April 18, 2012 av admin

18 Kommentarer

Firar Unseen Woman

Firar Unseen Woman

Heather Farrell

MED EN ENDA BLICK

Vid en väldigt ung ålder, började Heather Farrell tänker på sin roll som kvinna och kvinnors plats i Guds plan. Det ledde till en kvinnoforskning fokuserar på BYU, en passion för att studera kvinnor i skrifterna, publiceringen av hennes blogg, Kvinnor i Skriften, och djupt liggande känslor om födelse och moderskap.

Berätta om hur du kom att bli så passionerat om kvinnans roll.

Jag växte upp i Idaho. Min mamma arbetade från det att jag var liten tills jag var omkring tolv eller tretton. Sedan fick hon verkligen sjuka med vissa psykiska sjukdomar som krävde henne att ta mediciner som skulle utplåna henne. Hon skulle sova hela tiden. Jag är äldst av fyra barn, och jag kände mig som jag var tvungen att kliva upp och ta över.

Kanske på grund av detta, eller kanske för att det är precis som min ande är, började jag tänka på kvinnors roller i kyrkan när jag var en bikupa eller yngre.

När jag var riktigt ung, sa jag till min mamma jag ville ha en orsak. Jag minns att jag tänkte att jag borde ha varit en suffragette. Jag var arg att vi i Unga Kvinnors skulle spendera vår tid att göra matlagning eller quiltning. (Vi gjorde forsränning och bergsklättring också, men på något sätt till mitt unga sinne som inte räkna!) Jag hade läst i historien om kvinnor som gjorde stora, viktiga saker för att förändra världen, och det är den jag ville vara! Historik aldrig berättar om kvinnorna som stannar hemma och höja bebisarna. Jag trodde du inte förändra världen genom quiltning.

Jag kommer ihåg att berätta en av mina Unga kvinnor rådgivare, som var en stay-at-home mamma, "Jag skulle aldrig stanna hemma hela dagen. Det skulle vara så tråkigt. Vad gör du hela dagarna? "Hon skrattade åt mig. Hon hade sex barn. Hon var inte uttråkad alls. Visst några av kvinnorna i vår församling arbetade, men jag trodde att de inte gör något viktigt-de var inte att vinna Nobels fredspris, hade de inte titlar eller tjäna mycket pengar.

Det är roligt att se var jag och alla mina high school-vänner är nu. Vi svor upp och ner att vi aldrig skulle vara stay-at-home moms. Men de flesta av oss är stay-at-home moms nu och har två eller tre barn och är riktigt, riktigt glad.

Nu önskar jag att vi hade tillbringat mer tid i Unga Kvinnors på hemkunskap eftersom jag tror att jag kom dåligt rustade för vuxenlivet. Jag var tvungen att hitta någon att lära mig att sticka en tid sedan. Men på den tiden jag var arg.

Det är intressant att du var arg och ändå du fortfarande flitigt deltagit i Unga kvinnors. Dina frågor inte driva bort dig. Varför tror du att det är?

Herren jordat mig med ett starkt vittnesbörd om evangeliet. Jag trodde på skrifterna och jag hade tro på Gud, inte tro på Mutual. Att gå till Mutual var bara hoppa genom en ring. Vad betydde något för mig var att jag hade talat med Gud och jag hade lärt sig att ta emot uppenbarelse.

Jag ville desperat mer kunskap, så jag hade börjat läsa skrifterna på egen hand när jag var tio. Mina föräldrar var aktiva i kyrkan, men vi har aldrig haft familjens hemafton, och du kan nog räkna med att dina händer och fötter de gånger vi gjorde familjens skriftstudier. Det var bara aldrig vanlig. Jag har aldrig sett min mamma och pappa läser skrifterna. Jag är säker på att de gjorde, men jag såg det aldrig. Så jag gömde att jag läste skrifterna. Min mamma skulle komma in för att sätta mig i säng och jag skulle gömma mina skrifter från henne.

Jag hade ett mål att läsa Gamla testamentet när jag var tretton år, innan jag gick till seminariet. Jag ville se till att jag läser varje ord, men jag höll somna, så jag läste jag höll listor över alla pojke namn jag gillade och alla flickan namnger jag gillade, bara för att hålla mig vaken. Det var min första skriftdagbok.
Jag kan verkligen relatera till Joseph Smith vid fjorton. Jag ser tillbaka på några av de böner jag sa när jag var så ung och jag är förvånad över alla de insikter jag fick, saker som jag fortfarande inte förstår, saker som jag fortfarande försöker lista ut. När man är så ung, du inser att du inte kan veta saker. När du blir äldre, du tänker, "Folk ser inte Kristus." Men när du är tolv eller fjorton, du vet att du kan se vad du vill se. Det var ett viktigt år för mig.

Frågor kring kvinnor och deras roller kan göra ont. Jag har en hel del college vänner som aldrig skulle kunna förena sina känslor och erfarenheter och har glidit från kyrkan, och jag har vänner som fortfarande är trogna men skakad. Det är svårt. Jag vet hur det känns att skakas. Men jag har alltid haft det rock, som Herren gav mig riktigt unga, och som jag har aldrig förlorat. Så medan jag har frågor och tider när min klippa skakas, jag vet att även om jag inte förstår det nu, det finns ett svar. Jag förstår att Gud inte gör skillnad på människor. Han älskar inte män mer än han älskar kvinnor.

Vad var en tid då du kände skakas?

Mina föräldrar skilde sig när jag var en sophomore på college. Det hade varit kommer under en lång tid. Det borde inte ha varit en stor överraskning, men det är aldrig något du vill ska hända. När din förseglade familj faller sönder, allt faller isär. Du frågar: vem är jag? Var passar jag in? Var hör jag hemma om det förhållande som var den mest stabila inte är stabil?

Den sommaren, istället för att gå hem som jag hade förra sommaren, tog jag ett jobb som lägerledare i Maine. Flydde jag. Ser tillbaka nu, jag känner mig skyldig; mina bröder och systrar förmodligen verkligen behövde mig, och jag sa bara: "Nej." Jag kunde inte hantera det.

Så jag gick till Maine, och jag hade den värsta sommaren i hela mitt liv. Det var fruktansvärt. Jag var på detta flicklägret som var för rika flickor. Riktigt, riktigt rika flickor. Undervisning för en tjej för en sommar var $ 25.000. På Unga Kvinnors flickor läger, din rådgivare är dina förebilder, och jag antar att det var vad detta läger skulle vara, men det var inte. Det var som högstämd barnpassning. Jag fick välja min åldersgrupp, och jag valde de tolv åringar. Bikupor! Jag älskar Bikupor! Men dessa små flickor var tolv pågår sjutton. Jag var så ledsen. De gick på internatskola hela året och sedan somnade-away läger hela sommaren, och deras föräldrar kom för en dag av sommaren för att besöka dem.

Dessutom skulle jag aldrig varit runt college barn i min ålder utan mina värderingar för att jag hade deltagit BYU. Men på lägret, var de andra rådgivare som behandlar dricka och kön. Jag hade friktion med en annan rådgivare. Det var illa.

Det var den mörkaste punkten i mitt liv fram till denna punkt. Jag var riktigt lågt. Mina föräldrar få skilde. Jag var omgiven av all denna smuts. Jag såg hur det var att ha massor av pengar, och jag tänkte, jag vill inte det! Jag vill inte ha pengar! Jag vill inte ha berömmelse! Detta är hur dina barn bli! Det här är vad du måste ta itu med! Jag såg vad tjejerna i min ålder var in, och jag tänkte, jag vill inte ha något av detta.

Jag insåg att det jag ville var evangeliet. Det kom tillbaka till klippan. Även om äktenskap falla sönder, även om folk ljuger, även om folk inte behandlar dig rätt, har du fortfarande ljus. Och även om de människor som behandlar dig fel finns i din familj, även om de är i kyrkan, det spelar ingen roll. Du har fortfarande ljus. Någon annans beteende ändrar inte något av detta.

Vad fick dig att ditt intresse för kvinnor i skrifterna?

När jag kom tillbaka till BYU, fick jag ett jobb på Kvinno Forskningsinstitut. Jag arbetade där i fyra år, och kvinnorna där var enormt inflytelserik för mig. Jag kan inte tänka på viktiga samtal som förändrade mig, men jag såg hur de kvinnliga professorerna levde sina liv, vad de tyckte om, vad de var brinner för, hur de balanserade sin familj och sitt arbete. När jag tog examen, jag förstod att Gud älskar kvinnor. Vårt kontor var en helande plats för mig.

Även om äktenskap falla sönder, även om folk ljuger, även om folk inte behandlar dig rätt, har du fortfarande ljus.

Jag fick min examen i folkhälsa och gjorde en kvinnoforskning minderårig. Jag lärde mig att Gud inte gör kvinnor olika, men på det sätt vår värld är inställd, ser vi inte kvinnor. De är osynliga. En hel del av de klasser jag tog bad oss ​​att titta efter vad som är frågorna för kvinnor och för att prata om dem. Jag insåg att en hel del av ilskan jag hade var helt enkelt därför att kvinnor inte talade om. Jag tror att det är centralt för min blogg. När du vet att det finns kvinnor i skrifterna, kan du ta ut dem och tala om dem.

På BYU tog jag en klass från Camille Fronk på kvinnor i skrifterna. Hon skrev en bok för Deseret Book om kvinnor i Gamla testamentet, och rekryterade oss att vara hennes forskarassistenter. Jag fick Deborah. Det var min första smak av forskning och, wow! Jag älskade det.

I den klassen, jag lärde mig om kvinnor jag aldrig hört talas om innan. Det är roligt för mig nu eftersom jag känner dem så väl att jag tänker, hur jag vet aldrig vem Pua och Shiphrah var?

Jag vet inte vem Pua och Shiphrah är.

Verkligen? De är i Andra Mosebok. De är barnmorskorna som räddade barnen. Du borde leta upp dem.

Senare, efter att jag hade examen, jag hade vårt första barn, Asher, precis före jul. Jag fann mig själv tänka mycket om Maria. Hur fick hon gå någonstans på en åsna nio månader gravid? Jag tror att hon måste ha gått mer än hon red. Jag hade denna släktskap, denna verkliga samhörighet med Maria. Jag kände en otrolig mängd kärlek. Jag minns att jag i mataffären och vill brista i gråt ser andra mammor med sina barn. Jag gick till en BYU fotbollsmatch nästan ett år senare och blev så överväldigad att se alla dessa människor och tänker, varje person i den här arenan var en gång transporteras inne i en kvinna. En kvinna gav blod så att de kunde födas. Kärleken!

Så jag tänkte mycket på Maria och andra bibliska kvinnor. Jag började titta för att se om någon hade skrivit om kvinnor i skrifterna. Jag hittade två webbplatser på kvinnor i Bibeln, men ingenting om kvinnor i Mormons bok, och ingenting om kvinnor i Läran och förbunden. Det finns massor av akademiska grejer, men ingenting i enkla lekman termer. Jag undrade, varför är det ingen som skriver om kvinnor i skrifterna? Jag hade en stark känsla: DU borde skriva om kvinnor i skrifterna.

Jag hade denna släktskap, denna verkliga samhörighet med Maria. Jag kände en otrolig mängd kärlek.

Jag hade börjat en familj blogg för att visa min familj i Idaho baby bilder. Så jag började skriva en eller två små inlägg om kvinnor i skrifterna och så småningom började blogg Kvinnor i Bibeln.

Vad är din process för att skriva inlägg?

Jag känner själv medveten om mina kvalifikationer. Vissa människor tycker att jag är en stor scriptorian eller har en examen i gamla skrifter. Det gör jag inte. När jag studerar en kvinna som jag läste bara hennes berättelse om och om och om igen. Om jag har frågor jag leta upp dem. Jag försöker läsa hela kapitlet så jag kan tänka på henne i sitt sammanhang, tänka på de andra i kapitel och hur de skulle relatera till henne. Vem skulle bli hennes grannar? Skulle hon ha känt den här personen? Jag försöker lägga hela pusslet. Jag har inte tid att gå till biblioteket och jag har inte tillgång till den typ av biblioteket jag skulle behöva göra en hel del forskning. Så jag litar på skrifterna.

Ibland läser jag mina skrifter och en kvinna kommer att sticka ut. Jag har en massa tankar om henne och sedan skriver jag ett inlägg. Andra gånger jag försöka hitta de mest obskyra kvinna som jag kan tänka mig och dra ut henne och se vad jag kan läsa om henne.

Hur blogging påverkar din sociala värld?

När jag var först gravid, kämpade jag med tanken på att stanna hemma och vara lycklig. Jag brukade tänka att jag inte ens vill ha barn! Men när jag hade kommit att känna att jag ville stanna hemma med mina barn, jag var fortfarande rädd att vara hemma skulle driva mig till vansinne. Jag ville ha någon form av karriär. Min blogg har hjälpt mig övergång. Min blogg är en liten karriär för mig. Den uppfyller önskningar i mitt hjärta när jag är hemma.

Problemet är att när du är en stay-at-home mamma, blir online-världen beroendeframkallande eftersom det ger omedelbar tillfredsställelse. Du kan se vad människor gör när som helst. Det är lätt att veta mer om flickan som bor i Pennsylvania, vars blogg jag läser än om min granne tvärs över gatan. Först skulle jag kunna skriva blogginlägg i mitt huvud hela tiden. Jag skulle gå till datorn först på morgonen för att något kan ha hänt under natten. Eftersom människor är vakna i Nya Zeeland när jag sover!

Problemet är att när du är en stay-at-home mamma, blir online-världen beroendeframkallande eftersom det ger omedelbar tillfredsställelse.

Också, eftersom läsarna inte riktigt vet vem du är, kan du vara vem du vill vara på en blogg. När vi först flyttade in i denna församling jag var nervös för att informera andra om min blogg. Jag undrade, jag vill verkligen dem att läsa min blogg? Jag hade min hemliga identitet online och sedan min verkliga livet identitet, men jag känner att de har slagits samman mycket mer nu. Min blogg är mer en del av mitt liv.

Vi avbröt vår internet ett tag eftersom jag inte kunde räkna ut gränser. Under den tiden, jag var tvungen att gå till biblioteket på kvällarna att blogga. Jag insåg att jag var tvungen att sätta gränser för mig själv, att min blogg ska vara en fördel för mitt liv och inte något som sög mig i.

Du har en bok som kommer ut i vår. Berätta om boken och hur det gick till.

Jag skrev ett inlägg om Eva och om hur förlossningen är egentligen inte en förbannelse. Felice Austin är en bloggare som skriver om frågor förlossning, och hon kopplade till mitt inlägg. På grund av den länken, jag till slut skrivit tillsammans med henne och en grupp kvinnor en bok som kommer ut i våras, Gåvan att ge liv.

När de först bjöd in mig att arbeta med boken, jag visste inte hur jag skulle vara användbart. Jag är inte en barnmorska. Jag skriver inte en födelse blogg. Så en dag insåg jag en stor del av berättelserna om kvinnorna i skrifterna är födelse berättelser. Särskilt kvinnorna vi har namn för: Rebecka, Mary Elizabeth-de är alla födelse historier! Jag insåg att det är vad jag skulle kunna bidra till denna bok: Jag skulle kunna berätta sina historier.

Vi hoppas att vår bok kommer att hjälpa människor att inse att förlossningen är en andlig upplevelse. Du föra ett barn genom slöjan till jorden. Alla vi medförfattare hade naturliga födslar, så vi började med att vilja alla att tänka som vi gör. Men Herren har lett oss i en annan riktning. Vi samlade berättelser-det finns cirka 70 olika röster i boken-från kvinnor som bad, och de skulle ha C-profiler, eller de skulle ha epidurals; det var det som var rätt för dem. Och andra kvinnor bett och de skulle ha en hemförlossning. Vi kom att inse att födseln är medfött andligt; det spelar ingen roll hur du gör det. Så boken inte förespråka för en typ av födseln.

Gör boken, kom jag att inse att Gud bryr sig om födelse, och han kommer att ge dig vägledning. Du bör be om var att föda. Du bör be om hur att föda. Du bör be när du ger födelse! Jag tror att vi har förlorat dessa saker lite i LDS kulturen. Jag gjorde den historiska forskningen för boken och insåg att LDS kvinnor brukade ha en annan, mer andligt perspektiv på födelse. LDS barnmorskor skulle be innan de skulle närvara vid födslar. Under födslar skulle de uppmana prästadömsbärare att ge mamman en välsignelse om förlossningen inte fortskred. LDS kvinnor gjorde tvätt och smörjelse före födseln. Som LDS kvinnor, har vi förlorat att förstå att förlossningen inte är skild från ditt andliga liv.

Finns det något annat du vill tillägga?

Jag vill att kvinnor ska veta att Gud lämnade inga kvinnor ur evangeliet. De är inte en sidohistoria. När jag frågar, "Hur många kvinnor tror du det finns i skrifterna?" Folk gissa tolv, tjugo, trettio. Egentligen finns det nästan 600 kvinnor i skrifterna.

Kvinnor finns det i skrifterna, men du måste hitta dem. Alltför ofta vi hoppa över deras berättelser eller bara inte prata om deras berättelser.
Nu när jag vet att dessa bibliska kvinnor så bra, undrar jag, varför det bara finns 600 kvinnor i skrifterna. En del av det är att kvinnor inte skrev böcker när de flesta av skrifterna var skrivs. De ville inte spela sin tro. Jag har slagits av hur viktigt det är för oss som kvinnor att skriva vår personliga historia. Om vi ​​inte gör det, sedan i hundra år när de skriver våra historieböcker, kvinnor kommer fortfarande att vara dolda.

MED EN ENDA BLICK

Heather Farrell


Plats: Utah

Ålder: 27

Civilstånd: Gift i 6 år

Barn: Tre (4, 2, och 5 månader)

Yrke: Hustru, mor, syster, dotter och vän

Skolor Deltog: Brigham Young University (BS i folkhälsovetenskap med en mindre i kvinnoforskning)

Talade hemma Språk: Engelska

Favorit Hymn: "A Poor Wayfaring Man of Grief"

På webben: http://womeninthescriptures.blogspot.com/ och http://thegiftofgivinglife.com//

Intervju med Annette Pimentel . Foton används med tillstånd.

Dela den här artikeln:

18 Kommentarer

 1. Erin
  09:03 den 18 april 2012

  Jag är glad för att kolla in din blogg. Jag undervisar Laurels och försöka införliva skrifterna berättelser som gäller kvinnor så mycket jag kan, och jag tror att det ska vara en stor resurs. Tack.

 2. Emily
  10:37 den 18 april 2012

  Fantastic Heather! Vi har fortfarande så mycket gemensamt. Du sätter bara det så mycket bra.

 3. Amy Jones
  11:13 den 18 april 2012

  Heather är så häftigt att vi har henne tala vid LDS Holistic Living Conference i år!

 4. Robyn
  12:41 den 18 april 2012

  Jag älskar dig Heather! Det var bra att lära sig ännu mer om dig.

 5. Alison
  12:53 den 18 april 2012

  I så njuta av vad du har att dela Heather! Och imponerade med den vackra sätt på vilket du inspirerar moderna kvinnor att se sitt värde och kapacitet genom roller kvinnorna i skrifterna.

 6. Robin
  13:58 den 18 april 2012

  Stor intervju, och inspirerande blogg! Jag älskade berättelsen och sammanhang av kvinnorna med frågan om blod som är den första på din blogg.

 7. Sarah klan
  02:13 den 18 april 2012

  Det var underbart att lära känna dig lite bättre, Heather. Jag älskar att dela din blogg, speciellt med nya mammor. Dina skrifter om födelse och dess koppling till andlighet är så djupgående.

 8. Montserrat
  15:04 den 18 april 2012

  Stor intervju, Heather! Jag har så haft att lära mer om Kvinnor i skrifterna från att läsa din blogg. Du tar med insikter som jag inte har tänkt på tidigare.

 9. Annette Pimentel
  06:17 den 18 april 2012

  Heather har så stor passion för att göra kvinnor och deras problem synliga! Det var underbart att prata med henne om hur efter det att passionen har fungerat i sitt liv, ibland på ett sätt som har överraskat henne, men alltid på ett sätt som har lett henne att se klarare den gudomliga naturen inom kvinnor.

 10. Lucinda
  18:46 den 18 april 2012

  Vad en bra behandling för att se din intervju dyka upp på min FB foder i eftermiddag! Hoppas du är bra, Heather och Jon!

 11. Lani
  09:27 den 18 april 2012

  Du är så inspirerande, min vän.

 12. Michelle
  22:24 den 18 april 2012

  Så kraftfull. Tack.

 13. Eat My sårskorpor
  00:22 den 19 april, 2012

  Gorgeous! En sådan kärleksfull feminin förståelse av världen av kvinnlighet.

 14. Sarah
  00:14 den 20 april, 2012

  Härlig intervju. Tack för att du tog dig tid.

 15. Salvia
  20:55 den 20 april 2012

  Tack för att dela ditt perspektiv. Så mycket av det du delat lät som en version av mig själv när jag var liten. Jag började också läsa Bibeln när jag var 10 och ville läsa det hela.

  Jag ville inte driva kvinnostudier på college, men jag tänker ofta på vår plats. Jag ser fram emot att kolla in din blogg.

  Har du läst Valerie Hudson Cassler vittnesbörd om Mormons Scholars Vittna? Hon har en stor jämförelse av de två träd i trädgården för att de två personer i trädgården. Det är mycket insiktsfulla. Det påminner mig om vikten av att alla dessa födelse berättelser. (Jag är lite bebis hungrig efter att ha hållit en väns nyfödda idag. Min yngsta är nästan 3 och jag är nästan 45 ...)

  http://mormonscholarstestify.org/1718/valerie-hudson-cassler

 16. Lia Collings
  06:01 den 13 maj 2012

  Älskade denna intervju, Heather! Så glad din tankeväckande, orsaka centrerad syn på livet fört dig dit du kommer att göra en skillnad i världen-hemma-men att du har hittat sätt att ändå bidra utanför det.

  Ditto på awesome prata med Valerie Hudson.

 17. Petra
  16:11 på September 8, 2012

  Tack! Jag trodde att jag var en av ett slag. Jag är så annorlunda mot alla andra jag känner. Din tidiga vittnesbörd, grundstötning i evangeliet, andliga upplevelser, attityd och ditt sätt att göra andliga länkar liknar mina. Från vad jag har läst om dig, tycker vi lika. Tack för din blogg. Jag känner delaktighet, lustigt nog.

 18. Trisha
  10:34 den 1 juni 2013

  Stor intervju, jag är så glad att jag snubblade på din blogg samtidigt förbereda en lektion för mina unga kvinnor på prästadömet. Jag ser fram emot att dyka in i din blogg och lära sig mer. Tack för att dela din kunskap och passion med oss ​​alla :)

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline