2 augusti 2011 av admin

14 Kommentarer

Snapshot Porträtt: Amanda Lythgoe

Snapshot Porträtt: Amanda Lythgoe

Manchester, CT, 2 augusti 2011

Det svåraste valet jag gjort i mitt liv var när ...

... Vid en ålder av 19 Jag valde att följa Andens maningar och placera mitt barn för adoption.

En söt pojke, bara två dagar gammal, låg på sjukhussängen mellan mig och hans birthfather. Jag höll hans lilla hand när jag tog pennan och erkände, sedan undertecknade bort min rätt som hans biologiska mor. Rummet var tjock med andan som änglar ihållande och tröstade mig på ett sätt som ingen dödlig kunde.

Efter månader av hoppas och ber att min pojkvän och jag skulle gifta mig, nämnde han ett ord under en sen natt samtal som sträckte två tidszoner och krossade mina förhoppningar: adoption. Denna väg han föreslog verkade alltför påfrestande för mitt svaga hjärta. Senare på natten när jag ödmjukade mig i bön, jag vädja till min Fader i himlen för att känna hans vilja för detta barn. De erfarenheter som följde kommer för alltid att skrivas på min själ. Det var exakt som beskrivs i Läran och förbunden avsnitt 8 vers 4: ". Ja, ja, jag vill berätta för dig i ditt sinne och i ditt hjärta genom den Helige Anden, som skall komma över dig och som skall bo i ditt hjärta" Jag kände mig fysiskt mitt hjärta och sinne öppet för valet av antagande som aldrig förr. Från den kvällen på, den frid som följde mitt svar bar mig framåt. Det är med mig i dag.

Medan de flesta av mina vänner från gymnasiet deltar kvinnoförening formals och plugga till tentor, jag var shopping för mammakläder och med födelseprocess klasser med min mamma. Några erbjöd ett lyssnande öra, men de hade ingen referensram för smärta, oro och skuld jag bar tillsammans med en växande mage.

Den sista platsen jag ville söka hjälp var LDS socialtjänsten. Jag är en oberoende själ och jag var rädd för att bli dömd eller ännu värre, att veta vad de ska göra med mitt liv. I stället med hjälp av en kärleksfull rådgivare upptäckte jag en positiv miljö att konfrontera mina förhoppningar och farhågor för att inte bara mitt barns framtid, men min egen också.

Var och en av oss har en livsuppgift. En del av min sons syfte, innan han ens var född, var att förändra mitt liv. När antagandet var sista han skulle beseglas till sin eviga familj i templet. Jag var tvungen att tro att beseglingsmakten var verklig. Jag började utveckla tro på den kraften, och fick veta att jag ville ha det för mig själv och min framtida familj.

Jag var tvungen att tro att beseglingsmakten var verklig. Jag började utveckla tro på den kraften, och fick veta att jag ville ha det för mig själv och min framtida familj.

Efter ett år av helande och nedsänkning mig i arbete var det dags att öppna ett nytt kapitel i mitt liv. Jag började gå en församling för ensamstående där jag träffade så småningom min man som är far till våra fyra barn. Den dagen vi beseglades i templet mitt socialarbetare var den sista gästen att hälsa på oss som ett gift par. Tårarna strömmade ner mitt ansikte när vi omfamnade. Vi båda visste vad det hade tagit att få mig till altaret i templet. Och jag kommer alltid att vara tacksam.

Årliga uppdateringar informera mig om den här unge mannens talanger för att memorera, hans förkärlek för historia och sport. Dessa små tidskapslar vårdas ömt och undanstoppad i ett utrymme som han har alltid i mitt hjärta.

Har du en historia som du vill dela? Lär dig att skicka in din egen Snapshot Porträtt här .

14 Kommentarer

 1. Forrest Phelps-Cook
  10:15 den 2 aug 2011

  Det var en lång kamp för att rädda
  min lilla barnbarn från helvetet
  i vilken han föddes. Men
  den dagen äntligen kommit och han
  antogs av min syster och hennes man.
  Han tillbringade två långa år i fosterhem
  som vi kämpat delstaten Arizona.
  Jag gick för att besöka min syster en sommar,
  och jag kunde se att mitt barnbarn
  kände igen mig som någon förutom
  "Tant Forrest" ... det är därför jag skrev
  denna dikt.

  För Gabriel ... mitt barnbarn vid födseln
  och nu min brorson.
  Jag kommer att älska dig alltid.

  GABRIEL FORREST

  Jag ser minnena i dina ögon,
  dessa ögon av kristallklart.
  Du försöker minnas mitt namn,
  och vem jag är för dig.

  Ett leende av erkännande
  som du försöker att se det förflutna;
  en paus, och sedan nå
  och falla i mina armar äntligen.

  Min lilla blonda haired pojke,
  barnet som jag har haft så kärt.
  Jag håller dig till mitt bröst
  och jag torka bort tårarna.

  Jag säger en bön av tacksamhet
  till himlen upp ovan,
  för att ge dig detta hem
  och omger dig med kärlek.

  Du har din mors ögon,
  och du har också hakan,
  ditt hår är som din syster
  och du har din fars flin.

  De inte ge dig förlossningen
  men nu de ge dig liv;
  De räddade dig från en framtida
  som lovade stormar och stridigheter.

  Så lägg undan minnena
  låt dem inte störa dig,
  Jag är nu din kärleksfulla faster,
  vars kärlek till dig förblir sant.

  © Forrest Phelps-Cook

 2. Kelli
  11:40 den 2 aug 2011

  Jag älskade att läsa den här Amanda. Tack för att dela detta ögonblick i ditt liv.

 3. Heather
  12:11 den 2 aug 2011

  Amanda är den överväldigande intryck jag har av att läsa din berättelse hur mycket Gud älskar dig.

  Tack för att jag känner att idag.

 4. Jeanie Stow
  14:58 den 2 augusti 2011

  Amanda, jag uppskattar er historia så mycket. Jag placerade min son för antagande nio år sedan när han var en dag gammal. Jag var 37 och min ex-man och jag var mitt i en skilsmässa. Han ville aldrig barn och vår son var en suprize. Vi enades om att placera vår son för att antas genom LDS Family Services var rätt sak att göra. Han är nu en otrolig 9-årig kille som är kreativt, bor på landet och har en kärleksfull far och mor. Jag vet att vi gjorde rätt.

 5. Michelle
  23:02 den 2 aug 2011

  Jag älskade det här. Tack för att du delar din historia och vittnesbörd. Mycket kraftfull.

 6. Beth Allen
  10:14 den aug 3, 2011

  Jag blev så rörd av din berättelse. Du är en fantastisk kvinna. Det söta pojken hade tur att ha dig där för att föra honom till världen.

 7. Lori Vance
  11:46 den 4 aug 2011

  Jag är född i början av 1950-talet då enstaka moderskapet var helt enkelt inte ett alternativ, och stängd adoption var det enda alternativet. Jag och min icke-biologiskt relaterade bror antogs och mor hade två söner via biologisk födelse. Rättvis behandling var en stor fråga för mor och pappa och de gjorde ett fantastiskt jobb. Här är hur jag vet att mina yngre bröder brukade säga, "Lori och Tim få allt!" Och jag brukade säga: "Du förstör pojkarna ruttna!" Ja, har frågan kommit upp. Nu när mor och pappa är borta, Tim och jag diskutera det med jämna mellanrum, och tänka på att göra en del forskning, men ingen av oss verkligen vill öppna den Pandoras ask. Min enda oro är att de andra har funnit frid. Jag är inte alltför orolig för det slutliga mötet, för jag vet att "det kommer att alla kommer ut i tvätten." När det gäller genetiska problem, vad mer kan jag göra än att ta hand om kroppen som jag har fått?

 8. Deila
  18:15 den 4 augusti 2011

  Thanks for sharing-en härlig vittnesbörd om tro.

 9. Andrea
  20:05 den 7 augusti 2011

  Vackert skrivet. Vilken stark och modig mamma du är! Din exempel på kärlek och rättfärdighet har och kommer att förändra liv.

 10. Cynthia
  20:53 den 31 oktober 2011

  Jag älskar att höra den andra sidan av adoption. Min man och jag fick reda på först efter 1 års äktenskap vi inte kunde få barn. Vi flyttade snabbt till adoptionsprocessen. 15 år senare har vi 3 söta, begåvade, vackra barn. Allt på grund av tre andra kvinnor som gjorde det största offret, precis som du. Tack.

 11. Jen
  20:51 den 10 september 2012

  Jag kan inte föreställa mig hur svårt det beslutet måste ha varit. Tack för ditt vittnesbörd och fantastiska exempel på tro.

 12. Kimberly
  07:51 den 2 oktober, 2012

  Himlens välsignelser på alla födelse mammor ... men speciellt på dig Amanda och om mor till min egen son. Inte alla kvinnor kan fatta detta beslut med lugn och klarhet, men jag är tacksam att jag kan säga till min son, hon valde oss för dig eftersom hon älskade dig då och älskar dig fortfarande. Inte alla barn kan säga att om hans biologiska mor, men jag önskar att det var sant för var och en. (Jag har en kär brorson som inte placerades av kärlek utan av rädsla ... men hela vår släkt var full av kunskapen om att han var vår trots de fruktansvärda möjligheter från det ögonblick vi hörde att han skulle komma till dem och han är en sådan välsignelse. Välsigna dessa biologiska föräldrar också. De visste inte ... och vi ville ha honom i alla fall.) k.

 13. Natalie
  03:26 den 2 oktober, 2012

  Detta är en härlig grund av en mycket modig resa. Förhoppningsvis kommer detta att uppmuntra andra att dela sina erfarenheter av att bli föräldrar, både smärtsamma och vackra. Vad jag mest uppskattar är hur din berättelse illustrerar behovet vi har för varandra när vi går igenom svårigheter. Bravo till er och till de som hjälpt till sustain dig.

 14. Cristina
  08:30 den 2 oktober, 2012

  Tack, tack. Din mod är häpnadsväckande. Jag hoppas att min adoptivson kommer att älska och hedra hans birthmother för hennes mod också. Det är så viktigt för människor att höra denna sida av adoption så tack för att du är villig att dela.

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline