1 maj, 2013 av admin

11 kommentarer

Hennes version av att ha allt

Hennes version av att ha allt

Marie-Laure Oscarson

MED EN ENDA BLICK

Marie-Laure Oscarson föreslår att "ha allt" betyder något annat för alla. För henne-en mamma, en universitetsprofessor, och en omvänd till LDS-kyrkan-det kommer personlig uppenbarelse om specifika livsval kring sin familj, sitt yrke och sin religion. Marie-Laure väg har inkluderat den katolska tron, franska existentialist filosofi, en nyfikenhet om Amish livsstil, och mormonmissionärer som hjälpte återuppväcka sin tro på Guds kärlek.

Du har uppkommit i Frankrike i den katolska tron ​​och är nu en LDS kvinna som bor i Utah. Hur gick det övergång till?

Under mitt sista år i high school i Frankrike hade jag en filosofi lärare som var ateist. Gud existerade inte för henne. Hon utmanade verkligen min tro. Även om jag växte upp katolik, började jag läsa existentialistiska författare och hittade en hel del betydelse i deras ord. Det var meningsfullt för mig. Jag tänkte, "Okej, det finns ingen Gud. Jag måste kämpa för min egen lycka. Jag kan inte räkna med några övernaturliga krafter för att göra mig lycklig; Jag måste göra det på egen hand. "Jag läste alla dessa böcker och inte umgås med mina vänner längre. Det blev så illa att min pappa ringde mina vänner i telefon och frågar, "Kan du få Marie-Laure ut ur sitt rum? Hon är med sina böcker igen. "Så mina vänner skulle komma över och frågar," Vad händer? "Och jag skulle säga," Vi är alla döende! Inser du att vi dör? "Jag hade det riktigt tydlig känsla att livet var på väg mot sitt slut, och att jag var tvungen att räkna ut det. Det var en intensiv och mycket ensam tid i mitt liv. Mina frågor brann inom mig, och jag var tvungen att hitta svar. Jag kände mig verkligen ledsen när jag skulle tänka, "Wow, jag är ensam. Jag är på egen hand. "Jag missade verkligen gemenskap med Gud och Anden, även om jag inte riktigt kunde formulera det på den tiden.

Oscarson6

Efter att jag avslutat min high school examen, gick jag till ett college i Frankrike för ett år sedan bestämde jag ville förbättra min engelska, så jag valde att åka utomlands till Amerika för att leva som en barnflicka. Jag hamnade i Philadelphia, och nannied för en familj med två små barn. Samtidigt lever i Philadelphia, började jag delta i katolska kyrkan igen för att se om jag kunde hitta det jag letade efter. Denna församling talade i tungor och var väldigt annorlunda från min lågmälda upplevelse med den katolska kyrkan i Frankrike. En dag, när jag var hemma, missionärerna knackade på dörren. De skrämde mig lite eftersom jag trodde att de skulle driva sin religion på mig och beter sig så intensivt som katolikerna ner på gatan. Jag tänkte, "Åh nej, jag behöver inte mer av det här." Jag sa till missionärerna att jag inte var intresserad och skickade iväg dem.

Under denna tid blev jag intresserad av Amish som bodde i området, och jag trodde att deras livsstil och hängivenhet var fascinerande. De andra barnflickor och jag deltog i en fjärde juli firande, och när vi tittade på fyrverkerierna, jag har märkt en stor grupp unga människor bär kostymer och klänningar. Dessa var mormonmissionärer, men jag trodde att de var en grupp Amish ungdomar. Jag ville verkligen veta om det kitt som band dem samman. Jag ville inte spendera någon tid med medlemmarna i min katolska församling utanför kyrkan så denna grupp av religiösa unga var intressant för mig. Jag gick fram och började prata med dem. En av de brännande frågor jag ställde var, "Vad, för dig, är meningen med livet?" Efter att ha talat för lite, insåg jag att dessa var inte Amish folket men mormonmissionärer! De andra barnflickor avskräckt mig och sade: "Prata inte med missionärerna. Allt de pratar om är Bibeln. "Sa jag," jag har frågor. Dessa är människor som vet om sin tro. "

Mormons bok ... var lagen, säkerhet, fred, sanning, och det ljus som jag hade letat efter. Jag kunde känna kraften i sina sidor. Det var underbart.

Så, de äldste började lära mig i biblioteket, och jag kände Anden mycket starkt när jag var med dem. De skulle lära mig om evangeliet, och jag känner mig så bra. När jag skulle återvända hem, var den känslan borta. Jag delade min oro med missionärerna. De gav mig Mormons bok och sade, "Du måste läsa." Mina tvivel minskat när jag läste Mormons bok. När jag läste boken blev min bästa följeslagare. Jag läste, och jag grät. För första gången i mitt liv kände jag den djupare anslutning som jag hade letat efter. Det fick till den punkt där jag inte kunde avvika från Mormons bok, och jag skulle sova med den bredvid min kudde. Det var en säkerhet filt för mig-det var lagen, säkerhet, fred, sanning, och det ljus som jag hade letat efter. Jag kunde känna kraften i sina sidor. Det var underbart. Mina tvivel minskat även när missionärerna lärde mig att erbjuda personliga böner. Mina katolska böner var mycket meningsfulla och uppriktiga, men de var alla recitation. När jag bad personliga böner, kände Anden uppenbara. Precis innan jag bestämde mig för att döpas, jag knäböjde, och jag bad. Jag kunde känna igen Anden. Det började i mitt huvud och flyttade ner i tårna. Det kändes som en söt, snäll närvaro som jag saknade tidigare. Från detta ögonblick jag tänkte, "Det är klart att jag blir döpt. Jag vet att detta är sant. "Jag döptes kort därefter.

Fanns det särskilda läror Mormonism som verkligen fungerat med dig?

En av de saker som resonated mest för mig var läran om evigt äktenskap. Dittills hade jag tappat tron ​​på äktenskapet. Mina föräldrars äktenskap gick igenom många upp-och nedgångar. De bodde tillsammans, men jag ifrågasatte verkligen sitt beslut att hålla ihop efter en punkt. Att växa upp, idealiserade jag förhållandet mellan Jean-Paul Sartre-den stora existentialist filosofen-och Simone de Beauvoir, som var en stor feminist i Frankrike. Sartre hade sin lägenhet i Paris. De Beauvoir hade sin lägenhet i Paris. De fick aldrig gift. De ville aldrig barn. De var ett par, men de hade sina separata liv också. Det var mitt ideal: Jag vill ha min karriär. Jag vill ha mitt liv. Min signifikanta andra skulle ha sin egen lägenhet och sitt eget liv, och vi skulle träffas för att äta tillsammans. När missionärerna lärde mig om himmelska, eviga äktenskap, det var som en dröm. Helt plötsligt insåg jag att denna typ av äktenskap var rätt och sant. Jag utvecklade tro på en typ av äktenskap som kan vara hälsosamt och friskt och vackert.

Oscarson4

Hur har din familj att svara på din konvertering?

Min konvertering till mormonismen var mycket svårt för min familj som de var fromma katoliker. Jag döptes i Philadelphia, och de hade svårt med det faktum att jag hade gjort detta beslut när jag var så långt borta. Jag skrev till dem, och vi pratade i telefon. Min mamma sa, "Du vet att du är vuxen. Det är ditt val. Men se upp. "Hon var bekymrad lite eftersom hon hade hört talas om polygami. Jag försökte lugna henne. Strax efter att jag döptes, återvände jag till Frankrike. Medan jag var hemma, försökte min mamma verkligen hårt för att få mig tillbaka in i den katolska kyrkan. Min mormor var förkrossad för att jag inte deltog i våra kulturella traditioner som att dricka ett glas gott vin till middagen. Min pappa hade dessa gamla flaskor vin som han hade ärvt av sin far. De var fortfarande täckt i damm, då han placerade dem på middagsbordet för att visa deras ålder. Jag skulle inte dricka detta vin, och min mormor sa, "Vad är det som händer med dig?" Det var lite chockerande för dem.

Jag visste så djupt att jag gjorde det rätta som jag var bra med deras reaktioner. Jag bad ofta att de skulle acceptera mina val, och så småningom de gjorde. Deras känslor har verkligen utvecklats.

Vad förde dig tillbaka till Amerika för att stanna?

Jag bodde i Frankrike i ett år efter mitt dop, och sedan kändes det brinnande önskan att gå på mission. Jag kände gudfruktiga, gudomligt ingripande uppmuntrar mig att tjäna. Jag kallades till England, och den första frågan min missionspresident frågade mig var, "Vad är dina planer efter uppdraget? Har du någonsin tänkt på Brigham Young-universitetet? "Även om jag planerat att bo i London efter min mission, planterade han tanken på BYU i mitt sinne. Jag hamnade ändra mina planer och flyttar till Provo för att delta BYU efter min mission.

Oscarson5

Medan jag var doktorand vid BYU, lärde jag franska på MTC och sedan fick jobb i BYU: s franska departementet undervisning börjar franska språkkurser. En dag under klassen, visade denna lång, blåögd, blond elev upp, och herregud, jag kunde inte undgå att märka honom. Eftersom jag undervisade den här klassen och han var en student, jag kunde inte gå ut med honom! Följande termin, då han inte längre var i min klass, råkade vi att befinna oss i samma seminarium, denna gång både som studenter. Han frågade ut mig och vi började dejta. Vi gjorde inte dagen långt innan vi gifte oss, men vi har varit tillsammans i 14 år och har fyra barn.

Har du några planer på att flytta tillbaka till Frankrike med din familj?

Inte inom en snar framtid. Min man för närvarande arbetar på BYU som humaniora professor, och jag är en deltid adjungerad professor i universitetets franska departementet. Vi försöker att ta familjen tillbaka till Frankrike vartannat år. Även om en viss del av mig hoppas det blir ett annat äventyr i framtiden, uppfostra barn här i Utah har varit perfekt. Jag tycker att det känns tryggt. Jag älskar att vi är så starkt sammansvetsad grupp. Jag älskar att mina barn har många vänner. Jag älskar att vi är så nära naturen och att vi kan uppleva det med barnen. Jag älskar att vi lätt kan vandra eller snöskor med dem.

Det har varit riktigt hälsosamt för mig att jorda mig i tanke och studera istället för att göra, göra, göra hela tiden.

Du bor i ett samhälle som förespråkar traditionella roller för kvinnor. Har du känt stöd från dina kollegor som kvinna och mamma som arbetar utanför hemmet?

I den kultur jag kommer ifrån, de flesta kvinnor och mödrar arbetar utanför hemmet. Allt i det franska samhället är uppbyggt för att stödja kvinnors yrkesliv. Till exempel är dagvård lätt tillgänglig för arbetande mödrar. Min mamma jobbade, och jag växte upp med förväntningar om att alla kvinnor arbetar. Människor i min omedelbara gemenskap här är bra med detta. Det finns flera mammor som mig som har en fot i arbetslivet. Mina kollegor har varit stor. De vet att min familjesituation, och några av dem har varit så hjälpsamma. Jag har aldrig känt mig kritiserad eller anklagats för att vara en dålig mamma. Min man och jag har fått lära sig att jonglera våra scheman. Totalt, men jag tror att mitt jobb har hjälpt mig att bli en bättre mamma.

Oscarson3

Hemmet kan vara en mycket svår miljö-det är mycket simpla uppgifter blandas med underbara kontakter och relationer. Jag visste inte vad moderskapet skulle vara som när jag gifte mig. När jag fick mitt första barn, var vi bor i Berkeley. Jag var inte arbetar terminen mitt första barn föddes och min man var verkligen upptagen med sin doktorsavhandling. Jag minns den första månaden av moderskap riktigt bra. Så mycket som jag älskade denna lilla baby och ville inte att någon annan ska ta hand om honom, grät jag en hel del. Jag undrade, "Vem är jag? Var är jag? Vad gör jag? Vem har blivit jag? "Alla de dagliga uppgifter var mycket simpla och repetitiva. Den sömnbrist var svårt. Jag är glad att jag hade det utrymme att verkligen krascha med min baby och sedan överleva tillsammans och växa för att njuta av dessa stunder med honom. Nu när mina barn har vuxit och blivit lite mer oberoende av mig, jag gillar att vara på arbetsplatsen delta på andra sätt med människor. Det har också varit bra för mig att kliva ut ur huset och få mina tankar i en bok en gång i ett tag. Som en mamma jag känner mig som så många människor behöver min uppmärksamhet på en gång, och det är så upptagen. Det har varit riktigt hälsosamt för mig att jorda mig i tanke och studera istället för att göra, göra, göra hela tiden.

Har du några råd som du kan ge till unga kvinnor som vill balansera arbete och moderskap?

Jag kunde inte göra det utan min man. Att ha en man som är härligt involverad med barnen är viktigt. Min man vet hur man tar hand om barnen och hur man handskas med huset. När han kommer hem från jobbet han kliver in i denna familj universum, och han gör underverk. Att ha hans stöd är av största vikt. Den andra viktiga faktorn för mig är att ha ett arbete som ger mycket glädje. Mitt jobb har matat mig och hjälpte mig att bygga relationer med mina elever.

Jag kan inte säga att jag jonglera allt perfekt, dock. Ibland är det inte så graciös. Ibland ser mina barn som jag har för mycket arbete och att jag är stressad. Jag försöker be om ursäkt till mina barn när det händer.

Min version av "ha allt" är mycket specifika för min familj och mitt yrke. Jag vet att andlig uppenbarelse kommer att vägleda mig genom svåra beslut.

Tror du att kvinnor som lever i Amerika kan få allt-karriär, familj, socialt liv, etcetera?

Jag frågade min vän denna vecka, "Kan jag få allt?" Och hon sa, "Du kan få allt, men inte hur världen ser" som har allt "." Jag tycker det är en mycket personlig väg. Min version av "ha allt" är mycket specifika för min familj och mitt yrke. Jag vet att andlig uppenbarelse kommer att vägleda mig genom svåra beslut. Jag har känt Gud talar till mig, som leder mig och vägleda mig. Det ger mig en hel del mod och beslutsamhet. Den frid och kärlek som jag känner vittnar om att Gud lever; även när tvivel kryper in, kan jag vända sig till bön och känner att kunskapen om hans kärlek igen. Tron på Guds kärlek är det som förankrar mig i detta liv som jag fortsätter att göra familje-och karriärbeslut.

Oscarson7

Jag gick till min mission presidentens begravning för några år sedan, och äldste Jeffrey R Holland var där. Under sitt tal sa han att när vi lämnar detta liv, vi tar tre saker med oss: Våra förbund med Gud, våra relationer och vår karaktär. När jag går genom livet och ångra mina attityder eller misstag, jag minns vad äldste Holland sade. Jag minns att jag tar med mig mina förbund och den godhet som Gud har gett mig. När mina barn är kramar mig och hälla sin kärlek över mig, eller när jag känner så mycket kärlek till mina barn och min man, jag minns att det är evigt. Ingen kan ta det ifrån mig. Denna kunskap ger mig verkligen en stiftelse; det ger mig rötter trots att jag är tusentals miles från där jag är född och uppvuxen. Jag är mycket tacksam för detta. Jag vet att med Gud, alla goda ting ske.

MED EN ENDA BLICK

Marie-Laure Oscarson


Oscarson1
Plats: Provo, UT

Ålder: 44

Civilstånd: Gift

Barn: Fyra (åldrarna 13, 10, 8, 4)

Yrke: Adjungerad fakultet vid Brigham Young-universitetet

Dop: September 1988

Skolor Deltog: BYU

Talade hemma Språk: franska och engelska

Favorit Hymn: "" Souviens-toi "(på franska psalmboken)

Intervju av Krisanne Hastings . Foton används med tillstånd.

Dela den här artikeln:

11 kommentarer

 1. Krisanne
  09:59 den 2 maj, 2013

  Marie-Laure är en så varm och elegant kvinna med ett lätt skratt. Det var underbart att sitta ner med henne och höra om hennes konvertering från katolicismen till mormonismen och hennes flytt från Frankrike till Amerika. Hon är en sann pionjär med ett djupt vittnesbörd om Jesu Kristi evangelium. Det lyser igenom hennes ögon!

 2. Marju Casellas
  10:05 den 2 maj 2013

  Så kul att höra vad ni håller på med och att du har en vacker familj och en intressant karriär! Jag var "Soeur Kunnas" i Le Mans 1990 och vi gjorde det roligt väg resa till zonen konferensen, om du kommer ihåg. Jag gifte mig med en argentinsk äldre från uppdraget och har fyra pojkar. Vi lever i MD och jag undervisar seminariet och ESL deltid. Gros Bisous!

 3. Mormon kvinnor Project Intervju med Marie-Laure »ETT ÖGONBLICK GLÖDANDE
  11:15 den 2 maj 2013

  [...] Jag hade nyligen möjlighet att intervjua denna eleganta kvinnan för Mormon kvinnor Project. Läs hennes hela intervjun här: Hennes version av att ha det hela [...]

 4. Robin
  19:10 den 2 maj, 2013

  Detta är en vacker intervju och så inspirerande. Tanken att personlig uppenbarelse kommer att hjälpa oss att göra val för att möjliggöra användning av "ha allt" - det är allt som är bäst och rätt för oss individuellt speciellt genljuder med mig.

 5. Science Teacher Mommy
  11:31 den 6 maj 2013

  Jag behövde det här idag! Jag har precis avslutat en avancerad examen mig själv och försöker bestämma vad du ska göra härnäst för MIG, samtidigt balansera vad som är rätt för min man och barn också. Jag älskar att höra berättelser om andra LDS kvinnor som har funnit en balans som fungerar för dem. Det ger mig hopp om att vi kommer att ledas till rätt plats också. Tack!

 6. Jan Stubbs
  07:54 den 8 maj 2013

  Jag älskade att läsa det här. Jag vet att Marie Laure och älskar henne väldigt mycket. Detta gav mig stor inblick i allt det goda jag ser i henne. Jag är glad att veta henne .. Hon berikar allt hon är runt

 7. Dian Monson
  09:12 den 25 maj, 2013

  Marie-Laure är min granne. Hon är en sådan inspiration att titta på med sina underbara barn i cul-de-sac bakom mitt hus, driver en sittvagn till marknaden, cykla med en hjälm bebis bakom henne för att köra ett ärende på campus, plantera blommor, laga middag hemma hos henne köksfönstret. När min man skadades flera månader sedan, under ett kort stopp hemma en natt, kom en högljudd rappa på min bakdörr. Jag öppnade den till Marie Laure som rusade i en kramade mig och sade, med största skyndsamhet, "Vad kan vi göra? Vi kommer att göra vad som helst, Dian. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig. "Hon var så passionerad i sin oro, eftersom hon är i allt menings hon gör. Hon är ett stort ljus i vårt grannskap och hennes familj ett exempel på glädje, riklig evangeliet levande.

 8. Maureen Sullican
  09:26 den 27 maj, 2013

  Jag är inte en mormon kvinna, jag forskar tron. Jag blev så inspirerad av den här historien eftersom jag hade gett upp tron ​​på Gud. Min nyfikenhet på Amish och mormon religioner har varit ett ämne för forskning för mig under många år och det som lockade mig till Marie-Laure berättelse. LDS har återställt min tro på Gud och har svarat på så många frågor som bara min raka kristna tron ​​inte kunde besvara. Så på grund av detta hänvisar jag personligen till LDS som LDS kristna vs kristna att differentiera. Jag älskar Amish tro och deras förenklade hängivenhet och livsstil. Jag kommer att fortsätta att studera dem och följa deras tro och kommer att fortsätta att se till LDS tro för vägledning. Marie-Laure berättelse är en av djup inspiration för mig och kommer att läsa den mer än en gång.

 9. Marie-Laure
  10:23 den 1 juni 2013

  Tack för era vänliga och generösa ord!

 10. Shelly
  10:10 den 6 okt 2013

  En underbar intervju! Jag är avundsjuk men ... hennes man kommer hem från och hjälper till med familjen .... Jag längtar efter min man att göra det.

 11. Margie Hamberlin
  20:16 den 7 oktober, 2013

  Jag träffade Marie-Laure när jag jobbade på franska och italienska Dept som student sekreterare. Min man, Mark, och hon var både franska lärarassistenter. Jag blev omedelbart dras till sin varma, vänliga väsen och vänliga leende. Jag trodde att jag skulle skrämmas att tala franska med henne, men hon var alltid uppmuntrande och visste hur man sätter alla runt omkring henne till mods. Det har gått tjugo år sedan jag senast såg henne på BYU, men efter att ha läst den här artikeln, erkände jag genast Marie-Laure. Det är underbart att upptäcka att hon njuter så fullt och givande liv med sin vackra familj.

Lämna ett svar

SEO Drivs av platina SEO från Techblissonline