydligaste tanken jag någonsin fått, sade, "Din biologiska mor är gravid just nu, och du behöver för att börja be för henne."

Det var fantastiskt och också överväldigande. Jag hade ingen aning om vi skulle kunna anta så snart. Det var inte något rotad i att vilja göra gott eller att rädda ett barn. Det var inget sånt. Jag hade ett barn i Haiti. Jag hade blivit upplyst att veta att det var en kvinna i Haiti, som skulle blotta mitt barn. Jag visste att hon behövde hjälp, så jag började be för henne att hon skulle hitta den frid som hon behövde. De känslor jag hade var som om ett av mina barn som jag hade kröp i säng var i ett främmande land som bor på ett barnhem. Jag var tvungen att få det barnet hem. Det var inte så att jag mådde dåligt och ville hjälpa det här landet. Dessa känslor kom senare. När vi besökte Haiti för att se vår son för första gången, vår önskan att hjälpa alla de barn vi kvar växte. Vi tyckte att de var en del av vår familj också. Vi hade en naturlig önskan att vilja hjälpa.

Jag tror att när Gud gör någonting hända, han inte bara göra det. Du måste göra jobbet. Han frågar dig i den riktning du vill gå.

Inte så länge sedan, du förlorat alla dina hår till alopecia areata. Hur har du kommit till rätta med denna förändring och hur har lärdom av acceptans lärt sig genom ditt arbete i Haiti hjälpt dig att älska och acceptera dig själv?

När jag förlorade mitt hår för fyra år sedan, det var verkligen förödande. Jag stod inte ut att se på mig själv i spegeln. Jag tänkte, jag kan fortfarande vara en bra person och utföra det som Herren vill att jag ska göra. Men jag känner mig ful och kommer aldrig att hitta mig attraktiv. Det är en mycket sorglig inställning, och går till Haiti bidrog till att förändra det.

Mormon_Woman_Photo_Cox3

Första gången jag åkte till Haiti efter att jag förlorade mitt hår, jag var klädd bandanas. Det var så varmt. Visst jag stod ut. Jag är vit och nästan sex meter hög. Intressant nog ingen av haiti tänkt två gånger om mitt inte ha hår. Det var den minsta av deras bekymmer. I ett barnhem besökte jag, märkte jag en pojke som var helt friska men vem hade inget hår och inga ögonbryn. Jag upptäckte också han hade alopeci. Jag höll honom i mitt knä. (Till denna punkt hade jag varit livrädd för att visa min nakna huvudet till någon. Jag kände mig som jag var naken om jag gjorde.) Tog jag bort min halsduk för första gången framför en massa människor. Pojken stirrade på mig och gav mig den största leende. Han rörde vid mitt huvud och han rörde vid hans huvud. Det blev en omedelbar anslutning, och jag tänkte, kanske det inte är en hemsk sak. Kanske är det inte fult.

Pojken stirrade på mig och gav mig den största leende. Han rörde vid mitt huvud och han rörde vid hans huvud. Det blev en omedelbar anslutning, och jag tänkte, kanske det inte är en hemsk sak. Kanske är det inte fult.

En annan vändpunkt kom en natt när jag gick in i vardagsrummet och skrek att jag såg en lång skallig man i fönstret. Jag stannade och insåg att det var jag. Det slog mig att om jag inte kunde känna igen min egen spegelbild, var fel någonting. Jag bad till min himmelske Fader sade: "Jag är inte längre den person jag känner igen i spegeln, så vem är jag?" Undan för små saker kom till mig i mitt arbetsrum, och jag visste att det var min himmelske Fader lära mig. Jag inser nu, att om min själ eller min ande är minst 10.000 år gammal, troligen mycket äldre, jag kan inte låta mig definieras av denna fysiska kropp som jag bara har haft i 35 år. Jag är tacksam för min kropp. Det är en gåva. Men det behöver inte definiera vem jag är. Som jag har upptäckt dessa saker, har jag omdefinieras skönhet. Min hela sätt att tänka om skönhet har förändrats.

Shannon with her father

Shannon med sin far

Hur skulle du uppmuntra kvinnor att hitta sina uppdrag för att göra gott?

Följ maningar. Varje själ har värt att vår himmelske Fader. Om du känner dig uppmanad på något sätt bör du följa dessa maningar. Det kan vara en person som du hjälper. Kanske du inte vet vilken effekt du har på någon, men om det finns en själ det är värt din energi. Ingenting är för litet.

MED EN ENDA BLICK

Shannon Pearl Allred Cox


Mormon_Woman_CoxCOLOR
Plats: Riverdale, UT

Ålder: 35

Civilstånd: Gift 9,5 år

Barn: 4 (åldrar 8, 6, 5 och 11 månader)

Yrke: Mamma, grundare av haitiska rötter, spansk tolk

Skolor Deltog: Ogden High School, Weber State University

Talade hemma Språk: Engelska

Favorit Hymn: "Kom Du källa av varje välsignelse" (inte i vår nuvarande psalmbok men önskar att det var)

Nuvarande kyrka Calling: Evangeliets lära lärare

På webben: www.haitianroots.com

Intervju med Melissa Hardy. Foton används med tillstånd.

Dela den här artikeln:

8 kommentarer

 1. Linda Andrews
  11:25 den 17 februari 2010

  Tack för att berätta din historia! Jag känner mig så inspirerad och upplyft och ändå märker din ödmjukhet i processen av att vara ett instrument för gott i Guds händer. Vid 47, jag blev bekant och djupt tröstade att erkänna att jag är också i samma process. Jag skickar mina böner för att stödja dig i ditt arbete! Jag kämpar med fysiska utmaningar som har tvingat mig in på funktionshinder; Jag sympatisera med din kamp för att acceptera din kropp och växa till kärlek, respekt och ära det som en del av vår plan här. Jag har haft en sådan också. Jag är bekväm i mitt eget skinn och vägrar att vara "tyngs" av min kropp, för varje dag bär det utmaningar, men i morgon är alltid en ny dag. Jag vill inte låna problem från i morgon; varken gör jag bär gårdagens bagage längre (i processen dagligen). Jag försöker leva i nuet fokus på vad jag kan göra med Herrens hjälp och inspiration. Tack igen.

 2. Susie Hill
  14:11 den 17 februari 2010

  Shannon, vilken underbar artikel. Grattis!! Jag vet att just detta kommer att skapa mer intresse för USA att hjälpa barnen i Haiti.
  (Marias mamma)
  Susie

 3. Lindsey
  14:21 den 18 Februari 2010

  Vilken fantastisk historia och inspiration. Tack för att dela och påminna mig om min favoritpsalm också. :)

 4. Linn
  10:36 den 23 Februari, 2010

  Shannon, Det var helt underbart! Tack för att dela! Jag är så tacksam att du kontaktat mig flera månader tillbaka för att dela dina vackra bilder med mig. Du skulle bli förvånad över hur ofta jag tänkt på dig och hur mycket jag beundrar och respekterar dig. Den här artikeln bara fick mig att beundra och respektera dig så mycket mer. Tack så mycket!

 5. Bärnsten
  06:29 den 23 februari, 2010

  Shannon,

  Tack för att dela denna inblick i ditt liv! Jag är så inspirerad av dina ansträngningar att hjälpa andra, och genom din attityd till din Alopeci. Även jag behandlar samma fråga och det är skönt att veta att jag inte är ensam.

 6. Michael Smith
  11:21 den 8 mars 2010

  Shannon,

  Bra historia. Jag är stolt över dig och vår vänskap. Du är en stor inspirationskälla för alla som tar sig tid att lära känna dig. Tack för att du påminde mig om mina prioriteringar bör vara.

  Älska dig,
  Mike

 7. Bonnie Vit
  11:09 den 16 mars 2010

  Tack för att dela din berättelse med stor medkänsla och ödmjukhet. Jag älskade hur du och den lilla pojken har så mycket gemensamt och att han erkände det.

 8. Danika
  08:44 den 4 juni 2010

  Shannon,
  Jag är tacksam för ditt exempel och ödmjukhet. Du är vacker inifrån och ut!

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline