12 Maj 2010 av admin

8 kommentarer

"Precis appell mig Ruth"

"Precis appell mig Ruth"

Ruth Lybbert Renlund

En snabbtitt

Maj 2010, Johannesburg, Sydafrika

Efter att kunna ha bara ett barn, blev Ruth Renlund en personskada rättegång advokat. På toppen av en lång och uppfyller yrkesliv har Ruth nu blivit hustru till generalauktoritet som tjänstgör i Sydafrika. I sin intervju, Ruth diskuterar utmaningarna med att ha ett enda barn inom kyrkan kultur, och hur hon har gått från att vara en oberoende professionell att tjäna med sin man i ett främmande land.

Har du alltid tänker på en karriär i lag?

Inte riktigt. Jag växte upp i Salt Lake City, den andra av sex barn i en familj där utbildning uppmuntrades. Min far var advokat som försvarade försäkringsbolagen och min mor var sjuksköterska med en kandidatexamen. Jag hade en tidig intresse för lagen, men var avskräckta av min far från att fullfölja den. Han hade en låg uppfattning om kvinnliga advokater eftersom han ansåg att tidskrav var för högt för att det ska vara förenligt med att höja en familj. Detta var 1976, så jag avslutade min grundutbildning arbete vid University of Utah snabbt och fortsatte sedan ytterligare ett år för att få en lärarexamen. Jag undervisade engelska och debatt för tre år i South High eftersom det är vad de behövde, även om min bakgrund var i historia och franska. Jag gifte Dale Renlund efter college och planerade att undervisa tills han avslutade medicinska skolan. Sen skulle jag ta upp vår familj och efter att jag planerade att återvända till någon form av examen arbete.

En längdskidåkning flytta till din mans medicinska utbildning, ett nytt barn och en oväntad sjukdom ledde dig ner en annan väg som slutade med att du går till juridisk fakultet. Vad hände under denna tid?

Vi flyttade till Baltimore, Maryland för min make praktik och medicinsk hemvist. Jag hade min dotter, Ashley, en vecka före Dale började sin praktik. Ett år senare, när jag var 25, då Ashley var bara sexton månader gammal, fick jag diagnosen äggstockscancer. Sjukdomen är mycket sällsynt hos unga kvinnor; det är vanligt förekommande i äldre barnlösa kvinnor. Tack och lov var det upptäcks tidigt. Jag genomgick en total hysterektomi, nio månader av kemoterapi, och en andra operation. Min läkare sa till mig att om jag överlevde fem år skulle jag anses vara botad. Jag förväntade mig inte att ha en stor familj, men jag har alltid trott att vi skulle ha fler barn, så vi sörjde när vi fick reda på att vi bara skulle ha ett barn. Naturligtvis adoption var ett alternativ, men eftersom min hälsa var osäker, vi var inte säker på om jag skulle vara runt för att uppfostra barnet jag hade. Jag bad om vägledning, och då vi visste att vår familj var fullständig. Jag var imponerad av att gå till juridisk fakultet och uppfyller en djupt rotad längtan.

Mormon_woman_photo_Renlund3

Hur fick du balansera skola och moderskap, eftersom din man var också i ett rigoröst träningsprogram?

När Dale var bosatt som han hade ett krävande samtal schema, jour var tredje kväll. Du inte bara gifta sig med en person, gifta mig med dig en livsstil. Så jag var i princip en ensamstående mamma, och när jag omfamnade att det blev lättare. Vid samma tidpunkt som han också kallades som biskop i en innerstads församling, så när han inte var på jobbet han gjorde kyrkans verksamhet. Jag behandlade skolan som ett nio-till-fem jobb. Jag ordnade för alla Ashleys barnomsorg, förskola och fritidshem arrangemang. Jag skulle gå till skolan, komma hem, umgås med Ashley, och sedan studera på natten. Under finalen skulle Dale ta henne med sig på hembesök medan jag studerade. Det fungerade faktiskt ganska bra eftersom ingen kunde vägra att låta honom till sitt hem med en sådan söt fyraårig.


Hur gick din lag karriär framsteg och vad har varit några av dina mest givande yrkeserfarenheter?

Jag tycker den intellektuella utmaningen och hjälpa kunder att lösa sina problem. Lagen korsar alla aspekter av livet, så jag kunde vara en generalist och fortfarande har kontakter med företag och människor. Efter avslutad juristlinjen vid University of Maryland, började jag på Utah Attorney General kontor, som arbetar för att få stämningar på uppdrag av staten. Jag fick det, men kom till en punkt där jag ville arbeta närmare med individer, så jag sökte för ett företag där jag kunde göra det. Jag hamnade gör personskada arbetsprövning. Jag har hanterat flera distrikt tvister som representerar hundratals kunder såväl som individer med katastrofala skada fall. Att arbeta med kunder och bli nästan som familj vid svåra tider är mycket givande. Jag har fått studentexamen meddelanden, gifta sig meddelanden och så vidare från tidigare kunder. Jag möter också många av de advokater på andra sidan av gången i rättegångar så jag har lärt känna människor och respektera dem. Det tar tid att bygga upp dessa relationer, men de har varit väldigt uppfylla under åren.


Hur fick du jonglera dina olika roller som Ashley växte upp?

Det gick dag till dag. Vissa dagar var jag tvungen att vara mamma och var hemma. Andra gånger jag var tvungen att vara advokat och stanna sent på kontoret för att ta hand om en del arbete. Andra gånger jag var tvungen att vara maken. Det är inte lika spela ut varje dag. Du måste svara på den situation som är där. Det var trevligt eftersom min mamma bodde nära och Ashley gick till hennes hus på fredagar då hon hade en halv dag i skolan och fick tillbringa tid med sin mormor och kusiner.

Jag bad om vägledning, och då vi visste att vår familj var fullständig. Jag var imponerad av att gå till juridisk fakultet och uppfyller en djupt rotad längtan.

Hur fick du vårda din relation med din make bland dina upptagna scheman?

Vi planerade semestrar och helgresor sex månader ut och höll datumen fast. Vi motstånd när livet inkräktat. Dale arbetade i kardiologi gör hjärtsvikt och hjärttransplantationsmedicin. Han gjorde en hel del internationella resor så jag skulle ta ledigt från jobbet och resa med honom. Vi tog också regelbundna familjen resor. Ibland kunde vi komma undan för en vecka, andra gånger två dagar. Vi försökte också att göra datum nätter, som ofta är inblandade deltar i ett möte i kyrkan. Ibland stavskonferens skulle vara vår dag-natt. Vi har alltid försökte också att komma ikapp på kvällen. Om han inte kunde komma hem, han skulle ringa. Tack och lov för telefoner.


Vilka reaktioner fick du, om någon, om att ha ett barn i en kyrka där stora familjer är normen?

Människor kan vara väldigt dömande och det var ofta sårande. Människor som kände oss och vår situation var förståelse, men andra skulle ofta fråga: "Hur många barn har du?" När jag svarade, "One, och vi är så tacksamma för henne," de ofta såg förvånad. Kanske detta är oförskämt, men om folk började bända jag bara tala om för dem att det var ingen av deras verksamhet. Även med ett barn, hörde jag kommentarer som, "När kommer du att ha en familj?" Jag har en familj! Ashley frågade mig en gång när hon var på väg att få en storasyster och jag berättade för henne att fartyget hade seglat, men att en av fördelarna med att vara ett enda barn var att hon skulle kunna resa med oss. Du kan inte göra det enkelt med ett större antal barn. När min far verkade som en allmän myndighet i Hongkong, gick Ashley med mig för att besöka dem. Hon gick också med oss ​​till Kina, Paris, London och andra platser. Vi berättade för henne att hon kunde gå någonstans ville hon till skolan eftersom hela vår utbildningsbudgeten var tillgänglig för henne. En av anledningarna att vi flyttade tillbaka till SLC från Maryland var så att Ashley skulle få en känsla av familj än sina föräldrar. Hon hade sina kusiner i närheten, av vilka många var nära henne i ålder.

Även med ett barn, hörde jag kommentarer som, "När kommer du att ha en familj?" Jag har en familj!


Vad var din reaktion på din mans samtal till sjuttios kvorum och efterföljande uppdrag till Sydafrika, eftersom det hade så stora konsekvenser för dig också?

Jag var stolta över att han skulle anses värdig att verka i en sådan kallelse. Det var också en enorm chock. Jag har alltid haft ett självständigt liv. I mitt arbete gick jag med mitt flicknamn för att ha någon professionell separation från min man. Jag har suttit i styrelsen i bolag. Nu är jag syster Renlund och folk inte vet om min bakgrund. Jag säger, "Kalla mig Ruth."

Vad var involverad i att linda upp två karriärer innan man börjar på ditt nya äventyr?

Det var upptagen. Jag träffade varje klient för att låta dem veta att jag skulle lämna. Jag diskuterade ärenden med min partner för att avgöra vilket skulle vara den bästa passform för varje situation och för att säkerställa en smidig överlämning. Jag fick blandade reaktioner när folk fick veta att jag skulle lämna för att övervaka missionär och humanitärt arbete i Afrika. En del sade, "Bra för dig, Ruth. Det finns mer i livet än att vara en advokat. "Andra svarade," Hur kan du lämna när du är på toppen av din karriär? "Jag försökte bara förklara mitt engagemang för min kyrka och min tro.

Vilka är dina nya ansvarsområden?

Jag orolig att när han fick kallas för som maken måste du skapa din egen roll. Jag reser mycket med honom till missions turer, stavs och distriktskonferenser, samt på andra uppdrag. Jag gör en hel del att tala och utbildning av kvinnor biorganisationsledare. Vi har i genomsnitt ett uppdrag tour i månaden och är borta i sju till tio dagar i taget. Vi har varit i Demokratiska republiken Kongo och nyligen återvänt från Uganda. Dale och jag har haft en chans att arbeta tillsammans som vi diskuterar våra möten. En av oss kommer att diskutera vad vi upp i våra utbildningar och föreslå idéer för vad systrarna eller prästadömets bröder behöver höra. Det är vår första gången med något av en gemensam kallelse och jag har haft det.

Dessutom har jag två officiella ämbeten. Först blev jag ombedd att skriva historia för området Afrika Sydöst om verksamheten i området ordförandeskap. Jag har precis avslutat 2009 området historia och jobbar på 2010 års upplaga. För det andra, jag är på offentliga angelägenheter kommittén. Jag arbetar för att hjälpa kyrkan och dess uppdrag att bli mer känt. Vi har också femton äldre missionärspar och jag hjälper få dem acklimatiserad till området så långt som att hantera hur man fungerar i denna nya, främmande miljö.

Hur har du kunnat använda dina kunskaper och talanger i ditt arbete i Afrika?

Jag är en problemlösare och oavsett var du är, det finns alltid problem att lösa. Vi gick bara på ett uppdrag turné till Uganda och det finns tjugo frågor som måste lösas, som att få läroplan distribueras till de heliga. Så vi måste hitta vem som är ansvarig och gå igenom rätt kanaler. Jag har också börjat blogga, vilket har varit väldigt roligt. Jag tar bilder på våra erfarenheter, eftersom det finns inget sätt du kan beskriva Afrika i ord.

Hur har du vuxit till följd av dessa nya upplevelser? Vad har du lärt dig av den afrikanska kulturen och folket?

Jag skulle vilja tro att jag är mer tolerant, mindre dömande. President Hinckley talade om vår kyrka som en stor världsomfattande familj och jag tänkte, "Självklart." Men det är annorlunda när man har ett ansikte med den. Jag är mer tacksam över de välsignelser jag har. Vår erfarenhet har varit hjärtvärmande och hjärtskärande på samma gång. Dessa människor har ingenting när det gäller världens goda, men de med evangeliet känner rika. Folket känner sina biblar mycket väl och värdesätter dem. Arbetet går bra här eftersom många har en tro hjärta och de känner igen sanningen. De har också utmaningen att arbeta mot kulturella traditioner. Jag var bara i en gospel doktrin lektion där en nyomvänd undervisade om försöken Josef möter i Egypten. Hon var den enda medlemmen i sin familj och de bara fick reda på att hennes systerdotter hade leukemi, en sällsynt sjukdom i Afrika. Hennes familj anklagade henne och hennes nya kyrkan att föra denna sjukdom på hennes systerdotter som ett resultat av trolldom och be i sina tempel. Hon förstod försök, men det var ändå så tråkigt att höra om en sådan situation.

En del sade, "Bra för dig, Ruth. Det finns mer i livet än att vara en advokat." Andra svarade, "Hur kan du lämna när du är på toppen av din karriär?" Jag försökte bara förklara mitt engagemang för min kyrka och min tro.

Folket kommer att gå 45 minuter varje sätt till kyrkan och sedan stanna hela dagen för tjänster och sedan för en brasafton. Medan vi var i Uganda, en grupp heliga slog läger över natten på kyrk grunder eftersom de var för långt hemifrån och hade inte råd att göra det tillbaka för nästa dags möten. Så vi hade missionärer som kallar oss på en söndag förmiddag som frågar om det var okej om de köpte mat för dessa människor. Kvinnorna klär sig i vackra kläder för kyrkan med sina ljusa färger och utarbeta huvudbonader. De är mycket engagerade och trofasta.

Tror du att det finns en skillnad i Afrika med att ha mer av kärnan i evangeliet än kulturell påverkan som kan finnas i en mer västerländsk område?

Ja, det är ett bra sätt att uttrycka det. Vi arbetade med RS ledare nyligen och frågade dem vilka utmaningar de står inför. De svarade att de hade svårt att få kvinnorna att komma till stavskvartalsvisa möten anriknings. Jag frågade om vad andra möten de var skyldiga att delta och de nämnde att de höll möten varje onsdag där kvinnorna skulle träffas och dela recept, sticka, prata om föräldraskap, och lära sig andra färdigheter. Jag blev förbluffad. De höll dessa veckomöten och hade stor uppslutning eftersom kulturen är agriculturally baserad så det är inget som händer på natten. Vi frågade om det fanns någon läskunnighet behov och de svarade att de var att hjälpa kvinnor att lära sig läsa, så det lät för mig som kvinnornas behov var tillgodoses, vilket är det viktiga. Vårt enda förslag var att kanske de innehåller vissa av de anriknings nätterna med befintliga veckomöten. Jag var bara förvånad över att med all fattigdom och fysiska umbäranden att deras oro skulle vara om närvaro vid anrikning natten.

Hur var övergången för dig till Afrika så långt som kultur, säkerhet?

Det är en stor skillnad. Salt Lake är verkligen en liten stad och Johannesburg är en stor stad, så allt tar bara längre tid, till och med bara de grundläggande saker som att komma runt och gå till mataffären. Säkerhet är också mycket olika. Vi är omgivna av murar och jag kan inte få ut av vårt hus utan att använda minst tre nycklar. Det finns något sådant som deadbolts i Afrika. Det finns nycklar till badrummet, nycklar till skafferiet, etc. Vi reser också platser som lokalbefolkningen säger att de inte ens går. Körning på den vänstra sidan av vägen har också varit en justering.

Vad har du lärt dig av dina upplevelser så här långt?

En sak jag har alltid känt starkt för är att det finns ingen sätt att vara en LDS kvinna. Var och en har rätt till personlig uppenbarelse och förväntas använda den. Det bör vara personlig och vi bör inte låta andras kommentarer skaka vår riktning. Jag tror att kvinnor är särskilt mottagliga för det.

En snabbtitt

Ruth Lybbert Renlund


Mormon_woman_photo_RenlundCOLOR
Plats: Johannesburg, Sydafrika

Ålder: 54

Civilstånd: Gift Dale G. Renlund (1977)

Barn: Ashley Ruth Renlund, 29 år

Yrke: pensionär (för tillfället) advokaten

Skolor Deltog: University of Utah 1974-1977, BA History: University of Maryland, JD 1986

Talade språk hemma: Engelska

Favorit Hymn: "En grundval blev lagd"

Nuvarande kyrka Calling: Afrtica Sydöst historiker och utskottet offentliga frågor

Intervju med Nollie Haws . Foton används med tillstånd.

8 kommentarer

 1. Melody
  19:03 den 12 maj, 2010

  Ruths berättelse var så bra att läsa - och jag håller absolut, det finns ingen sätt att vara en LDS kvinna. Kudos till henne för att följa sin egen väg under vistelsen trogna.

 2. Margaret Blair Young
  03:05 den 15 Maj 2010

  Vilken härlig intervju! Missionärerna jag skriver i Kamerun hade hoppats att möta Renlunds (eller ska jag säga äldste Renlund och Ruth?) För några veckor sedan, men flygningen avbröts.
  Jag vill gärna höra Ruths insikter om hur evangeliet hjälper äktenskap i Afrika. Missionärerna i Kamerun har stött på en hel del makens missbruk, alkoholism, underkuvande av kvinnor. Och tron ​​på trolldom, som nämns i intervjun, är ganska genomgripande.
  Jag undrar hur Ruth själv har blivit en förebild för LDS kvinnor i Afrika, och hur Renlunds äktenskap har tjänat som exempel.

 3. kiki comin
  21:25 den 16 maj 2010

  Jag är fascinerad av sådana fantastiska kvinnor. Jag älskar hennes uttalande att det inte finns ett sätt att vara en LDS kvinna. Jag känner mig inspirerad att gå och göra mer.

 4. Heather Whitehead
  04:30 den 17 Maj 2010

  Ganska intressant livshistoria. Tack för att dela!

 5. Nikki
  10:53 den 20 Maj, 2010

  En fantastisk historia. Din egen väg är inspirerande. Tack också för att ge oss lite inblick i de frågor som står inför de starka medlemmar i Afrika.

 6. Louise Weidner
  19:36 den 28 augusti, 2010

  Hi Lyb! Vilken underbar, underbar berättelse om dig. Jag skulle älska att släppa dig en linje ... låt mig veta hur man når dig dessa dagar! (Förmodligen du har märkt är jag inte så bra om julkort sak.) Älskar att Dale och Ashley.

  Louise

 7. Cheryl Walker
  11:55 den 15 januari 2011

  Jag är så tacksam att ha hittat din historia, men också besviken själviskt att se oförmögna att få din hjälp i min personal dilemma i domstolssystemet. USA har haft fem enhets företag bryter mot kick tillbaka Lagar betalar ortopeder Miljontals dollar och dessutom betalar dem royalties. Nu finns det så många "så kallade" påminner om dessa höfter och knän misslyckas efter som jag själv har tiggde och bad för någon att behaga hjälpa oss.

  Själv var en mer avancerad situation på grund av en aggressiv bakgrund och för att hålla det extremt kort jag slutade med fyra knäledsproteser alla i 20 månader, jag kommer inte att kunna hålla denna högra ben som hade 3 totalt ersättare på grund av detta kirurger engagemang med Smith och Nephew.

  Jag vaknade upp ur kirurgi har godkänt samma # 1 produkt jag hade implanteras i mitt vänstra knä 6 månader innan. Har också alla handlingar som visar kirurg ansöker om mitt Ins. att betala för samma förfarande som det som nämnts 6 månader innan.

  Jag vaknar får höra Han bestämde på egen hand när jag var ut under narkos för att sätta in ett oprövat och vad jag vet nu inte ens FDA godkänd. Jag har hans brev och även advokater jag senare anställts för att stämma företaget, att kirurgen försökte en komponent i mitt knä som var att hålla min kroppsvikt som ibland 4 x din vikt, han Cement implantaten. Det kallades en Makrotextur Un-Hård Knee System.

  Jag var 46 år och jag har aldrig kunnat återgå i arbete. Mina ben fortsatte att ruttna. Benen fortsatte att dö och jag var i ständig outhärdlig smärta. Ofattbara saker hänt med min hälsa fysiskt och psykiskt. Ingen annan kirurg skulle ta mitt fall. Jag var tvungen att hålla hängande i att gå tillbaka till detta nu bara manipulera, förnedrande, trakasserande kirurg. Han visste att jag hade inget där att gå och lämnade mig utan ordentliga meds, lämnade mig flera månader att försöka arbeta på ett ur led ben och en som var rotted vilket i sig sätter ut gifter i min kropp.

  Det värsta är hur mina advokater slutade samarbeta mot mig. Jag var en enda 48 och 49 år gammal och jag äntligen hittat de aldrig berättade för mig att det var FDA Un-Godkänd Product, bara ett återkallande. Jag hittade sanningen när jag var senare vara stämning till en kostym av kirurgen säger mitt fall orsakade honom förlusten av hans verksamhet. Jag har inte kunnat få någon att ta mina ärenden.

  Jag ber om ursäkt för all information. Den bedrägeri och utpressning, misshandel och den pågående tortyren tillsammans med i ansiktet brott av kirurgerna, medicintekniska företag, och sedan alla inblandade advokater som fann mig skyldig till bedrägeri arkivering konkurs om alla operationer jag hade gått igenom innan och de exakta operationer som berörs av FN-godkända implantera är absolut dispicable. Jag var aldrig hört min orättvisor men mina advokater berättade i det långa 3 års väntan på annat. De var upptagna med att trakassera mig och se till att jag hade förlorat allt, som stödde mig i hörnet til jag förlorat allt och min kropp var nästan vid dödsfall dörr bara för att få mig att släppa kirurg och Bolaget.

  Jag vet från din berättelse du är den enda Attornet som förstår Gud har en plan eller jag skulle inte vara vid liv. Jag har haft så mycket press och så många hot på mitt liv att släppa min trycket på att få reda på sanningen och mina handlingar. Jag har förnekats av alla skivor och alla advokater har förnekat mig representation sedan jag fick några pengar. Men vad jag gjorde få slutade vara lögner, mutor, och så mycket av min specificerade uttalanden är bedrägeri och lögner och igen Advokatsamfundet vägrar mig.

  Jag har ingen att gå till och jag ber ständigt till Gud att behaga sluta göra mig att känna mig så ombedd att tala ut om alla dessa bedrägerier. Varför, beror på att senatorer och alla andra enhets företagen gör samma till andra patienter och reklam är en efter de andra advokater försöker få patienter affärer för dessa så kallade påminner. DePuy, Stryker, Smith och Nephew, och om. Min senator fortsätter även att blåsa mig på två bokstäver nu.

  Om du har någon i de stater som har din tro på Gud och känner att det är värt att ta alla juridiska dokument jag måste ta reda på sanningen bakom allt detta kaos jag skulle bli så glad att arbeta med dem. Återställa pengar jag förlorat är inte ett bekymmer så mycket som att få sanningen om tortyren och bedrägeri och brott kirurger mot patienter inom ortopedi när de sätts under narkos. Det är otäckt vad som händer och tortyren jag gick igenom jag inte täcka och det kommer att blåsa folks sinnen och vet att det ser ut som en dagens Förintelsen på grund av hur blodiga och hur mycket smärta en läkare kommer att lämna dig i när de vet att de är i trubbel.

  Jag önskar er stora välsignelser i ditt mission. Jag hade stora förhoppningar att göra den typen av arbete men återigen det är något som tas från mig i min hälsa. Men, jag är glad över att ha läst om någon som du så jag kan du omfattas av böner.

  Tack för dina patienter

  Cheryl Walker
  [email protected]
  Edmond, Oklahoma
  Oklahoma City

 8. Wendi
  10:55 den 23 sep 2011

  Love this !! Jag tror att vi alla har en tendens att döma oss själva baserat på om vi passar "Molly Mormon cookie cutter." (Tja, åtminstone jag gjorde för många år!) Alla ges en annan väg i livet och de kan alla leda till samma plats-oavsett antalet barn och yrket vi väljer!

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline