1 mar 2012 av admin

12 Kommentarer

En kvinna av Character

En kvinna av Character

Susan Easton Black

En populär professor vid Brigham Young-universitetet, Susan Easton Black var den första kvinnliga heltidsprofessor i skolans religionsavdelning. När Susan blir en ensamstående mamma till tre söner, var hon tvungen att utvärdera hur man bäst kan sörja för sin unga familj. I hennes akademiska sysselsättningar, Susan återupptäckte sin barndom kärlek till kyrkans historia berättelser och har skapat en levande karriär för sig själv, som innehåller hennes senaste publikation, Women of Character, en bok profilering hundra välkända LDS kvinnor genom vår historia.

Du var den första kvinnliga heltids religion professor vid BYU. Skulle du beskriva hur du kom till den positionen?

Jag växte upp i Long Beach, Kalifornien och min mormor bodde hos oss. Och hon skulle berätta historier om olika pionjärer och Joseph Smith och familjemedlemmar som hade korsade slätterna. Mitt intresse för kyrkans historia började med det. Sen gick jag Brigham Young University och jag tog lektioner från en man vid namn Milton V. Backman Jr Han berättade samma historier min mormor berättade, men han visste hur man dokumenterar dem. Det var mycket spännande för mig att lyssna på den här professorn, särskilt efter min mormor hade dött. Jag gick från de bakre raderna i hans klassrum till de främre raderna. Jag övertygade mina föräldrar att låta mig gå på en kyrkans historia turné som Prof. Backman ledde en sommar, och efter att jag hade sett Nauvoo jag var helt förtjust i allt om kyrkans historia.

Jag tog examen från BYU, gift, och sedan hade min familj, men höll en vänskap med Milt Backman.

Visste du att detta skulle vara en professionell strävan när du tog examen från BYU? Det låter inte som du förväntat att gå tillbaka till skolan efter att du började din familj.

Liksom de flesta av kvinnorna i min tid, förväntade jag att jag skulle ta examen och gifta sig och ha en familj och att det skulle bli mitt liv. Jag hade sett kyrkans historia som mer som en hobby: något jag skulle fortsätta att vara intresserad av, men inte som en karriär.

Jag hade tre barn, men sedan gick jag igenom en skilsmässa, och jag var tvungen att räkna ut hur man ska försörja mig och mina barn. Jag drog slutsatsen att jag skulle gå tillbaka till skolan. Jag bodde i Kalifornien på den tiden och även om jag hade en kandidatexamen från BYU, upptäckte jag att om jag ville lära det jag behövde mer än ett provisoriskt intyg. Jag skulle behöva ytterligare två års skolgång att anlitas av ett Kalifornien skoldistrikt. Jag kunde få en magisterexamen i ett år, och då kunde jag undervisa på ett junior college, vilket skulle innebära mindre tid borta från mina barn, som var fyra, tre, och en vid denna tid. Så jag kom fram till att gå tillbaka till skolan för att få en magisterexamen var det snabbaste jag kunde göra.

Jag hade gjort min grundutbildning arbete i statsvetenskap och historia och min herres var i rådgivning. Jag trodde att jag skulle hamna på någon junior högskola eller vid en high school som rådgivare. När jag avslutat min magisterexamen, fick jag ett jobb på ett junior college i San Bernadino. Jag lärde Psychology of Women och psykologi av individen. Ingenting igenom allt detta föreslog jag skulle sluta göra kyrkans historia. Men intressant, samtidigt hade jag ett stort intresse för skrifterna-Jag var evangeliets lära lärare i min lokala församling, och jag tyckte om att undervisa så mycket där som jag gjorde i den professionella undervisningen arenan.

Under denna tid som en ensamstående mamma, kände du dig stöd i din strävan att ge för din familj?

Jag kände mig alltid stöd av min familj. En gästlärare i min församling såg mina barn en dag i veckan när jag var i skolan. Jag skulle kunna betala statlig undervisning men inte statsundervisning och barnvakt, så hon gjorde det möjligt för mig att gå till skolan och jag kommer att vara evigt tacksam mot henne.

I min masterutbildning, upptäckte jag att jag gjorde bra i skolan. Jag hade inte kände mig som en särskilt stark elev som en undergraduate. Men nu hade jag en annan attityd och jag hade ett mål i sikte: Jag kände att om jag fört en doktorsexamen jag kunde hjälpa min familj har ett hus, en bil, en riktig medelklass-liv. Och på samma gång, som en professor, jag kunde spendera färre timmar i klassrummet-mindre än jag skulle i det offentliga skolväsendet, och jag skulle kunna skriva. Jag skulle kunna skriva var som helst, även hemma, så jag kände att skulle göra det möjligt för mig att fortfarande vara en mamma i hemmet i stället för att spendera timmar bort från min familj. Det var drivkraften. Jag fick min doktor i pedagogisk psykologi med en mindre i kyrkohistoria vid BYU.

Jag hade inte kände mig som en särskilt stark elev som en undergraduate. Men nu hade jag en annan attityd och jag hade ett mål i sikte: Jag kände att om jag fört en doktorsexamen jag kunde hjälpa min familj har ett hus, en bil, en riktig medelklass-liv.

Medan jag arbetade på min doktorsexamen, lärde jag Mormons bok och kyrkans historia klasser deltid, men innan jag ens hade avslutat min examen jag anställdes för att vara en del av det som kallades College of Family Living på BYU. Jag undervisade om sådana saker som psykologi konsumism och finansiell portföljanalys.

Fanns det andra kvinnor som du kan se upp till på den tiden?

Det fanns inte många kvinnor som var professorer eller haft doktorsexamen. Jag var bara i den avdelningen under några år - från 1978 till 1981 - men dessa år motsvarade med push för lika rättigheter Ändring i USA. På den tiden var ordförande för BYU Dallin H Oaks, som togs upp av en ensamstående mamma, ungefär som mina egna söner. Han började titta igenom universitetet att se till att det fanns kvinnliga lärare i varje högskola. Han upptäckte igenom den process som den religion avdelningen inte hade haft en kvinnlig heltid fakultet medlem sedan början av universitetet - 107 år! Vid denna tid var jag en ad hoc-professor. Jag undervisade i mitt eget område, utan också undervisa om tre religion klasser åt gången. Jag publicerar i kyrkans historia och Mormons bok, och så var jag inbjuden att överföra ur Family Living in en heltidstjänst i religion avdelningen. Jag kommer att vara evigt tacksam för äldste Oaks.

Till viss del var det ett svårt beslut eftersom jag insåg att jag skulle gå från möjligheter att tala vid yrkesorganisationer och konferenser runt om i landet att göra brasaftnar och "Happy Birthday Hjälpföreningen" samtal. Så det har varit! Till exempel, jag har en son som är en professor som frågade mig nyligen om jag hade talat i Washington DC Jag försäkrade honom att jag hade talat vid besökscenter, på Washington DC Visitors Center, vid missionskonferenser, brasaftnar ... Nåväl, han skulle tala vid Pentagon! Så skillnaderna professionellt är det, men så är de välsignelser som har kommit från att göra det valet. Jag tror inte att jag skulle ha haft det markerade karriär jag haft om jag hade stannat kvar i psykologi. Beslutet verkar ha varit rätt.

Jag skulle kunna betala statlig undervisning men inte uppge undervisning och barnvakt, så [min besökslärare] gjorde det möjligt för mig att gå till skolan och jag kommer att vara evigt tacksam mot henne.

Vill du berätta om din andra man?

Min man är nu avliden. Han dog i somras. Jag var en ensamstående förälder i tretton år. Jag hade avslutat hela min skolgång och blivit väl in 40-årsåldern som en ensamstående mamma. När jag gifte om sig, var min äldsta sjutton och jag hade tagit upp honom ensam sedan han var tre. Min man och jag var gifta i 25 år.

Du har nyligen publicerat en bok av profiler av LDS kvinnor, kvinnor av tecken. Vilka perspektiv har du vunnit på kvinnor i kyrkan eftersom du har lärt kyrkans historia och arbetat med den här boken?

Våra kvinnor går igenom olika faser. Till exempel i Nauvoo bara några av kvinnorna var tidskrifts författare och det var många som uppfyllde traditionella roller. Men när du får kvinnor som korsar slätter och särskilt under arbetet med att få rösträtt i Utah, kvinnor hade möjligheter att gå öst för att få grader och du ser kvinnor som är mycket sång i kyrkan. Då du spola fram till i dag och du ser kvinnor som jublade för att kliva ut och göra en underbar skillnad i sina samhällen. Vi är mer skisserat än vad vi har haft i år tidigare. Under år tidigare, hade vi en handfull kvinnor, som Eliza R Snow och Emmeline B. Wells, som var offentliga personer, men det var främst associerade med sina höga kallelser i kyrkan. Men nu våra kvinnor runt om i världen har en röst, oavsett om det är genom en blogg eller politik eller något med i Mormon Times ... Jag ser en vilja att omfamna kvinnor som säger, "jag kan göra de traditionella rollerna och nå ut med något för att gynna mitt samhälle. "

Läsarna kanske redan vet några av kvinnorna profilerade i Women of Character, men genom att sätta dem tillsammans i en bok, min medförfattare och jag ger läsare en underbar perspektiv på vad kvinnor i hela vår historia har gjort för kyrkan. Det engagemang bygger på fart tills du kommer till i dag, med moderna kvinnor som gör en skillnad i hela världen.

Vill du dela med dig en eller två berättelser som betytt mycket för dig som du forskat boken?

Jag hade tillfälle att tala vid vinter Quarters "besökscenter för flera år sedan om pionjärerna. Metropolitan Opera solist Ariel Bybee hade också blivit ombedd att vara på programmet med mig. Hon skulle sjunga "Kom, kom Guds folk", en psalm som är så nära förknippad med vårt eget arv. Hur många gånger har jag hört att psalmen? Men den här gången såg jag faktiskt den professionella sångare utföra det. Det var en fysisk prestation; du skulle ha trott att hon var på operascenen inför tusentals människor. Det var så mycket energi och kraft i hennes prestation. I slutet var svetten bara öser ner hennes ansikte som hon hade gett det sitt allt. Jag kommer ihåg att säga till mig själv, "Jag vill alltid vara en lärare så där; Jag vill aldrig gå in i ett klassrum säger jag bara Winging det idag eller jag vet inte mycket om detta ämne så oroa dig inte om att ta anteckningar. "Jag ville förstora den talang jag hade i samma sätt hon förstorade hennes. Det var första gången jag hade sett någon som verkligen sätter "själ, sinne och styrka" i vad hon gjorde. Det spelade ingen roll att vi var i källaren i ett besökscentrum med knappt hundra personer närvarande. Det var fenomenala.

En annan kvinna som hade en stor inverkan på mig hette Ettie Lee. Hon gifte sig aldrig. Hon hade ett starkt intresse för unga män och var bekymrad över att så många var hoppar av Los Angeles skolsystemet. Hon kände att anledningen var att de inte hade mycket stöd eller vägledning i hemmet. Hon försökte få bidrag och statliga stöd och filantropi att hjälpa till med dessa unga män, men hon hade ingen lycka. Så bestämde hon att om ingen skulle stödja hennes arbete ekonomiskt, skulle hon. Vid den tiden var hon göra $ 200 i månaden undervisning högstadiet. Hon bestämde att hon skulle ta $ 100 för att varje månad och investera i fastigheter. Det visade sig att hon var riktigt bra på det och när hon kom nära sin död hade hon köpt tio hem där unga män kan leva och vara mentor. Hon tog 300 pojkar från gatorna i Los Angeles varje år och gav dem en möjlighet att bo i dessa hem. Hon nådde bortom sina omständigheter och hjälpt så många andra genom åren. Hon gjorde en fantastisk skillnad.

Om du skulle skriva denna bok i femtio eller hundra år, hur tror du att profiler av LDS kvinnor skulle förändras i framtiden?

Om jag skulle skriva en liknande bok, skulle det vara ännu svårare att begränsa fältet än vad den var för den här! Men de etniska bakgrunder av kvinnorna skulle vara mycket mer varierande, mycket mer internationellt. Kyrkan går framåt och som det etablerar sig i så många länder, skulle vi fortfarande hitta kvinnor som har finslipat sina talanger och bli exceptionellt bra på vad de gör, men ansikten kvinnorna skulle se dramatiskt annorlunda. Det skulle vara ett internationellt utseende till sina profiler.

Vi skulle fortfarande hitta kvinnor som har finslipat sina talanger och bli exceptionellt bra på vad de gör, men ansikten kvinnorna skulle se dramatiskt annorlunda.

Finns det något annat du vill dela i stängning?

För mig är det budskap som jag har lärt mig i mitt liv att det inte är vad som händer med kvinnan, det är vad hon gör med vad som händer. Om kvinnor lär sig vad deras styrkor är, och om de hålla fast vid dessa styrkor, deras liv verkar vara nöjda. Om du håller buden, det finns en känsla av lugn, men det finns också en känsla av förtroende för att du kan göra vad du ställa dig till oavsett hinder. Jag uttrycker en känsla av tacksamhet att under upp-och nedgångar, det goda, dåliga och fula, vi vet att det finns en Fader i himlen som drar på oss, även om det finns andra som hävdar att vi inte kan göra saker. Dörrarna gör öppet. Du har en chans att vara vem du är menad att vara. Jag är evigt tacksam för dem som öppnade dörrarna för min räkning och gav mig en chans att lära ut de ämnen som jag älskar.

Intervju av Neylan McBaine . Foton används med tillstånd.

12 Kommentarer

 1. Lyndsey Wells
  03:56 den 1 mars, 2012

  Älskade denna intervju! Syster Black var min favorit lärare vid BYU, och jag är skyldig mycket av min kärlek till kyrkans historia till henne. Jag har alltid beundrat henne för hennes självständighet och förmåga att säga som det är :) Jag tror att raden "Det är inte vad som händer med kvinnan, det är vad hon gör med det som händer" är mitt nya mantra. Bra sagt!

 2. Michelle Glauser
  19:51 den 1 mars, 2012

  Hon har varit inspirerande för mig i år. Jag är så glad att läsa den här intervjun.

 3. RachelJL
  06:53 den 2 mar 2012

  Jag älskade att ta Kyrkans historia från syster Black, liksom.

  Jag är en frånskild ensamstående mamma och jag hört från ett institut lärare samt en BYU professorn som frånskilda kvinnor (och kanske män) får inte vara antingen heltid institut instruktörer eller BYU professorer. Någon som vet om det är sant? Jag antar att det inte var när syster Black anställdes.

 4. Kelly Pomeroy
  22:25 den 5 mars 2012

  Jag är så tacksam att höra om syster Black erfarenheter i livet. Jag har kämpat så länge med mitt beslut om skilsmässa. Jag skilde 2 år sedan och kände att det verkligen var vad jag behövde göra, men, stormen rasade som jag försökte få tillbaka på mina fötter. Känslomässigt var jag förvirrad och andligt jag var förvirrad. Mitt vittnesbörd har stannat stark, men jag hade så mycket förvirring och motsägelser i mitt huvud. Det har varit de bud och förbund och framför allt, min kärlek och anslutning till vår himmelske Fader och Jesus Kristus som har dragit mig igenom så att jag nu kan se molnen skingra och se en framtid för mig själv, att vara fri att vara mig själv och vara lycklig! Tack för den här artikeln!

 5. Stephanie
  12:05 den 7 mars 2012

  Min make Ben och jag båda tog klasser från Sister svart på college och de räknas som några av våra favoriter. Hon är en fantastisk lärare och hennes passion är smittsam. Jag kände mig så stolt över att vara i hennes närvaro, hon är en kvinna av styrka och karaktär faktiskt.

  Hennes styrka genom alla hennes personliga utmaningar är ett exempel för oss alla! Jag är så glad att du skrev den här intervjun Neylan.

 6. GAYATRI Kusuma
  09:24 den 18 mar 2012

  Syster Svart mycket glad att läsa om dig .. Jag verkligen älskar de ord som delade "För mig är det budskap som jag har lärt mig i mitt liv att det inte är vad som händer med kvinnan, det är vad hon gör med vad som händer "... Jag är från Indien .. just nu är jag i USA .. det är helt annan upplevelse ... men kvinnor i alla kulturer .. visar mig sin önskan att leva till sin potential ... Tack somuch för att styrka .. till alla oss ..

 7. Maria Hasler-Barker
  05:08 den 19 mars 2012

  Jag arbetade för Dr Black många år sedan efter att ha träffat henne som missionär i Chile. Jag älskade att arbeta för henne och lära sig att vara en lärd. Hennes inspirerande tro är en av anledningarna till att jag arbetar mot en doktorsexamen. Hon är en otrolig kvinna!

 8. Melinda Van Komen
  16:50 den 2 april 2012

  Tack för en underbar artikel. Jag har aldrig haft syster svart som en officiell instruktör, men hon var insatsen hjälpföreningspresident i den gifta eleven avvärja min man och jag deltog i när han avslutade sin examen. Jag kallades för att vara på syster Black styrelse, och jag lärde mig många värdefulla lärdomar som har tjänat mig väl i min gudstjänst under de senaste 20 åren. Hon hade en vision av sig själv som lärare även i den inställningen och skapat möjligheter för oss att få arbeta och lära. Jag har alltid varit tacksam för hennes vittnesbörd och att utbildning.

 9. Vickey Pahnke Taylor
  05:34 den 18 april 2012

  Susan är en vacker kvinna full av godhet. Jag älskar henne, och det arbete som hon har gjort. Mer, jag uppskattar det exempel hon har varit - och är fortfarande - för så många. Tack för att du skriver om henne.

  Vickey

 10. Cheryl McCurdy Chrisetnsen
  05:57 den 1 oktober, 2013

  Jag hade Dr Black när hon var Susan Easton undervisning i högskolan av Family Living. Hon var nyskild och hade 3 unga söner. Jag njöt av klassen men år senare, fick jag tillfälle att Dr Black tala vid en kyrka brasafton. Wow! Vad en dynamisk kvinna. Jag gick, sa hej efter de många år, verkade hon att minnas, och vi pratade om mina karriär sysselsättningar. Jag är nästan klar med en doktorsexamen i eLearning. Tyvärr är jag ABD och livets utmaningar kräver jag fokusera heltid på mitt arbete, min hälsa och min mans hälsa. Har älskat alla mina studier genom åren och alla har förberett mig för min nuvarande yrkesroll. Dr Black är ett otroligt exempel på allt som LDS kvinnor klarar av, en underbar mor, någon som övervann de utmaningar som skilsmässa, omgifte, strävan efter utbildning, etc. etc. etc.

 11. Martha
  09:24 den 1 oktober, 2013

  Jag älskade att ha henne som lärare! Hon var fantastisk. Tack för den här intervjun, har jag alltid velat veta mer om henne.

 12. Judith Olson
  06:02 den 2 oktober, 2013

  Jag har märkt att de flesta av eleverna kallad henne som syster och inte Dr Black. Hmmmmmmmmmm Varför är det?

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline