April 10, 2013 av admin

6 kommentarer

"Ni Pass"

"Ni Pass"

Maria de Jesus Cristina

MED EN ENDA BLICK

Som en ung hustru och mor, Maria mirakulöst erhållit visum för att lämna Mexiko och gå med sin make i USA. Men till slut gick ut viseringen och Maria levde i många år som papperslös arbetare, försöker hålla ihop sin familj och göra en levande för sina barn. Maria har nu fått visum och arbetar för sin GED, när du skickar sina barn till college och tjäna som primär president i sin församling.

Var växte du upp?

I Mexico, i delstaten Guanajuato, i en vacker stad som heter Acambaro. Det är en gammal stad, och det är väldigt vackert. Acambaro är känd för sitt bröd. De gör verkligen gott bröd där.

Hur många barn var i din familj att växa upp?

Det fanns nio av oss barn i sammanlagt - sju flickor och två pojkar. Men tre av mina syskon dog som nyfödda. Jag minns bara det yngsta barnet som dog. Min mors sista graviditet var tvillingar, och pojken tvilling dog i späd ålder. Flickan dubbla levde och odlas och gift nu.

Har du alltid varit medlem i LDS-kyrkan?

Jag döptes när jag var bara en liten flicka, när jag var åtta år gammal. Mina föräldrar var konvertiter till LDS-kyrkan. När min far var yngre, hade han studerat till präst i den katolska kyrkan, så jag kommer från ett mycket religiöst arv. Mina föräldrar, mina morföräldrar, alla var katolik innan. De gillade alltid religiösa saker. Mina föräldrar infördes till mormonkyrkan när jag var en liten flicka. Så var vi alla döpta när vi var unga. Vi växte upp i kyrkan.

Hur involverad var du med i kyrkan när du växte upp i Mexiko?

Man kan säga att jag hade mina stunder av uppror som alla andra tonåring. Jag kan inte säga att jag var alltid perfekt. Men jag gick igenom den primära programmet och Unga kvinnors program. Jag älskade kyrkan; Jag har alltid vetat att det var en bra plats att vara. Visst, det fanns tillfällen då de klasser uttråkad mig. Så jag skulle lämna klassen, och min pappa skulle komma att finna mig i korridorerna, och tala om för mig att gå till skolan.

Min familj, speciellt min far, var mycket stränga om religiösa frågor. Min far verk söndagen som en vilodag. Som många ungdomar upplevelse, tyckte jag inte om alla regler och alltid behöva gå till kyrkan. Det blev monotont för mig. Och jag såg de andra tonårsflickor få alla fasta upp på söndagar för att gå ut till parkerna och att gå runt staden, och här var jag, inlåst i mitt hus på söndagar, bara titta på alla de andra flickorna genom mitt lilla fönster. Jag minns att det var väldigt svårt för mig.

Vi läser skrifterna tillsammans varje dag som en familj. Min pappa gjorde också att vi hade hemaftonboken varje måndag kväll. Med så många barn, ibland hamnade vi slåss och debattera med varandra. Ett roligt minne jag har om familjens hemafton, du måste förstå att min far var mycket sträng mot oss tjejer. En av reglerna var att han inte tyckte om att låta oss gå ut väldigt mycket att umgås med våra vänner eller gå runt staden. Men jag visste att när vi höll vår familjeråd tillsammans under familjens hemafton, skulle jag be honom om lov för att göra saker, och eftersom det var familjeråd han skulle vara mer benägna att ge mig tillåtelse att göra vad jag ville. Så jag skulle spara upp min begäran för att gå ut och göra saker med mina vänner när vi hade vår familjeråd. Och om jag frågade honom då, skulle min pappa alltid säga ja.

Visste du att delta i seminariet?

Alla mina syskon och jag deltog i seminariet. Vi fick klockan 05:00 och gick till kapellet. Den seminarielärare var riktigt trevligt och skulle möta oss där med en lektion och med en liten frukost-varmt te och kakor. Varje dag! Och från seminariet skulle vi gå direkt till skolan. Det är annorlunda där i Mexiko än det är här-kyrkorna är inte så långt borta från skolorna. Så det var lätt för oss, eftersom vi inte behövde köra långa sträckor för att gå till seminariet. Det var oftast cirka femton till tjugo ungdomar i varje seminarieklass.

När fick du ditt vittnesbörd om evangeliet?

När jag gick, jag växte upp, och började min självständigt liv som vuxen kvinna. Jag började fundera på kyrkan, och om jag hade en riktig vittnesbörd eller inte. När jag träffade den unge mannen som skulle bli min man, han var inte medlem i kyrkan, men jag lärde honom om kyrkan. Han accepterade till slut kyrkan, byggdes om, och han gick på ett uppdrag. Jag gjorde det en förutsättning för att gifta sig med mig, att han var tvungen att gå på mission. Han tjänade en heltidsuppdrag under två år i Puebla, Mexico.

Maria2

Men jag känner att jag fått min riktiga vittnesmål av kyrkan senare i livet. När jag kom till USA, var jag en ung mamma, och jag visste inte hur man tar sig till kyrkan. Jag visste inte var det var beläget, jag visste inte hur man kör, och jag visste inte vem som helst. Så jag började växa förutom kyrka, och det hade aldrig hänt tidigare i mitt liv. Men jag började att missa kyrkan, och jag började verkligen behöver de budskap och läror kyrkan.

Jag ville inte gå till kyrkan bara av gammal vana eller för att det var vad mina föräldrar hade alltid gjort. Jag ville göra det för mig, och av rätt anledning. Men jag visste inte om jag kunde säga att jag hade ett vittnesbörd om kyrkan. Så jag bad till Gud om ett vittnesbörd. Jag hade alltid massor av tro på Gud sedan jag var barn. Jag har alltid vetat att jag inte var ensam. Jag visste att Gud alltid kommer att svara på mina böner. Så jag började be igen. Jag började fråga om kyrkan verkligen var sant, om det var vad jag verkligen behövde i mitt liv. Men Gud inte svara mig på den tiden.

Även om jag inte fått något svar, började jag gå tillbaka till kyrkan igen ändå. Medlemmar skulle hämta mig och ge mig en åktur, och jag bara fortsatte att gå i kyrkan, för att se om jag kunde få ett svar. Men jag hade inte löst min oro om huruvida kyrkan var sann eller inte.

Så fick svaret någonsin komma?

En gång var jag inbjuden av några församlingsmedlemmar att åka på en resa till Nauvoo. Jag var inte särskilt beredd för denna resa, men jag gick ändå. Många medlemmar gick tillsammans på denna resa i stora skåpbilar. Jag minns att det regnade, och det var väldigt kallt. Vi gick för att besöka Nauvoo, och de andra platser i kyrkans historia. Vi åkte till fängelset där Joseph Smith hölls fången, och det var där jag fick min riktiga vittnesbörd om kyrkan. När jag kom in i det fängelse jag kände något starkt, något vackert. Det fanns en bandinspelning med röster av Joseph Smith och Hyrum, och medan det spelade jag kände en värme inom mig. Det var så stark! Jag började gråta, och jag kunde inte sluta. Och jag visste, jag visste egentligen, från det ögonblicket, att det var äkta. Att Gud verkligen kan prata med oss, att ingenting är omöjligt, och att vi kan ta emot uppenbarelse. Anden vittnade för mig att det var sant, och att allt Josef gick igenom för att ge oss i kyrkan, för att ge oss Mormons bok, att allt detta var riktigt. Det var så verkligt. Detta är hur jag fick mitt vittnesbörd.

Varför valde du att komma till USA?

Jag kom till USA eftersom min man kom hit. När vi först gifte sig, gick han upp till USA för att arbeta under några månader. När vår första dotter föddes, var jag faktiskt ensam, eftersom han var i USA arbetar för att tjäna pengar till vår familj. Det fanns inte många jobb i vår stad så han hade inte många alternativ. Min dotter var några månader gammal innan hon träffade sin far för första gången. Och då hade han bara varit hemma i några månader när han behövde lämna för att gå att tjäna pengar igen, och jag ville inte ha denna separation för oss, för vår familj, för mitt liv. Jag kände som en gift kvinna hade jag en skyldighet att vara på min mans sida, och jag visste också att den bästa platsen för min dotter att höjas skulle vara med en far i huset. Så jag bestämde mig för att åka till USA Min man fortsatte att säga att han bara kommer att bo i USA för en kort tid, men jag visste i övrigt. Jag visste hur det skulle sluta, det skulle vi alltid skiljas. Min man i USA, jag i Mexiko, vår dotter utan en far.

Vilka alternativ hade du för att komma till USA?

Jag började undersöka prärievargar-de människor som du kan betala för att ta dig till USA illegalt. Men den typen av arrangemang gjorde mig väldigt nervös, eftersom passerar gränsen kan vara farlig, och min dotter var bara några månader gammal. Jag hade ingen erfarenhet av sånt här, och jag ville inte sätta mitt barn i riskzonen, och inte heller sätta mig själv i fara.

Jag kände som en gift kvinna hade jag en skyldighet att vara på min mans sida, och jag visste också att den bästa platsen för min dotter att höjas skulle vara med en far i huset.

Min mamma var väldigt nervös när jag meddelade min avsikt att följa min man till USA Hon sade till mig: "Jag vet att du vill vara med din man, men inte sätta ditt barn i fara. Det är för riskabelt. Lämna ditt barn här med mig, jag ska ta upp henne, och sedan kan du gå med din man i USA "

Den natten jag tänkte och tänkte och tänkte på vad min mamma sa. Jag tittade på min bebis sover bredvid mig, och jag tänkte lämna henne. Jag visste att om jag lämnade henne för att åka till USA, skulle det inte vara lätt att komma tillbaka och se henne. Jag visste att det skulle dröja många år innan jag kom tillbaka, och jag visste att jag bara inte kunde göra det. Jag insåg att syftet inte var bara för mig att gå och vara med min man, var att återförena oss som en komplett familj. Jag ville inte att min dotter ska växa upp utan kärlek till båda sina föräldrar. Så jag bestämde att jag kunde inte lämna henne. Men jag var inte beredd att sätta sitt liv i fara. Jag visste inte vad jag ska göra.

Men Gud är god, och Gud förberett ett sätt för oss att komma till USA Jag blev inspirerad att ha en idé om hur man kan komma fram i USA på ett säkert sätt. Min himmelske Fader visade mig hans makt och kärlek genom bönens kraft. Jag har inga tvivel om Guds existens, och jag vet att han är inte långt från oss någonsin. Han är alltid i ständig kommunikation med oss. Jag började be till min himmelske Fader. Jag berättade för honom hur mycket jag ville vara med min man, den man som jag hade lovat att vara med. Men jag berättade också för honom hur mycket jag önskade att vara med min dotter, och hur mycket jag ville att hon skulle höjas med två föräldrar. Jag sa till Gud, "Du vet att min man är inte riktigt komma tillbaka. Du vet att vi aldrig kommer att kunna ha ett normalt liv-han kommer att vara där, och jag kommer att vara här. Snälla hjälp mig! Jag vill inte sätta mig själv eller min dotter på spel. Men ni vet hur man fixar det här, kommer du att hitta ett sätt där för att hjälpa oss. "

Hur gjorde Gud förbereder ett sätt för dig att komma till USA?

Tanken kom att jag skulle försöka få ett visum, och med ett visum jag kunde resa säkert till USA för att gå med min man. Jag bestämde att jag skulle göra allt på min sida för att få ett visum, att arbeta så hårt jag kunde, och att om jag gjorde min del, skulle Gud göra hans del. Så jag började allt pappersarbete. Det är mirakulöst, eftersom att få ett visum, du måste visa att du har en massa pengar, att du har ett yrke, att när du går till USA som du inte kommer att bli en börda. Du måste visa att du har en karriär och egendom i Mexiko att du kommer att komma tillbaka till. Men jag hade ingenting. Jag var en ung mamma. Jag bodde med mina föräldrar. Jag hade inga pengar, och jag är inte en mycket bildad person. Men jag sa till Gud att om han skulle hjälpa mig att få visum och komma till USA, skulle jag lovar att alltid göra bra saker medan jag var där, att jag aldrig skulle bli en börda för landet eller de människor som bodde där.

Men är inte det ganska svårt att få visum?

När jag arbetade på visum pappersarbete, trodde ingen jag skulle kunna göra det. Mina svärföräldrar sa, "Sluta drömma. Det kommer aldrig att hända. Varför tror du att du någonsin kommer att få ett visum? "Alla skrattade och gjorde narr av mig. Alla sa att jag var galen. De berättade historier om riktigt rika människor de kände som hade försökt att få visum och nekades eftersom även för dem att det inte var tillräckligt. Men jag ville inte lyssna på dem. Jag visste att jag hade lagt mitt liv i händerna på de mest kraftfulla väsen av alla. Så jag fortsatte med processen.

När tiden för mitt visum intervju kom, gick jag till konsulatet kvällen innan, så att jag kunde sova på gatan utanför för att spara en plats i kön. Linjen var så länge, förmodligen hundratals människor. Under natten talade jag med många av de människor som väntar i raden. En man berättade om hur han ägde en stor ranch och hur han hade en hel del resurser för att visa till konsulatet för att bevisa varför han förtjänade en visering. Jag skämdes för att berätta för honom att jag inte hade någonting. Jag hade i princip bara en liten summa pengar som en av mina bröder-i-lag hade gett mig, så att jag kunde lägga den i mitt bankkonto för att visa konsulatet att jag hade ekonomiska resurser att försörja mig själv när jag var i USA

Jag visste att jag hade lagt mitt liv i händerna på de mest kraftfulla väsen av alla.

Men inuti sa jag till mig själv, "jag har dig, Herre, jag inte behöver något annat. Om det är din vilja att jag får visum, får jag det. Du vet att jag inte har några dåliga avsikter i min önskan att åka till USA Du vet mitt hjärta. Jag vill bara att återförenas med min man och ge ett bra liv för vår dotter. "

Vad hände under visumintervju?

När min tur kom att tala med officeren, det var en mycket kort samtal. Han sade till mig, "Var planerar du att resa?" Sa jag, "Till USA." Han frågade mig, "Men vart ska du stanna?" Och jag sa "Jag kommer att stanna med min man . "Han frågade mig om min solvens, och jag visade honom mitt bankkonto papper. Han kastade en blick på tidningarna för bara ett ögonblick, och sedan tittade han in i mina ögon och sa, "Du passerar." Och han skickade mig att gå stå i linje med de människor som hade passerat intervjun och skulle få ett visum. Jag kunde inte tro det! Dessa är de mirakel som Herren ger oss när vi sätter vår tilltro till honom.

Senare samma dag sprang jag in i några av de personer som hade varit i linje med mig kvällen innan. Jag fick reda på att mannen som ägde ranchen inte fick visum. Jag vet inte varför officeren gav mig visum, annat än att Gud hade svarat på mina böner.

Jag kom hem från konsulatet ropade med glädje. Jag gick och pratade med mina svärföräldrar och de andra som inte hade trott på mig. Jag sa till dem, "Jag fick visum! Jag fick visum! "Och de kunde knappt tro det. Och jag ville inte bara få ett visum för mig, jag fick ett visum för min lilla dotter också.

Jag ringde min man i USA och sade "När vill du att vi ska komma? Eftersom vi har visum och vi kan komma när du vill. "Det var för femton år sedan.

Om du kom hit lagligt med visum, hur blev du en odokumenterad invandrare?

Även om min dotter och jag gick in lagligt med visum, efter en viss tid vi inte hade laglig invandring status längre, eftersom vårt visum status gått ut. Om du inte har giltigt visum status, livet är verkligen svårt för dig i USA när jag behövde för att börja arbeta, började jag inse hur svårt det är att vara papperslösa här i landet. Under många år kunde jag stanna hemma med mina döttrar och ta hand om dem medan min man arbetade. Men när jag var tvungen att börja arbeta, såg jag att det enda jobb jag skulle kunna få var de jobb som betalas minimilön, eller till och med mindre än minimilönen.

Vilka är några av de jobb du har haft sedan kommer till USA?

Mitt första jobb här var i en Kool-Aid fabriken. Mitt jobb var att packa kuverten i pulveriserad Kool-Aid i lådor. Det fanns hundratals kuvert av Kool-Aid, packade in hundratals lådor varje timme, allt för att sändas ut runt om i landet. Det var svårt eftersom maskinen som fört oss kuverten var mycket snabbt, och jag var inte van att röra mina händer så snabbt. Det var svårt att hänga med. Och gör samma rörelse med händerna hela dagen orsakade mina muskler i mina handleder för att bli inflammerad. Jag utvecklade karpaltunnelsyndrom.

Efter min andra dotter föddes här i USA, hade jag andra jobb också. Men det höll blir svårare och svårare att få jobb. Jag fann att de flesta platser inte skulle tillåta mig att arbeta för dem om inte jag presenterade ett personnummer för att bevisa att jag var här lagligt. Så vilka typer av jobb som jag verkligen ville ha, de skulle inte tillåta mig att arbeta där. De enda platser där folk var villiga att anställa mig var de jobb ingen annan ville ha. Jag fick ett städjobb på en restaurang. Jag arbetade sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Jag fick aldrig en ledig dag, inte ens för jul eller andra helgdagar.

Vilken typ av arbete gör du nu?

Idag arbetar jag som kock. Jag älskar mitt jobb. Jag är så tacksam för den här möjligheten. Jag har alltid tyckt om att vara i köket, och jag älskar att vara runt människor. Jag älskar att prata med folk, och det här jobbet är perfekt för detta. Jag laga mat på en delikatessdisk. Jag är ansvarig för en deli station. Jag öppnar den upp varje morgon klockan 10:00, och jag gör mat specialerbjudanden varje dag som min chef instruerar mig att göra. Jag går till folket, tjäna dem deras mat, och jag försöker att träna engelska med dem eftersom alla mina kunder är amerikaner. Jag försöker tala engelska så mycket jag kan. Jag har varit på jobbet i över ett år nu. Jag är mycket glad över mitt jobb, eftersom det är en rolig plats att arbeta. Jag gillar det mycket.

Hur ser kyrkan ut för dig här i USA?

Jag deltar i en mycket enad församling-en spansk vårdavdelning. Vi är verkligen bara en enda stor familj. Vi har kanske 200 eller så aktiva medlemmar. Vi har vuxit en hel del på sistone. En familj med sex barn precis flyttat på avdelningen! Jag har delta samma ward sedan jag kom först till USA, och det är där jag har haft en hel del andlig utveckling.

Maria3

Majoriteten av medlemmarna i vår församling är papperslösa. Tja, i första hand föräldrarna inte har dokument, men de flesta av barnen är födda här så de är amerikanska medborgare. Många av barnen till och har svårt att tala spanska i kyrkan, eftersom de talar engelska i skolan hela dagen. Några av de föräldrar försöker lära sina barn spanska och har svårt.

Jag tror inte att de mindre barnen förstår om deras föräldrar är papperslösa, så jag tror inte att det påverkar dem alltför negativt. Men när de blir äldre, skulle jag säga runt åtta eller nio år gammal, börjar de att höra om föräldrarnas status och det får dem att känna sig rädd att en dag kan de vara kvar här utan sina föräldrar. De oroar sig för att deras föräldrar skulle tas ifrån dem och aldrig återvända. De vet att deras föräldrar skulle deporteras till sitt land, och ändå barnen måste stanna här eftersom de tillhör det här landet nu.

Barnen i församlingen upplever också diskriminering i skolan, på grund av färgen på deras hud, och eftersom människor antar att deras föräldrar är papperslösa. De känner detta avslag från samhället, och det påverkar dem negativt. Det är som en mörk skugga som följer dem runt, alltid, att påminna dem om att de skiljer sig från de andra.

Vilka är några av de utmaningar som att vara i en församling med så många papperslösa invandrare?

För några år sedan fanns det en varning på den spanska radiostationen att det skulle bli en poliskontroll eller väg blockad i vårt område, och att INS skulle vara att stoppa bilar och kontrollera människors papper. Vi beslutade att gå till kyrkan i alla fall, men när vi kom in upptäckte vi att kapellet var nästan tomt. Under sakramentsmötet stod biskopen upp och sa hur ledsen han var att se att så många medlemmar i församlingen hade beslutat att stanna hemma. Han utmanade oss att ha mer tro på Gud. Han sade att om Gud hade fört oss hela vägen till detta land, skulle han skydda oss medan vi är här. Han påminde oss om att när vi är på Herrens ärenden, det spelar ingen roll om vi är dokumenterade eller papperslösa. Gud har inte gränser eller barer som avskiljer någon från hans välsignelser. Gud bryr sig inte om immigrationspapper. Gud bryr sig bara om våra hjärtan. Gud vill att vi ska ha förtroende för honom, och för att göra bra val för att leva våra liv rättfärdigt. Så länge vi gör vårt bästa, kommer Gud skydda oss i det här landet.

Berätta om din kallelse.

De senaste två åren har jag tjänat som den primära president. Denna kallelse har varit utmanande för mig, eftersom det är något helt nytt för mig. Det är ett stort ansvar att ha hand om alla barnen. Det finns cirka trettiofem eller fyrtio barn som regelbundet kommer till primär. För mig, som ordförande, jag känner mig så stort ansvar för att lära barnen, att inpränta i dem ett vittnesmål från en ung ålder. Det är så viktigt att de har ett starkt vittnesbörd om vår broder Jesus Kristus och vår himmelske Fader. Detta är mitt främsta mål i mitt kall: Jag vill att de ska växa till unga kvinnor och unga män med starka vittnesbörd om vem deras far är och var de kommer ifrån-att veta att de är aldrig ensamma.

Förutom att lära dem på söndagar, vi har massor av aktiviteter. Jag älskar att ha barn nära mig. Jag vill att de ska känna att de alltid har en vän. Ibland tycker jag att låtsas i mitt sinne som jag är ett barn igen, så att jag kan sätta mig på deras nivå och förstå dem bättre. Vi hade nyligen en rolig aktivitet, vi hade en vatten ballong kamp och alla barnen jagade efter mig och kastar sina ballonger på mig. Det var så kul för mig, för att vara helt omgiven av dessa underbara ungar. En av de största tillfredsställelse jag har är när ett barn kommer i närheten av mig, kramar mig och säger till mig, "Syster, jag älskar dig." Priceless. Detta är den största gåva jag någonsin kunde få från dem-för att ta emot sina ren kärlek.

Även om du har tjänat som den primära presidenten, har du också upplevt andra utmaningar. Berätta om dessa utmaningar.

Denna kallelse kom till mig i en väldigt svår tid i mitt liv-förmodligen den svåraste tiden jag någonsin har haft. Det var rätt på samma gång jag var i färd med att officiellt separera från min man på grund av vissa kränkande omständigheter som hade pågått i många år. Så när biskopen förlängde kallelse till mig, bad jag till Gud och sa till honom att jag inte tror att det var rätt tidpunkt för mig att vara med på denna kallelse. Jag kände mig inte värdig eller förberedd. Jag talar om för biskopen att jag skulle förkasta kallelsen. Men när jag bad om det, insåg jag att jag inte kunde göra det till min himmelske Fader.

Många gånger under de senaste två åren har jag frågat mig själv varför jag var tvungen att få denna kallelse nu. Det har varit svårt att vara ensamstående mamma, och skilsmässan processen har varit så svårt. På flera ställen har jag haft två heltidsjobb, samtidigt som ni primär presidenten samtidigt. Det har också varit tufft eftersom båda mina rådgivare gick inaktiva när de kallades, och vi kämpar för att få konsekventa lärare. Det var en söndag när inte en enda primär lärare visade upp för kyrkan! Det har varit många utmaningar. Men jag vet att jag inte gör denna kallelse för biskopen, jag gör denna kallelse för Herren och för barnen. Det är verkligen en av de vackraste jag någonsin har haft i mitt liv.

Jag har fått ett svar på varför Gud ville att jag i denna kallelse vid den här tiden-det har varit en sådan välsignelse för mig. Mitt vittnesbörd har vuxit så mycket i denna kallelse. Och det har stärkt mig känslomässigt. Det har funnits tillfällen då jag har varit så ledsen och deprimerad om mitt äktenskap situation, och sedan har jag gått till primär och omedelbart efter att sitta ner bredvid ett barn, har jag varit omgiven av en sådan fredlig känsla. Mitt hjärta är fyllt av lycka och glädje.

En gång en liten flicka stod upp för att hålla ett föredrag i Primär, och hon talade de vackraste orden i ren sanning om hennes känslor om Gud, om hur hon visste att Gud älskade henne. Det berörde mitt hjärta så mycket, och jag insåg vilken välsignelse det är att tjänstgöra i den primära. Om jag inte hade haft denna kallelse, vet jag inte om jag skulle ha haft den styrka jag behövde lämna min man och börja ett nytt liv. Jag kanske har slutade gå tillbaka till honom, eftersom jag hade många gånger tidigare, om jag inte hade stärkts av barnen. Gud vet vad vi behöver i alla stunder. Han har våra liv i sina händer. Vi måste bara lita på honom.

Vad vill du att folk förstod om livet i USA för papperslösa invandrare?

I verkligheten är det väldigt svårt. Jag önskar att alla som är född här i USA eller har rättslig status kunde förstå lite om oss och våra liv. Jag vill att de ska veta att våra liv inte kan genomföras på ett normalt sätt. Våra liv är begränsade, och det frustrerar oss. Vi är människor som har drömmar, och vi har mål. Vi vill utvecklas och gå framåt, och utan dokument som vi är begränsade. Det finns saker som vi inte har rätt att uppnå.

Våra liv är begränsade, och det frustrerar oss. Vi är människor som har drömmar, och vi har mål.

Vi känner att folket förkastar oss, att de inte vill ha oss här eftersom vi inte är dokumenterade, eller kanske på grund av vår ras. Vi vet att vi är kvalificerade för vissa jobb, men på grund av det faktum att vi inte har ett papper, kan vi inte få dessa jobb. Det är så frustrerande och så ledsen. Så vi bara fokusera på att överleva. Vi måste överleva. Vi kämpar så att vi kan överleva. En papperslösa person upplever många elände i det här landet. Vi kan inte fortsätta med vår utbildning, eller med en karriär, som vuxna, och vi ser också att våra barn som inte är födda i detta land har samma gränser som ställs på dem. Det är tungt. Det är en sorg som vi har.

Att inte ha våra papper, betyder det att vi inte kan få körkort eller andra saker som är en del av ett normalt liv här. Så vi konfrontera svåra situationer. Det finns så många risker för att vara här. Vi vet att när som helst kan vi plockas upp och skickas tillbaka till vårt land. Vi vet att vi skulle kunna skiljas från våra barn, att de skulle behöva vara ensam. Men vi fortsätter framåt, och vi kan inte ha rädsla. Vi måste bara tro.

Vad är du mest rädd för?

Vi är rädda varje dag när vi lämna för att gå till jobbet, att eftersom vi kör utan licens vi kan plockas upp. Vi vet att varje morgon som när vi kör till jobbet, finns det en möjlighet att vi inte kommer att se våra barn igen. På ett ögonblick kan vi kvarhållas, hållas, och utredas som om vi var brottslingar-bara för att vi vill köra till jobbet eller till kyrkan. Lagarna är just nu hårt. När människor är fängslade av invandring, är borgen pengar in så högt att de ber om belopp som är omöjligt för människor som bara kämpar för att klara sig dag för dag.

Så jag är rädd att lämna huset varje morgon, utan att veta vad som kommer att hända med mig på vägen till eller från arbetet. Om jag plockade upp, jag måste möta en domare, en domare som kommer att avgöra mitt öde utan att beakta allt bra jag har gjort i detta land, eller att en av mina döttrar är en amerikansk medborgare, eller att jag har drömmar , mål, eller något annat. Det är mycket skrämmande att tänka på.

Jag är också rädd att vakna upp en morgon och inte längre ha ett jobb. Jag vet att om jag inte jobbar, kommer jag inte att kunna föda mina barn. Det finns inget skyddsnät för människor som oss. Det kan låta drastiskt, men det är min verklighet. Det är hur jag lever. Jag verkligen rädd för att inte ha ett jobb eller möjlighet att arbeta och försörja min familj.

Hur har du styrkan att hålla igång?

Jag bara fokusera på mina barn. Jag har två döttrar, jag är en ensamstående mamma. Jag måste överleva, så att de kan få ett bättre liv. Och jag påminna mig själv att även om jag inte har papper, jag ska inte bli bestulen på mina drömmar. Jag kan fortfarande drömma om ett bättre liv, en bättre situation. Jag fokuserar på att bara hitta så många möjligheter för mig själv och mina döttrar som jag kan.

Flera månader efter den första intervjun, mötte Rebecca upp med Maria igen. Under denna tid hade Maria fått en U-visum och är nu på väg att laglig permanent uppehållstillstånd och så småningom amerikanskt medborgarskap.

Hur kunde du fixa dina papper och få laglig invandring status i USA?

Gud har gett mig så många mirakel i mitt liv. Jag är bara här nu eftersom det är Guds plan för mig. Det är hans vilja. Som en överlevande av våld i hemmet, var jag kunna kvalificera sig för en U-visum. Regeringen ger U-visum till personer som utsatts för brott och som hjälper polisen utreda dessa brott. Jag ser tillbaka nu på åren av våld jag fått utstå, och medan det var så hemskt och så svårt, jag har kommit att inse att utan dessa erfarenheter som jag aldrig skulle ha kvalificerat sig för att få ett U-Visa, och min dotter och jag båda skulle har kvar som papperslösa invandrare. Är det inte intressant hur Herren fungerar? Gud tillät mig att ha så svåra utmaningar, men Gud satte mig på rätt plats vid rätt tid för att träffa folk som skulle hjälpa mig att starta ett nytt liv för mig själv och mina döttrar.

Vilka är några av dina mål och ambitioner?

Jag kom till detta land med avsikt att göra positiva bidrag. Jag ville inte vara en börda för det här landet. Jag tycker det är så viktigt att ge tillbaka till detta stora land. Jag försöker alltid att ställa upp som frivillig för samhällsprojekt. Just nu volontär jag med en organisation som hjälper familjer i kris i samhället. Jag hörde att de behövde hjälp, så jag kontaktade dem och anmält sig för att bli lärare. En kväll i veckan jag undervisa klasser om fysiska och emotionella hälsa. Tiderna är hårda för familjer just nu. Människor förlorar sina jobb som de har haft i åratal. Den ekonomiska situationen gör dem deprimerade, och det orsakar problem i äktenskap. Så jag försöker att hjälpa dessa familjer genom att samarbeta med dem på positiva förändringar de kan göra i sina liv.

Nu när jag har min U-Visa och juridisk arbetstillstånd, känner jag befogenhet att uppnå ännu mer när det gäller mitt yrkesliv. Jag avslutar min GED just nu. Jag har klarat alla prov utom matte. Så jag tar en privat matte klass en gång i veckan. I en månad har jag matten undersökning och då jag kommer att bli klara.

När jag får min GED vill jag fortsätta med mina studier. Jag vill studera omvårdnad. Jag känner att jag kan hjälpa människor som är ledsna och har hårda saker i sitt liv genom att dela min positiva attityd och tro med dem. Detta är ett vackert land, och jag känner att mina möjligheter är nu obegränsade. Jag är så tacksam för att vara i det här landet.

Berätta om dina döttrar.

Jag är en mycket stolt mamma! Min äldsta dotter är arton och precis tagit examen från high school, och kommer att börja college på BYU i höst. Hon har drömt om att gå på BYU sedan hon var en liten flicka, och nu är hon förverkliga den drömmen. Hon har en kallelse i kyrkan-hon är församlingens bibliotekarie-och hon ställa upp som frivillig också med ett program som hjälper barn med utvecklingsstörning. Hon ger dem uppmuntran och är en positiv påverkan med dem. Hon har alltid förändras hennes sinne, men som av just nu hon säger att hon vill studera medicin och bli läkare. Min yngsta dotter är en väldigt positiv och glad barn. Hon har alltid ett leende och skrattar. Hon tycker om sport av alla slag.

Jag är mycket stolt över mina döttrar eftersom de har många ambitioner och mål i livet. De är tjejer som har passerat genom mycket svåra omständigheter i sina liv, men de är starka. De är inte skrämmas av de problem som de har gått igenom. Jag är så stolt över sin tro-ingenting gör mig gladare än när jag går genom deras sovrum på natten och se dem studera skrifterna för seminariet eller be. Jag älskar det! Detta är den största välsignelse för en mor.

Finns det något annat du vill tillägga?

I want to tell everyone to never give up on their dreams. No matter what your circumstances are, you must always have a goal. Nothing is easy in life. More than anything else, we can't forget who we are, and where we came from. God is our father and is directing our lives and our circumstances. We must trust Him. Miracles don't just happen in the scriptures, they can happen in our lives as well. We cannot doubt that God exists–the same God that loved the people in the scriptures is the God that loves all of us now. If we have sufficient faith, no blessing will be withheld from us. Don't let anything intimidate you, just move forward and try your best. Take advantage of all the opportunities that come before you. Life is only a small moment, and we don't know how long we will get to be here. We can't waste any time being unhappy or focusing on the negative. Put your life in God's hands, and have faith in Him.

At A Glance

Maria de Jesus Cristina


MariaBW Location:
United States

Age:
40

Marital status:
Separated, in the process of obtaining a divorce

Children:
Two daughters, ages 14 and 18

Occupation:
Deli counter cook

Schools Attended:
Primary school in Guanajuato, Mexico; in the process of obtaining a GED in the US

Languages Spoken at Home:
Spanish and English

Favorite Hymn:
“How Great Thou Art”

Interview by Rebecca van Uitert . Portrait by Hailey Hobson .

6 Comments

 1. Mila
  9:35 pm on April 10th, 2013

  Thank you so much for sharing your experiences, Maria! Your faith and courage are inspiring!

  Guanajuato is a beautiful, historic city, but I'm glad your home is here. May Heavenly Father continue to bless you and your family!

 2. Jamileh Jameson
  10:33 pm on April 10th, 2013

  Thank you for sharing your story and your testimony.
  What an inspiration you are to all of us.

 3. Amy
  7:48 am on April 11th, 2013

  What a beautiful woman and story of faith. Maria, I hope that you know that there are many, many more people that love and respect you than you are aware of. Thank you for having the strength and bravery to share your testimony. May the Lord continue to bless you and your daughters!

 4. Rebecca
  6:50 pm on April 11th, 2013

  From the Interview Producer: I have known Maria for years but I didn't know the whole story of how she came to the US until I interviewed her. As an immigration lawyer I can attest that it is miraculous that she obtained a visa. I truly believe God has a special plan for her and brought her to the US to fulfill a specific purpose. I am so grateful for Maria and for her bravery in following God's plan. The life she has lived is not an easy one. I am thankful for all she contributes to the community and to the church. She is a “giver” in every sense of the word.

 5. Beth
  9:31 pm on April 11th, 2013

  This was a very eye-opening interview for me. I knew life was difficult for people with undocumented status, but I had no idea it was so extreme. I find myself moved with compassion for my undocumented Brothers and Sisters.

  Maria, you are an inspiring person.

 6. Evis
  10:01 am on April 16th, 2013

  I enjoyed reading about Maria.I am so touched that she remains positive in a life full of so much struggle and insecurity. I always had a visa in this country and still it was a difficult life in many aspects. I am so happy she tells her story so people can understand better the issue of immigration.

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline